- Depression: Hardver rúzs effektus?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, hol tudnék szintet lépni vagy javítani - mert nem vagyok elégedett a produktummal.
Elvárás: kizárólag cappuccinot iszom, szeretem a lágyabb ízeket kevés savassággal - kizárólag speciality közepes pörköléssel - mostanában kávékalmártól való beszerzés ( most épp Ethiopia Yirgacheffe Kochere és Peru Cajamarca II.)
Örlő - nemrég vásároltam az allground őrlőt (amúgy nem rossz, talán a sok, kb 5gramm benne rekedt kávé kicsit zavaró - ezt szoktam amúgy néha porszívóval és ecsettel kiszedni... )
Ez elvileg megfelelő kell legyen mindenre.
Többnyire az epsresso első jelölése körül áll (nem a legelső jelölőpöttyön, hanem az espresso javasolt határait jelölő elsőn)
~2 napi adag van a tartályba, a többi a gyári 250g-os zacsiba pihen visszazárva. Ha megnyitok egyet, mindig azt iszom végig 1-2 hét alatt.Kávégép - Gaggia classic ~2005 körüli. Pid-elt, az itt javasolt beállításokkal ~92fokos lefolyással. 9bárra van beállítva. Elég gyakran tisztítom, minden főzés után vakszűrővel igyekszem minden kávémaradványt kimosni.
Természetesen kb 30perc előmelegítéssel.
Víz - bwt bestprotect által szűrt, amúgy rendkívül jó alapminőségű szűrő nélkül is.Egyebek - Nyitott szűrőkarral, két féle kosarat használok: 18g-osat és egy nagyobb kb 20asat.
Mindig használok disztribútort (AVX-YE600 ø 58,5 mm-es) és természetesen tamperelek is ~15kg-al...
18g-osnál 36g-ot főzők le, 30-36mp között, 20g-osnál 40g-ot szintén 30-36mp között.
Persze pórbálkoztam picit többel, kevesebbel, rövidebb, hosszabb ideig de nem igazán találom a megfelelő dózist.Hol tudnék javítani szerintetek? Mivel próbálkozzak?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Energiaital topic
- Esportra szánja ezt a gamepadot a GameSir
- Ricoh-tuninggal és 200 MP-es párossal jöhet a Realme GT9 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- VR topik
- BestBuy ruhás topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Pro Konzol! 2029.06.09-ig garanciális, nincs 2 hetes!
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest