Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Brumi˘
üzenetére
Ahogy írtad Q8400-tól felfelé gondolkodok.
Mindjárt az elején nem tuningolnám, nem is nagyon értek hozzá (és nem ezen akarom elkezdeni
) másrészt az E7200-hoz képest jelentős teljesítmény növekedést várnék alap beállításokkal is 
A használt CPU-tól azért tartok egy kicsit, mert nem tudom milyen maradandó károsodás érhet egy processzort, folyamatos túlhajtás esetén
és nem akarok 3 hónap múlva meghibásodás miatt, mindent lecserélni:/ -
joshua7
veterán
válasz
Brumi˘
üzenetére
Ja. Csak ismerve magamat, olyan lap kéne, amiben később Yorkfield is elballagna, mert előbb-utóbb az is lesz, az is biztos.
Mert ugye Q6600-hoz P35-öt, York-hoz P45-öt szoktam általában olvasni, mint ajánlatot. 
HSM: régebben WIZARD írta, h 1.45V körül neki is elfogyott az FSP-je, szóval...
[link], [link],
[link] -
slett27
addikt
válasz
Brumi˘
üzenetére
+0,3V ???
Akkor azért közben ellenőrzöm a lap északi híd hőmérsékletét ill. a PWM-et, lehet a heatpipe passzívan ide nem is elég ? Köszi amúgy az infot !joci5: nekem volt hasonló VID-es procim, oda elég volt a BIOS 1,4V a 9x333-hoz, de ezt neked kell kitapasztalni. Prime95 mindent megold.
RAM mehet 1000-en, azért biztonságképpen adj neki +0,2V-ot attól nem lesz semmi baja. PCIe fix 100-ra rakd. -
HSM
félisten
válasz
Brumi˘
üzenetére
Én új árakra gondoltam...
Ha meg újonann szerezted 15K-ba, akkor írd már meg, honnan... Vennék én is!!!!
(#20795) proci985: Ez így jól hangzik, de ahogy írtad, egy név nem garancia arra, hogy mit kapsz... Nekem amúgy nem volt fontos, hogy 800-CL5 fölött menjen, mivel a quadom amúgy is bőven FSB-limites... Viszont tetszett a kedvező ár, és az élettartam gari, nameg hogy 1066-ot is tud, garantáltan, kis feszen.... Igaz, kicsit laza időzítéssel, de nem vészes....
-
Lac99
tag
válasz
Brumi˘
üzenetére
Jövő héten veszem a cuccokat, úgyhogy még nincs meg, de HD4670-est tervezek mellé.
G4ga: nekem is az első gondolatom a Freezer 7 Pro volt, de máshol azt mondták, inkább a TX2, annak jobb az ár/érték-aránya.
3-at szeretném belőle kihozni mindenképpen, 3,2-t esetleg. És ha már felmerült, mint probléma: nekem a szobám télen max. 20 fok, nyáron viszont van 32 is... Ennek fényében melyik hűtő lesz jobb? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Brumi˘
üzenetére
VID 1.285
fpot nem tudom, sikerült kissé lesúrolni házilag a hűtéssel a tetejét... talán ha jövő hét végén viszem polírozni, akkor alkoholos tisztítás után látszani fog. ami biztos: a cucc az alapján, hogy 2007 nov közepén jöttek az első G0ások, és amikor én december végén vettem, akkor már két-három hetes volt, valamikor 2007 nov 10 és dec14 között kerülhetett le az ostyáról. ez alapján már talán ki lehetne találni az FPOját

egyébként mintha Veled néztük volna, hogy még a fogyasztások is Wattra pontosan egyeznek, szal lehetséges, hogy egy szériánk van

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Brumi˘
üzenetére
ömmm, beszállok énis akkor a kinek van gyengébb versenybe

2.4==9x266@1.008 prime@9/32W (itt még minden szuper, 45fok max, alapórajelnél az enyém még bőven remek darab)
3.0==9x333@1.264 prime (itt még mindig alapfesz alatt vagyunk 53-55fok max, load 72W)
3.2==8x400@1.38 prime (ohohóóó, 65 fok max, de kicsit sokat kér)
3.6==9x400@1.48nál még hibázott, meg elszállt a hőmérséglet is...
de nem adom fel
bár ha az én hűtésemmel elszállnak a hőmérségletek, akkor kb biztosra ki merem jelenteni, hogy egy erős 3radis víz alatt az enyémet 3.6on nem lehet stabilizálni (direkt légszállítás 250m3/h, további 200m3/h egy centire a hűtőtől, további kb 150-200m3/h 3 centire a hűtőtől keresztben a másik háromra, tesztek alapján ez a legtöbb, amit légen ki lehet hozni megsüketülés veszélye nélkül, gyengébb out of box vizeket pedig jóval kisebb légszállítás mellett is veri).viszont a memek alapfeszen bírják az ezret, szal még kéne feljebb menni, töltési időkön nagyon érezni a javulást. legalább azok tuningosak héjj

-
devast
addikt
válasz
Brumi˘
üzenetére
Csak az a baj, hogy a mérések nem támasztják alá intel által megadott Tj-ket
Rendesen át kell olvasni hogy leszűrd a lényeget: Igazából a szenzor nem használható hőmérséklet mérésre celsius-ban, habár közelíteni lehet. Amire jó az a ventiszabályzás, és a túlmelegedés elleni védelem. Na mind1, adott a sz*rnak 1 pofont az intel
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Brumi˘
üzenetére
Nagyon sok ilyen van. De pl. haverom Q6600-osa 1 óra és 1 óra 5 perc között "szétesik" prime alatt. Jó, ott már 3,75Ghz-en ketyeg, de elvben akkor atomstabil, mert megvan az 1 óra...sokan használják így hosszú ideig a procit, és sose lesz semmi hiba. Én valahogy a 1000%-ra megyek. Nem sajnálom azt az X órát az életemből (főleg, hogy ilyenkor rendszerint alszom, vagy dolgozom...)

-
devast
addikt
válasz
Brumi˘
üzenetére
Betonstabliat 3 óra alatt ?
Ha nem csinálasz semmi fontosat a gépeden akkor talán. De ha nem szeretnél random fagyásokat akkor legalább 8 de inkább 12 vagy 24 óra prime ajánlott small-fft -ből és blendből is. Kombinálva legalább 10 de inkább több run linpack-el.
Itt 1 shot 6 óránál prime hibával:
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Brumi˘
üzenetére
Ez nem feltétlen igaz. Akkorát szívtam a Q6600-ommal...neten körülnézel és vannak olyan Q6600-ok, amik 790i-ben 3,8-akat mennek. Ami nálam volt, az még 2,8-on se volt stabil, most meg simán ketyeg intel chipsetben 3,6-on. És utánanéztem, nem volt egyedi a problémám. Bizonyos procik egyszerűen nem hajlandók megmozdulni a lapban, míg máshol tökéletesen mennek. Azt hittem sz@r a lapom, lecseréltem a procit, és hibátlanül működik azóta. Nálam tökéletesen megy a Q9300, a régi Q6600-om most tökéletesen megy, de együtt valahogy nem akartak muzsikálni...
-
Beowulf_78
addikt
-
Bagira01
veterán
válasz
Brumi˘
üzenetére
Még a 30 perc se biztos, nekem 8x400 1,156v-nál( win indításnál ennyi és prime alatt se droppol) 30 perc után hibázik az egyik mag
Lehet 1,168v drop 1,156v-on vinni fogja
Kell vennem noctua pasztát mert ez a thermalright elfogyott és most 2-3 fok kül is van a magok közt 
-
-
G4ga
őstag
válasz
Brumi˘
üzenetére
köszi!
megprobálom!
beszéltem SzlobiG-vel! minden elmondott amit a lapról tudnom kellet!
igazából az ő általa elmondott infokat is rekordott értem el! 20perc prime után sem fagyott meg!utána leállitottam és kb rá 5 percre becsigozodott a kép minden féle szinüre! - ez mijen hibára utal?
-
NFree
addikt
válasz
Brumi˘
üzenetére
Az is f@sza,
csoda hogy bírja a kicsike
Más: Véleményekre lennék kiváncsi. Nos tegnap a végére jártam mit bír szerintem a prockó 24/7-be és kiváncsi lennék szerintetek okés e így.
9x383=3447mhz 1.41v fesz bios ban terhelés közben 1.43-1.44v, nos kisseb fesszel mindig hibázott az eggyik mag, a hőfok kb 78,78,76,76-nál nem ment feljebb az egész teszt alatt ami kb, 1 óra prime volt. Okés tudom van köztünk olyan emberke aki megvan győződve róla, hogy az 1óra kevés , mentségemre szóljon, hogy szerintem ha egésznap gémelek, vagy 3d markolok akkor sem kap a prockó ilyen iszonyatos terhelést, mint prime alatt.
Na akkor jöhet hideg meleg eggyaránt, Várom
Köszi csövi

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Brumi˘
üzenetére
Nekem elég a 3,51GHz-hez bios 1,5V (load kb 1,45V), de TRU elbír vele, csak attól félek FSB wall van 400 körül. Azért majd még próbálkozom, de ez a sz@r elvette a kedvem egyenlőre a proc tuningtól, zsinórban ez a harmadik szarul húzható darab amit kifogok.
Van stabil beállításom 3,51-re az is elég ma még. -
NFree
addikt
válasz
Brumi˘
üzenetére
Igen ujra pakoltam mindent, de xp alatt vmi gond van, ha huzom a procit széthullik a kép simán 2d be.
Vistával minden oké de ugye az meg alapbol lassabb itt egy kép egy kis tuningról meg a memoria beáll :[link]
nem valami kis étvágyú és hűvös darab sajna (25k ért megválnék tőle, kis esztétikai hibával) -
twine
veterán
válasz
Brumi˘
üzenetére
Köszönöm...
NFree:
Neked is
ok, jelzek mindenképp mire jutottam vele, bár nagy csodát mint mondtam nem várok...(én inkább csak az alaplapi Firewire, és a 8 fázis miatt cserélem le, a P45 nem hoz lázba abszolut)! elvileg ma kora délután nállam lesz a deszka(remélem), úgyhogy estére azért valami körvonalazódik...
G4ga:
Nem, nem virtuális memória, szabad fizikai memóriáról beszélünk!
üdv
Twine -
G4ga
őstag
válasz
Brumi˘
üzenetére
nem te vagy az egyetlen aki ezt mondta!
ezt javasolta SzlobiG is akinek crossire van! 
köszönöm mindenkinek a dolgot! ezt a kérdést is letudtuk!
valahogy igy fog akkor kinézni a téma!
Asus P5E
Q6600 3.6Ghz
Thermaright Ultra 120 Black
2x2 Balistik ram
- SRY a leirásért, még barátkozok a ram leirásával 
valami fasza moduláris táp
Giga Ati Hd 4850 / majd késöbb CFmár csak a jövö havi lecsóra várunk és mehet a moka

Thx mindenkinek a közremüködést!
-
KTTech
veterán
válasz
Brumi˘
üzenetére
Nem a GTS eszik sokat... ha jobban megnézed, terheléskor a CPU hirtelen 100W-al ugrik meg. Egyébként kb. stimmel is, mert a számításaim szerint 195W körül kell lennie ezen az órajelen és feszültségen a CPU-nak magában, teljes terhelésnél. Ha a Te CPU-d 3GHz-n megy 1.36V-al, akkor beéri 136W-al. Van egy pici különbség

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Poseidon D60 Dolby Atmos hangprojektor távirányító nélkül / 12 hó jótállás
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
) másrészt az E7200-hoz képest jelentős teljesítmény növekedést várnék alap beállításokkal is 
és nem akarok 3 hónap múlva meghibásodás miatt, mindent lecserélni:/

akkor még ezen elgondolkodok mit vegyek rá!
Akkor azért közben ellenőrzöm a lap északi híd hőmérsékletét ill. a PWM-et, lehet a heatpipe passzívan ide nem is elég ? Köszi amúgy az infot !

bár ha az én hűtésemmel elszállnak a hőmérségletek, akkor kb biztosra ki merem jelenteni, hogy egy erős 3radis víz alatt az enyémet 3.6on nem lehet stabilizálni (direkt légszállítás 250m3/h, további 200m3/h egy centire a hűtőtől, további kb 150-200m3/h 3 centire a hűtőtől keresztben a másik háromra, tesztek alapján ez a legtöbb, amit légen ki lehet hozni megsüketülés veszélye nélkül, gyengébb out of box vizeket pedig jóval kisebb légszállítás mellett is veri).

Nem egy tunnnningbájnok á gázsi'
jó sokra jön ki
Lehet 1,168v drop 1,156v-on vinni fogja