Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• meander

tag

válasz Parci #33167 üzenetére

...na össze ne vesszetek már... :) különösen, hogy engem például baromira érdekelnek ezek az E61-es gépek. A legnagyobb problémám viszont az, hogy nem ismerem őket a hétköznapi tapasztalat szintjén. Olvastam a működésüket, láttam róla robbantott ábrát, megértettem a hűtőcsapolás szükségességét és hogy hogyan működik, de azt nem tudnám eldönteni, hogy a hétköznapokban melyik "jobb"
    Az Parci hozzászólásából kiderül(hetet)t, hogy ha figyelmetlenül előredől az ember, akkor megégetheti a fej. ami ha jól sejtem hűtőcsapolás előtt még melegebb is, mint a csapoláshoz kívánt ~90 fok. Ezen kívül az is feltűnt, hogy nagyon sok fórum társ már rengetegféle gépet használt, nem tudom ki milyen megfontolásból kötött ki az általa jelenleg használt gépnél.

Amennyire megértettem a hűtőcsapolás csak a HX-es gépeknél kell, ami nyilván "kényelmetlenebb" egy nagy 2 bojleres e61-es gépnél, viszont valószínűleg olcsóbb is. Másrészről viszont azt képzelem, hogy ezekben "végtelen" mennyiségű hőstabil víz van, tehát a kis gépekre jellemző szőkülésre nem kell számítani. Az ára alapján arra felé lehet, mint egy új Silvia, vagy egy használt Catler 9010(??) ilyen összevetésben mi a véleményetek erről, vagy ezekről a gépekről.

...és ha régi vitákat, sérelmeket korbácsolnék fel, akkor elnézést, nem az volt a cél, de végül úgyis eldöntitek majd, hogy hozzászóltok-e. :D

Új hozzászólás Aktív témák