Új hozzászólás Aktív témák

• haddent

addikt

válasz don dante #9701 üzenetére

Igen, de ők alap BCLK -val, és csak szorzó emeléssel gondolták. Úgy 41x100MHz=4.1GHz. Nekem így fut, 1.06V, teljesen stabil, melegedésről sosem hallott, most így a hidegben 1db béka segge alá korlátozott ventivel Noctua D14 -el 60C alatt marad. Na ezzel csak annyit, hogy próbálkozz még, mert sokallom a hőfokjaidat nagyon.

#9672 Feree13 nem, nincs igazad. Fix feszültséggel sokkal jobb eredményeket lehet elérni, mint offsettel. A baj az, hogy offsettel itt rajtam kívül több mindenkinek csak a nyűgje van, ergó biztos van 1-2 szerencsés flótás akinek épp jól jön ki, a többiek meg nem is veszik észre a hibát... Load alatt nem tudsz offsettel sem kevesebbet adni, mint Fix fesszel, hiszen megvan, hogy mennyi kell neki. Idle -ben meg rohadt mindegy, hogy pl.: én esetemben 1.06V -ot vagy 0.89V -ot kap. De ezt még Sandy Bridges időkben lemérték, fogyasztás változatlan volt, procit meg nem rongálja, mivel nem adok alá eszetlen mennyiségű áramot... Ennyi a titka, hogy csak ésszel, határokon belül. Ha meg nem így csinálod, akkor teljesen mindegy, hogy csak load alatt kapja az 1.5V -ot, előbb utóbb degradálódni fog, teljesen mindegy, hogy 2.75 vagy 3 év alatt.

Új hozzászólás Aktív témák