Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#12436) adalbert1 válasza Revolit (#12435) üzenetére


adalbert1
veterán

Alapvetően leginkább magasabb fizetést szeretnék, illetve szakmailag érdekesebb munkát. Mikor ez először szóba került a vezetőmmel, akkor még inkább csak a fizetés motivált, de azóta egyre kevesebbnek érzem a szakmai fejlődési lehetőségeket is.

Most azért adnák, hogy biztos maradjak, de ebben több dolog sem tetszik, számomra egy normális fizetésemelés, ami az alapfizetésben megjelenik, sokkal jobban megfelelne, lévén azt egyből el lehet költeni/befektetni, arra magasabb ügyelet/túlóra/bónusz jár, ezzel szemben a retention bonus eléggé spórolós megoldásnak tűnik. Illetve, ha ezt aláírom, akkor lehet, hogy ebben az időszakban fizetésemelést sem akarnak majd túlzottan adni, tehát lehet, hogy ezzel is rosszabbul jövök ki az egészből.

Alapvetően éves szintre százalékosan lebontva nem lenne rossz, de eleve több évről szólna, és annyi időre nem biztos, hogy el szeretném kötelezni magamat, illetve mivel az alapfizetésemre vonatkozik, így ha az egyéb juttatásokat is beleszámolom, akkor már annyira nem jó deal.

Jelenleg azt gondolom, hogy ha elém tolnak egy ilyen ajánlatot, akkor aláírom, max. nem költöm el a pénzt, és ha hamarabb kilépek, akkor visszafizetem amit vissza kell belőle, amit meg megtarthatok, az így is több, mint ha semmit nem kapnék - anyagi szempontból ez tűnne a legjobbnak, viszont mégis negatív érzésem van az egész kapcsán (talán úgy tudnám szavakba önteni, hogy a lehető legolcsóbban meg akarunk vásárolni, és semmi egyébre ne számíts ebben az időszakban, szerintem ez még talán kontraproduktívabb, mintha semmit nem adnának).

Esetleg itt még van lehetőség alkura, vagy ez ilyen örülj, hogy kapsz valamit helyzetként kezeli a legtöbb cég? :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.