Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Van egy Asrock B75 Pro3 alaplap és egy intel i3-3220.
Van az alaplaphoz egy AXTU nevű program... most ha ebben a core ratio 16- on van és én felemelem maxra (33) akkor az mit jelent? hogy mindig ennyin megy folyamatosan a processzor vagy 1,6 és 3,3 Ghz között?válaszotokat előre is köszönöm
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz Repsol600 #17905 üzenetére
szerintem nem csak lement 1,6-ra (energia takarékosság miatt), hanem az amivel lehet állítani visszament 1,6-rá tehát elvileg nem tudott volna feljebb menni, mintha leszabályoztam volna...
amúgy simán pl. képnézéegetés, fájlkezelés-kor észre kellene vennem valami különbséget ha 1,6 a max mintha 3,3 lenne? vagy ez a július ez a különbség inkább pl. játékok közben lenne észrevehető?Mondjuk még csak egy napja van meg... :-)
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
Üdv,
i3 3220 újrapasztázásához milyen pasztát ajánlotok, ami lehető legolcsóbb és eléri a gyári paszta szintjét???
ja, és elég ha egy pasztázásnak megfelelő kiszerelésben kapható...CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz F e Z o #28055 üzenetére
szilikonpaszta... akkor tehát még van másfajta paszta is?
asszem Cooler Master IC Essential lesz. Láttam, hogy van arany és ezüst is, az ezüst jobb hővezető képességű... erre a procira az olcsóbb is jó lesz?
amúgy csak kíváncsiságból, de itt van egy ilyen 500-ért 0,5g
ez vajon jó lehet?
[link]CRF300L
-
ot93
senior tag
egyrészt egy másik fórumozó ajánlotta az előbb többek között ezt:
erről lenne szó, de rosszul írtam mert ezüst szerintem nincsen benne, csak a színre értendő mert amúgy van arany színű változat is kisebb hővezető képességgel... lényeg, hogy szerintem nincsen benne ezüst.
ráadásul itt van a hivatalos leírás:
High Thermal Conductivity
Low Thermal Resistance
Electrically Non-Conductive
Non-Curing
Non-Capacitive
Non-Corrosive
Grease cleanser included for easy cleaning away old thermal greasemely szerint nem vezető tehát biztos nincs benne ezüst
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
Üdv, egy i3 3220 elromolhat? csak érdekel?
CRF300L
-
ot93
senior tag
mintha csak éreztem volna pár nappal ezelőtt... most van egy gondom, ami i3-al kapcsolatos, méghozzá az igp-vel...
Olyan történt, hogy a hd7770-et kivettem a gépből, és utána nincs kép, pedig i3-3220 cpu van, asrock b75 pro3 lapban... közben 5-öt csippan...és még annyi, hogy a bios-ban nem is tudtam beállítani, hogy az integráltat használja... ez így szerintem nem normális? furcsa, hogy nem lehet a biosban állítani, hogy dvga vagy igp legyen használva...Remélem valaki tud megoldást, hogy a hd graphics-t lehessen használni. és a vga-t meg ki tudjam venni, mert el akarom adni, aztán majd lesz 1-2 hét múlva utódja...
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz Speed® #29424 üzenetére
reset, elemkivétel tegnap megvolt, az órát is elfelejtette, de még holnap megpróbálom megint... a procit kivettem, nem sok port volt körülötte, aztán visszaraktam de ugyanaz... az alkohollal nem végeztem még semmit, de a talpak teljesen érintetlen állpaotúak, mármint a koszt nézve, tehát még egy legapróbb kosz sem volt... ezt az alkoholos dolgot a proci alján csináljam vagy a foglalaltban vagy mindekettőn? bár a foglalatot kétlem, mert a lábak így elég elhajlásveszélyben lennének... hamarosan amúgy újrapasztázom.
de már kezdem feladni, hogy jó lesz az igp, de így nemtom hogy adom a vga-t mert addig míg az új meg nem jön, addig nem lenne gép... és még nemtom mikor veszek vga-t, egy jó vételre/akcióra várok.CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz Speed® #29447 üzenetére
Tegnap raktam rá 1.80-at és 1,90-et is de úgy sem jó... én már nemhiszem, hogy jó lesz, bár a hdmi-t még megpróbálom... De hát akkor is, ha a win betölt, de csipog, akkor ott szerintem nem a csatlakozó a hibás, hanem valami más. De az jutott eszembe, hogy 1x a villám a neten bement a gépbe, de csak a lankártya rész ment tönkre az alaplapon, villám lehet a hibás? Ezt én azért nem gondolom, mert a lan csatlakozótól jó messze van a cpu, meg a d-sub csatlakozó is , és amúgy semmi baja, sőt még ennek ellenére is megvan az onboard lan a biosban, csak ugye nem működik, másrészt én úgy emlékszem, hogy az onboard videokártyát még a villámcsapás után próbáltam ki, bár ez nem 100%...
CRF300L
-
ot93
senior tag
Üdv,
na egy kis összefoglaló, a hiányzó integrált kariról:
a d-sub után kipróbáltam a hdmi kimenetet, azon sincs kép és csippan 5-öt (ami elvileg a vga hiányra utal). a bios frissítés is megvolt már, majd visszabutítás gyári, 1.60-ra meg utána vissza 1.80, 1.90, semmi változás, elemkivétel (elfelejtette az órát is) után sem történ változás, procit kivettem, visszaraktam... semmi... bios reset szintén volt. lehúztam mindent a lapról (egyedül az odd maradt rajt véletlenül) és a ram, de amúgy a ramot is kivettem meg vissza (1 db modul van csak)... ezzel egyidejűleg a bios-ban nincs semmi változás, így már feladtam...
elvileg nem csatlakozó baj, hisze attól még nem csipogna szerintem.[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
Üdv,
van egy i3-3220 a gépben és úgy vettem észre, mintha gta v alatt a játék indításától számítva egyre esne a teljesítmény? ez lehet a processzor hibája? még annyit hozzátennék, hogy sosem volt pasztázva (~3,5 éves), de a hőfokok szerint 55 felé nem nagyon megy. Alapjárat az melegedett az újkorihoz képest, de játékokban valahogy nem tapasztaltam emelkedést... ennek ellenére lehet, hogy túlmelegszik? és ha nem, akkor mi lehet a gond? táp lehet az oka?[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
Üdv,
van most egy i3-3220, egy i5 mekkora előrelépés lenne? a 3550 és 3570 érdekelne, de nemtom, hogy a 3450 és 3470 mennyire gyengébbek.
Alaplapot nem akarok cserélni, mert szerintem az újabb platformokra váltani egyenlőre felesleges, mert még 1155-ön is tudok bőven fejleszteni... bár az újabb technológiák energiatakarékosabbak, stb. de az új alaplap árát inkább cpu-ra költenémCRF300L
-
ot93
senior tag
üdv, i5 3470 és 3570 között akkora a különbség, hogy előbbit már 20k körül találni, míg utóbbit 30k-tól adják?
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz Speed® #30195 üzenetére
tehát nem +HT, hanem inkább seb.növelés (OC)? és a mai intelek annyival jobbak lennének, hogy még 3770 sem igazán jó? ezen meglepődtem, habár a számítástechnikai cuccok elég gyorsan fejlődnek... mondjuk ahol van OC lehetőség, ott kevésbé rossz a helyzet. Platformcserénél elgondolkodom majd a Z-s lapon és akkor már értelemszerűen a legújabbra ruházok be
de most gondolkodtam, hogy akkor cserélném a ramot, lapot, procit és ugye a vga-t is mert anélkül felesleges lenne a cpu fejlesztés is... akkor már táp csere is kéne és maradna kb. a hdd, odd, hangkari, ház és az ssd, (bár akkor már ssd-t sem ártana cserélni ) Így ez a fejlesztés várat magára, még úgyis, ha ezekért valamennyi pízt azért kapnék.
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz lemusz #30198 üzenetére
Vettem itt aprón egy 3470-et 20k-ért, kíváncsi leszek rá, egyenlőre i3 még megmarad, aztán majd eladom valószínűleg, de még le kell azt tesztelnem (lásd lejjebb)
Alaplaphoz annyit, hogy valóban azoknak sok hibája lehet, használtan én nem is igazán vennék, max nagyon jó áron... az én lapomnak is van hibája, a lan része bár ez azért lett mert úgy 2 éve belevágott a villám a közelben a villanyvezetékbe, a pc ki volt húzva, csak a router nem, ami meg kábelen össze van kötve a pc-vel... így a lan rész egyből elhalt, még jó, hogy a lap amúgy működik rendesen, azt leszámítva, hogy az i3 IGP-je sem működik. Igaz, ezt nem akarom használni, de mikor vga csere volt, addig nem tudtam eladni, míg az új meg nem jött az integráltat hosszas utánanézés után sem sikerült működésre bírnom (először azt hittem én vagyok ennyire hülye), egyszerűen a bios-ban sem látszik, a beállításai is eltűntek... és nemtom, hogy most a cpu-ban halt meg, vagy a lapban valami ami miatt nem megy az igp... most a 3470-el majd kiderül, mert ha azzal sem megy az igp, akkor a lap lesz a hibás.(#30199) Speed(R): már 3470 lett 20k-ért, legközelebb szerintem már nem 3th gen.-t fogok venni
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz lemusz #30201 üzenetére
"3th" -- > no, ekkora hülyeséget nemtom hogy írtam
- bios friss, meg már vissza raktam régebbieket is, de semmi... azért is lesz jó tudnom, hogy vajon a lap a hibás-e, hogy procit mennyiért hirdessem... bár remélem a lap a hibás, mert az úgyis hibás már a lan részen, akkor legalább a proci hibátlan lenne
- Játszok is rajta, elsősorban amiatt kezd igényem lenni egy i5-re, de multizni nem szoktam, mert azzal úgy vagyok, hogy felkészülést igényel, és annyi időm nincs Majd írok tapasztalatokat.CRF300L
-
ot93
senior tag
Valaki tudja, hogy i7-3770 esetén miért nem lehet kikapcsolni a HT-t?
CRF300L
-
ot93
senior tag
Szerintetek egy i7-3770 meddig lehet még elég? böngészés, játékok legalább medium beállítások...
CRF300L
-
ot93
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel Core i5 10th 10400f
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest