Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz Parci #26233 üzenetére

Na ott van!!! Pont azt érzem én szép erősen a ceado-val, és semmi de semmi sincs belőle a quamarral. Az íz kicsit olyan mint a papaya - de tényleg leírhatatlan - édeskés egzotikus gyümölcsíz. És fantasztikus magabiztos egyensúly - ez a Kona. Amúgy én sokat kerestem, hogy az olajokból hogyan lehet minél többet belevinni a lefőtt kávéba- a csészébe. Mert azt gondolom, hogy az a parfümös jellegét az olajok hozzák, amit viszont a magas hő megöl (Giotto PID=118C). Ha jó a daráló akkor nem lesz otromba savassága, akkor lekerekedik. Én nagyon finomra darálom, extrém hosszan előáztatok - manuálisan kezdve úgy hogy öntök rá kb 2 cent 75 fokos vizet, majd várok míg "beszívja" aztán fel a kart, ekkor adok neki egy kis nyomást és további zuhanyzást- de úgy hogy a bottomless-en még nem jelenik meg - kb az első 3 báros nyomásnál elveszem (a giotto tud úgy pumát lekapcsolni, hogy a szolenoid nem nyit) várok 3-4 másodpercet, és akkor adom rá kajakra - a gép meg szép lassan gyönyörűen megépíti a nyomást és full egyszerre jelenik meg a sűrű csokiszirup. A lefolyás persze sokkal hosszabb - 40-45 sec is lehet - így a legjobb - számomra.

Új hozzászólás Aktív témák