- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tikshow
addikt
Szerintem inkább egy i7-3770k és 7770 videokártyának max. Attól függ, hogy milyen programot használsz vágni, ha ki tudja használni a 8 szálat akkor mindenképpen i7. Ja és alaplapból se támogassuk Fatalytit így is megszedte már magát eléggé, egy Z77 Extreme4 - vagy Extreme6 ha kell a FireWire port - is tudja ugyanazt olcsóbban, annyi, hogy nincsen rajta IDE meg Floppy csatlakozó, de gondolom erre nincsen szükséged. Viszont ha így megfogadod az alaplapos tanácsomat akkor akár a 7850 is maradhat, mert belefér mellé a keretbe így egy 3770k.
-
peu407
senior tag
Én sem tudom mi lesz jövőre. De ami fontos és biztos, én max focizok a gépen,más játék nem érdekel.
Elsődlegesen videovágásra használom a gépet,és sajnos muszály a HD-ra váltanom,a piac diktál.A következő konfigot raktam össze végül magamnak:Alaplap - Asrock Fatal1ty Z77 prof
Prockó - Intel core i5 3570K - ez kb 4-4,2-ig lesz húzva
Hűtés - Thermalright Silver Arrow SB-E SE
RAM - 2X8 GB Corsair Vengeance LP 1600Mhz
VGA : Asus HD7870-DC2TG-2GD5-V2
Táp - Cooler master Silent Pro Gold 600W
SSD - Samsung 830 series 128 Gb
HDD - 1TB WD Caviar Black Sata3 R4
Szoftver: Edius 6.5Szerintem elleszek vele egy pár évet....
Szerinted?
-
peu407
senior tag
Szép jó estét mindenkinek!
Ez a HT technológia a videovágás,tömörítés,konvertálás terén mennyire gyorsítja a munkát?Még mindig gondolkódóban vagyok,hogy 3570K vagy 3770K legyen.A többi részegység már összeállt.
-
=HG=
addikt
Egy picit kell visszaolvasni .
-
Werkly
őstag
LinX alatt alapon nem kevés az 54 Gflops a 3570K-mnak? Vagy hibás a CPU?
-
japy
őstag
Tudna nekem valaki segíteni tuningban? I5 3570K Biosban hol lehet állítani a szorzót?
-
GeriCool
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis kérés illetve tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Új konfig összeállításában az alaplap biztos ami Asus P8H77-V. Idáig biztos volt a proci is i-3 3225. No tuning és azért ez lett volna, mert ebben ugye jobb grafikus motor van.
Viszont hosszú távra venném a gépet. Véleményetek szerint érdemes e beruházni inkább egy i-5 3450 procira (a 3570 már nem fér bele). Játék nem biztos, hogy lenne. Inkább csak grafikai progik használata.
Illetve ha mégis elkapna a játékőrület, akkor gondolom kéne egy VGA is, de erre max 25-30k tudnék szánni.
Szóval ezen paraméterek függvényében tud-e annyival többet az i-5, érdemes áldozni rá?
Köszi -
-
Ferdzsoo
addikt
-
törölt tag
válasz
Silent77 #9753 üzenetére
Ja hogy használtan?
Azt hittem még árulják valami eldugott helyen ezt a terméket ami már réges régen kifutott...
A múlthéten raktam össze valakinek egy gépet, GTX-560 at akart bele de abból már csak a TI lelhető fel, és az is csak elvétve.Hűtés:
Víz vagy lég?
Ez az első dőlés amit be kell válalni.
Lég,: a ventin kívűl problémák kilőve viszont a tuningolhatóság jóval a vízzel hűtés lehetőségei alatt véget is ért, talán a Noctua ami ebben a kérdésben megszorítja a vizes blokkokat viszont ahoz kell egy nagyobb fajta kaszni is.
Víz,:Tuningoláshoz ideális azonban tönkremehet a kompresszor, eldurranhat egy cső és beterít szépen mindent a víz, szóval a kockázati faktor hatványozottabban magas fokozott figyelmet igényel, és az ára sem lebecsülendő tényező mint költség.
Tunning terén én pl nem vagyok nagyigényű ezért választottam a Léghűtésből 612S-t.
Kinek a pap, kinek a paplan ugyebár...
-
törölt tag
válasz
Silent77 #9748 üzenetére
nem értem.
GTX 480?Miért vettél "MOST" GTX 480-ast amikor rég kint röfög a 600-as széria???
kissebb csíkszélességü technológia, alacsonyabb fogyasztás, nagyobb teljesítmény, jobb tuningolhatóság!a 3570K rendben van az Asrock csoda is biztos bár azt nem ismerem, viszont a proci hűtésének alaposan nézz utánna mi legyen mielőtt voksolsz.
Na ott még várhat a dőlés ha kiolvastad a tapasztalatokat a választott mellett...
-
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok.
Pár napja kezdtem el olvasgatni a fórumokat.
Eddig 2500k volt a befutó, de most egyre jobban hajlok 3570K felé.
ASROCK Z77 EXTREME4
I5 3570K
Corsair 8GB Kit (2x4GB) DDR3, 1600MHz, 9-9-9-24 Vengeance Low Profile
Ezeket néztem ki.
Vélemény?
Főleg játékra lesz. -
haddent
addikt
válasz
Diocles #9730 üzenetére
Szerintem nem számít... A közvetlen hőcsöves érintkezésű hűtő talán hamarabb reagálna (értsd: közvetettnél lehet, hogy felszökik a hő, aztán normalizálódik, közvetlennél nem), de nem gondolnám, hogy átlagban alacsonyabb lenne tőle a hőfok. Arról nem is beszélve, hogy a hőcsöveket nem lehet teljesen kilapítani, hézagos lesz stb...
-
Diocles
aktív tag
Így igaz. Nem termelnek sok hőt, de nagyon nagy a belső hőellenállásuk.
@don dante: Nagy hűtési teljesítmény helyett ezért a kis hőellenállású hűtőket érdemes keresni. A mostani vízhűtésednél szerintem egy közvetlen érintkezésű hőcsöves léghűtő (212 EVO) is jobban teljesítene. Ez most egy sejtés, amit az eddigi tesztjeim igazoltak, de hamarosan írok róla bővebben. Ezt majd tartsd szem előtt, ha új hűtőt választasz!
-
-
don dante
aktív tag
válasz
Diocles #9720 üzenetére
Köszi a tanácsot... Akkor nem aggódom... Nyárra úgy is kap egy erősebb vízhűtést... Ha tudtok olyan vizet ajánlani, ami csak cpu-hoz van (nem kell becsövezni, tartályozni,stb...) azt megköszönném... Vettem már egy H 100-ast de vissza is kellet vinem pár nap után, mert a pumpa behalt... Bár amíg ment a pumpa rendesen, nagyon jól teljesített (4 db ventivel 67 fok volt a legmelegebb mag)...
Előre is köszönöm a tanácsokat.Üdv: Don
-
Diocles
aktív tag
válasz
don dante #9714 üzenetére
Jól látom, hogy LinX alatt csúcson a legmelegebb mag 82 fokot ér el? Nehogy emiatt elkezd buherálni, ha nem akarod. Az égvilágon semmi gond nincs ezzel a hőmérséklettel. Tisztelem a kollégákat, de a hőmérsékletekhez való hozzáállásuk egyszerűen nem racionális.
Abban igazuk van, hogy ez egy duplaventis vízhűtéstől elég béna eredmény, de a procidnak semmi baja nem lesz tőle.
-
LawU
csendes tag
Sziasztok. Nemrég vásároltam egy i5 3570K processzort hozzá egy asus P8Z77-V-LK lapot és egy 2x4gb -os 1600 as vengeance kitet. A konfigba még egy GTX 560Ti szerepel és egy 550es táp.
Intel burn testel és Linx-el is csak 48-50-52 GFlops értéket tudok kihozni belőle. Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a probléma?:S
Előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
don dante #9714 üzenetére
nekem akkor voltak ilyen max hő értékek ha nem volt rajta hűtő....
lehet jobban járnál ha levennéd mert ez nem hűt hanem fűt.komolyra fordítva a szót, illezkedési problémád is lehet rendesen.
vagy valami dugulás, vízzel ilyen értékek ilyen light-os tuningnál valamilyen problémára utalnak.
sztem. -
haddent
addikt
válasz
don dante #9710 üzenetére
Sehogy ...
Jó procit fogtam ki, de nem hinném, hogy ennyivel jobbat. Azért mondom, hogy hátha te is tudsz lejjebb faragni..
Egyébként itt van 1-2, még nyáron készült kép is, amikor még "extrém" határokig próbálgattam:
4GHz
~4.45GHz
(Az a vicc, hogy még nyáron, 4.4GHz fölött, non-szenz túlfeszelve is hűvösebb volt). Mivel hűtöd?
-
don dante
aktív tag
válasz
haddent #9705 üzenetére
Hi!
Maga a proci 70 fok körül van, csak egy-két mag megy el 86-ig... Tegnap este a leg melegebb mag is már csak 82-ő volt de ez csak Linx alatt... Játékoknál max 45 fok a proci, a magok meg úgy 60-65 fok, a ventik amik hűtik a vizes blokkot, 1300-1400 Rpm-n mennek... Szerinted ez így még belefér...?
-
bodva
aktív tag
-
haddent
addikt
válasz
don dante #9701 üzenetére
Igen, de ők alap BCLK -val, és csak szorzó emeléssel gondolták. Úgy 41x100MHz=4.1GHz. Nekem így fut, 1.06V, teljesen stabil, melegedésről sosem hallott, most így a hidegben 1db béka segge alá korlátozott ventivel Noctua D14 -el 60C alatt marad. Na ezzel csak annyit, hogy próbálkozz még, mert sokallom a hőfokjaidat nagyon.
#9672 Feree13 nem, nincs igazad. Fix feszültséggel sokkal jobb eredményeket lehet elérni, mint offsettel. A baj az, hogy offsettel itt rajtam kívül több mindenkinek csak a nyűgje van, ergó biztos van 1-2 szerencsés flótás akinek épp jól jön ki, a többiek meg nem is veszik észre a hibát... Load alatt nem tudsz offsettel sem kevesebbet adni, mint Fix fesszel, hiszen megvan, hogy mennyi kell neki. Idle -ben meg rohadt mindegy, hogy pl.: én esetemben 1.06V -ot vagy 0.89V -ot kap. De ezt még Sandy Bridges időkben lemérték, fogyasztás változatlan volt, procit meg nem rongálja, mivel nem adok alá eszetlen mennyiségű áramot... Ennyi a titka, hogy csak ésszel, határokon belül. Ha meg nem így csinálod, akkor teljesen mindegy, hogy csak load alatt kapja az 1.5V -ot, előbb utóbb degradálódni fog, teljesen mindegy, hogy 2.75 vagy 3 év alatt.
-
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9672 üzenetére
Ez elég nagy hülyeség lenne. Ha én belőttem az enyémet 4.5GHz-re, akkor alapból 1,48V-ot adott neki, szóval eleve belőttem egy fesz értéket ami felé semmiképp nem megyek, mert nem tudom lehűteni még vízzel sem normálisan, aztán emelem a szorzót.
Ivy-nél a a feszültség érték kritikusabb pont, mint a MHz-ek.
Szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest