Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#32226) Dinter válasza Tapsi (#32220) üzenetére


Dinter
addikt

Nem azt mondta, hogy nem akar legacy-n dolgozni, hanem nem akar gányolni.

Felesleges butaságokat kellett volna fejleszteni igénytelen minőségben, mert ugye sietni azt kell nagyon, meg nincs normális infrastruktúrára sem idő meg keret.

Át tudom érezni. Előző helyen vf-nek 2 év (!!) fejlesztési tapasztalata volt, látszott is az egész projekten. 0 CI/CD, 0 tesztelés, kódformázás és minőség nem számított. Health check úgy működött, hogy ha lehalt, a tulajok reggel 6-kor hívták a vf-t, hogy csináljon valamit :DDD Mindenre az volt a válasz, hogy "jó lesz így egyelőre", meg "egy ideig együtt tudunk vele élni", ami nyilván aztán végleg úgy maradt. Deploy kézzel ment minden környezetre VS-ből, vagy saját tákolt scriptekkel, semmi verziózás vagy release nyomonkövetés. Mivel nem voltak tesztek, az esti deploy után általában jó pár ember éjfélig nyomkodta kézzel végig a funkciókat, hogy működnek-e. Az is rendszeres volt, hogy ami még aznap délután 5-6-kor készült el, teszt nélkül vagy felületes teszten ment is ki pár óra múlva prodra, sokszor meg is volt az eredménye.
Elkezdtem ezeket a hiányosságokat javítani, de sokkal kevesebb időt kaptam rá, mint kellett volna. Szembesítettem vele 1:1-n, hogy ez az ő felelőssége lenne, de akár én is megcsinálom ha kell, csak adjanak rá elég időt. Erre az volt a válasz, hogy tudja, hogy fontos lenne, de a felsővezetés nem ad rá elég időt. Innen tudtam, hogy ez sosem lesz jobb, így inkább leléptem onnan.

A mostani helyen nagy hangsúlyt fektetnek ezekre, és ez látszik is, tudtam is tanulni belőle.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.