Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
l726a629
l725a738mit tudtok mondani ezekről a q6600 as procikról? Melyiket érdemes venni?
Köszönöm a segítséget előre is.
gfefe
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Na sikerült felhúzni a Quadot 3Ghz-re.Most meg az a baj ha 3d-s alkalmazást futtatok akkor egy idő után kák-halál és rebootol a gép.Szerintetek akkor még nem stimmt valami a feszekkel?,Köszi előre is.
-
Kantorpe
tag
1.425V 3.6 (9x400) 67-68 fok a legmelegebb mag, kornyezeti homerseklet 23-25 korul.
CM HYPER 212 hutest vettem vegul, mivel a pcgearrel nemsikerult zoldagra vergodni.
Ki mit mond ?
-
HSM
félisten
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
Jobb, ugyanis azon hűtve vannak a feszültségstabilizátorok, amik a DS3-ason hűtés nélkül eléggé melegszenek... A 4 fázisú Asrock meg hűha...

-
HSM
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Ha te állítasz be feszt BIOS ból, akkor nem veszi vissza C1E, mivel a te értéked felülírja azt.
Nekem erre a problémára a C.I.A. nevű menü segített, nekem a legfelső beállításon 3 ghz-en száguld a proci (Q6600), alapfeszt kap (VID), és 330-as FSB-t. Ha kipróbálod arra figyelj, hogy a memória is a beállított arány szerint kap magasabb órajelet! (Nálam 660-ra van belőve BIOS-ból, ekkor ha megy a proci, felmegy 800-ra, a magasabb fsb miatt.) -
DigitXT
félisten
Na jó: megnéztem - egy napig - 3,3GHz-en is, és teljesen jól megy (a hűtő is elbírja - még szép
), de én ezért a 10% pluszért nem fogom "szétfeszelni" a procit: pl. melegebbek a magok. Játszottam 1,5 órát: be is fűtött a szobába...
És csak az, hogy 3DMark05-be pluszpontokat jelent, nem dob fel nagyon, inkább legyen hűvősebb (és adott esetben halkabb) a gép.
Szerk: a BIOS-ban 1,45V-ra kellett állítanom, 3GHz-hez elég 1,3V-ra. Aztán persze a CPU-Z egészen más értékeket mér, meg azt sem értem, hogy idle miért nem veszi vissza a feszt (C1E+EIST Enabled).
Vagy csak a CPU-Z mér rosszul?
(Legújabb verzió.
) -
HSM
félisten
Én nem vennék egyelőre P45-öt, a P35 sebességben hozza a P45 98%-át, Q6600 alá jobb is szerintem... A P45-nél ráadásul nemrég voltak még kiforratlanságok BIOS téren...
Én Q6600 alá egy Giga EP35-DS3 lapot ajánlanék, ha nem szempont a CF támogatás, és az ára is kb 18ezres. Én 100% elégedett vagyok az enyémmel...
(Amúgy az asrock csak 4 fázisú, a giga 6, ami nagyon nem mindegy quad alatt, ezt nem kéne elfeledni....
)Szerk: a csúcs-középkategóriás lapok között (pláne azonos csipszettel) gyakorlatilag csak a szolgáltatások szoktak különbözni.... Na meg az árcímke...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
hunnylander
üzenetére
Csőlátás: van dolgom asrockal, hát.......

-
hunnylander
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Miert lenne kizart? Az egy Intel P45 / ICH10 alaplap, es hab a tortan: "All Solid Capacitor design (100% Japan-made high-quality Conductive Polymer Capacitors)"

Valo igaz, hogy a kioregedett (pl. VIA) chipset-u toldozott-foldozott kompatibilitasu ASRock lapok zsakbamacska, de az uj Intel chipset-es lapokat azert ne szoljuk le allandoan. A kispenzueknek jo vetel lehet.
-
topyjo
aktív tag
Ha tudja azt ami rá van írva, akkor a p35-ös lapokat csak az asrock rossz híre védi meg a kukától.
-
qca
csendes tag
válasz
topyjo
üzenetére
Láttam róla egy tesztet ahol veri a hasnló chipsetes p45 Gigabyte alaplapot.
[link]
És támogat ja az húzást:
OC Tuner
It is a user-friendly ASRock overclocking tool which allows you to surveil your system by hardware monitor function and overclock your hardware devices to get the best system performance under Windows® environment.
Bár nekem annyira nem fontos szempont a húzás,max 3Ghz kibír az nekem elég. -
Mindenki bocsi, de ennyire nem kell hajtani azt a gépet, 1000körül nekem már az everest olyan értékeket mér h nem hiszem h....Nem hiszem el h észrevenni azt a gyorsulást egy ilyen gépnél mint amik ma vannak! Én a rammal sosem játszottam ahogy esett úgy puffant! Mostanáig azt se tudtam h mennyin megy megnéztem 832! Ha majd visít h sok neki akkor lejjebb veszem!
-
Telefunen
őstag
milyen lapot néztél ki?
Kombós lapot ne vegyél. Egyébként meg legyen inkább DDR2-es, aztán abba 1066-os modulokat, mert annyival nem drágább mint a 800-as.
18265: Ez egy elég gyenge lapnak tűnik quad alá (4 fázis), egy Gigabyte P35-DS4 alá nem adnám
-
qca
csendes tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Ahány ember annyi fajta válasz.
Akkor most konkrétan,az alaplap amit kinéztem bár tudja 1600 ramot kezelni,de dual chanelben csupán 1333Mhz támogat.
A kérdés tehát, ha 1333 ramot veszek az már fölösleges pazarlás? -
Hurkaleves
őstag
Nem egészen így működik. Különben, általában a quadok wallosak 500-as FSB-ig (sztem még itt ph-n is kb 2-3db lehet, ami megy 500-as FSB-t, persze nem feltétlen stabilan), szóval ha bírnak 900-at az már bőven elég egy quados rendszernek. (cpu teszem azt: 8x450, ramok: 2x450).
Az 1600-nál meg nehogy azt hidd, h az FSB-t húzzák a világba (pl: 2x800
), ott a ram szorzója van megemelve.
Ja, és az a 4,2ghz csak szemléltetés volt, az az érték még validra is hard egy quadnál
-
Qru
MODERÁTOR
Attól függ milyen ramod van (tuningos illetve kevésbé). Általában a nem tuningos memóriák is bírnak 900-950MHz-et (extra kivétel persze van). Ami szinkronhajtásban (legkisebb memória szorzó) 450-475-ös fsb-t jelent. Q6600-nál 9-es szorzóval nézve ez már 9x450 / 470 = 4 / 4,2GHz. Ennyit nem valószínű, hogy megy a procid léghűtéssel, tehát a ramod bőven jó (ha tényleg megy 900MHz-et). Ezért jó a magas szorzós proci, mert nem kell hozzá erős ram, hogy szépen/nagyon megtuningold.

-
qca
csendes tag
Sziasztok!
Q6600 mellé érdemes 1333 vagy 1600Mhz memóriát venni?
800Mhz DDR2 memóriával, max mekkora proci óra jelet lehet kicsikarni?
Köszi a válaszokat előre is. -
Kantorpe
tag
Sziasztok,
Tudna ajanlani valaki xigmatek achilleussal egyenerteku vagy jobb hutoteljesitmenyu hutot ?
pcgearosok 12 napon keresztul szopattak, most meg mondjak, hogy bocs nincs, talatam mashol de annyit nemakarok adni erte.
Ez a lo azert tetszett volna mert van hozza nekem tetszobb nem pattintos felfogato.Javaslatokat varnek, mert jelenleg nagyon izzad a kis quadom.
-
coconut
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Alaplapot cseréltem Q6600-alatt, egy ASUS P5E3 Delux X38 chip készlet került a gépbe.
A gondom az, hogy a CpuZ 1.46-al ránéztem a procira, és 1600Mhz ír csak rá! 266x6, aminek 266x9-nek 2400-nak kellene lennie!
Esetleg ötlet, hogy miért van ez?Előre is köszönöm!
-
zsolt1129
addikt
Na ez sehogysem működik.Semmilyen beálittásokkal nem megy 2.8 fölé.Szerintetek ha visszaraknák egy régebbi Biost azzal lenne edélyem vagy halott az ötlet?
-
NFree
addikt
válasz
dy_nmq
üzenetére
Hát papám elképzelhetö hogy nem támogatja a lap a quadot ,
Bogarássz ezen az oldalon egy kicsit [link], de én nem láttam sehol erre vonatkozoan semmit
Esetleg a biosoknál a 12-esnél volt egy sor amin megakadt a szemem :
Fixed the issue that the system hangs during Vista installation, when using a Kentsfield CPU Fingom sincs mit jelent lehet van esély -
dy_nmq
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129
üzenetére
Minden 800-as és annál gyorsabb memória a hivatalos JEDEC szabvány szerinti maximum beállítás szerint indul, tehát 800MHz 5-5-5-1x 1,8V. Hiába van 1200MHz-es CSX ramod az is alapból 800-on 1,8V-al indul. Tehát a bios-ban ha plusz feszt állítasz akkor az alap 1,8V-hoz képest adod. Tehát ha adsz +0,2V-ot bios-ból akkor kap a modul 2V-ot ami még mindíg gyári ajánlás alatt van ugye...
-
Telefunen
őstag
válasz
zsolt1129
üzenetére
És már meg is kapja azt a 2,1V-ot? Hol láttad az everestben a 2,1V-ot, az érzékelők fül alatt? A memóriát FSB függetlenül fixáltad 1066-ra, vagy 4x-es szorzóval van beállítva az 1066 (nemtudom ez ASUS-nál milyen aránynak felel meg)? Ha az utóbbi, akkor ugye követi az FSB órajelét..
-
zsolt1129
addikt
Van valakinek ötlete?Pár hsz-el ezelöttihez?,Köszi
-
sNiP3rFun
tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem G3 és a G0 között mi a külömbség?

-
dy_nmq
aktív tag
Sziasztok! Aibt IB9(1.3-as bios)-ben használta már valaki a q6600at? Pentium Dual Core e2140-ről váltottam, és azóta random ujraindulásokat produkál a gépem. Tápgond nem lehet, ugyanazt csinálja a 350-es Fsp-vel mint a 475-ös enermax-al... Memória szintén nem lehet memtest simán lefut hiba nélkül, huzva nincs. nagyon idegesítő probléma

-
FRENK1988
veterán
Nah még egy kérdés.
Melyik a jobb (és miért) az Intel Core2Duo E8400 vagy az Intel Core2Quad Q6600?? -
FRENK1988
veterán
Hellóka PH!-sok!
A Core2Quad Q6600 procit gyári hűtővel meddig lehet kényszeríteni magasabb órajelre??? -
KTTech
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
CPU-ra lebontani csak akkor tudod, ha az alaplapod tudja mérni a CPU tápellátásán a leadott áramot. Erre pl. minden Gigabyte E* alaplap képes (pl. GA-EX38-DQ6), persze ez nem tökéletesen pontos, de azért közelítésnek egész jó. Én pl. a CPU-m teljesítményfelvételét egy programmal számoltam ki, és csak közelítést ad (mert nem tudok SW mérést sem csinálni)...
-
-
DigitXT
félisten
Sziasztok!
Egy ideje már klubtag vagyok, csak nem nagyon írtam.

(Az ASRock lapban különben sem igen ment a tuning.
)Ma cseréltem hűtőt az itt olvasottak alapján: TRUE-ra.

XP-120-am volt előtte: kb. 10 fok a különbség idle, terhelve sokkal több.

Azon "problémáztam", hogy BIOS-ból 1,3V-ot állítva (VID 1,275, szóval ez nem valami nagy feszemelés, ráadásul a CPU-Z csak ~1,25-öt mér) 3GHz-en idle 50+ fok, terhelve simán 80 közelében, pedig egy Noctua 1200-as venti hűti a bordát. (Nem is igen mertem rendesen megterhelni/tesztelni, azért mondjuk játszogattam így is, és teljesen stabil volt, de akkor is zavart ez a hőfok. Igen némileg talán rosszul is volt felrakva a hűtő, meg még a pasztázást is elhirtelenkedtem lapcserekor (gyakorlatilag úgy hagytam, mert elégnek tűnt az a paszta
), de korábban is ilyesmi hőmérsékletek voltak (amikor minden tuti volt a hűtővel), viszont akkor nem tuningoltam egyáltalán. Amúgy magi20 ex-procija másodkézből: skippper is a hőfokok miatt szenvedett...
Szerk: mondjuk ettől függetlenül aztán mindketten húzták rendesen...
)Szóval csak azt akartam elmondani, hogy nagyon elégedett vagyok a TRUE-val, és tudom, hogy marha drága volt (14+AS5+szállítás=17), de nekem megérte, így már nyugodtan alhatok, vagy akár tuningolhatok feljebb is.
(Bár egyelőre nem látom szükségét, sőt, így 333x9-en bőven frankó a játékteljesítmény - markokat meg csak tesztként futtatok, hogy minden rendben van-e.
) -
DEJVID
őstag
[link] valaki?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de én ezért a 10% pluszért nem fogom "szétfeszelni" a procit: pl. melegebbek a magok. Játszottam 1,5 órát: be is fűtött a szobába...
Szerk: a BIOS-ban 1,45V-ra kellett állítanom, 3GHz-hez elég 1,3V-ra. Aztán persze a CPU-Z egészen más értékeket mér, meg azt sem értem, hogy idle miért nem veszi vissza a feszt (C1E+EIST Enabled).
Vagy csak a CPU-Z mér rosszul?
(Legújabb verzió.
)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszi! Bevállt!

Komolyan aki nVida chipsetet vesz az megérdemli.