Új hozzászólás Aktív témák

• kkjoz

újonc

Tesóm mesélte, hogy náluk egy csávó felmondott, pár hónap múlva újrapályázott és egy jelentősen nagyobb összeggel felvették, aki viszont direktben kér emelést azt lerázzák. Néha agyrém ahogy a céges pénzügyek működnek.

Nekem főleg német multikkal van tapasztalatom, ott abszolút szarrágás megy. Inkább hagynak lerohadni egy komplett teamet mintsemhogy átgondolják a kompenzációt (vagy igazából bármit).

Boschnál, nem viccelek, majd 50%-os volt az éves fluktuáció a tágabban vett csoportban, az öt fős csapatomból 2-en felmondtak fél éven belül, és amikor elmentem harmadikként a főnök után hogy legalább az euróárfolyamot kompenzálják már ki (ekkor volt a korona miatti 330 -> 360), végtelen terelés volt a reakció (nem sokkal ezután én is dobbantottam).

Mostani helyemen (szintén német cég) panaszkodott a csoportvezető hogy 30k eurót év végéig el kéne tapsolni laborfelszerelésre, de ugye a "bérek másik zsebből vannak fizetve", úgyhogy az emelés soványkára sikerült. Amikor újfent szóvátettem hogy utánunk euróban számláznak, de az euróban mért fizetésem kevesebb mint fél éve, csak hümmögést kaptam válasz helyett. Részben ezért is lépek le innen is.

Az én munkavállalói élményemre egyébként nagyon negatív hatással van ez; választhatok, hogy a fizetésem vásárlóértéke stagnál (utóbbi pár évben egyenesen csökken) vagy pár évente váltok de nem tudok beágyazódni, témákban rendesen elmélyülni. Nem értem hogy nem kényszerít ki a piac valami normális bérezési sémát.

Új hozzászólás Aktív témák