Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
73Kacsa
csendes tag
válasz
Raggie
üzenetére
Szia!
Nekem is Z77-D3H (rev 1.1) lapom van, s i7-3770K (korábban ugyanebben a lapban i5-3570K). Mindig az volt az érzésem, hogy ez a lap mintha kicsit több feszt adna a procinak. Mind a 3570K mind a 3770K-nál alapból 1.2 V-ot ad a procinak, noha sok forumon azt olvastam 1.1 V vagy 1.05 V-ról is indultak a procik.
Jelenleg 4.2Ghz 1.17V-nál járok, mint legalacsonyabb működő, de ugyanakkor
4.3Ghz 1.21 V
4.4 Ghz 1.25 V
4.5 Ghz az 1.29V-on megy csak stabilan. Soknak találom a 40mV-ot mint folyamatos növelést. (igaz még így is beljebb vagyok, mint a 3570K-val, mert ott a 4.3 Ghz 1.255 V-on ment)Vagy egyszerűen csak valamit nagyon rosszul állítok be..

-
Pubszon
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
Valószínű, hogy a kétszer annyi táp fázis miatt, az új lappal nem dropol annyit vagy csak az előző lap rosszul mért, de inkább utóbbi. Ha tényleg 0.1V-al kellene kevesebb, akkor azt észrevennéd a hőmérsékleten.
Lényeg, hogy jó, nekem is Z77 E4 van és a 3770K-nak 1.25V kell a 4.4GHz-hez. 1333-as ramokkal 1.24V elég volt, de a mostani 2400-asokkal emelni kellett kicsit, gondolom a memóriavezérlő miatt.
Használd egészséggel!
-
válasz
Raggie
üzenetére
Nem akarom elvenni a lelkesedésedet, de ne számíts túl nagy előrelépésre. Ha eddig nem tudtad lejjebb vinni a feszt, akkor azt másik alaplappal sem fogod tudni, mert ennyit bír a procid. Max fesz már így is határ közelében van, ugyanis 1.35-1.4V főlé nem tanácsos menni.
-
törölt tag
válasz
Raggie
üzenetére
Annyit mondok ki kell próbálni (a játéknak nincsenek nagy igényei) és levonni a tanulságot. Addig nincs értelme úgy, az alapján beszélgetni róla, hogy: ki "hisz benne".
PH-s közössége nem reprezentatív, több "k.ü.l.ö.n.l.e.g.e.s" embert fúj ide a szél, mint máshova. Őket is el kell fogadni, és nem próbálni bebizonyítani, hogy statisztikailag hülyének kell lennie az illetőnek, mert ennyien nem lehetnek egy helyen.
Amúgy nem volt célom ezzel felfordulást kelteni, legközelebb megtartom magamnak a véleményem/tapasztalatom, attól épül/szépül/színesedik a fórum.
(#29870) _Slark: Ezt aláírom, mivel a végtelen-pénz része nekem sem adott, ezért korosodó konfigon régi játékokkal játszom, amik hozzák az általam elvárt sebesség-élményt. Legmodernebb játékom a Borderlands 2

Amíg CS-zni jártam, addig Partin mindig 60 FPS-el toltuk, mert az legalább mindig meg volt, fügétlenül a körülményektől. Gyakorolni, botok ellen meg 300 körül kényelmesebb volt, azt a tempót sikerült is megszokni, megszeretni.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
Valahogy én is ezt érzem hogy szimpla faszkicsapás folyik itt.
Persze, lehet egy fórumtárs olyan szerencsés, hogy sasszemmel/abszolút hallással áldta meg a Sors, de hogy szinte mindenki ezt mondja magáról... A világon nincs annyi abszolút hallással rendelkező ember, mint itt az audiofil topic-okban. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
R3laX
addikt
válasz
Raggie
üzenetére
Nekem BF1 multiban kb +10-15 minimum FPS-t jelentett a 4.8GHz-es i5-ről, 4.6-os i7-re váltani.
. Megéri, főleg ha multizol. Doom is megszaladt sztem átlag FPS-ben vagy 15-20FPS-el. Mikor ledob egy multipályára, igencsak magasabbra pörgeti az FPS-t, 130-140 helyett 160-170. -
törölt tag
válasz
Raggie
üzenetére
Reméltem, hogy némi megbotránkozást ki tudok eszközölni vele.

(#29715) Pubszon: már korábban is szándékomban állt valahogy ledokumentálni ezt a részét is a gépnek, de a lendület mindig elfogyott amikor szét kellett volna szedni, mert vagy (jó)idő vagy kedvem nem volt hozzá.
Korongok 3mm körüli impregnált zárt-cellás habból vannak, elég nagy erő kell hozzá, hogy felére összenyomd.
Szerintem lehet nagyobb átmérőt, más alakot is használni, a lényeg, hogy a mag hozzáérjen a hűtő talpához és ne tudjon felhajolni a PCB széle a folyamatos erőhatás miatt, amit a tüskék gyakorolnák rá a túloldalon.Direkt-kontaktos hűtővel nem biztos, hogy OK. Kicsi ahhoz a mag, hogy mindegyik csőhöz hozzáérjen. Ha megnézed, nem is teljesen sima a felülete; esélyes, hogy megsérülhet a mag. Széleknél nem igazán van anyag, hasztalan lesz a korongot odatenni.
Átlag kompaktvíz leszorító mechanikája messze nem ennyire fickós, és bőven kell erőt kifejteni, mert a cput- be kell préselni a foglalatba valamennyire. És ez az erő idővel nem csökkenhet, mert ha nincs elég nyomás a táp-pin-eken, azzal meg lehet égetni a CPU/foglalatot.
Másrészt ezek talpa elég vékony/gazdaságos rézből van, ha van tömítés a mag felett - ált. ahol beáramlik a víz a tüskék/lamellák közé a pumpából-, ott megnyomja annyira, hogy kidudorodik a talp (A fény tükröződéséből látszik, hogy domború). Ez kerülendő jelenség, ha nem akarjuk elrepeszteni a magot; elképzelhető, hogy szét kell szedni miatt a hűtőt.Van egy Swiftech Apogee Drive II-m, ami küzd mindkét problémával, pedig messze komolyabb, mint egy "kompaktíz":

Én köszönöm, hogy van ilyenre érdeklődésetek

-
Pubszon
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
Én a bf1-el játszok és látom értelmét esetemben 1333-ról váltani 2400Mhz-esre. Illetve marad 2 szabad slot bővíteni.

BF1 memory scaling.
-
Pubszon
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
Sőt ha egy kicsit nagyobb hőt is kap, a radiátor bírja, a pumpában meg több érzékeny alkatrész is van.
Meg sőt, kevesebbet kell várni, mert a nagyobb felület hamarabb fel tudja melegíteni a vizet ami hamar át tudja adni a kis réz blokknak meg csöveknek.
Én így tesztelném le.
-
73Kacsa
csendes tag
válasz
Raggie
üzenetére
Szia.. Kb 1 évet visszaolvastam a topikban. Nos Z77-D3H lapja senkinek sem volt (ha jól emlékszek).
Nekem is ugyanilyen lapom van (Rev 1.1), 3570K-val, s körülbelül ugyanazokat az eredményeket értem el. Kétlem, hogy mindketten ugyanolyan szériából való procit fogtunk volna ki.
lehetséges, hogy ez a lap ennyit tud, s másik lapban sokkal alacsonyabb feszültségnél magasabb órajelet lehetne elérni?
Már csak azért is, mert a Z77-D3H alapból 1.205 V-ot ad neki, míg más alaplapok esteében 1.1 V-rol indul a tunning.
-
73Kacsa
csendes tag
-
Janusz001
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Az mifán terem? Azt hittem elég ha kiírja, hogy nem volt hiba.
Megvan... ott biza van hiba pont abban az időben:
"Egy hardverhiba történt, amit a rendszer kijavított.
A hibát jelző összetevő: Processzormag
Hibaforrás: Korrigált gépellenőrzés
Hibatípus: Belső paritáshiba
Processzor APIC-azonosítója: 0További információ a részletek nézetében."
+fesz esetleg?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Raggie
üzenetére
Zeneszerkesztés megeszik egy I5-öt?
A videóvágás még okés, sok effekt, felbontás, stb, oké megeszi. De a zeneszerkesztés? Azért ott akkora adat nem folyik szerintem... 8gb ram tuti kell, lehet ez a kevés, először ezt kellene fejleszteni. SSD van? Az is jót tehet az ilyen programoknak, amikor be kell másolni, áthelyezni stb. -
Raggie
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Ja igen még valami:
stúdiózásban, zene felvételben, szerkesztésben, keverésben van-e itt valakinek tapasztalata?
Öcsém gépében i5-3470 van most és CUBASE meg hasonló profi stúdiós cuccok néha feszegetik a gép határait.
Asrock B75 pro3 lapja van, 4Gb 1600-as memóriával. Fejleszteni szeretné. Én mondtam neki, hogy a 4 Giga memóriát mindenképp toldja meg minimum 8 Gigára.
A kérdésem: ezek a stúdiós hangmérnök programok kihasználják a sok magot? Volna értelme neki mondjuk egy i7-3770-re váltani?@(#29338) Mika1227 : miért volna gond a processzornak a "csak" 1333-as RAM? Azt, hogy megy-e feljebb, a RAM chip-ektől függ, mennyire húzhatóak.
@(#29339) AXisBOLD : semmi extra a B75, nem lehet vele egyáltalán tuningolni. Ha ez szempont, akkor inkább Z-s vagy H-s lapot vegyél!
-
Speed®
titán
válasz
Raggie
üzenetére
Ezek a tesztek frametime szinten nem beszélnek, hidd el, ott markáns a difi. Teszteltem amúgy i3-2100 mellett a 7950et anno, ill. g840el is, nevetséges volt
Szerintem az a ~10k difi, amibe kerül egy Sandy i5 pluszban, szükséges kiadás, ezen nem szabad spórolni, főleg ha multizik is az emberfia. Bidget PC ide vagy oda.. -
válasz
Raggie
üzenetére
DVID (=offset-re gondolsz, úgy sejtem) az valóban visszaveszi a feszt terheletlen állapotban, de cserébe ki kell kapcsolnod a C3 és a C6 energiagazdálkodási szinteket, magyarán marad 4db visszavett fesszel, 1,6GHz-en üzemelő (a hangsúly az üzemelőn van) magod. Tehát órajelet is kap és feszültséget is a processzor.
Ha fix fesszel tuningolsz, akkor lehetőséged van bekapcsolni a C3 és C6 state-eket, nem okoznak instabilitást az offset-tel ellentétben.
Így terheletlen állapotban lesz 1db magod 1,6GHz-es órajelen, 1,250V-tal (csak úgy mondtam egy példát, ha mondjuk ennyi kell 4,5GHz-hez), illetve 3 db magod 0MHz-en és 0V-ot kapva.Embere válogatja, hogy az érzet, vagy a látvány a fontosabb, nagyságrendileg hasonló terheletlen értéket mutat a két megoldás.
Nem szentírás, magánvélemény.
-
válasz
Raggie
üzenetére
Hali!
Simán évekig is működőképes maradhat 1,400V-on is. De - bár nem mérhető - biztosan degradációt okoz valamelyest. Ha teljesen alapon használod akkor is "fogy el" a proci, csak akkor még kisebb mértékben romlik az idő előrehaladtával.
1,36V 4400MHz belefér, jó még. Nagyjából a 45nm-es gyártástechnológia óta ez az a szint, ahol a legtöbben meghúzzák a lélektani határt. Én nem erőltetném a 4500-at ilyen fesz mellett/árán.
Egyéni vélemény, nem szentírás!
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
Én is zenélek, de csak amatőr szinten. Úgy tudom, a VST cuccok némelyike elég háklis tud lenni a HT-re még manapság is és akkor ki kell kapcsolni, viszont ez a nagy előnye az i7-nek az i5-tel szemben.
Egyébként nálam még 25-30% fölé nem ment a CPU kihasználtság (FLStudio), akkor sem, ha rengeteg sáv-ot használtam, különböző CPU-intenzív hangszerekkel és effektekkel, Auzen X-Fi hangkártyával 1ms-s ASIO késleltetéssel (de azzal is tisztában vagyok, hogy egy studió azért más...).
-
-
werszomjas
addikt
válasz
Raggie
üzenetére
Pc -s játékokban rendszeradatok kiíratása
Szerző: darky@ -
daveoff
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
Érdemes többször ránézni az eseménynaplóra, de két-három órás intenzív játék után biztos jelentkezik, ha nem stabil. Nálam pl. BF3 multi, és Crysis3 alatt mindig dobta a whea-loggert, ha nem volt oké a tuning, ilyenkor még kell neki egy kis fesz, aztán próba. Nálam a fix fesz ebből a szempontból jobban bejött, mert offsettel nehezebb volt úgy beállítani, hogy stabil legyen, több fesz kellett úgy neki.
-
daveoff
veterán
válasz
Raggie
üzenetére
Természetesen hallottunk, legalábbis én igen. Az eseménynaplóba kell keresni a figyelmeztetések között! Nekem nagyon sok időbe került, mire be tudtam úgy lőni a tuningot, hogy ne legyen WHEA-logger hiba. Sokkal kevesebb feszen is tudna menni a procim, de akkor jelentkeznek ezek a hibaüzenetek. Általában nem terheléskor dobja, hanem órajelváltásoknál, fix fesszel, és offsettel is. Szerintem mindenki nézze meg az eseménynaplót, és ha nem talál ilyen hibát, akkor stabil a tuning! Úgy vettem észre, hogy az additional turbo voltage javít a helyzeten, ez asszem órajelváltásoknál ad plusz feszt.
Az én beállításom: fix 1,270v, LLC level2, additional turbo vaoltage +0,008v

-
JoolsNOS
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Megéri, főleg ha multizol. Doom is megszaladt sztem átlag FPS-ben vagy 15-20FPS-el. Mikor ledob egy multipályára, igencsak magasabbra pörgeti az FPS-t, 130-140 helyett 160-170.