- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsentri
csendes újonc
Nekem összvissz 649 forint osztalék szerepelt az IB kimutatásban, ehhez képest én igy adtam be a NAV bevallást:
I. KÜLFÖLDRŐL SZÁRMAZÓ BELFÖLDÖN ADÓKÖTELES KÜLÖN ADÓZÓ JÖVEDELMEK Jövedelem Adó
b c
182. Osztalékból származó jövedelem és adója 649 33
186. A 2024. évi külföldről származó belföldön is adóköteles jövedelmek és adójuk összege (181-185. sorok összege) (a
"c" oszlopban szereplő adót az 61. sor összegénél kell figyelembe venni)
649 33
II. EGYÉB ADATOK A KÜLFÖLDRŐL SZÁRMAZÓ OSZTALÉK, KAMAT, VÁLLALKOZÁSBÓL KIVONT
JÖVEDELMEKRŐL
Jövedelem Adó
b c
190. A 182. sorból a külföldön is adóztatható osztalék, a kettős adóztatást kizáró egyezmény hiányában és a megfizetett
adó
649 197A szociális hozzájárulási adó f g
287. A Szocho tv. 1. § (5) bekezdés a)-d) pontjai szerinti külön adózó jövedelmek összege 649
288. Magánszemélyt a 287. sor szerinti jövedelme után - az adófizetési felső határig - ténylegesen terhelő szociális
hozzájárulási adó alapja (f) és adója (g)
649 84
Ugyanezt a 84 forintot a rendszer beírja/hozzáadja a 291., 295 és 297. sorokhoz és ennyi. Én nem számolgattam az MNB árfolyamot, mivel ilyen minimális összegnél nincs jelentősége, hiszen 1.000 forint alatti összegeket sem az szja, sem a szochó esetében nem kell megfizetni, csak bevallani, úgyhogy nem hiszem,hogy ezekkel foglalkozna a NAV. -
Ixion77
addikt
mi a megoldás ???
Semmi. #2047 HussarF -nek igaza van.Abszurd az egész, nem érdemes bele annyi energiát fektetni amennyit igényelne hogy megfejtse az ember. Töltsd ki bárhogy ahogy elfogadja a program aztán ha esetleg ellenőriznek, akkor majd az ellenőr kitalálja hogy szerinte hogy jó. Persze csak elméletben, mert valójában ők se tudják.
A legrosszabb eset, hogy kifogsz egy fiatal ügybuzgó ellenőrt, akinek élete célja hogy rejtvényeket oldjon meg. Akkor megbüntetnek a különbségre, ami viszont piszlicsári összeg. Ha dolgozol annyi időt amennyit felemészt ennek a kitalálása, már jobban jártál. -
Begi
senior tag
Tavaly, külföldi osztalék esetén, úgy hogy az adót már levonták és megegyezik a Mo-i adóval, a következőképpen töltöttem ki:
182:
Jövedelem: összeg , Adó: 0
186:
Jövdelem: összeg, Adó: 0
189:
Jövedelem: összeg, Adó: A befizetett adó.A hiba amit kapsz egy figyelmeztetés, nem tényleges hiba. Szerintem ha az értékek jók, akkor ne foglalkozz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest