Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én ezt már kimatekoztam annak idején Ausztria és Magyarország között, valamint Svájc és Ausztria között, és arra jutottam, hogy még így sem annyira megérős történet Svájc egy bizonyos szintig, nemcsak a lakhatási költségek miatt.
Igaz, hogy Ausztriában csak a bérem egyharmada megy el önfenntartásra, míg Svájcban a fele menne el, de az a fele is dupla annyi összeg, mint az Ausztriában fennmaradó kétharmad, de:A fennmaradó, félreteendő összeg is gyorsabban megy el. Meg kell különböztetni lokálisan változó, és globálisan állandó költségeket. Lehet hogy bizonyos tárgyak mindenhol ugyanannyiba kerülnek a világon, és azokat jobban megengedheti magának az ember, de nagyon sok egyéb szabad költség esetén belekerül az árba a helyi munkaerő és a helyi piac helyzete. Szerintem az önfenntartáson felüli költségekben ez a kétfajta költség nagyjából fele-fele arányban oszlik meg, tehát ott tartunk, hogy csak a félretett pénz felénél működik az az elv, hogy abszolútértékben több marad meg, akkor többet is lehet költeni belőle.
Ha viszont az ember esetleg szeretne egyszer saját ingatlant, akkor az egész jövedelmére vonatkoznak a helyi arányok, évekig...
Szóval összességében az nem igaz, hogy ahol összegben többet lehet félretenni, ott jobban él az ember, de az sem igaz, ahol arányaiban nagyobb rész marad meg, akkor él jobban. Az igazság a kettő között van, mindkét érték függvénye.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- VR topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5800X / AIO / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB SSD / 650W GOLD
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Újszerű Samsung Galaxy Fold 5 - 5G - 12Gb/512GB -(2026 Augusztusig Garis)+S-pen tok ceruzával
- WD Black SN850X 8TB
- Eladó egy WD blue 2,5 1tb sata ssd
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- LG UltraWide 35WN75CP IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 100Hz / 5 ms / FreeSync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest