Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz VladimirR #2700 üzenetére
Igen, ezen én is gondolkodtam. De esetleg szigorúbb moderációval, és egy plusz feature-rel meg lehetne oldani:
feature első része: az adminok tudnának figyelmeztetésekez kiosztani a usereknek (ala invision power board)
feature második része: userek tudnának usereket ''pontozni''. ez picit macerásabb, de talán megoldható (nem technikai, hanem inkább társadalmi oldalról).
A minden oldalon megjelenő hozzászólás: egyszerűen lenne a hozzászólások táblában egy 0 indexű hozzászólás, ami minden hozzászólás-lekérdezésbe belekerülne. Így csak az aktuális lekérdezésbe kellene belerakni a plusz feltételt:OR (hszindex=0 AND forumindex='firumazonosito');
vagy valami ilyesmi, remélem érthető
Ja és ha kell, még mindig it vagyok, és szívesen segítek fórummotort írni nemtom Parci hogy áll ehhez a témához
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
-
maszat
senior tag
Most már biztos vagyok benne, késik a PH! órája.
Kb. 3 percet. -
orbano
félisten
válasz VladimirR #2703 üzenetére
Ezt nem értem. Normális esetben így nézne ki a lekérdezés pszeudo nyelven:
''Add ki az alsó határtól a felső határig sorszámú hozzászólásokat az adott topikban''
Így nézne ki a módosított:
''Add ki az alsó határtól a felső határig sorszámú hozzászólásokat az adott topikban''+''és add ki a 0-ás sorszámút is ebben a topikban''
Persze az egész ''sort by hozzászólás sorszáma''. Így minden oldalon a legelső lenne a 0-ik hsz. Persze ez alól kivétel ha valaki fordított sorrendben listáz. De ekkor is egyszerűen a hozzászólások tömbjéből az elejére rakod a végéről a 0-ik hozzászólást.
Ha pedig nem így működik a motor, hanem egyszerre kérdezi le a topik megnyitásakor az összes hozzászólást és berakja sessionváltozóba, akkor is csak ennyi kell, hogy a lekérdezés elejéről, vagy végéről a 0-ik hozzászólást egy külön változóba másolod, nem a hozzászólások tömbjébe...
Parci meg nem hiszem hogy annyira **** lenne, hogy nem a fenti 2 megoldás valamelyikével oldotta volna megA vér nem válik VAZZE!™
-
Ráczkölke
tag
válasz VladimirR #2700 üzenetére
(nagyon tetszik orbano ötlete ); Bocs, h beleszólok...de ha minden kötél szakad, akkor legalább az ''arcnélküli'' avatarokat le lehetne-e cserélni? Úgyis minden fejes azt mondja, h kért avatarnak legyen arca...(engem személy szerint nem zavar, h egy csonti-konzervvel, vagy egy kőbaltával beszélek, de azé' az alapokra is vonatkozzanak az előírások)--> így boldog leszek én is , és talán még sokan mások...
-
parandroid
félisten
válasz VladimirR #2706 üzenetére
És ha valakinek fordítva van rendezve, azaz az utolsó hozzászólás van felül?
Vagy egyszerűen ilyenkor a 0. után rendezné le csökkenő sorban 100-tól 51-ig?
Kicsit zavaró lenne az a 0. hozzászólás, különösen ha hosszabb. Bár tudom, hogy ez lenne a célja, de nem tartom jó ötletnek, esetleg csak ha kattintásra eltűnne, de az meg már megint macera ha valaki többször benéz, vagy frissíti a topikot. Bár erre meg megoldás lehet, ha valami kuki miatt csak a topik első látogatásakor ugrik fel. Á, nem értek én ehhez, csak ötletelek...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
orbano
félisten
válasz parandroid #2708 üzenetére
Egy egyszerű ''0-ik hsz'' gombbal ki-be tudnád kapcsolni a megjelenítését... ezek már csak apróságok...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Viszont hasznos lenne egy user minősítés a rangon kívül. Szerintem ez kéne hogy az első lépés legyen a fórum konszolidálódása felé. Mint alsóban: a jóknak piros, a rosszaknak fekete pont. Így be is lehetne vezetni az ''uncommon'' arcokat és nem lenne cserébe a ''postfosás'' mellékhatás...
A minősítésre is kitaláltam egy erőforrásbarát megoldást:
A rang alatt lenne egy ilyen jelzőke, ami + és - irányba is elmehet. Rákattintva pedig bejönne egy új oldal, ahol magunk is voksolhatunk az illetőre. Ugye itt jön be a probléma, hogy a motor hogy jegyezze meg a szavazást: sehogy. Na jó, kicsit árnyaltabban:
A szavazáskor a szavazás lementődne egy átmeneti szavazat táblába, amin egy script végigmenne naponta, és kiszűrné a többszörös szavazatokat, és közülük a legfrisebb alapján módosítaná az adott user ''megítélés'' értékét. Például, ha Karesz az adott napon ezeket a szavazatokat tette:
Béla - 5 - 10:17
Jóska - 4 - 10:19
Béla - 4 - 10:40
Béla - 3 - 11:25
Kanál - 5 - 12:05
akkor ebből a script az alábbiakat tartaná meg és frissítené ezek alapján a ''megítélést'':
Jóska - 4 - 10:19
Béla - 3 - 11:25
Kanál - 5 - 12:05
ezzel elkerülhető a haverok általi feljavítás.
A számszerű megítélést pedig le lehet csetrélni a prohardverhez jobban illő kulcsszavakkal:
-5 - Hamarosan bannolva
-4 - Prohardver szégyene
-3 - Elvetemült bajkeverő
-2 - Rosszcsont
-1 - Csibész
Na jó inkább nem folytatom, elég béna nevek lettek
--------------
Ezen felül az engine készíthetne statisztikát a userek postolásáról. Például átlagos karakterszám, double/multi postok száma vagy hasonlók. az adminok beállíthatnának szűrési feltételeket ezekre, és az így gyanúsnak vélt usereket ellenőrizni lehetne, esetenként figyelmeztetni, hogy túl sokat uppol, sok a felesleges hozzászólás (csak smiley), ilyenek. Például le lehetne kérni egy adott userre egy adott karakterszámnál rövidebb üzeneteit és azokat átfutva lehetne követeztetni a felhasználó fórumozási szokásairól, ez alapján minősíteni, figyelmeztetni, stb...
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
-
Gregorius
őstag
Mint alsóban: a jóknak piros, a rosszaknak fekete pont. Így be is lehetne vezetni az ''uncommon'' arcokat és nem lenne cserébe a ''postfosás'' mellékhatás...
Helyette pontfosás lenne. Beállít valaki néhány szavazógépet, ami kellőképpen leterheli az amúgy sem kis terheltségű PH! szervert és egyúttal értelmetlenné teszi a szavazósdit is.
Például átlagos karakterszám
Erre én is gondoltam annó, de szerintem a post/nap arány is valamennyire árulkodik erről, úgyhogy ez inkább felesleges. Esetleg az off postokat lehetne külön számolni.
és azokat átfutva lehetne követeztetni a felhasználó fórumozási szokásairól
Személyiségi jogok megsértése, stb...
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
válasz Gregorius #2712 üzenetére
ha végigolvastad volna a hozzászólásom (jól látszik hoyg nem tetted), akkor tudnád, hogy az általam leírt módon egy felhasználó egy emberre csak napota egyszer szavazhat. DOS attackra meg van elég lehetőség, ez max egy lenne a sok közül...
Amúgy van védelem a korlátlan postolás (floodolás) ellen?A vér nem válik VAZZE!™
-
Gregorius
őstag
ha végigolvastad volna a hozzászólásom (jól látszik hoyg nem tetted)
Pedig de.
akkor tudnád, hogy az általam leírt módon egy felhasználó egy emberre csak napota egyszer szavazhat.
Mi gátolja meg az embert abban, hogy napi 50 accot reggeljen? Akár különböző IP-kről? A Ban Jóskáknál ez bevett módszer, nemde?
A post flood-ból az átlagembernek nem sok haszna van azon kívül, hogy rontja a fórum képét (ld. még időkorlát a rangokban), de a pont flood-ra nem nagyon lehet ugyanilyen időkorlátot bevezetni (te nem lehetsz jófijú mert még csak 50 napja vagy itt, stb...)
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Ezt a rang melleti megítélés dolgot én értelmetlennek tartom. Igaz a rang sem számít sztem sokat, max az olyanoknak, akik a ranghajhászást részesítik előnyben
Aki sokat olvassa a fórumot és normálisan áll a dolgokhoz, az előbb utóbb tudja, hogy ki miféle user és kinek lehet adni a szavára. Akik meg csak a feszültséget sztják, meg beszélnek össze-vissza, azok általában előbb utóbb bannolva is lesznek
Összegezve, elég ez a rang dolog bőven, még talán sok is -
orbano
félisten
válasz Gregorius #2715 üzenetére
50 acc reggelése... ha Parci úgy írta meg a motort, hogy ezt meg lehet tenni, akkor inkább nem mondok semmit. De ilyen dolgokkal lehet ellene védekezni:
Email cím megerősítése
IP ellenőrzés
Ha pedig valaki annyira akar magának + megítélést, és van kedve ezeket megkerülni botok írogatásával, hát tegye Ha káros a fórumra nézve, akkor a modok úgyis kivágják. Ezekkel a módszerekkel csupán a moderátorok dolgát lehetne megkönnyíteni nagy mértékben, nem váltják meg a világotA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz tiv83us #2719 üzenetére
IP ellenőrzés csak annyi kéne, hogy egy nap ugyanarról az IPről ne lehesen reggelni 2x. Így ha valaki botokkal akar reggelni, akkor az internetkapcsolatát is újra kell indítania (ami nem fltétlenül jelent IP cím váltást).
Az emailcím megerősítésről meg úgy látszik lemaradtam.... vagy csak rég regeltem?A vér nem válik VAZZE!™
-
Ráczkölke
tag
válasz Ráczkölke #2707 üzenetére
<-----> Bővebben: link ???
-
biker
nagyúr
továbbra sem tervezitek azt, hogy a topik neve NE legyen a cookie-ban tárolva, ha mégis, akkor a VESSZŐ ne legyen benne vesszőként, hanem kódban???
safarin a vessző kiüti az utolsó hozzászólásokat.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
<MZ/X>
őstag
Szerintem az lenne jó ha Játékokról írnának cikkeket. Lehet hogy hülyeség.
Original's never fit - Socket 370
-
orbano
félisten
szavazásra újabb, kicsit erőforrásigényesebb megoldás, ha a temp tábla feltöltése a meglévő entitások helyettesítésével történne. Mivel napi 1x történik a dolog, így a megnövekedett összehasonlítási szám: |temp tábla| * |főtábla| nem valószínű, hogy nagyon leterhelné a prohardvert... főleg ha mondjuk éjjel 5-kor futna le, amikor senkit sem zavar igazán
A vér nem válik VAZZE!™
-
Gregorius
őstag
Még két kozmetikai bug.
1. Hozzászólás szerkesztésénél a topic legelejére visz vissza (még mindig ) nem úgy, mint új hozzászólás küldésénél.
2. Ha szmájlira kattintva rakom be a kis vigyorit a hsz-be, akkor mindig a szöveg végére biggyeszti oda. Úgy volna elegáns, ha a kurzor után írná be. -
Gumee
tag
Hi!firefox-nál mit kell engedélyezni hogy be tudjak lépni a forumba?
-
HÁZIGAZDA
pár héten belül új fórumot kaptok, meg új site motort is mellé
lesz, amin rengeteget javítottam, lesz, amin kevésbé.
de például a legutolsó hozzászólásaim szekció normálisan, adatbázisból fog működni, rendesen enkódolva, tehát vesszők és idézőjelek sem vágják haza, elvileg.
többet most nem mondhatok..dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Pacák
senior tag
Wow! A sütiket munkahelyen, biztonsági szempontból gyakran szoktam kukába vágni, kézzel ki szoktam venni a listából a PH -t, de volt rá példa, hogy egy rossz mozdulat miatt az enyészeté lett a PH! -é is. A másik, hogy két helyről is fórumozok egy hete és fejben kell tartani a topikcímeket is.
Úgyhogy le leszünk kötelezve!
[Szerkesztve]Nuclear launch detected
-
Pacák
senior tag
Panther, mint ex-unofficial PH! hekker már nem működhetne közre a tesztelésben? Anno sokminden azért került javításra, mert ő talált benne valami apró bugot.
Én csak ugathatnám a témát, de az emlékezetem, mint az elefántoké... Az ilyesmit meg szoktam jegyezni.Nuclear launch detected
-
HÁZIGAZDA
nem csak a fórum újul meg, minden, tehát szent energiáim egy részét azért a portál többi részére is fordítanom kellett/kell..
a fórum marad egyszerű de nagyszerű, viszont a kritikus kérdésekben előrelép. sztem odab@sz majd mindennek... remélem
nah, téma lezárva, sosem készülök el, ha itt csetelekdicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
róland
veterán
Túl sok smiley-ra van egy másik ötletem. Adott karakterszámhoz, ranghoz, PH!-n eltöltött regisztrációs időhöz kötni a smiley-k engedélyezését. Alap esetben csak egy smiley-t lehetne beírni egy hozzászólásba. Minél régebbi PH!-tag valaki, minél magasabb a rangja, minél több karakteres a hozzászólása annál több smiley-t illeszthetne be az adott hozzászólásába.
A motr meg figylemmel kísérhetné, hogy ki mennyi smiley-t használ hozzászólásonként. Aki túl sokat annak kitolná a következő rang elérését jó pár PH!-n eltöltendő nappal.
A kezdő ''smiley-gyáros'' usereket megfékezné rendesen ez a módszer. Ha túl sokáig csinálna, akkor valaki úgyis bannolná és kezdhetné előlről az egész folyamatot, ha magasabb rangra vágyna.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Parci!
Apró hiba a motorban: ha egy Moderátor zárja a topicot, de pl. nekem még lenne időm módosítani a hozzászólásomat (ugye az a bizonyos 8 perc?), akkor nem tűnik el a MOD felirat. Szóval elég megtévesztő, kérlek javítsd.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Észrevettem egy bugot, hátha ki tudjátok javitani.
Szóval van nekem egy topicom, amiből töröltettem az utolsó pár hozzászólást.
Mikor megkeresem a keresővel, akkor utolsó hozzászólásnak még mindig a törölt hsz van irva, pedig már nincs ott.
A probléma megoldódik, ha utána irok a topicba, de azért a kis bug is bug.
A másik pedig, hogy nem lehetne esetleg egy online/offline jelzést tenni az adatlapra? Pl, ha rákattintok az egyik user nevére, akkor a konfig, stb mellé irja ki, hogy online, vagy offline van-e az illető. -
Nyitólap, jobb oldalt fent, Chip reklám: ''Új szám:még -1 nap''. Ez gondolom azt jelentené, hogy már 1 napja megjelent.
És egy feature request is, csak hogy ne rakjam külön hozzászólásba: Jó lenne tudni ''kitűzni'' egy-egy topicot a jobboldalra, hozzászólás nélkül. Így talán a Viccrovatban is kevesebb off kellene.
[Szerkesztve]A tej élet, erő, egészség.
-
-
róland
veterán
Parci!
Azt meg tudnád csinálni, hogy afórumnál, ha van olyan téma, ami ''[RE: ... hír]'' kezdetű, ott az eredeti hírt is meg lehessen nyitni egyből. Azaz az eredeti hír közvetlen linkjét is jelezze a fórummotor.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Azt a variációját ismerem a hírek hozzáférésének. Én most arra gondoltam, hogy a bal szélen az utolsó témák (amikhez hozzászóltak) között lehetne úgy megoldani, hogy ha hír-hez kapcsolódik (azaz ''RE:'') a téma, akkor ne kelljen a témához belépni, hanem egyből a hírt is lehessen elérni.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest