Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37751) jamike válasza kulerr (#37750) üzenetére


jamike
csendes tag

Köszi!!!!
Képernyőidőt kikapcsoltam és jó lett 👍👍👍
De mi köze van hozzá?? 🤔
Mégegyszer köszönöm!!! 👍

[ Szerkesztve ]

(#37752) kulerr válasza jamike (#37751) üzenetére


kulerr
őstag

Nagy szaki nem vagyok, de ez korlátozásokat és opciókat is egyesít. Nem törvényszerű ez de előfordulhat. Örülök, hogy sikerült. :)

[ Szerkesztve ]

(#37753) fery02 válasza a000 (#37694) üzenetére


fery02
addikt

Köszönöm, ez nekem is tökéletes lesz az Air 4-hez! :R

Élete legjavában a gépnek nincs szüksége a kijelzőt fedő részre, mert állványban pihen és úgy is van használva (így legalább kevésbé is fog benne oldalra csúszkálni, mint most csupaszon).

Ha meg mégis vinném valahová, fiókból elő a mágneses kijelzőfedő rész, "felcsattintom" és viszem. :)

(#37754) D3LL


D3LL
csendes tag

Nagy dilemmában vagyok.. Már vagy 2 éve nagyon szeretnék egy ipadet, de azóta is húzom halasztom a dolgot, mert nem tudok dönteni a két véglet között. Perpill Ipad 9 vs Ipad Pro M1 11. Pénz van, de sajnálom rá. Kívánom a 120hz kijelzőt és a sztereó hangszórót. Alap tartalomfogyasztásra lenne (yt, netflix, böngészés, néha rajzolás - firkálás), semmi extra. Erre túl nagy luxus lenne a pro. 130 ezer vs 330 ezer. Semmi "szükségem" a prora, mégis folyton ott van a fejemben, hogy KELL a LEGJOBB. Félek tőle, hogy bármelyiket veszem meg, úgy is megbánom. Vagy azért, mert túl sokat költöttem egy ilyen eszközre.. vagy mert lejjebb adtam az igényt, miközben lett volna pénz a másikra. De vehetném az olcsóbbat is + a különbözetből még valamit / valamiket.. De KELL a sztereó hang. Gyakorlatilag 220 ezer forint "kidobott" pénz egy jobb kijelzőért, illetve hogy fektetett módban mindkét oldalról szóljon a hang. Luxus. De kell. De felesleges költekezés.

Ez most nem kimondott sírás akart lenni, de képtelen vagyok dönteni. A "van X napod ha online rendeled és nem tetszik" visszaküldős sztori nem érdekel.

Valaki volt hasonló helyzetben? Hogy győzte meg magát?

(#37755) xcsaba1975 válasza D3LL (#37754) üzenetére


xcsaba1975
tag

Ebből Air 4 lesz! :)

(#37756) hszilard666 válasza D3LL (#37754) üzenetére


hszilard666
veterán

Hehh, erről szól az életem. :D 16" es Macbook pro-ról downgradeltem szépen lassan egy öreg 11" es macbook airre, valamint 12.9 es ipad pro ról ipad mini retina 2 re. Sokkal boldogabb vagyok mióta filléres eszközeim vannak. Nem kell rájuk vigyáznom, és nem érzem magam átverve. Véleményem szerint a fogyasztói társadalom valamilyen szinten egy csapda. Ezt kikerülni objektív gondolkodással lehet szerintem, valamint meg kell nézni hogy milyen igényeid vannak és hogy mi teremtette meg ezeket az igényeket. Ha magadban döntötted el racionális érvek mellett hogy szükséged van egy adott eszközre az jó. De ha érzelmi vagy esetleg külső hatásokból adódó döntést hoznál az nem biztos hogy a legbölcsebb megoldás.
Szerintem a racionális döntések a legjobbak valós igények alapján.

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#37757) stickermajom válasza hszilard666 (#37756) üzenetére


stickermajom
addikt

+1

Kár, hogy általában átesek a ló túloldalára és hetekig képes vagyok adatlapokat túrni, hogy a végletekig racionális döntést hozzak. Néha már magamat is idegesítem. :D

(#37758) hszilard666 válasza stickermajom (#37757) üzenetére


hszilard666
veterán

Nagyobb bajod sose legyen! :R

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#37759) Alex91 válasza D3LL (#37754) üzenetére


Alex91
félisten

Amit leirtal, arra boven eleg a sima iPad is, es veszel melle egy rozsaszin Airpods Max-ot :C ! Igy nem erzed, hogy nem koltotted el a penzedet, es a jo hangzas is meglesz… :DD

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#37760) milkabrams válasza D3LL (#37754) üzenetére


milkabrams
őstag

Nagy levegő, szem becsuk és rányomsz a pro megrendelésére, addig úgysem fogsz nyugton maradni, velem is ez van, csak nálam fejhallgatók esetén.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#37761) HardRic válasza D3LL (#37754) üzenetére


HardRic
addikt

Túl rövid az élet arra, hogy sajnáld a pénzt arra amit szeretnél. Csakis a legjobbat ha megengedheted magadnak, a sírba úgysem viszed a pénzt.

(#37762) Rage47 válasza D3LL (#37754) üzenetére


Rage47
veterán

Sztem a Pro annyival jobb, hogy el fogod felejteni, hogy az olcsóbb iPadet akartad. Más kategória. Volt nekem mindkettő, mármint iPad 6, aztán lett Pro 2020.

(#37763) jófejsrác válasza D3LL (#37754) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Kicsit más szituáció, de hátha segít.

Volt iPad mini 2, majd iPad Pro, majd iPad mini 2, majd iPad 6 és sosem éreztem, meg van az az eszköz amit szeretek. Végül 3 éve vettem egy iPad pro 11"-et cerkával és azóta azt használom (suli, jegyzetelés, tartalomfogyasztás). Összeségében nem bántam meg, hogy a drágább,jobb gépet vettem, mert mind felhasználó élményben mind a kis lelkiválogomban így van rendjén és elégedett.

Viszont 1 éve esz már a fene, hogy vegyek egy Magic keyboardot hozzá, mert otthon rengeteget chatelek rajta és böngészem. De ott a kisördög, hogy annak az árából vehetnék egy használt macbook air-t is. Korábbi tapasztalatokból pedig megtanultam nem szabad vennem, mert már 2x is eladtam :U

(#37764) krokk válasza D3LL (#37754) üzenetére


krokk
senior tag

Nekem hasonló volt csak Ipad 9 vs mini 6 tekintetében. Sokat gondolkodtam rajta és valószínűleg még mindig ezen rágódnék. Én is a jobb felé húztam de azért bennem volt az, hogy minek adjak ki ennyi pénzt erre. Nálam ami végül döntött az egy 2 hetet használt eladó példány volt. Azt megvettem egyből. Amikor gondolkoztam nem tudtam még mire fogom használni, vagy fogom-e használni egyáltalán rendesen. De azóta reggel a mobil helyett ez az első amit megemelek :) Illetve melóban jegyzetelésre is használtam a pennel. Persze eredetileg pent sem terveztem eredetileg, de egyben volt eladó :D persze lehet egy ipad 9 is adná azt ami nekem kell, de akkor valószínűleg az lenne bennem, hogy mennyivel jobb lenne egy mini 6.. így is felmerült bennem néha, hogy ha azt vettem volna olcsóbban akkor... szóval ennek a melyik jobb választás lehet, hogy soha nem lesz vége, max kevesebbet gondol rá az ember ha már az egyik megvan :U

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#37765) lugosi válasza D3LL (#37754) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én a pro és az air között gondolkoztam, végül az 5g támogatás miatt a pro lett. A Mini is szóba került de amikor személyesen megtapasztaltam a kijelzőt amikor a fórumot scrolloztam akkor elvetettem az ötletet.

(#37766) bostone válasza D3LL (#37754) üzenetére


bostone
addikt

Nálam nem volt kérdés, melyiket akarom, de egy évig használtam standard iPad-et, mielőtt belevágtam a pro verzióval való kalandba.
Annyit azért elárulok, hogy bármelyiket választod az élmény nagyon hasonló lesz. Nem akkora a változás, mint a Trabantból átülni a Teslába.

Nekem a mini, vagy egy mini a dilemma. Otthon 50-50%-ban mobilt és tabletet használok.
A méret miatt valahogy sokkal kényelmesebb a kisebb eszköz általában.

(#37767) csabiks válasza D3LL (#37754) üzenetére


csabiks
senior tag

Volt 9,7 - 10,5 és 11 prom is, rendszerint eladtam, mert nem igazán használtam ki, a macbook pro mellett meg ‘állt benne a pénzem’.

Most sima 9-es ipadom van, megvagyok vele elégedve, 200e pluszt nem ér a 4 hangszóró és a 120Hz.

De tény és való, ha van rá pénzed, és nem sajnálod rá, akkor egyértelműen a pro, a kijelző miatt sokkal fluidabb, illetve teljesítményben is sokkal több.

Netezéshez, tartalomfogyasztáshoz bőven elég az alap modell!

"The loudest one in the room is the weakest one in the room."

(#37768) Amilo02 válasza D3LL (#37754) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Én ugyan ilyen szituban voltam 2021 ősszel. Nézegettem az olcsóbb ipadeket és a 12.9 M1 prot. Azon agyaltam sokáig, hogy teljesítményben nagy eséllyel bőven elég lenne nekem a legújabb olcsóbb pad is, de ott a Pro. Igaz több mint kétszer annyiba kerül, de az az igazi. A csúcs iPad. Igaz nagy eséllyel soha nem fogom kihasználni a tudását. Teszteket lesegettem, összehasonlításokat stb. Végül arra jutottam, meg ha már egyszer költök rá akkor a legerősebb legyen meg, megvettem a 12.9" M1 Prot. És ha már lúd, akkor legyen kövér vettem mellé egy Magic keyboardot, pencilt, egeret és egy HUB-ot. Na ez így már tényleg mindenre is elég egy darabig. Kb. 5hónapja van meg, és nem bántam meg. Ha újra neki kellene vágnom biztos, hogy megint ezt választanám.

[ Szerkesztve ]

(#37769) moleculez válasza D3LL (#37754) üzenetére


moleculez
veterán

Air 4 az egy arany középut, sokunknak van itt, nekem is. Nagyon eltalált cucc :K

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#37770) F1DO válasza D3LL (#37754) üzenetére


F1DO
senior tag

Nem könnyítek akkor én sem a helyzeteden, amit tanácsolnék, hogy nézd meg élőben 'bármi áron' a két kiszemelt gépet. Menj addig, abba a boltba, Istore-ba, utazz el érte, szánd rá az időd és azt a költséget mert évekre szól(hat) a döntésed és akkor sokkal könnyebb lesz a választás!

Látatlanban pedig a sima Ipad-et választanám arra az átlagos felhasználásra. Azt már láttam élőben, és meglepően elég volt számomra... A pénz pedig ha most még 'van is belőle' gyorsan kellhet másra, vagy akár másnap belefutsz valami jó vételbe, az élet már csak ilyen...

[ Szerkesztve ]

(#37771) lugosi válasza Amilo02 (#37768) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha most vennék, lehet hogy én is 12.9-est vennék a 11 helyett.

(#37772) consono válasza lugosi (#37771) üzenetére


consono
nagyúr

Az már notebook méret, nekem akkora nem kellene...

"In God we trust. All others must bring data"

(#37773) Amilo02 válasza consono (#37772) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Az ilyen esetek miatt van választási lehetőség :D kinek a pap….

[ Szerkesztve ]

(#37774) consono válasza Amilo02 (#37773) üzenetére


consono
nagyúr

Kinek a paplan ;] Vagy...
De jah, ez olyan mint izlésről vitatkozni.
Nekem ekkora a notim kijelzője, ott helyből van touch pad meg billentyűzet is, nem kell semmi kiegészítő, cserébe nehezebb és nem bírja addig az aksija, mint a 8. gen iPad...

"In God we trust. All others must bring data"

(#37775) lugosi válasza consono (#37772) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A legjobb egy Pro Mini és egy Pro (Max?) 12.9 lenne, együtt :DDD

(#37776) consono válasza lugosi (#37775) üzenetére


consono
nagyúr

:D Elég overkill lenne. Mondjuk a 12.9-es Pro mellé egy Mac Mini is jó választás lehet...

"In God we trust. All others must bring data"

(#37777) HardRic válasza consono (#37772) üzenetére


HardRic
addikt

Én simán gépelek rajta álló módban fullos billentyűzeten két hüvelykujjal mint egy telefonon :D Pedig a The North Face kesztyűm alapján S-es méretű kezem van.

[ Szerkesztve ]

(#37778) allein


allein
addikt

Sziasztok. Olvastam róla a hàlón, hogy vannak esetek amikor a sötét mód nem működik FB alatt, tudtok ebben az ügyben segiteni? 11” iPad PRO, legújabb os.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37779) smc válasza allein (#37778) üzenetére


smc
addikt

Van benne egyáltalán?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#37780) Zoona válasza D3LL (#37754) üzenetére


Zoona
aktív tag

Alap tartalom fogyasztásra én az Ipad 9-et venném - tekintve, hogy én is ugyan ebben gondolkodom csak Ipad 9 vagy Ipad Air 4 (ha megvárom) és Wifi Only verzió.

Ha megteheted, hogy a Pro M1 11-et veszed - nem fog hiányozni máshonnan a pénz, nem adsz fel emiatt pár bulit, nyaralást, egyéb dolgot amit meg akarsz venni akkor nincs kérdés, haccoljon a Pro :D

Diablo 3 Battletag - Jessa#2832

(#37781) R a y válasza D3LL (#37754) üzenetére


R a y
senior tag

Nekem volt iPad 9em, viszont most november óta egy 2021es M1es cellulart használok. A sima iPaden már nagyon zavart a nem laminált kijelző. Air szériával meg úgy voltam, hogy az meg olyan mint a langyos víz. Ha már adok ki pénzt akkor legyen értelme. Nyilván nem célom évenként cserélni, ha esetleg el is akarom adni, akkor szerintem jobban tartja majd az árát. Én igénybe vettem MA-s diákomat, így elég sok le is jött belőle!
Ha van keret, ne félj, vedd a Pro-t!

Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |

(#37782) HardRic


HardRic
addikt

Na hogy én továbbra is mindent elkövetek csak hogy ne kelljen magic keyboardot venni 3 vese áráért:

Onyx Boox állvány Alzáról (én féláron vettem egy bontottat): [link]
Logi K380-at nem kell bemutatni + mellette magic mouse
És a tökéletes ágybanszámítózós élményért egy MÅLA rajztábla az ikeából: [link] Ezt amúgy 15”-ig laptopokhoz is tudom ajánlani, nagyon kényelmes vele ágyból dolgozni, netezni.
A macskának a típusát nem tudom sajnos.

Egyszer úgyis veszek egy MK-t, de azt az árat amit elkérnek érte, 8 hónap után sem tudom megemészteni.

(#37783) Alex91 válasza R a y (#37781) üzenetére


Alex91
félisten

Ja, sima iPadbe laminalt, tukrozodes csokkentett kijelzot! :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#37784) lugosi válasza HardRic (#37782) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Magic Cat :DDD

(#37785) szabonagyur válasza allein (#37778) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szia

Nálam nincs gond vele.

Egyetlen app ahol néha hülyén ki a sötét mód az Outlook, de ott van direkt gomb, hogy megtekintés sötét mód nélkül.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#37786) leslieke válasza smc (#37779) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Van benne.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#37787) allein válasza szabonagyur (#37785) üzenetére


allein
addikt

Nàlam nincs is opció vàltani, i6s, 13Pro Maxon van sötèt mód. Nem tudom, hogy-e bug vagy nem.

#37779 smc -kellene lennie.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37788) smc válasza leslieke (#37786) üzenetére


smc
addikt

És hol? :)

HardRic: tépd mer le azt a rusnya csipeszt az állványról és szerelj rá egy kínai mágneses foliot levágva a lifegőjét, úgy sokkal cleanebb lenne. ;)

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#37789) HardRic válasza smc (#37788) üzenetére


HardRic
addikt

Laptopnál a csipesz nagyon jól jön, nem csúszik le róla a gép ha nem vízszintesen tartom. Amúgy eddig sima kína folio volt rajta, ezt direkt azért vettem mert magasabb, már fájt a nyakam a folyamatos lefele nézéstől.

Ja félreértettem, te az alu talpra akarod azt rászereltetni. Nem rossz ötlet, majdnem mágneses állványt rendeltem Aliról, de ez olyan jó áron volt most, hogy inkább ez lett. De nem hekkelek rajta, nagyon jó stabil a cucc és portraitbe forgatható. + jó telefonhoz, kindle-höz etc.

[ Szerkesztve ]

(#37790) ntomi0730 válasza D3LL (#37754) üzenetére


ntomi0730
senior tag

Szia. Én egy Mini5 cellulart használtam a mai napig(szekrénybe került :) ). iPad9-re gondoltam, hogy veszek, 11pro cellular lett belőle.
Megnéztem mind kettőt, és nagyon sok különbség van köztük minden téren. Nyilván árban is, de egyszer élünk, mint írták előttem. Tuti megbántam volna, ha nem azt veszem amit igazán szerettem volna.

(#37791) Semin


Semin
senior tag

Sziasztok!

Valaki használ 2. képernyőként iPad-et pc-hez?

- Ki milyen programmal nyomja?
- Duet Display és a vezeték a legjobb alternatíva?
- Van egyáltalán működő vezeték nélküli alternatíva?

Köszi előre is ! :)

(#37792) kurion válasza Semin (#37791) üzenetére


kurion
senior tag

Hát én Mac-el használtam párszor, ott ugye alapból integrálva van, de azért néha megfagy.

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#37793) ricogsm


ricogsm
őstag

Sziasztok!

Lehet valamit kezdenie ezzekkel a karcokkal?
Garis még.
Tokba volt de ezek szerint nem védett eléggé.

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#37794) bostone válasza ricogsm (#37793) üzenetére


bostone
addikt

Leesett vagy satuba fogtad?
Erre szerintem nem terjed ki a gari, legfeljebb a biztosítás.

(#37795) szabonagyur válasza bostone (#37794) üzenetére


szabonagyur
félisten

Az én Mini4-em ami most 7 éves sosincs tokban és nem néz ki így... ez ejtve volt esélyesen vagy beszorult valahova stb.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#37796) Amilo02 válasza ricogsm (#37793) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Kár érte, ez már ilyen marad. Gondolom te is tudod, ilyenre gari nem terjed ki. Melyik pad?

[ Szerkesztve ]

(#37797) lugosi válasza ricogsm (#37793) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ez az élére esett, sajnos látszik ahol a keret el is vált. Félre ne érts, nem viccelődni akarok a rovásodra, de ez már nem garis. Tehát ne feltétlenül gondolj arra, hogy ha valami baja lesz, azt gariban megcsinálják, mert arra fognak elképzelhető hivatkozni, hogy fizikai behatás érte, és az összefüggésben van a hibával. Átérzem egyébként a helyzeted, én is ejtettem le 2 hetes ipadet. Ez van sajnos.

(#37798) ricogsm válasza lugosi (#37797) üzenetére


ricogsm
őstag

Nézzétek meg jobban, dehogy esett le!!
:DD :DDD :C
Szimplán karcos...
Köszi az infót srácok!

iPad Air 4

[ Szerkesztve ]

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#37799) Amilo02 válasza ricogsm (#37798) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Nincs. Polír sem hozza ki, azok mendemondák.
Na az ilyen miatt tettem rá üvegfóliát.

(#37800) bostone válasza ricogsm (#37798) üzenetére


bostone
addikt

Neked aztán kemény a fogásod.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.