Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én ezt már kimatekoztam annak idején Ausztria és Magyarország között, valamint Svájc és Ausztria között, és arra jutottam, hogy még így sem annyira megérős történet Svájc egy bizonyos szintig, nemcsak a lakhatási költségek miatt.
Igaz, hogy Ausztriában csak a bérem egyharmada megy el önfenntartásra, míg Svájcban a fele menne el, de az a fele is dupla annyi összeg, mint az Ausztriában fennmaradó kétharmad, de:A fennmaradó, félreteendő összeg is gyorsabban megy el. Meg kell különböztetni lokálisan változó, és globálisan állandó költségeket. Lehet hogy bizonyos tárgyak mindenhol ugyanannyiba kerülnek a világon, és azokat jobban megengedheti magának az ember, de nagyon sok egyéb szabad költség esetén belekerül az árba a helyi munkaerő és a helyi piac helyzete. Szerintem az önfenntartáson felüli költségekben ez a kétfajta költség nagyjából fele-fele arányban oszlik meg, tehát ott tartunk, hogy csak a félretett pénz felénél működik az az elv, hogy abszolútértékben több marad meg, akkor többet is lehet költeni belőle.
Ha viszont az ember esetleg szeretne egyszer saját ingatlant, akkor az egész jövedelmére vonatkoznak a helyi arányok, évekig...
Szóval összességében az nem igaz, hogy ahol összegben többet lehet félretenni, ott jobban él az ember, de az sem igaz, ahol arányaiban nagyobb rész marad meg, akkor él jobban. Az igazság a kettő között van, mindkét érték függvénye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest