- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
válasz
Repsol600 #8296 üzenetére
Nagyon jó darabot fogtál ki, az enyém ilyen szempontból elég gagyi, most tartok 1,504V 4800MHz-nél, idle 42°C, egy 30cm-es asztali ventilátor is rásegít. Viszont most BIOS-ban 1,52Volt van beállítva, és többet nem enged
Aida64 Rendszer stabilítás teszt Stress CPU, ~81°C
-
kovsol
titán
válasz
Repsol600 #8291 üzenetére
és ezt a 4500@1,12 -t is úgy toltad, hogy csak az asztalt bámultad ? Nekem legalább stabilan bírja azt amit beállítok és nem csak asztalnézegetős tuningot próbálok.
pl 4300@1,06V beton stabil és 24/7 -re használható nálam.
Valakinek van esetleg egy listája arról, hogy a cpu feszültségén kívüli a többit mire érdemes beállítani? Mert nekem most azok Autora vannak rakva és nem szeretném ha túl sok feszt adna neki fölöslegesen.
-
Repsol600
addikt
-
Geresics
addikt
Természetesen a Windowst újra kell raknod.
Más egyéb extra dolog nincs, csak a szokásos összeszerelési dolgokra kell odafigyelned.
- Az alaplap és a ház között legyen távtartó (ha a házban nincs integrálva).
- Az alaplapba előbb tedd be a CPU-t és a hűtőt, és csak utána rakd be a házba, így jobban tudsz ellentartani.
- Mindent köss össze, amit kell. Az alaplap kiskönyvét nem szégyen használni! Jobb lapozgatni kicsit, mint valamit félrekötni.
- Ha a házadban az előlapi USB nincs tömbösítve, akkor figyelj a bekötési sorrendre, mert füst lesz a vége.
- Ami valahova nem akar bemenni, annak oka van, nézd meg, hogy biztos oda kell-e dugni!
- Ha mindennel megvagy, csak akkor helyezd áram alá a tápot.
- Stb... -
=HG=
addikt
Sziasztok!
Na megvettem az asrock Z77 extreme4 lapot (hogy találták ki ezt az idióta lapméretet ?) és a 3570 K procit. Tekintve, hogy hosszú idő óta ez az első inteles konfigom, kérdezném mire érdemes figyelni összeszerelésnél stb... Win7-et újra kell rakni ugye ?
-
S. Szabi
őstag
Maximum mennyi feszültséget adhatnék a procinak léghűtéssel, hogy biztos ne legyen baja? Most a képen látható módon néz ki, BIOS-ban 1,300-ra állítva a feszültséget, de szeretném feljebb tornászni az órajelet, persze nem folyamatos használatra, csak pár teszt erejéig, aztán megy vissza 4000-re, az bőven elég nekem
-
kisza25
félisten
én kipróbáltam még HD6850-el és BF3 multiban, hozott kb ~20 FPS-t, de megjelentek bugok pl. a flaszter közepén egy bokor/fa, a fű foltokban rikító zöld lett...modjuk nekem csak HD2500 van IGP-ben ami elég rendesen butítva van, nem tudom HD4000-el mennyivel kiforrottabb, elég sok HDgrafics drivert/javítást kiadott mostanában az intel lehet megint ránézek, ha már ezt is figyelembe vettem a lapom választásakor
-
ST05
őstag
Sziasztok. kérnék töletek egy kis magyarázatot az itt említett processor graphics current limit -röl, hogy ez mi is potosabban,
gondolom az A nem amper, hanem akkor mi?
Az emlitett oldalon ki maxolják teljesen, ezt furcsáltam,
foglalkozzak-e vele? hagyjam 46,000 alap értéken, vagy ha feljebb , akkor mennyire feljebb?
(i3-3225)
szép napot, csasztok -
kisza25
félisten
-
F4Zi
tag
Sziasztok!
Még kezdő vagyok ilyen témában.Meg lehet-e oldani hogy játék közben valahogy a Physx-et(vagy egyéb ilyen dolgokat) a videókártya helyett a prociba épített vga vigye?Ha igen hogyan? és van értelme? i5 3450-em van.
Választ előre köszönöm -
ESP
őstag
Hali srácok!
Nincs valakinek egy eladó gyári hűtése? Hétvégére kéne a gép de a procira i5-2400 nincs hűtőm
Ha valaki pesti és megválna tőle dobjon egy privit pls és megveszem.
Nagyon köszi!
-
A Batch# felirat után található az FPO
Batch#"CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszám " -
reset
senior tag
Ilyen frekin nem rossz ez...gondolom, nem vízzel hűtöd.
Birizgat engem, hogy váltani kellene i5 3570-esre. Az i5 2500 K-t el tudnám adni 45 rugóért....
Én beérném a gyári értékekkel, 3.4 + turbóval is. Néha tolok online fps-játékot, időnként video konvertálás...a többi időben átlagos géphasználat....Lehet, hogy pár héten belül átnyergelek én is.
Köszi az infót -
kovsol
titán
válasz
akoska07 #8263 üzenetére
Tudnám melyik az a dobozon akkor megmondanám, de az enyém papiron elvileg fos tuningos, mert már ott indul, hogy Malay amit itt kerülni szoktak. Amúgy minek a rövidítése ez az FPO ?
(#8262) reset 75-80 körül mocorog itt már a legmelegebb mag, lehet ha 700rpm ről feljebb raktam a ventilátor fordulatot akkor jobb lenne
Amúgy nem szokott érdekelni túlságosan a linx hőmérséklet, mert játék közben 20-25 fokkal hűvösebb nálam.
-
kovsol
titán
kíváncsi vagyok meddig jutok el normális feszültségen [link] Most kicsivel még 1,2V alatt adok neki biosban. LinX alatt cpu-z 1,168V -t ír ki, tudom ennek nem sok köze van a valósághoz, de mérni nem tudom.
-
dime27
őstag
Hát képeim azok vannak ha érdekelnek privibe tudok küldeni linket ahol megnézegetheted őket
Sokáig vaciláltam h váltsak-e ivyre de aztán meggyőztem magam h nem érdemes annyival nem gyorsabb a szandikámnál az enyémben meg van felfelé bőven kraft de most "csak" 4.4ghz-en használom 24/7-re de igy alig van feszelve a lap a cpu fesz meg offsettel van belőve igy idle leveszi ugye 1600mhzre 0.972V-al...X79-re kéne váltanom de ehhez képest az meg lecsavarja a villaynórát a falról igaz videóvágással-kódolással foglalkozom de a plussz pénzt nem hiszem h behoznám amit erre kéne még plusszba rádobnom h egy oylan rendszerem legyen annyival meg nem csinálná meg gyorsabban a feladatokat amit ne tudnék ezzel a konfiggal kivárni....ezt a sandyt intel bácsiék nagyon eltalálták nagyon megszerettem
-
04ahgy
nagyúr
Jujjj, irigy vagyok, nekem sosem volt Z86X-UD7-em. Még csak nem is láttam élőben. Van viszont Z77X-UP7-em, X79-UD7-em és X58A-OC-m.
Én sem adnám el egyiket sem, semmi pénzért.
Amúgy igazad van, otthoni körülmények közt nem lenne értelme a tiedről az UP7-re váltani. A Z77 termékvonalban jelenleg nincs UD7.
HaZsolt barátomnak épp egy AsRock Fatal1ty P67 Professional lapja van 3570K-val, ha meglátja, hogy te ahelyett gariban egy Z68X-UD7-B3-at kaptál, saját kardjába fog dőlni.(#8238) Brutus880: A G1.Sniper3 az csak az árát tekintve említhető egy lapon az UP7-tel. Habár nem olyan gagyi a többihez képest, mint az X58-as G1. széria volt. Persze az UP7 meg nem tud gamer LAN és hangkártyát felmutatni.
(#8240) don dante: Habár már más is megmutatta, de így lehet több embernek egyben válaszolni, és mégis mindenkinek névre szólóan teszem azt.
(#8230) Pubszon: Igen, arra gondoltam.
HGyu
-
=HG=
addikt
Igen, tudom, hogy 6100-ad volt ! Emlékszem bull-os fórumról. Kiváncsi vagyok erre a 3570K-ra nagyon. Legtöbbet BF3-al nyomom, de a fiam nyüstöl több játékot is...Azért a 8120 is szépen teljesített 4,5Ghz-re
húzva!Túúúdom, itt nem illik dicsérgetni a másik oldalt, de látjátok nyitott vagyok, lehet jövő héten intelt dicsérem !
-
kovsol
titán
-
dime27
őstag
Nekem is UD7 van csak még z68 cserelapként kaptam egy ramslothibás Ascrok p67 Fatalyty helyett szal nekem csak 64k-ba volt anno a boltban anno 78kért landolt de a végén már iponba 105kért adták aztán hirtelen eltűnt mindenhonnan, pedig életem legjobban felszerelt lapja és legstabilabb is tuning terén szinte ezredre pontosan adagolja az összes feszt!El nem adnám semmi pénzért mondjuk egy z77 ud7re igen de sokkal előbbre nem jutnék sztem abba se tuning terén pedig a 2600k-m 4800Mhzet is tud 1.35V-al
-
=HG=
addikt
Köszi a bátorításokat ! Én is abban bízom, hogy nem bánom meg a váltást. Akkor 99% hogy 3570K + Extreme4 lessz a páros !
Igaz, egy kicsit most fáj az a 32 ropi amit rá kell dobjak, de egyszer élünk!
-
don dante
aktív tag
válasz
kockaharcos #8237 üzenetére
Mindenkinek külön "névre szólóan" válaszoltam... "Gondolom ez senkinek nem okoz gondot"...
-
kockaharcos
senior tag
A 3 hozzászólásod befért volna egybe is,ennyire gyűjtöd őket vagy miért nem szerkesztesz?
-
=HG=
addikt
válasz
Geresics #8227 üzenetére
Ami azt illeti, 3. napja bújom a hírdetéseket, webshopokat, és csak egyre bonyolultabb...Mivel sokáig AMD-tem, így még ismeretlen területen járok.... Hirtelen jött az ötlet, hogy váltok intelre, csak egy kicsit többe kerül, mint gondoltam. Egy kicsit bizonytalan is vagyok, hogy megéri-e, de most már nekiugrok...
-
don dante
aktív tag
válasz
Geresics #8227 üzenetére
Így igaz... 30.000 Ft-os költségvetéssel én is az Asrockot céloznám meg... Pl.: Ez jó árban van, és még új is...
-
don dante
aktív tag
válasz
Brutus880 #8225 üzenetére
Én sajna 56.000 Ft-ért tudtam csak megvenni újonnan az Iponba 2 hónappal ezelőtt... De még mindig majdnem annyi az ára...
-
don dante
aktív tag
Asus z77 Sabertooth Az elég jó választás lehet...
-
tikshow
addikt
-
=HG=
addikt
válasz
don dante #8212 üzenetére
Szasztok!
Kb 12 éve csak AMD procijaim voltak, most gondoltam egy kicsit átjövök intel oldalra egy 3570K-val. A kérdésem az lenne, hogy Z77-es lapban mennyire finnyás a memóriára ? Jelenleg ilyen adata ramjaim vannak. Ezek mennek majd a proccal?
Esetleg ha ajánlanátok egy z77-es deszkát azt megköszönném. Azt hol látom, hogy pl egy lap 8+4 fázisu tápellátásu, ill miért jó ? -
don dante
aktív tag
Hy. Na most írtak az Ipon-ból, nem tudnak helyette másikat adni, így visszaadják a vételárat... Milyen vízhűtést javasoltok a procimra...?
-
don dante
aktív tag
válasz
Geresics #8207 üzenetére
Majd kiderül...
Az egyik barátom H100-ast használ, és tökéletesen megy neki... Az Antec-nél is az elsó pumpahibás volt, a második meg már hibátlanul tette a dolgát, amit nem mellesleg hirdetek, és csak ajánlani tudom... a H100 csak a design, és a későbbi fejlesztések miatt került megvételre...
-
don dante
aktív tag
válasz
kockaharcos #8204 üzenetére
A ventikkel amit kapott 45.000 Ft lett a vége... Ha nem az Ipon-ba vettem volna vissza kértem volna a pénzt, mivel nem tudták rögtön cserélni... De sajnos mivel Webshop így lemondó nyilatkozat, és 30 nap a pénz visszautalása... Ezért inkább úgy döntöttem, hogy marad a csere gari...
-
Geresics
addikt
válasz
bandi0000 #8197 üzenetére
A Core2 és az új Intel procik közötti különbség irdatlan nagy, az ember nem is gondolná!
Itt egy teszt: E8400@4GHz vs. G620 vs. i3-2100 (és azóta már újra előrébb léptek!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest