Új hozzászólás Aktív témák

• norral

aktív tag

Szeretném megköszönni Simi kollégának a PID-elést a Gaggia Classic-on.

Keressétek őt bátran, ha PID-elésen gondolkodtok. Nagyon segítőkész és rugalmas volt. Részletesen elmagyarázta a "műtétet", meg egy csomó hülye kérdésemre is válaszolt. Sokat dumáltunk, és úgy érzem okosabb lettem, sok jó tanácsa volt számomra, nem csak a PID-del kapcsolatban.

Mindemellett nem csak a PID-et szerelte fel, hanem teljesen át is nézte a gépemet, részletesen elmondta mi a helyzet vele.

Volt helyzet azért:
    Link

Úgy tűnik a Laica vízszűrő kancsó nem barát a GC-vel, mert szűrés közben megváltoztatja (gyanúnk szerint) a kémhatását a víznek. Tesztelni nem teszteltük a dolgot, szóval ne vegyétek isteni kinyilatkoztatásnak. Szerencsére még nem volt komoly kár az alu kazánomban, Simi ki tudta pucolni ezt a trutyit belőle. A biztonság kedvéért azt hiszem azért átállok Norda vízre.

Hazaérés után főztem két kávét direkt ugyanazzal a hőfokkal, és nagy örömömre ugyanolyanra sikerültek. :) Nem voltak még tökéletesek, de elmúlt a random faktor. Holnap indul a kísérletezgetés, ma már nem merek több kávét inni, mert félek, hogy egész éjjel csak forgolódom majd alvás helyett. :)

Azt hiszem már majdnem minden megvan, hogy jó kávékat (egyelőre duplákat) főzzek.
    GC+PID
    Mazzer Mini E
    0.1g pontos mérleg
    58,35 mm-es tamper
    Reneka szűrő

Ja igen, és kaptam egy ipari felső szűrőt is Simitől ajándékba. :)

Új hozzászólás Aktív témák