Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ziyan

aktív tag

válasz Egon #39312 üzenetére

Az mondjuk tényleg nem mindegy, hogy kisváros alatt egy 25-30 ezres várost értünk, vagy egy 5 ezreset egy általános és egy középiskolával :D én 25 ezresről gondolkodtam, semmi extra város (Szentes), de van több jónak mondott iskola és óvoda is, nem lepne meg, ha az óvodák sokkal barátságosabbak lennének, mint egy nagyvárosban.

Még valami, amit szerintem nagyon sokan nem tudnak: az általános és középiskola arra kell, hogy kitalálja a gyerek mit szeretne csinálni, és meglegyen a felvételi pontszám (vélhetően mindenki célja, hogy továbbtanuljon valamit). Nem ott fogja elsajátítatni a továbbtanuláshoz szükséges tudást. Persze ha a magániskola azért kell, mert élhetetlen az állami iskolai osztály, bunkók a tanárok vagy hasonló, akkor teljesen indokolt lehet magánhoz kanyarodni, de csak azért, hogy többet tanuljon, hát nem tudom...
    Nekem a mérnökinfón nagyon kemény műszaki matek, kalkulus és társaik voltak, de sehol sem alapoztak középiskolás tudásra, szinte nem is érinti a középiskolás anyag az egyetemit, max az emelt szintű matek érettségi egy része, de nem sok értelme lett volna feladni a középiskolás éveimet cserébe.

Új hozzászólás Aktív témák