Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _ak_

addikt

Így pár napnyi próbálkozás után, a következőt tudom mondani.
    Elég félreérthető, amikor azt állítjátok, hogy ihatatlan szar lesz a kávé, daráló nélkül, mert hogy az előredarált boltik, az alja mindennek és legalább 4k/kg-tól indul az ami iható.

Én azt tapasztalom, hogy ami eddig nem volt rossz french pressel (alsó kategóriás őrölt kávé), az egyből 1-2 kategóriával silányabb lett a presszó gépből. Az egy dolog, hogy távolról sincs köze a papírforma szerinti eszpresszóhoz, az eddigi karakterisztikát elvesztve savanyúbb lett, ráadásul a kellemetlen íz, 2-3 adag után elég erősen meg is maradt a nyelvemen. Azt is meg merném kockáztatni, hogy vékonyabb kávét kapok, mint az áztatott, kézzel nyomott esetében.

A végeredménybe igazatok van, csak először úgy jött le, hogy ezt az extra kifinomult ízlésetek mondatja veletek és mindenki suttyó,a ki nem magának őrli a frissen pörkölt arabica-t.

Na vegye magára senki, csak ez kikívánkozott belőlem.

Magam sem vagyok egy eszpresszós, lehet, mert talán eddig, jó ha 2-szer kaptam olyat, ami különlegesnek hatott, de annyi videót néztem már a youtube-on a jó eszpresszóról, hogy erre határozottam beindul a nyáltermelésem. ;]
    Most azon gondolkodom, hogy gyenge géphez is érdemes-e venni darálót, vagy hagyjam az egészet inkább...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés