Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz adalbert1 #37206 üzenetére

Pl. van több darab, még nem hordott cipőm, de ha egy nekem tetsző modellt leáraznak 40-50%-kal, akkor sokszor megveszem, pedig ho-ban dolgozva annyira kevéssé koptatom a cipőimet, hogy lehet, hogy csak évek múlva kerül be a rotációba, addig feleslegesen foglalja a helyet és áll benne a pénz.
    Szóval nehéz azt megszokni, hogy van pénze az embernek, és nem kell minden kopó-fogyó dolgot felhalmozni mert éppen akciós

Szerintem ezzel csak akkor lehet gond ha eluralkodik a mértéke. Vásárolni akkor kell amikor jó áron van valami. Nem akkor amikor szükséged van rá. Szerintem ez egy elég komoly ökölszabály. Ha szükség esetén vásárolsz valamit, akkor szinte garantált, hogy rosszul fogsz dönteni. Max a jószerencsében bízhatsz, hogy éppen akkor egy tényleg minden igényednek megfelelőt találsz ideális áron.

Nekem is van 2 pár cipőm, amit még nem hordtam...de kb ez a limit. Évek óta nem vettem új cipőt. Majd nézd meg, hogy amikor előveszed a szekrényből, akkor mennyibe kerülne megvenni. Ez szerintem messze nem a felhalmozás, hiszen idő kérdése és garantált a felhasználása. És elég jó az eltarthatósága. 2-3 pár cipő azért nem foglal extrém sok helyet. De persze ezt a gondolkodásmódot nem lehet az élet minden területére kivetíteni. Így TV-t sem veszek a sufniba 3-at, vagy éppen autót. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák