Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én ezt már kimatekoztam annak idején Ausztria és Magyarország között, valamint Svájc és Ausztria között, és arra jutottam, hogy még így sem annyira megérős történet Svájc egy bizonyos szintig, nemcsak a lakhatási költségek miatt.
Igaz, hogy Ausztriában csak a bérem egyharmada megy el önfenntartásra, míg Svájcban a fele menne el, de az a fele is dupla annyi összeg, mint az Ausztriában fennmaradó kétharmad, de:A fennmaradó, félreteendő összeg is gyorsabban megy el. Meg kell különböztetni lokálisan változó, és globálisan állandó költségeket. Lehet hogy bizonyos tárgyak mindenhol ugyanannyiba kerülnek a világon, és azokat jobban megengedheti magának az ember, de nagyon sok egyéb szabad költség esetén belekerül az árba a helyi munkaerő és a helyi piac helyzete. Szerintem az önfenntartáson felüli költségekben ez a kétfajta költség nagyjából fele-fele arányban oszlik meg, tehát ott tartunk, hogy csak a félretett pénz felénél működik az az elv, hogy abszolútértékben több marad meg, akkor többet is lehet költeni belőle.
Ha viszont az ember esetleg szeretne egyszer saját ingatlant, akkor az egész jövedelmére vonatkoznak a helyi arányok, évekig...
Szóval összességében az nem igaz, hogy ahol összegben többet lehet félretenni, ott jobban él az ember, de az sem igaz, ahol arányaiban nagyobb rész marad meg, akkor él jobban. Az igazság a kettő között van, mindkét érték függvénye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- World of Tanks - MMO
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 MERCURY OC Gaming Edition with RGB - Gari 2029.01.14. -ig - Eladó!
- EliteBook x360 1040 G8 14" FHD IPS érintő i7-1165G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MacBook 12" Retina 2015, 8/256, 1.1 Ghz Intel M, magyar billentyűzet
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC Eladó!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest