Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vision

veterán

válasz MrSealRD #33149 üzenetére

Én inkább fejleszteném az infrastruktúrát, nem elsorvasztanám. És nagyon nem az a megoldás hogy mindenkit buszra/vonatra ültetsz... el kell fogadni, hogy nem ez az ultimate megoldás.

Pedig de, sajnos ez az ultimate megoldás, mert ennyi embert ekkora helyre csak így lehet mozgatni. Persze beleértve a mikromobilitást, az autókat pedig kiszorítva. Tök egyszerű a képlet, a városokban kevés a hely, az autók pedig sokat foglalnak, ráadásul nagyon rossz hatékonysággal. Nincs alternatíva, és te sem tudtál mondani. A közúthálózatot nem lehet tovább bővíteni, mert minden be van építve. Amúgy felesleges erről vitatkozni, mert az urbanisták kitalálták már ezt rég, csak a politikai akarat kell a megvalósításhoz.

A 22-essel mentem, és még ülőhelyem is volt hétfőn délelőtt. Reggel nyilván szarabb a helyzet, csak már megint ott tartunk, hogy statikus rendszerben gondolkozol. Ha többen használják a buszt, akkor majd nem 10 percenként jár, hanem 5, vagy 3 (most lecsekkoltam, és reggel van, hogy 2-percenként jár). Ismétlem, tömegközelekedéssel elszállítani ezt az embertömeget nagyságrendekkel gazdaságosabb, mint autóval. A matek az mögötte, hogy az autósokkal nincs megfizettetve ennek a költsége.

Most hogy egymás mellé pakolják ezeket, és egy területre kell megoldani ennyi embernek a közlekedést, most jó?

De nem egy helyre pakolják. Több irodaterület is van a városban mindenfele szétszórva, igazodva a közlekedési csomópontokhoz. Ezen túl mi mást szeretnél, hova épüljenek az irodaházak? Tudom, a szomszédodba, de hát ez nyilván irrealitás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés