- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
20K
nem pont ide kellene, de lehet eladom a procimat.
Akit érdekel árral megjelőlve írjon pü-t.
Vicces ajánlatokkal ne is vegyétek a fáradtságot, hogy írjatok. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #19998 üzenetére
Nálam tipikusra 130W-ot ír, maxra meg 168,8W-ot (Everest 4.50). Akkor ez is kb reális? Alapon megy a procim most...
mod: Majdnem megcsíptem a 20.k-s hsz-t.
-
Bagira01
veterán
Szerintetek szárazjéggel mennyivel tornászható fel az fsb q6600 esetén? Esetembem 485 a q6600 max fsb-je
-
Brumi˘
addikt
válasz
coarse #19982 üzenetére
Én azzal az lc-power táppal nem nagyon erőltetném a dolgot. De ha pukkantani akarsz akkor:
-memónak adj egy kis fesz (2V, giga lapoknál ez +0,2V-t jelent)
-a már említett memszorzót állítsd 2-re
-időzítéseket tedd 5-5-5-15-re
-és ezekután állíts be egy kicsivel magasabb fsb-t
-és ha ráérsz egy VID-et és egy stepping-et ossz meg velünkVID-et itt találod:
Steppinget meg itt?
-
coarse
csendes tag
Sziasztok!!!
Az lenne a problémám, hogy van egy ilyen konfigom:
Gigabyte Ep45-ds3r ALAPLAP
intel quad q6600 PROCI (alapon 2400-zon fut)
2x1Gb Kingmax 1066Mhz RAM (alapon 800-zon futnak)
Gigabyte HD4850 512 RAM V.kari
LC-POWER 550W Giant TÁPNekiálok húzni a külső órajelet és bármennyit húzok rajta BIOSban nem indul-el a rendszer ha pedig Windows alatt húzom kék halál!!! Pedig emeli a memória órajelet is de meghal az egész!! BIOS-t már frissítettem az sem segített!
Segítsetek valamit PLS!!! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #19980 üzenetére
Azért ne várj nagy csodát, mert ha pl a kupak vagy a hűtő talpa nem sík akkor nem sokat javít a jó paszta sem. Nálam is ez volt, de a prochűtő polír egész sokat (-5 fok általánosságban, és a magok közti hőfok különbség is csökkent) hozott. Van róla cikk a logout blogomon ha érdekel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #19978 üzenetére
Egyrészt a pasztázástól, hogy mennyire egyenetlen illetve maga a kupak illetve a hűtő talpa mennyire egyenetlen mennyire domború/homorú.
Másrészt attól is függ, hogy milyen a magok és a kupak közti hőátadás. Régen (pl S939-es AMD) paszta volt a kupak és a magok között, akkor az ember le vette a kupakot (ha merte) és átpasztázhatta. Ma már forrasztva vannak ezért nem ajánlott kupaktalanítani, mert megtépázná az ember a magokat kissé...
Harmadrészt az egyenetlen terhelés eloszlás is befolyásolhatja a hőfok különbséget (nyilván nem Primeolás közben mikor minden magon 100% a terhelés). Az érzékelők sem biztos, hogy egyformán helyezkednek el teljesen... -
zsolt1129
addikt
Akkor nekem is MX2-őt kellene vennem,mert 5-6 fok különbség is van a magok között.Egyébként az mitől lehet?
-
Bagira01
veterán
válasz
Brumi˘ #19975 üzenetére
Még a 30 perc se biztos, nekem 8x400 1,156v-nál( win indításnál ennyi és prime alatt se droppol) 30 perc után hibázik az egyik mag
Lehet 1,168v drop 1,156v-on vinni fogja
Kell vennem noctua pasztát mert ez a thermalright elfogyott és most 2-3 fok kül is van a magok közt
-
-
Brumi˘
addikt
Alulfeszelésbe elértem a lap határait, mivel ennél kevesebb feszt nem tudok adni a procinak.
9×266@1,024V Prime stabilan. -
Brumi˘
addikt
Nekikeztem én is az alulfeszelésnek:
1. nekifutásra 9×266@1,088V -
KrAt
veterán
Mi az a fesz, amit elég brutál vízzel lehet neki adni? Láttam itt 1.65-öt is, az mehet?
Lassan itt a hideg, és meglesném, mit tud fagypont környékén
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #19960 üzenetére
p5kt én hanyagolnám q6600al, nem igazán húzott quadra lett méretezve a fesszabályzása.
a 4 vinyó meg... elvileg ha egyszerre pörögnek fel, az adhat egy löketet a tápnak, ami a vidkarival és húzott quaddal para lehet főleg, hogy a 650esnek csak egy ága van.
giga ds4el nekem nincs baj négy vinyóval (raptor36AA, samu500, wd500, seagate20@ide
), feszek nem változtak semmit, és a raptor a boot.
-
Laraxior
titán
Meg kellene nézni mit megy alapfeszen a kis kacat
akkor tudnám használni az energiagazdálkodást is.
Nem kifizetődő 4Ghzen járatni 24/7 (mert most már lehet,fasza idő van)
ha már a VGA is keveset zabál... -
Beowulf_78
addikt
-
Bagira01
veterán
válasz
NetRolller3D #19959 üzenetére
Lehet kell hagynom a procit p5k után regenerálódni, biztos megsértődődött a kis dög
Mondom én, kicsit szokatattam 1,152v-on 8x400-on és mindjárt megjött az esze már 1,372v-al indul 9x422-n. Még nem primeoltatom, mert sztem még nem jókedvű, de múltkor 9x423-nál 25 percig bírta prime-al 1,376v-on lehet ez lesz a stabil beállítás -
NetRolller3D
csendes tag
válasz
Bagira01 #19958 üzenetére
Táp? Esetleg a southbridge nem bírja a 4 HDDt? Én ezekre tudok tippelni... esetleg BIOS-problémára tudok még gondolni (Gigabyte-oknál előfordul sajnos... nekem utoljára GA-965P-DS3R-em volt, és ha IDE-merevlemezt kötöttem rá, akkor csak arról volt hajlandó bootolni, minden más beállítással lefagyott.)
-
Bagira01
veterán
Furcsa dolhot fedeztem fel q6600 tuningnál. Eddig egy hdd-vel teszteltem, és úgy ment a 9x422 1,376v-al, most rákötöttem a másik 3 hdd-t és így el se indul
Ha lehúzom őket akkor megint okés
-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78 #19948 üzenetére
Hi all!
Látom Te is TRUE 120 Blacket vettél ...
Mijen höfokokat prudukál nálad polirral? Multhéten vettem én is, felraktam, és szarabul teljesitett mint anno a p35 ds3 ban az ac freezer 7 pro-val...
5 percen belül 77 fokra ugrot a höfok!
igazából lehet hogy a házam szelözése rossz! Giga Posseidon ház! de maga a borda és a heatpipe csövek hidek voltak!érdekesség még, hogy az ablak is nyitva volt! rendesen fáztam de a proco meleg volt mint a diszno...
te koppanásig huztad a csavarokat? szerintetek a polir segit valamit, vagy valami teljesen mással van a hiba, hogy ijen meleg?
Asus P5E lap - q6600 proco - 1.380 V fesz!
igazából amiota bele keztem az ujjitásba csak a sz***pás!
elöször a hütöre kellet várni ,most a videó karim van gariba, utána megint a hütés!
és akkor még nem is tunningoltam! ááááá kész vagyok! -
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #19950 üzenetére
és a tömege sem elhanyagolandó a full réz cuccnak. 1.8kg....ha véletlenül ne adj isten megkoccintod a gépházat kicsit megmozdul,az biztos hogy az a hatalmas borda,mindenestől kikapja az alaplap azon részét,ha van hozzá backplate,ha nincsen.Szerintem azt fekvő házba javallott tenni...
-
-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78 #19950 üzenetére
Direkt linkeltem hogy az ifx-14 13k volt a pcgear-be
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01 #19949 üzenetére
Minek?
Eleve 50 font, tehát 15k kint... mire ideér 20-22k.
Minden helyet elfoglal. Az egész lapot beborítja. Akkor már inkább a full réz limited edition TRUE 120, de az se éri meg. 20-25k között lesz az is ha ideér. Annyival nem lesz jobb. Még 5 fok...+10-15k-ért. Nagy okosság.
Jó nekem ez a "feka" TRUE 120... -
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78 #19948 üzenetére
Nem rossz de én az ifx-14-et vettem volna
-
Beowulf_78
addikt
Itt egy kép az újdonsult hűtőmről...[link]
Polírról nem csináltam képeket...ultra sokat szívtam vele. 4x több ideig tartott mint az Infinity, valószínű azért mert más ötvözet lehet. Tele lettem sérüléssel is a polír alatt. Cserébe viszont több a helyem a házban, 3 venti helyett csak 2db, stabilabb rögzítés és kb. 4 fokkal jobb hőmérsékletek.
Szóval 1 szó mint 100...megérte! -
Pubszon
veterán
válasz
Bagira01 #19937 üzenetére
Még hogy nem lenne rossz? Már a 24 perc is kurva jó.
Úgy látom a P5K-(m)nak smakkol(na) ez a proci.
Ha ezen az értéken stabilan menne, biztos elég lenne rá a Xigmatek, mert sztem úgy nem fűt mint az enyém 3.6Ghz-en 1.5V-al, és kibírta a 3DMark06-ot egy Hyper TX2-vel. -
Bagira01
veterán
Léggel nem lenne rossz mi
Kipp kopp a végére, de azért reménykedem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #19935 üzenetére
Háát, nem nagyon mennék tartósan. Az oké, hogy nem melegszik túl de az elektronmigrációt akkor is gyorsítja. Az is igaz, hogy 1,5V még nem a világ vége, ha azon hajtod még akkor is előbb avul el a proci teljesen, mint sem tönkremenne. Úgy vagyok vele, hogy pár MHz-ért nem állok át vízhűtésre. No meg kérdés, hogy mennyit menne a procid 1,5-1,6V-al. Lehet csak kb +100MHz-et ennyiért meg nem éri meg vizezni a rendszert sztem.
mod: Amúgy elég még ez a 3,5GHz bőven, csak kicsit sok fesz kell hozzá sztem. Bár úgy is alapon hajtom, általában. Csak ha kell a kakó pl tömörítek, stb akkor tolom rá az OC-t. Meg ha akad egy játék de erre még nem nagyon volt példa. Igaz nem is Crájzisszal játszok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #19926 üzenetére
Igen, ez a drop jelenség. A drop-olt érték a márvadó (a gyártó is ezt adja meg, mert ugye nem tudni előre melyik lap mennyit dropol pontosan). Nálam is pl BIOS 1.5V az full loadban 1.45V, idle-ben 1,48V körül van. Ha kell a kakaó akkor így használom, 3,5GHz-en. (Nem vmi jól húzható proci fogtam ki már megint.
)
-
zsák
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írtam-e, ha nem, akkor bocsánat!
Nagyon amatőr vagyok a tuningban, de szeretném a Q6600-om legalább 3,0-3,2GHz-ig felhúzni. Hogyan tehetem ezt meg? FSB-t meddig kell ehez emelni, és a Voltage-t meddig kell felemelni?Config:
LAP: Gigabyte P35 DS3
VGA: /holnap már/ Gigabyte HD4870
RAM: 2x1GB Kingmax DDR2-800MHz
TÁP: Cooler Master Real Power 620WVan ez az "Easy Tune5", amit a lap-hoz adtak, és ott advancedben lehet növelni az FSB-t meg a Voltage-t. Itt érdemes, vagy inkább a Bios beállításba?
Előre is bocsánat de lama vagyok a témába!
És előre is köszönöm a segítséget! -
Ivory
csendes tag
Ipon, A4team kilőve 3. üzlet neve most nem jut eszembe.::S
-
Ivory
csendes tag
Sziasztok!
Eddig 3 helyről próbáltam rendelni (ahol elfogadható áron kínálták) hűtőt és egyik helyen sincs. Nem tud valaki valami jó üzletet véletlenül?
Coolermaster Hyper 212 kellene... -
-
-
G4ga
őstag
nah! sikerült ujra pasztáznom! most viszonylag jobban sikerült!
ami érdekes maga a hütöborda viszonylag hüvös! igazából azzal szerintem nincs baj!
vagy a proci kupakja ijen szar vagy a hütö talpa! igazából ugy érzem muszály lesz polirt dobni rá!megnézzük a prime mit dob hozz össze! remélem a legjobbakat!
-
Beowulf_78
addikt
Nah...ma megvettem az új hűtőt.
TRUE Black Limited Edition-re esett a választásom(nikkelezett, ami állítólag jobban vezeti a hőt). Beszerelve még nincs, mert a polírt holnap tudom csak befejezni, 1000,1500 papír híjján. Nagyon kíváncsi leszek mit fog tudni a gyakorlatban az Infinity-hez képest.
Az Infinity-t pedig baráti áron 7,5k-ért adom az apróban.
-
G4ga
őstag
válasz
Bagira01 #19906 üzenetére
igazából a videókari alapon van!
lehet nincs rendesen bedugva, de ez ojan széteset kép volt!ami jobban bassza a csöröm, hogy 20 perc után 77 fok volt a hömérséglete a proconak!
3 alternativát tudok erre:1. szarul pasztáztam, ugyhogy mindjárt szétszedem és megcsinálom ujra!
2. ennyire szar a talpa a hütönek!
3. még se ojan jó a hütö! - akkor nagyon befogok fordulni mert nem azért adtam ennyit pénzt hogy kb ugyan azt a teljesitményt kapjam mint a Ac-vel! -
G4ga
őstag
válasz
Brumi˘ #19900 üzenetére
köszi!
megprobálom!
beszéltem SzlobiG-vel! minden elmondott amit a lapról tudnom kellet!
igazából az ő általa elmondott infokat is rekordott értem el! 20perc prime után sem fagyott meg!utána leállitottam és kb rá 5 percre becsigozodott a kép minden féle szinüre! - ez mijen hibára utal?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #19899 üzenetére
IFX14 szvsz, gyakorlatilag a létező legerősebb léghűtés a piacon. a hőcsöveiről/hőleadásáról annyit, hogy olyan 180m3/hig folyamatosan és érezhetően javult a proci hőmérséglete -efölött már csak 2-3 fokot lehet hozni. (egy ventivel ugyan a konkurensek meg tudják fogni, de a vastagabb hőcsövek és nagyobb felület miatt 2 highflow/very highflow ventivel nincs párja) és jelentem, van, aki ultra kazet használ rajta, bár csak 2000res
jó, másik egy Sflex 1900, de légszállításban van a kettő között kemény 3m3/h, szóval az kb elhanyagolható. az erejéről annyit, hogy egy szem noctuával hozza a zalman reserator 2 vízhűtés értékeit... bár ez inkább a reserator2őt minősíti. egy midflow papsttal (4412GL) 13-17 fokokat ver a gyárira, ugyanennyivel kap ki a háromradis víztől (használtan vettem, info előző tulajtól van). erősebb/több ventivel légszállítás függvényében még olyan 10 fokot lehet hozni.
3 ventit ugyan rá lehet rakni, de azt nem ajánlják... érthető módon, mert nehezebb ventivel simán kijöhet 1.6-1.8kg súly, ami nem biztos, hogy jót tesz az alaplapnak/procinak. más kérdés, hogy ha egyet raksz a ramok /vidkari felől, egyet középre, meg valami méretes példányt a ház kilépőre, akkor a 3 ventit effektíve meg lehet valósítani.
amire viszont ügyelni kell: nagyon nagy. 162mm alaplaptól számítva, a CM690be épp másfél mm híján fért be. az alaplap hűtőjét pedig a ramok fölé vissza kellett hajtanom... A cosmosba befér, Stacker 832be igen, de az oldalsó ventinégyest nem tudod felrakni, Cosmos Sbe hasonló a probléma (TRUEvel is), szóval nem árt mellé valami nagy és széles ház. és elsőre másfél óra felrakni
, Stackerbe szintén befér. cserébe viszont az az érzés, hogy a proci kupakja a ház leghűsebb heje (beleértve vinyókat is), ambient temp +2 fokon idleben, az kárpótol
valamint ramhűtőkre ha hátrafelé van beállítva, a jobb szélre rakott venti rálóghat (normál méretű kétgigás modulok felett elfér)
jó, 3.6on nem tudtam a quadomat stabilan tartani 30as ambient mellett, de 1.44es fesz mellett még mindig kellett volna neki plussz, és amilyen jól viselkedik a drágám 3.0án és alatta, annyira kell neki a fesz/annyira termeli a hőt 3.0 felett.
a büszke és nagyon-nagyon elégedett tulaj ömlengését halhatták. avagy drága, nagy, nem egyszerű szerelni, de ha egyszer bent van, akkor az összes hibáját képes feledtetni a teljesítményével. valamint ismerősöknak jobban megnyúlik a képe, mintha moddolva lenne a házikód ötvenkét leddel és hello kitty formájú zöld neonokkal... avagy igen, az a 16x16x16+os "kocka" hűti a procit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest