Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz soldi3r #76334 üzenetére

Ugye, még véletlenül sem felejtitek el, hogy az egyik legfontosabb paraméter élettartam szempontjából, hogy mekkora cellafeszültségre töltik az akksit? Persze, Li-ion technológiánál.
    Ha a Mac-nél, vagy Preci-nél gyárilag egy szolidabb maximális cellafeszültséghez adták meg a 100%-ot, az ugyanaz, mintha a Thinkpaden beállítod mondjuk 85%-ra a maxot. (Nem tudom így van-e amúgy, csak feltételezés.)

Én anno megfigyeltem, hogy a Panasonic 55Wh-s akkum cellafeszültsége 100%-ra töltve 0,1V-al kevesebb volt, mint a T420 93Wh-s Sanyo akksija, ami kapásból dupla élettartam. Nem véletlen, hogy ugyanúgy használva a Sanyo hamarabb kinyiffan, ahogy a topikban is van a tapasztalat... ;) Ugyanakkor nyilván emiatt tud 1,5X-annyi cellával 1,7X akkora kapacitást felmutatni.

Ja, igen, és ami nagyon fontos, mennyit megy a gép egy töltésről. Nem mindegy, 3 órát, vagy 6-ot, mivel sokkal jobban bírja az akksi a részleges merítést, mint a teljes ciklusokat. Márpedig a MAC-ekben tipikusan nagyobb akksik vannak a gép fogyasztásához képest, mint a TP-kben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés