Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fasten
tag
Kicsit tesztelgettem
Feltekertem a rendszerventiket, bekapcsoltam a monitorozást és toltam egy jó órás játékot. Proci 40% körül dolgozott végig, 61-62 volt a max, de jellemzően 50 fok körül mozgott a CPU hőmérséklet. Videókari max 61, de gyorsan visszahűlt. Ez jónak tűnik, nem? 
-
Fasten
tag
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
CPUID és RealTemp pontosan ugyanazt mutatja ( 32-31-29-32 ). Biosban megnéztem, "normal"-on volt a CPU fan speed, 1400rpm körül, full-ra állítva felment 2000 rpm köré. Ott viszont 42 fokot írt ki maghőmérsékletre a PC Health Status... hmmm.
A linx-et még nem mertem elindítani

-
Fasten
tag
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
Ezt megtaláltam, de inkább a gyakorlati tapasztalatok érdekelnének.
CPUID, mit javasolsz?
-
Fasten
tag
Sziasztok,
próbáltam keresni infót erre vonatkozóan, de nem találtam... Tudtok segíteni?
Core i5 4570 procinál mi mondható normális hőmérsékletnek, gyári hűtővel? Nekem alapon 28-30fokos, de terhelve ( 1-2 óra játék ) akár 65-68fok is. Ez nem sok?
A ventilátor fordulatszám-szabályzása amúgy automatikus? Érdemes állítgatni?Köszönöm!
-
laychi
veterán
válasz
Hunork
üzenetére
3350p lesz az.
3550p nincs tudtommal,néztem is egy nagyot először,hogy a 3550-ben nincs igpu...Ko-ko82:az én alaplapomon pl nem lehet letiltani,csak van egy lehetőség kiválasztani az elsődleges vga-t.
Opciók:auto,igpu,pci exp.
Illetve a megosztott memóriát lehet auto-ra tenni,illetve állítani 32-1024mb ig -
BullKoxa
őstag
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
Sokan le is tiltják a procis vga-t mer felesleges. Én is kikapcsoltam,mert felesleges ha van VGA-m. ( Nekem ne kavarjon be semmi )
-
Lolka Bolka
aktív tag
-
Hunork
veterán
Hali!
Na, csak most leltem erre a topikra, és bár másutt megkérdeztem, azért egy megerősítés nem árt: szóval, van egy H61-es lap, nagyon kellemes, minden rajta van, amit szeretnék (USB3/SATA+), procit sosem húzok, és imigyen belekerülne egy i5 3550p. Tudom, nincs benne IGP, és ez is a kérdésem: számít valamit az IGP, ha csak a szokásos dolgora van használva a gép? (internet / office / zene-film / játékok)
-
viktor82
őstag
A kupakról és a magról mivel lehet eltávollitani a gyári maszlagot na meg a ragasztást?
-
bombibmw
veterán
válasz
hellboy0415
üzenetére
Ha már tettél fel egy képet,utána "Új kép feltöltése a szöveghez".
Ha tudod,elnézést,nem okoskodni akarok!
Én is hasonlón töröm most a fejemet.
Mivel alig játszok,lehet eladom a VGA-t és telerakom a 750D-t vízhűtéssel,aztán veszek majd egy kártyát később.
-
bombibmw
veterán
válasz
hellboy0415
üzenetére
Grat a művelethez.
Mondjuk a képeket belőhetted volna egy HSZ-ben is.
Ha jól tudom,Te csak a procit hűtöd ezzel a "pár" radival,ugye?
Ebből is látszik,hogy amíg nem szedi le az ember a kupakot,"teljesen mindegy",mit rak rá. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Intel G1620-as prociban lévő integrált VGA hogy boldogulna a minecraft nevű programmal?
(Giga GA-B75TN thinITX lapban 2x2GB Kingston 1333MHz/CL9 notiram, 64GB msata SSD)Ha kevés, akkor i3/i5-be integrált VGA elég lehet-e?
-
F e Z o
veterán
válasz
hellboy0415
üzenetére
Ha szabad kérdezni a radikon milyen ventik vannak, illetve mekkora a rendszer csövezése? (külső/belső átmérő)
-
Norb3rto
őstag
Több rammal már egy kicsit többet kért a proci:

Másik procit is teszteltem 1,185 - 1,19v on ment 4,5 et, így marad az első proci.

-
viktor82
őstag
válasz
hellboy0415
üzenetére
Megkérdezhetem milyen módszerrel sikerült leskalpolnod?satu vagy penge?
-
-
Egy off kérdés, kupak nélkül mennyire "veszélyes" visszarakni a procit. Tudom le lehet sarkazni, de ha kellő körültekintéssel végezném el sikerülne, nyernék vele bőven még gonodlom.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
hellboy0415
üzenetére
-
R3laX
addikt
Ha proci miatt dob ki pl a BF exe hibával, akkor kell lennie eseménynaplóban whea lognak? Mert a vga mem fesze vissza van véve, és most nem tudom melyik miatt lehet.
-
bombibmw
veterán
válasz
Norb3rto
üzenetére
Nem kell 70 fokra belőni Linxben,mehet akár 85 fokig is,hacsak nem konvertálgatsz videót,vagy használsz olyan alkalmazásokat,amik 100% közelében használják a procit.
Nekem kupaktalanítva van a proci,Liquid Ultra-val a magon,ezért könnyű hűteni.
Tesztelhetnék 5GHz-el is Linx alatt,nem menne 90 fokra a maghő.
Egy 80-85-ig elmehetsz Linxben. -
bombibmw
veterán
válasz
Norb3rto
üzenetére
Ez még mindig egy nem teljesen tisztázott dolog.
Valaki azt mondja,addig emelheted,amíg le lehet hűteni,valaki azt,hogy 1,3V,az Intel meg azt,hogy 1,5V-ig nem lesz baja.
Az én procim 1,38V-ot kér 4,7-hez és 72 foknál nem megy feljebb ezen a feszen/órajelen(Linx),de azért inkább 4,4-en hajtom,ahol nem melegszik 60 foknál tovább Linx alatt sem,ez elég most.
Amikor 760Sli-m volt,felraktam 4,6-ra,hogy ki legyenek hajtva a kártyák mindenhol.
Én olyan 1,35V-nál feljebb nem mennék azért 24/7-re. -
-
LamaCube
addikt
válasz
Norb3rto
üzenetére
Nekem emelnem kellett a feszt offsetben, mert 1 hónap fagyás mentes játék után /bf4/ kifagyott a játék. Pedig több mint 2 hete csak azon a szerveren játszom. Emeltem egy kicsit és azóta nincs fagyás. Pedig se whea se linx hiba nem volt. Persze lehet nálad viszi. Csak, ha netalán kifagysz, akkor lehet nálad is a fesz alacsony.
-
Asbee
veterán
válasz
bombibmw
üzenetére
Hűteni lehessen az a lényeg. Volt nekem olyan 3570k-m ami 1,35V-ot kért 4,5-re de kis szivárgású volt és a brocken simán hűtötte. 3770k-ból is kettő volt egyik több feszt kért másik kevesebbet de hőmérsékletben fogyasztásban kb ugyanazt tudták. Kicsit már ilyen szemmel nézem ezt.

-
R3laX
addikt
válasz
Norb3rto
üzenetére
Gratula, jó kis procc! Most kicsit én is szórakoztam vele, mivel tőled kaptam egy jó kis VGA-t
kellett egy kis + mellé úgy hogy nincs terhelve. Érdekes mert eddig ilyen 1.114 körül kellett a 4.4-hez win7-en. Lehet a Win8.1 jót tett, mert most 1.080-1.104V-on lemegy a 20 linx 4.4ghz-el
. Ahhoz képest hogy 4.3-at 1.070-1.080 körül vitte. Kupakolt amúgy? -
LamaCube
addikt
Na leteszteltem a 4.3-as beállítást és sajnos majdnem eltaláltam az offset értéket kapásból. -0.065 lett az az érték ahol stabil. WHEA logot még nem dobott. BF4-nél se volt eddig hiba. Bf4-nél 60FPS vsyncel 52C°volt a legmagasabb hőmérséklet az egyik magnál. V-core 1.136 volt a max.
-
Norb3rto
őstag
válasz
Norb3rto
üzenetére
2600k volt az elöző proci és a feszt ez alapján lőttem be.Ivy-nél is maradhatnak ezek az értékek?
(#22802) sephi : Játék is megy majd amint megérkezik a vga

(#22803) *Tata*: Ram másik fele teszt gépben van majd tesztelem több memóriával per pill ennyi a max.Ez jó hír így lehet a másik procit ki se próbálom

-
F e Z o
veterán
válasz
Norb3rto
üzenetére
A ramokkal minden rendben, sőt. 2133MHz cl9 cr1.

Offset-tel esetlegesen csökkenthetsz procifeszt, bár nem hiszem, hogy sokat tudsz még faragni a mostaniból, hogy továbbra is stabil legyen a rendszer. A mostani beállításokat azért játékokkal még teszteld le, az a biztos.
(#22804) Norb3rto : Miért cserélted le a 2600k-t egy 3570k-ra, ha szabad kérdezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Feltekertem a rendszerventiket, bekapcsoltam a monitorozást és toltam egy jó órás játékot. Proci 40% körül dolgozott végig, 61-62 volt a max, de jellemzően 50 fok körül mozgott a CPU hőmérséklet. Videókari max 61, de gyorsan visszahűlt. Ez jónak tűnik, nem? 

lassan 3 hete igp-zek mert nem kapok sehol 280x-et xD :////
De a tesztekben jól szerepel, olcsóbb, IGP meg nem hiányzik, eddig is el voltam nélküle...
, egy PH-s cikk vagy teszt volt, aminek a végén a jövő felé tekintve írták, hogy...lásd fentebb...