- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt1129
addikt
válasz
Kolondrum #18199 üzenetére
Köszi a segitséget.Amikor emeltem az Fsb-t 1066-ról 1200-ra akkor adtam neki egy kis feszt is de vagy kék halál vagy újraindult.Vannak ilyen beállitásaim hogy Ht voltage Nb, Cpu Vit stb....ezeknek is adztam feszt de hát semmi.lehet az is hogy én csinálok rosszul valalamit de már nincs ötletem.
-
-
Én bele se merek gondolni h az én gépem mennyit eszik, na meg majd fog.... Majd egyszer ha lesz lelki erőm lemérem, kis szerelést igényel! Úgy is csak a hatásos fogyasztást méri a villanyóra (hála ég) , normál nevén fogyasztás mérő! Régen lemértem csak akkor még közel sem ez a konfig volt!
Amúgy ti hogy méritek a fogyasztást alkatrészre lebontva, ezesetben CPU-ra!
-
Brumi˘
addikt
Az enyém fogysztása se marad le tőletek:
idle: 133-135W
load (prime + gpu caps viewer): 345-360W
Konfig: p5k, q6600@3,1@1,38V, 4×512mb ddr2@1100@2,2V, 8800gt@750/1850/1900@1,15V, 1 vinyaAmi érdekes hogy ugyanez a masin 3ghz-en 1,36V-tal, memok 1113-on prime alatt csak 230W körül evett.
-
KTTech
veterán
válasz
WiZARD #18190 üzenetére
Pedig az RE2-t a WD szerver HDD-ként tartja nyilván... nem véletlen az 5 év gari sem rájuk (a megnövelt MTBF-en kívül, de tény, a hivatalos adat max. 9.5W, idle: 8.75W. Én többre emlékeztem). Mivel mérted? (én csak egy RMS képes digit multimétert használtam erre a célra. De elég egyértelmű volt a kapott áramérték és a feszültség ismeretében, mennyi az annyi).
-
Kantorpe
tag
-
KTTech
veterán
válasz
Brumi˘ #18173 üzenetére
Nem a GTS eszik sokat... ha jobban megnézed, terheléskor a CPU hirtelen 100W-al ugrik meg. Egyébként kb. stimmel is, mert a számításaim szerint 195W körül kell lennie ezen az órajelen és feszültségen a CPU-nak magában, teljes terhelésnél. Ha a Te CPU-d 3GHz-n megy 1.36V-al, akkor beéri 136W-al. Van egy pici különbség
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Ha valaki tud segitsen mert már próbáltam mindent és fogalmam sincsen mi lehet a baj.( konfigom az adatlapomba). A baj az hogy a Q6600-ost akarom felhúzni legalább 3Ghz-ra de sehogy sem jön össze.Mindig vagy kék halál vagy újraindul a gép.Ha feszt emelek akkor sem jó.nem tudtok mondani valami hozzávetőleges értékeket hogy milyen beállitáson mégis.Egyébként 2.7-2.8-ig egyszer sikerült de utána nem.Először a ramokra gyanakodtam de most kicsréltem őket 1066-os OCZ Kit-re.Ugyhogy ki lehet zárni hogy azzall lenne valami.Hát nem tudom...
Mindenkinek köszönöm a segitségét!! -
-
Brumi˘
addikt
válasz
Bagira01 #18171 üzenetére
Inkább azt mondanám nem minden az fpo, sőt... Ám remélem a tiéd szerencsés darab lesz. Az fpokrol meg annyit, hogy a hétvégén nálam vendégeskedő e8400 is fpo-ja szerint max 3,6-3,8-at kelett volna mennie 1,38-1,4V-on ehhez képest 4Ghz simán megvolt vele 1,35V-on. (abbol az fpobol 9-et is találtam, ha jól emléxem és mind nagyon szarul ment)
KTTech: az az idle 235W elég durvának tűnik. Nálam q6600@3Ghz@1,36V prime alatt 230W. Jo jo tudom a gts többet eszik mint a gt, na de ennyivel?
-
KTTech
veterán
Volt róla szó korábban, hogy mennyit is fogyaszthat a gép... Tegnap végre megmértem (műszerrel), az eredmények (felvett teljesítmény, komplett gép, ami az aláírásban van, monitor nélkül) a következők lettek:
Q6600 1.5V-ot kap BIOS-ból (1.488V terhelve)
Idle (böngésző, torrent): 232-250W
Filmnézés (DVD): 255W
Prime95 4 mag, smallFFT terhelve: 353W
GPU Caps Viewer Fur Rendering (GPU Burner): 378W
Prime95 4 mag, smallFFT +GPUCapsViewer: 491W
Lightroom 2.0 beta 64 konvertálás alatt: kb. 330W -
Chalez
őstag
És az L742 milyen fpo? Lehet tudni róla vmit?
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ez az fpo életképes lehet tuningba: L726A880
-
Chalez
őstag
Aha köszi. TX2 valóban kevés, de azért 3.2Ghz-en hagyom poroszkálni amíg nem szerzek másik hűtést.
A tápot már mondták, de egyelőre nem tudok másikat bele rakni...de másik lappal meg nem volt vele gond a múlt héten, ezért érdekes...volt már elem kivétel, volt már sima cmos reset, még csak nem is sípol semmit, ha hidegen indítom...megpróbálom du. otthon hogy újraflesselem a bioszt. Mondjuk újabbat nem tudok rakni, mert a legújabb van fent.
De már a tököm kivan, olyan vagyok mint egy Zombi lassan a hajnalokig való tesztelések, próbálgatások miatt.
-
Chalez
őstag
Bocsi ide is beírom, mert a saját topicjába nem tudtak segíteni...hátha itt igen.
Adott egy vadi új P5K Premium, Q6600, Ballistix 2x1 800, Corsair 450VX.
Ha hidegen (értsd reggel) indítom a gépet, beindulnak a ventik, de nincs post sem...
Ha azonban előtte áramtalanítom, majd pár mp múlva áram alá helyezem, simán indul a gép. Tuning nélkül, és tuninggal is ugyanezt a hibát produkálja...
Sőt "load default bios" után is több óra állás után nem indul, csak ha előtte áramtalanítom.
Lehet ez táphiba?
Előtte egy P5B Deluxba volt, és ott jól muzsikált...A táp még nincs 2 hónapos sem...
Vagy esetleg laphiba? -
#TOTTI
őstag
válasz
Chalez #18156 üzenetére
Én meg vagyok elégedve az E6750nel 1.35V tudja nalam a 3.6ot 1.45V 3.8 Prime stabil...
Nekem is gondom volt vele mert ORTHOSt használtam de az nem ment 4 magon és Prime lett belőle...Durva hogy a Q6600hoz képest mennyire nem melegszik az E6750... 1.35Von egy ora után csak 55 fokos... mig a Q66 több mint 70 volt ami várható is volt..
Remélem ki tudsz hozni még többet belöle mint én... mert integrált lapba nekem 0.15V dropolt a Quad... ez csak 0.06ot..
-
NFree
addikt
válasz
DEJVID #18159 üzenetére
Szia nos szerintem ha 8*400 használod és mondjuk a ram 1:1 be megy mondjuk 800 on 4.4.4.12 vel akkor egy kicsit gyorsabb a memoria mint 7*450 1:1 be 900 5.5.5.15 idözítéssel
legalább is nállam így volt ,de ha veszel valami jo memot amit be lehet lőni 450 es fsb-nél 1125 re és bírja az 5.5.5.15 öt akkor az a tuti de javítson ki valaki ha k@rva nagy baromságot írtam.
És ez kb 1-3 fps játékoknál -
DEJVID
őstag
lehet hogy veszek hamarosan új ramot ezért fsb-n állítanom kéne hogy menjen szépen. a kérdésem az lenne hogy 7*450-nek lenne valami hátránya a 8*400-al szemben. nem a -50mhz-re gondolok
-
Chalez
őstag
Hali!
Beléptem a klubba, tsigalko87 fórumtárs q6600-át vettem meg, ő meg megkapta az E6750-emet, plusz kis zsozsót...
Remélem mindkettőnk meg lesz elégedve!Egy kérdésem lenne. Orthosban lehet 4 magot tesztelni? Hogyan?
-
Tized, század, ezred voltokról megy a vita! Hol van ez a 230-tól óóóóóóóóóóóóóóóóóó!
-
1.072-őt ír ki a cpu-z 2.8-on windows alatt! Normális ez? Sztem nem!
Na, terhelés alatt megjavul! -
#TOTTI
őstag
válasz
Cyberbeni #18140 üzenetére
Load ~1.3V on vitte a 3.6ot stabilan a Q6600 de biosba 1.45V kellett neki 0.15Vot dropolt a lap szóval a quad tuning nem ennek a lapnak valo... annyi hogy load 1.296on stabil volt 45 perc prime 4 magon.... csak ennyit probaltam.. Load 1.2V viszi a 3.2öt amihez Biosból 1.325 kellett neki... de se a 350es tapom se a lapom nem birja ugyhogy nem foglalkozom egyelöre Quad tuningal..
-
-
^Boss
őstag
milyen alapfesz? 1000 ev ota nincs alapfesz, VID van, ami procinkent eltero, ergo ilyet beirni, hogy alapfeszen.. (az auto nagyon nem alapfesz az esetek tobbsegeben)
ergo ird le, mennyi pontosan szerinted az alapfesz, mert igy senki nem fog tudni segiteni -
1.296 v 3.6 GHz G0 Q6600! Ez jó? Remélem megvalósul, per pill a lapom nem akarja h így legyen! Alap fesszel 3.2
-
Cyberbeni
addikt
kb mekkora fesz kell majd egy g0-s q6600-nak 400*9-hez, ha 1,3125-ön(load alatt ennyi, és ez a vid is) megy 3,1GHz-et(345*9). vízhűtéssel lenne majd hűtve.
fpo: L744A480 ha ez mond valamit.
tudom h pontosan nem lehet megmondani, de azért egy kb értéket lehet mondani erre, nem? -
Kinder
senior tag
HAli!
Q6600 G0-nak mennyi lehet a max hőmérséklete?
irgalmatlan meleg van a szobában, és a coretemp progi szerint 75-78 fokosak a magok fullon terhelve. ( a gyári 71 fok kissé túllépve)
9x333-on megy, arctic cooling levegővel -
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Megpróbáltam tuningolni a Quadot de nem ment sokáig mert a Ramjaim elég sz*rok.Szerintetek mindenképp cserélni kellene ha jó tuningeredményt akarok elérni. (2x1gb 667 kingmax). Előre is köszi a válaszokat.
-
Brumi˘
addikt
válasz
gazfickooo #18122 üzenetére
Eslő körbe amit ajánlani tudok az a proci polír mert valszeg nagyon tré kupakja lehet, aztán egy d-tek fusion proci blokk beszerzése.
-
Kantorpe
tag
válasz
gazfickooo #18122 üzenetére
Gyari adat szerint 71 fok, de ha ez vizzel alapon ennyi, akkor ott valami nagy gebasz van.
Ha a viz 35 fok, akkor a borda es a kupak kornyeken tuti szetneznek.
Lehet lekene csiszoltatod, merd dudoros a kupakja, vagy valami ilyesmi.
CT mit mutat neki vid erteknek ? -
gazfickooo
tag
Sziasztok!Mennyire veszélyesek ezek az értékek ?nem rég jutottam hozzá ehhez a procihoz,és már léggel is iszonyat melegedett,raktam rá ilyet +ilyetde ezzel se sokkal jobb.Tunningnál 70fok fölé megy.Az hogy lehet hogy a vízhő 35fok és mégis ilyen melegek a magok.B3-as a proci a legjobban melegedős fajta sajna.Mennyi az a hőfok ami még nem veszélyes neki?
üdv -
Gb P45-DS3P v P35-DS4 v P45-DS4 ? adjatok már tanácsot! Árilag egyformák majdnem! Q6600-os Max 3.6 GHz alá szeretném, mert tudom h ez viszi csak nem a 965P-s lapomba!
-
#TOTTI
őstag
Igen de akkor mint irtad tudod kell h 1.5V az alap, mert ha nem tudod akkorazt sem tudod majd hogy ha 1.8ra állitod akkor mennyit emelsz.. egy darabig biztos az marad még..
Különben azt hasznalsz amit akarsz.. ami van.. és amit megszoktal.. és szeretsz.. és én is igy vagyok... te se vennél miattam Gigat és forditva se ASUSt.... -
#TOTTI
őstag
-
#TOTTI
őstag
Nekem Gigabyte P35-DS3 volt 2x is vettem ilyet.. most G33M-S2 van de nekem olyan a gigabyte M.I.T menüje mintha mindig is azt használtam.. 1x viszont vettem P5Kt annyira nem volt szimpatikus hogy megsütöttem és vissza gaarba ilyenkor vettem meg a masodik P35-DS3am.. aztan kiprobaltam a 6420am a G33ba ugyanannyit ment benn.. és a drop is ugyanakkora volt századra.. igy a G33melett döntöttem.. és meg se fordul a fejembe h ASUSt vegyek.. szégyeltem mennyit dropol és hogy mennyire értelmetlen beállitások vannak ben.. de ez vélemény neked pont az ellenkezöje van a GIGA értelmetlen... kinek hogy.. de a P35-DS3 kb 2x jobb tervezés és felépitmény mint a P5K tapasztalatbol mondom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged