Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lord.lakli #18798 üzenetére
Miert kellene manualis tesztelo egyebkent? A manualis teszt annak a beismerese, hogy nem tudtok rendes automata teszteket irni.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
lord.lakli #18798 üzenetére
teljesen egyetértek veled, sztem sem jó az a gyakorlat, h a dev és a teszt szerepkörök egybeesnek. vannak manuális teszterek a cégnél, de ők a klikkelgetésen kívül mást nem csinálnak (hiszen ettől manuális teszterek). mondom, a unit/integration test írása teljesen ránk van hagyva, nem örülök neki én sem.
-
lord.lakli
őstag
válasz
GeeForGolf #18797 üzenetére
Ha TDD van az jó, de attól még kell tesztmérnök, aki megírja az integrációs teszteket, egyéb teszteket és mindenképpen kell manuális tesztelő is. Lehet nagy brand, de attól még a fejlesztés egyes lépéseit ezek szerint megspórolják vagy anyagi vagy bármi más miatt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
GeeForGolf #18767 üzenetére
Erre értették a garázscég kifejezést.
Btw akinek a 3-5 év egyetem = szívás az valamit nagyon rosszul csinál(t). Nyilván minden évfolyamon van néhány szivatósabb tantárgy, lesz a 3-5 év alatt néhány UV, na bumm. De a szívás nem itt kezdődik, hanem.......az Aldiban a 8 óra árupakolásnál/hűtős részen 2 óra munkavégzéssel, random átpakolt munkanapokkal
-
axioma
veterán
válasz
lord.lakli #18781 üzenetére
inkabb kihuzom
-
sarkanyolo2
őstag
Jó lesz srácok, téma lezárva, már péntek este van, toljatok le valami töményet, aztán induljon a szombat madárcsicsergősen.
-
Sempronius89
tag
válasz
GeeForGolf #18791 üzenetére
Rendben. Te tudod......
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
Sempronius89 #18790 üzenetére
"befelyezhetném"? egyrészt jézusom, közgáz szakon tényleg lehet diplomát kapni alapvető helyesírási ismeretek nélkül? másrészt meg bízd csak rám, h mikor mit csinálok, rendben pajtás?
-
Sempronius89
tag
válasz
GeeForGolf #18789 üzenetére
Azt a bruttó 920 ezret a boltvezető kapja. Az átlag dolgozó csak 440 bruttót kap 10 év után ami tényleg egy junior dev első éves fizuja. Befelyezhetnéd, mert nagyon széllel szemben állsz.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
lord.lakli #18788 üzenetére
"10 év után Aldis fizetés meg junior 1 év."
itt azért némi költői túlzásba estél, ugyanis
"az Aldinál munkaviszonyban töltött 10. év után 814 400 forint, a kiemelt üzletek esetében 940 200 forint a bruttó fizetés."
ki ne találd már nekem h 1 év tapasztalattal bruttó 800-900k lehet keresnivagy ha mégis akkor én holnap elmegyek hozzátok dolgozni és megelégszem csekély másfélmillió bruttóval, áll az alku?
"Tök jó, hogy ez így helyes, mert te programozó vagy és mid szinten életek és piacok függenek csak tőled."
kicsit butthurt-nek tűnsz, biztos ezért csúsztatgatsz itt némileg
-
lord.lakli
őstag
válasz
GeeForGolf #18787 üzenetére
Egyáltalán nem sok, de a többi diplomás megközelítőleg sem kap ennyit. A mi fizunk végre eu kompatibilis, de mégsem elég jó pár embernek. A 3-5 év felsőoktatás után a fejlesztő idehaza nem alkalmas sokszor önálló munkavégzésre, ha egyetem alatt nem dolgozott. És tudod miért szívás az egyetem? Mert sokszor olyanok oktatnak, akik nem is ismerik a piacot.
2 év után megvan az Aldiban, 10 év után Aldis fizetés meg junior 1 év. Tök jó, hogy ez így helyes, mert te programozó vagy és mid szinten életek és piacok függenek csak tőled. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
lord.lakli #18786 üzenetére
téves a konklúziód - mindenkinek drága az élet, nem csak a sokat tanuló fejlesztőknek. csak nehogy már azt higyjük, h 400k bruttó az olyan marha sok pénz a fejlesztőknek. épp egész nap arról pörgött a duma, h 400k elérhető az aldiban 2 év után. ezek után ne legyen már olyan sok pénz ez kezdőfizunak annak, aki 3-5 évet szívott a felsőoktatásban...
-
lord.lakli
őstag
válasz
GeeForGolf #18785 üzenetére
Budapesti vagyok egy évtizede, így tudom. Pedagógus feleségem, aki tényleg becsületesen és jól csinálja pótlékkal keres 140e Ft-ot. Na szerinted abból kijön egy albérlet? Mi is albérletben élünk.
Szerinted két egészségügyis vagy bármi más család jól él? Tudom, nem tanultak eleget és ezért van.
Ezen a fórumon mindig csak a sokat tanuló fejlesztőknek drága a pesti élet.Közben annyi borzalmas fejlesztőt hajtottam el egész komoly bérigénnyel, pedig ők is titánnak hitték magukat, de egész hiányos tudásuk van.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
lord.lakli #18784 üzenetére
400k bruttó az 266k nettó perpillanat. láttad mennyibe kerül mostanában egy kétszobás panel egy pesti külvárosban?
-
törölt tag
válasz
#41635072 #18778 üzenetére
Még annyit, hogy miért kéne annak több pénzt keresnie, aki több pénzről dönt közbetetten vagy közvetve? Akkor mindenki boltvezetonek akarna “tanulni”... Egy fejleszto azert kap viszonylag jo penzt, mert kevesebben kepesek elvegezni azt a munkat amit o csinal. Most akkor egy flottakezelo is keressen hetszamjegyut csak mert nagy penzek mennek, de amugy erettsegivel el lehez vegezni a feladatit. Vagy akkor egy apolono is keressen annyit mint egy orvos aki 20-szor tobbet es tovabb tepert, es jobb kepessegekkel rendelkezik, csak azert mert vegulis a keze altal reszben elet halal ura?
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
lord.lakli #18781 üzenetére
"Valószínűleg kevesen dolgoznak itt tőzsde,"
én a jelenlegi munkakörben elég közel vagyok hozzá, bár tény, h nem ez a megszokott terepem, csak most ebben a szektorban kaptam munkát. van felelősség, hidd el. pedig én csak egy szaros mid-level fejlesztő vagyok, bőven vannak felettem, de még így is. oké, nyilván ha elbaltázok vmit, kiderül, még mielőtt prod-ra kerülne a kód, elég kis esélye van annak, h felettem ezt vki ne vegye észre, de akkor is, általában elvárják, h koncentrálj
jaja, én sem mindig áldozom be a hétvégéimet, meg nem is mindenhol, jelen pillanatban és munkakörben ez most egy ilyen szitu. de nem örülök neki én sem, csak az ember nem mindig tud pattogni. amúgy nem kéri ezt senki, csak ugye vannak bizonyos határidők...
-
lord.lakli
őstag
válasz
GeeForGolf #18775 üzenetére
Azért még egy senior dev. is sokszor csak egy fogaskerék, nemhogy egy medior. Így neki egyedül nagyon minimális hatása van az egész folyamatra, döntésre, kimenetre, kivéve, ha valami zug garázscégről beszélünk 1-2 fejlesztővel.
Valószínűleg kevesen dolgoznak itt tőzsde, létfentartó gép vagy repülő vagy egyéb hasonló vezérlő programozásán.(#18780) GeeForGolf : szerencsére azért sok cégnél megoldják hétvégézés nélkül is a melót, főleg medior és senior szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest