Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Akkor ott. A kérdés lényege nem az volt, hanem az, hogy mennyivel rosszabb a mai új procik tuningpotenciálja, mint a régieké.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mutass egy olyan tesztet.

-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Xigmatek combosabb hűtőit sem felejtsd el. S-1283, Achilles, Red Scorpion.

-
törölt tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ja, G0 van, csak nem tudtam hogy ennek most örüljek v. ne. A jobban húzható mit jelent?
Ennél is jobban húzható még? -
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Max-nak gondoltam. G0-k 32-35 között vannak (ne csak a PH! aprót nézd, itt elég nyomottak az árak soxor
). Az, hogy használt vagy új meg úgyis mindegy, ha nincs rá gari. -
schumifun5ma
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Tudom, még újonc vagyok, de feltételeztem, hogy ha az első segítségkérő postomban leírom a konfigomat, bőven elég lesz.
Szeretném megköszönni a segítséget, mert sikerült megoldani a vga kérdést is. Egy win reinstall megoldotta a problémát. A kísérletezgetést hanyagoltam, mert kell egy komplett rendszer már a hétvégére, így nem xp-t tettem fel ismételten, hanem Vistát. 8.10-es drivert tettem fel és magas felbontáson végre nem fagyott.
schumifun
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Catalyst 8.10-zel lehet szívni, ld. katt777 tapasztalatait.
Azért gyanús, hogy
nagy felbontáson, mert akkor jobban terhelt a kártya, jobban melegedhet a gép.
A héten legfeljebb szombaton leszek elérhető, kiküldetésben leszek holnaptól.
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
csiga lassúságú volt az előtte használt 8x475-höz képest
Érzésre, vagy mérhetően?
Benchmarkolható a dolog?
Ha igen, akkor érdekelne, mivel.
Írtad pl. a WinRAR-t, de más...?
(Főleg játékoknál érdekel, hogy
érdemes-e elkezdeni méregetni.) -
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
bekell akkor szerezenem egy ijet!

-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
áruljátok el nekem mi ez a ghost progi? a norton ghostra gondoltok?
Green Quadról:
olyat hogy 8*200 érdemes megprobálnom? vagy probáljam inkább a 6*266?
-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
P5E-be nem találtam!
olyan dologra gondolok hogy pl. a gigában beállitottam 80 fokot ijen critikus hömérségletnek, azt restartolt a gép! olyat találatm hogy valami cpu tm funtion, nah ha azt bekapcsolod van két proci érték, a huzott és egy picit magasabb mint az alap, SzlobiG azt mondta az valami védelmi funkció, csak arra nem jöttem rá, hogy az mikor meg hogy kapcsol be, mert azt nem irja semmi! -
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Respect Uram!

Abszulute kielégitő választ kaptam!
-
Seikai
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
naja 4Ghz
nem rossz
nálam is javult a heylzet mostmár 3 óra prime után dob hibát
de az intel burn teszt lemegy akárhányszor hiba nélkül -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére

-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Perszehogy gyorsan ment: úgy könnyű, ha nem nagyon kell kírérletezni, mert tudjuk mit visz a proci.

Majd egyszer ráeresztek egy hosszabb futást egyelőre ennyi elég volt: benchmarkok után megyek inkább játszani. (Az is egyfajta stabilitásteszt, csak legalább szórakoztató.
) -
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Azokkal a feszekkel, amit írtam, viszi a Prime-ot, mint a katonatiszt.

Mondjuk most (is) csak fél óráig néztem, de szerintem ennyi elég.
Majd ha esetleg gond lesz vmivel, akkor vakarom a fejem, addig nem.
Btw. a hőfok tökugyanannyi volt, mint a másik procival, de van két (három)
különbség: ez 0,1V-tal többet kapott, 600MHz-cel gyorsabban ment, végül
a ventiket kiraktam a házon kívülre, mert így kellemesebb a hangjuk.
-
Seikai
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
köszi akkkor ezekre dobom a kakaót és akkor bírnia kéne a nagyobb fsb-t igaz ?
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
nem ijesztegetek én senkit...
Attisnak szerinted miért nem megy a Q9450? Mert 3 fázisú a lapja..de azért nyomatja a tuningot. Nem véletlenül mondják hogy P35nél a DS4 és a DQ6 való tuningra.
Persze biztosan menni fog benne,csak nem mindegy a drop...
PLL,meg VTT,meg a hasonló állítási lehetőségek tudomásom szerint nincsenek.Egyedül az északi hídnak lehet feszt adni. -
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jaja, nem kell engem "rémisztgetni": mindjárt ráeresztek egy Prime-ot így.

A film jó volt.
Kár, hogy a végén jöttem rá, hogy csak Stereo-ban ment.
-
Seikai
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Asszem kezdem lassan elérni a cpu-m limitjét bár lehet, hogy itt jól kiosztotok
Q6600 g0 a feszt bios 1.4V-re emeltem 425FSB x8 =3.4Ghz core temp load: 69 68 63 62427-es fsb-nél a prájm hibát jelez 90 perc után
a ramok bírják azokat még nem húztam de nagyobb frekit is eltűrnének 1066-os dominator 2x2gb hűtővel
minden más normálon van az nb-n sincs +v
Emeljek frekiket még vagy csökkentsek fsb-t hmm passz itt véget ért a tudásom

bárminemű helpet szívesen fogadok

-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hát 1,3-on megfagyott a Prime (de csak) egy idő után...

Most BIOS-ból 1,5-öt adok neki, ez a CPU-Z szerint 1,424V.
Prime-mal ráterhelve meg 1,36-ot ír: ennyi drop lehetséges?
Szerk: de most elmentem filmetnézni, további tuning este.

-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Én meg tényleg azt hittem, hogy nem aktuális, csak itt egymásnak feszültök.

Nem láttam ugyanis a hirdetést, meg semmi.
De ezt a részt már PÜ-ben.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nah igen, még az előző vizemhez készült a memhűtő. De fent volt Noctua/BigTyp is mellette. Infinity már necces lenne.

-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Bizony... nekem OCZ XTC ventik vannak a ramon, persze a vázat azt leszedtem, mert 2x annyi helyet foglal el azzal együtt a házban... már fél éve így használom.
Pillanatragasztóval össze vannak ragasztva, és damillal van fellógatva...
sufnituning.
Hála istennek a TRUE mellett elfér, Infinity-nél tényleg gond lehetne... -
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Pihenj már egy kicsit. Érdekes, a többiek tudtak normális módon válaszolni, te meg még most sem vagy képes lenyugodni.
Árakkal tisztában vagyok, te viszont nem, ahogy látom. 25 körül/alatt már mennek sima quad-ok, nekem nem ér többet semmi tuning +5k-nál. Van pár madár itt is, akik aranyárban vettek tuningos procikat és persze próbálnak szintén hasonló árban megszabadulni tőlük, csak hát egyre kevesebb az ilyen n00b, aki ennek bedől.
Itt persze nem rád gondolok, mielőtt fölkapod a vizet... -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Van egy nagyonjó "mondás" itt a PH!-n.
"Mindenkinek akkor stabil a procija, amire használja, de nem instabil.
"
Tehát ha neked jó a Prime95 és 1h után semmi se akasztja ki a géped, akkor az stabil... amire te használod arra legalábbis 100%-ig! Szóval teljesen igazad van, egyet is értek veled.Amúgy a Linpack az a Prime95 és ez a BurnTest között helyezkedik valahol el... aki biztosra akar menni azt is futtathatja.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Bakker, ember... egy szóval sem mondtam, h márpedig a tied kell 30 alatt. Ha nem adod azalatt, semmi probléma, majd keresgélek tovább. Nem értem, mire ez a hőbörgés.
-
DigitXT
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Engem lehet, hogy érdekelne az a proci.

Írj egy PÜ-t, ha valóban eladnád.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78
üzenetére
jah, legutóbbi reinstallnál elnéztem az x86ot x64nek... de már lassan érik az újrarakás.
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
hogy tudsz 8-10 perces linkel bizonyitani ezzel a proginál?
mert én nem látok rajta semmilyen számlálot.
elinditottam 1/1 üzemben és rögtön 79fokosak lettek a magok.hagytam egy fél percig és kinyomtam X-el.de ennyi erővel mondhattam vlna hogy 1 órája megy.... -
Gorneck
legenda
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nincs azzal a progival semmi baj...Intel által kiadott hivatalos cucc...csak kapott egy keretet...
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Kipróbáltam, bár nekem vizem van de messze nem tapasztaltam azt hogy 20-25C fokkal melegebb legyen mint prime alatt.
Azt nem vitatom hogy 2-3 fokkal melegebb lett mint prime alatt, és ugye vizem is van szal még nagyvonalúan ráhagyok akkor sincs több 10C foknál levegős rendszernél sem.A kék halálos dolog viszont nálam is előjött, pedig 60 fokosak s voltak a magok.
Szóval ott inkább más hiba lesz, nem a hőokok miatt van BSOD. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nálam tipikusra 130W-ot ír, maxra meg 168,8W-ot (Everest 4.50). Akkor ez is kb reális? Alapon megy a procim most...
mod: Majdnem megcsíptem a 20.k-s hsz-t.

-
G4ga
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hi all!
Látom Te is TRUE 120 Blacket vettél ...

Mijen höfokokat prudukál nálad polirral? Multhéten vettem én is, felraktam, és szarabul teljesitett mint anno a p35 ds3 ban az ac freezer 7 pro-val...

5 percen belül 77 fokra ugrot a höfok!
igazából lehet hogy a házam szelözése rossz! Giga Posseidon ház! de maga a borda és a heatpipe csövek hidek voltak!érdekesség még, hogy az ablak is nyitva volt! rendesen fáztam de a proco meleg volt mint a diszno...

te koppanásig huztad a csavarokat? szerintetek a polir segit valamit, vagy valami teljesen mással van a hiba, hogy ijen meleg?
Asus P5E lap - q6600 proco - 1.380 V fesz!
igazából amiota bele keztem az ujjitásba csak a sz***pás!
elöször a hütöre kellet várni ,most a videó karim van gariba, utána megint a hütés!
és akkor még nem is tunningoltam! ááááá kész vagyok! -
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
és a tömege sem elhanyagolandó a full réz cuccnak. 1.8kg....ha véletlenül ne adj isten megkoccintod a gépházat kicsit megmozdul,az biztos hogy az a hatalmas borda,mindenestől kikapja az alaplap azon részét,ha van hozzá backplate,ha nincsen.Szerintem azt fekvő házba javallott tenni...

-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Direkt linkeltem hogy az ifx-14 13k volt a pcgear-be

-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem rossz de én az ifx-14-et vettem volna

-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Tru120ex + 2 ultra kaze vagy most hasonló áron van az ifx-14 is ami még az alaplapot is hűti hátulról

Más: Az én quadom úgy néz ki 0,996v-on viszi a 6x400-at majd nézem én is downclock-ot tovább
-
subaruwrc
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
gigalol
intel antituning rulez

már eladó a 260 gtx? pü plz miért
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
A hőfokjaid nem a valós hőfokokat mutatják! Szinte mindenki elfelejti v nem tudja h az a tj max 100 fok a q6600-nál! Minden hőfokodhoz adj 5 fokot! V állítsd át 100-ra a 95-öt! Am szép eredmény!
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Pisti E8400e jó is lett volna Neked

-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mindjárt kérdezem is, mi lesz helyette ?

-
Powerer
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Heló!
Ha DDR2-es rendszert akarok építeni akkor melyik alaplap a nyerő? ASUS/Gigabyte max ~40ezer körül? Ehhez a konfighoz melyik ramok a megfelelők ha tuningolni is szeretnék, bár nem olyan vészesen?
-
^Boss
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
bocs, hogy megint kulon irom, de sietek, es a nevekkel bajban lennek:
nalam 1844 - 461fsb 1:2 ugye, proci 4150mhz -> 2935-ot tud, szoval az fsb es a proci orajel emelese nagyon megdobja. 24/7-en 2600-ot tud, 450fsb (tehat alacsonyabb fsb, mint nalad), 1800-on.. szoval az 1600 mar azonos fsb-n le kene verje az 1130-on futo memoidat, max alacsony fsb-n tudom elkepzelni, hogy az 1700-asok nem utik meg a ddr2-es szintet! -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ha annál se bírja a 325 feltti FSB-t, akkor nyert ügyem van, mert visszab@szom gariba a lapot, hiszen a wolfok gyári FSB-je 333.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Vizzel egy kellemes 3900MHz 24/7 meglenne.

Az persze más kérdés, hogy +50k nem ér meg +75MHz..."De nekem ez már se füle se farka sztori.
Egyszerűbb olyan embertől megvenni aki 1 személyben a tulaj és a tesztelő is!"
-Ez így van... én tudnék is mesélni egy E8500-ról pl. azóta én is megtanúltam, hogy ilyet nem szabad...Más: Holnap jön hozzám egy új Q6600. 3600MHz@1,33V elvileg... megnézem majd!
Postolok majd eredményeket. Holnap hazamegyek és elkezdem nyúzni a Maximus II-t is.jer1cho: Fél karomat rá merném "dobni", hogy az alaplap hiba lesz.
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nálam is így megy,bár valószínűleg 3800on csak azért áll le,mert túlmelegszik valami,de már útban a megoldás

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Sajnos nem állnak otthon halomra a lapok, mint itt 1-2 embernél. Ez lehet, hogy furcsa, de így van. Vendéglátózom, reggel 8-kor indulok otthonról, és este 11-re érek haza, úgyhogy napi 1-3 órám (éjszaka) van kisérletezgetni, így sajnos csak "nyanyarogni" van időm, főleg, hogy általában 14 napból 13-at itt vagyok. De ez persze az én gondom, csak azért írtam, hogy nem olyan egyszerű, mint pl. azt Te gondolod.
elkönyveled hogy Bagira átqúrt
Azért ez erős. Ilyet nem mondtam. Azt mondtam, hogy nem mondott igazat, és ez viszont nagyon nem tetszett, mert mindenttől függetlenül, ha tudom, hogy a proci alapon 50 fok fölött van léggel (míg másnál hyperTX-el 40 fok körüli), akkor biztos, hogy nem veszem meg. Direkt rákérdeztem, és...Sajnos vele nem tudok beszélni, mert kb. még 1,5 hétig külföldön van.Ettől függetlenül már beszéltem már haverommal (rögtön miután többen, többek között Te is javasoltad), hogy kapjuk szét az ő gépét, abban egy P35DS3 van. Csak elég nehéz összehozni. Azt meg, hogy a procinak van-e baja (lábak) még ma este megnézem, és köszönöm a tippet.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Még hallani se hallottam hasonlót! mert nem kérdeztél meg

-
WiZARD
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
a kép nem fake. én csináltam, giga p35-dq6 lapban, vízhűtéssel...
meglehetősen melegedős fajta proci volt.mellesleg nekem csinált olyat több quad is, hogy csak 2 mag látszódott. de ezt csak akkor tapasztaltam, amikor fsb-t emeltem meg nagyon.... igaz ez a 2 mag se volt stabil olyankor.
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ha arra gondolsz, a proci hibátlanul fog működni, mivel a csip úgy van tervezve, hogy a hibás részt teljesen ki lehessen iktatni.
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Az intelnek ott a biznisz, hogy el fogja tudni adni a selejtes procijait is... Sicc.....

Szerk: szóval korántsem felesleges.

-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
szórakozik ez a tetű telepítő.
5-7-6 G szabad helyet akar,(ahányszor elindítom mindeig mást kér...) ott rohadjon meg a Service pack..megvagyok én anélkül is 
ááá most már elindult... én nem hizlalok,főleg nem 150GB-ra
ennyi van ossza be,az XP-m 12Gon volt,mindig is elég volt neki az összes programmal együtt..(3dMark,office,photoshop....) -
westlake
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
az everest jobban fel tudja futeni a procit, viszont a prime sokkal hamarabb jelzi, ha instabil a proci..
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
de csak a tesztben.Amógy villámgyorsan kicsomizza a cuccot. A memóriaolvasás is ugyanannyi mint XP-n...nem tudom mi lehet,sebaj,működik szépen

Nekem most 1911et adott,érdekes hogy a 3800as Q-ra kevesebbet mért
Pedig ott a memória is megasabban ment,bár csak 2GB volt benne...de hát nem mennyiségfüggő 
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem, kentsfieldről beszéltem.... Olvads el az Intel dokumentációját, abszolút maximális feszültségnek 1,55V-ot írnak. Yorknál 1,45V-ot. És bár a kentsfield jobban bírja a gyilkolást, senki nem tudja megmondani, meddig.... (Lásd Z mester wolfiját... Meghajtotta jó magas feszen, asszem 1,6V körül, igen rövid időre, és utána alapfeszen kotlott meg neki, pár héttel később...)
-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nagyon köszönöm, kipróbálom.
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Szerintem számít, bár már beszélgettünk a szoftveres mérések hiteltelenségéről
.... Szóval ha az arányok stimmelnek, azért nem mindegy.... Pl nálam 9*266-on: 1,18V-> ~60W 1,28V -> ~80W, terhelés alatt, alaplappal mérve...... -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Igen a villanyszámlán észre fogod. Abból a különbözetből kijön 5 doboz Heineken.
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem biztos hogy észreveszed azt a 160 minusz, sőt!
Ha alacsonyabb szórzóval használod, akkor ugye a ramok is magasabb frekin mennek és ezáltal kompenzálható az a 160 MHz, és talán van olyan progi ami még gyorsul is. -
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Mikor fut le teljesen a Prime?
Beállítottam 60 min-t (azaz ha minden igaz 60 percet ez 1 óra)...és fut már vagy 1 óra 15 perce...
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére

-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Kizártnak tartom hogy menjen 4ghz-en 1,46v-n Prime95 stabilan.
Én is...

3,6 GHZ-n szeretnék most Prime-t futtatni...
Feltettem a progit...mire állítsam be?
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Na oké, de az a teljes rendszer teljesítményfelvétele, nem?
Mert ha igen, akkor abban benne van a rendszer fogyasztása is, ami legalább 50-60W -
pisti88+
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Respect megkövetem magamat
! -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ú az nem rossz...

-
Larry303
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
nekem ez kicsit erősnek tűnik...ha ezek a jobbak, akkor mit tudnak a különösen jó példányok???
persze no offense, de én akkor igazán peches voltam a quadokkal....nekem 1,5 körül kellett a 3,6hoz mind a 3 esetben, és az ugye léggel 24/7re kizárt... -
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Oké, láttam olvastad kroky3 PWM-es írását.... Az a baj, hogyha 1,5V-ot lőssz be, akkor az már átlépheti a teljesítményfelvétel megszűnésekor az 1,55V-ot.... De végülis mind1, nekem nem éri meg a kockázatot..... (Amúgy elvileg az Intel 1,45V-ot ír a wolfoknak, úgy emlékszem...
) És az, hogy eddig egy se halt meg, nem azt jeleni, hogy nem is fog... (Remélem, nem lesz igazam, félre ne érts...) Ráadásul nem lehettek nálad az említett procik túl sokáig, ha ilyen sokan voltak.... Majd térjünk vissza a kérdésre egy év múlva! 
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Használ itt már valaki P45-ös lapot?
Pécsen, kiskerben már van polcon ASUS Deluxe. -
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Lehet, hogy ott derülne ki, de véleményem szerint egy quad alá 1,4V-os feszhez legalább 12 fázisú lap kell.... Én a 6 fázisú ds3-ammal nem fogok 1,5V-ot biosban belőni, csak hogy mit tud a hűtőm. (Így is 1,3925 volt....) Másfelől véleményem szerint a tuningnak akkor van értleme, ha a tuningolt órajelet az ember 24/7 tudja használni.... (Persze kíváncsiságból lehet többet is de szerintem nem éri meg a kockázatot...) Márpedig szerintem bármely 65nm-es proci hosszú távon hamar elhalálozik 1,4V feletti feszültségen, márpedig akkor nem mindegy, hogy ilyen körülmények között a proci 70 vagy 80 fokos???? (Úgyértem, arra a 10 percre, amíg az ember lefuttatja a 3dmákot, és hogy örüljön, hogy ejj, nekem van a legjobb gépem-e vidéken....) Hosszútávra szerintem kevesen szeretnék ennél magasabb értékekre belőni a quadjukat, márpedig efölött a legtöbb már csak erős nyúzásra hajlandó menni.... Ezen az órajelen viszont stabil max 63 fok, gyakorlatilag hang nélkül, szerintem ez igen jó eredmény, 7500Ft-ért. Akinek ez kevés, az úgyse fogja sajnálni a húszezreket vízhűtésre, vagy egy SCYTHE OROCHI-ra, vagy thermalright extreme-re..... (Hogy csak pár megoldást említsek, ami kétszerannyiba kerül, mint a 212....)
Amúgy azért egy Freezer7Pro-s eredményt linkelhetnél, szerintem kizárt, hogy ilyen körülmények között az 75-80 fok alá menjen..... (Persze belső meghőmérsékletre gondolok...) -
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hát Hyper-szuper...

-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Gyári órajelen 105°C-ig hibátlanul kell működniük... overclockolva nekem 93°C-n még stabilak voltak (a hyperTX-el próbálkoztam annó).
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Vagy az általa irt hőfokok a kupakra vonatkoznak, és nem a magokra külön-külön. Ebben az esetben hozzáadhat egy jó 15 fokot.
-
pisti88+
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
"Annyit nem megy mint egy Kentsfield"
ezzel mire tetszett célozni mélyen tisztelt farkas úr???
Ebben is Kentsfield mag dobog
, csak szabad szorzóval és fesszel... Ergó addig huzod ameddig a lap, és a hűtés bírja! Ezt teheted akármilyen szorzóval, mert 6, és 31 közt akármilyen variációt lehet választani 
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Kevesebbet mennek, mint a Kentsfield-ek. Egy Yorkfield-et nem láttam még 470FSB felett 24/7.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ha már szóbakerűlt az a program, megnézem nálam mennyire lesz gyors. MSN-en majd beszélünk.
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
sokkal jobb az durva kifejezés.. u.azon az órjelen a q9300 jobban teljesit és takarékosabb is jóval... Q6600 vs. Q9300 Teszt ha valamit nem értesz, szoljál

(#17112) DeadMeat :: na ne mond...
korábban tudtam mint te...végre hogy neked is leeset ennyi idö után... de ezt már korábban beszéltük a topikban, linkeltem is be dolgokat erröl,,
ugyhogy nem kell itt az oktato duma,, én már mondtam ezt a témát korábban. -
pisti88+
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hütésben egyformák vagyunk
, lehet adok neki akkor kraftot, és meglássuk mennyit bír a buzinagy ráz alatt

-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
na meg a villanyszámlája...
-
C.Brigante
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
aham, köszi általában alapfeszen meddig mennek a q6600-ok? 3-3.2ghz?
-
Gorneck
legenda
válasz
Beowulf_78
üzenetére
SP1 és 32esen sem egy nálam...szét is b@sz az ideg...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78
üzenetére
ennél extrább léghűtést már nagyon nem tudok belerakni
pontosabban de, de egyenlőre a 4 12es ház ki/be hűtő ventijének midflow (96CFM, 140m3/h) papstra való cseréjére egyenlőre nincs pénz (ill lehet, hogy a belépőre kéne használnom az ipari papstot). jó, nekem nagytornyom van, ami szellőzés szempontjából mindig picit neccesebb dolog, de elég rendesen meg van pakolva ventivel. klímát inkább hanyagolnám, én fizetem az áramszámlát, és így is húzós...egyébként tudom, hogy a nyár extra húzós (a régi codegen házamban konkrétan megsült két cdolvasó a melegben, és a vinyók instabilak voltak, ha az oldalát nem vettem le... és nem raktam mellé egy asztali ventit
egyetlen probléma az volt, hogy anyámék nehezen értették meg, hogy ha visszarakom az oldalát akkor megsül a rendszer
).viszont idén hirtelen jött a nyár eléggé, és nehogy valakiben ez ne tudatosuljon.
bónuszként meg kezdem irigyelni anyám és hugom: svédeknél stabil 25 fok, ami olyan 15 éve ilyenkor még itthon is a normális volt a napi eső miatt. avagy kellemes idő lengén öltözve is, de nem rohad rád a ruhád és nem kell különösen vigyázni a számítógépre, mert eszméletlenül elszállnak a hőfokok.
Macka: igen, az asztali venti hűtésben verhetetlen
pont, mint a régi codegenemnél
cicergés megszűnt? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Miert te minden nap primeolod a procid stabil-e?

bim: avval csak

-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Vagy klíma.
Ami manapság nem nagy pénz szerintem. -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Szerintem hogy meddig bírja a meleget ez lapfüggő is lehet. Szerintem a PWM nagyban beleszólhat.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Hát jónak jó, de én semmi pénzért nem járatnék egy procit tartósan 70 fok felett 24/7-re úgyhogy szerintem tökmind1.
Prime alatt is max 80 fokot engedek meg, felette nem egészséges, én mindig is vigyáztam a hardvereimre... talán túlságosan is... -
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Moduláris az már 26k lenne(hx620) Tx650 lesz ez már biztos
Neked azért jobb lapod van mint nekem, lehet az is sokat számít 
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Éb is bánom, hogy az Epsylon helyett nem HX 620-at vettem.
-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nem őrlődök én, ha lesz aki teszteli kiderül mit tud én most nem tok vele foglalkozni

-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Úgy tűnik throttlingol 60 fokon
(subaru szerint van ilyen) nekem végem 
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Én majd a P45-re leszek kíváncsi...

-
Ottoka
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
A ramra gondolsz? Adjak neki több feszt? De hát 1600-on megy, amennyit tudnia kell, és már 1,8 helyet 1,85-öt kap, adjak neki még?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
hát bizony lassann Intel = Microfos2. Má nem a minőség tekintetében, hanem a piaci ténykedéseit tekintve.
-
Ottoka
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nálam is megy, végig megy a 8k teszt is... és még is mit csinál a gép...
-
KTTech
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
XP az 32 bites? ha igen, ott van a kutyuska elásva 4 GB RAM-nál...
-
WiZARD
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
hőmérsékletek mennyit változtak?
elmúlt 1-2 napban azért szépen elkezdett melegedni az idő. -
VinoRosso
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
hát nem tom, én vistát használok. Van egy quadom nekem is ami 3850-et megy Vista alatt. Akkor ez most szerinted xp-vel 3,9 fölött kéne menjen? Vagy mi? Meg amugy is, hw stablitiást mennyibe befolyáspéhatja egy sw? Annyiban csak, hogyha a hiba ott van a rendszerben, akkor a SW esetleg csak a hibás inputtér elemeiből generál bemeneteket, így azok nem kerülnek felszínre. HW stablitás nem függhet egy SW műkdésétől aban az értelemben, hogy az vagy stabil, vagy nem: órajel hűtés illetve fesz kérdése, nem az hogy milyen oprendszert futtatsz rajt. A Vista sokkal jobban leterheli a HW-t(főleg ha kevés a ram), az Xp kevésbé IO intenzív. Szal ami a szűk keresztmetszet lehet nálad az a RAM, a SB, NB. Nem a proc nem megy valszeg, hanem ezek közül valamelyiknek van hiánya valamiben. Persze erre a proc is rátehet egy lapáttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azért gyanús, hogy

nem rossz
nálam is javult a heylzet mostmár 3 óra prime után dob hibát
de az intel burn teszt lemegy akárhányszor hiba nélkül
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
5-7-6 G szabad helyet akar,(ahányszor elindítom mindeig mást kér...) ott rohadjon meg a Service pack..megvagyok én anélkül is
!
korábban tudtam mint te...