Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gery0505

aktív tag

válasz SoundON #105398 üzenetére

Igen ezen gondolkoztam ma én is, hogy a vízterítő miért pont ilyen amilyen... Ezt csak a gyártó tudná megmondani, hogy miért ilyenre csinálta. Még régebben láttam itt a fórumon egy vízterítőt amely rézből volt, és két darabból állt... Már nem emlékszem melyik géphez készült, még tán Te mutattad itt a fórumon. Ilyen belső járatok voltak benne, ahol a víz tudott közlekedni és sok kis lyuk volt rajta. Azt hiszem minden lyukhoz vezetett egy kis járat. Iszonyat munka lehetett azt megcsinálni. Lehet valami ilyet kellene kitalálnunk a Gaggia-hoz, és akkor szuper lenne. Vajon mi lehet a különbség a nagy és profi gépek vízterítéséhez képest? Azok gondolom jobbak valamitől. Arra én is kíváncsi volnék, hogy milyen lehet a vízterítés, ha a pogiban felépült a nyomás. Gondolom én, aztán lehet nem így van, de felépül a nyomás, a víz kitölti a teret a vízterítő és a felsőszűrő között, és utána a hidrosztatika miatt egyenletes lesz a térben a víznyomás, és már csak a kis lyukakon áramlik át a víz. Aztán hogy a pogiban merre megy, az a pogi homogenitásától függ már. Mondjuk az lehet, hogy a szivattyú ütései miatt a vízterítő lyukainál erősebb a vízsugár, lehet ezért jó a több lyukas vízterítő. Bár a szivattyú nyomáskülönbségének kiegyenlítésére meg ott van a tágulási tartály. Ez lenne gondolom az elmélet, aztán, hogy milyen a gyakorlatban? Szerintem ha pogi nélkül próbáljuk, akkor az nem a valós képet mutatja, mert levegős a rendszer. Az is számít szerintem, hogy a felsőszűrő milyen kialakítású. Lehet a gyári azért jó, mert azon egyenletesen vannak elosztva a lyukak. Az IMS-en meg csoportokra van bontva. Lehet ezért olyan jó a Reneka hálós szűrője, mert azon mindenhol vannak lyukak. Bár lehet csak kosara van a Renekának, és nem felsőszűrője, ezt most nem tudom. :) Csak egy ötlet, lehet ki kellene próbálnunk egy olyan vízterítőt amin sok kis lyuk van, pl 0,6-os vagy 1-es fúróval kifúrva, hogy hasonlóan fújja a vizet mint egy zuhanyfej.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés