- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kraftxld: Untappd lista
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raruh
tag
Sziasztok!
Próba cseresznye leírom ide is a problémámat, hátha valaki találkozott már ezzel a hibával és/vagy tudhat rá megoldást.
Rendelkezem egy már 6. évében járó Lenovo Thinkpad S1 Yoga géppel. Nagyon szeretem, réges-rég óta használom, szerencsére sok galiba nem volt vele mindeddig.
A probléma ott kezdődött, hogy egy utazásom alkalmával egyik pillanatról a másikra megjelent egy függőleges pixelcsík a kijelzőn. Kis idő elteltével megjelent nem messze tőle egy másik csík is, így már ketten világítottak szép színesen. 1 pixel széles, végig a kijelző tetejétől az aljáig. Néhány perc elteltével a 2. csík eltűnt, majd később újra megjelent.
Láttam már pixelhibás, halott pixelekkel rendelkező és megnyomott kijelzőket is, de tudtam, hogy ezzel a géppel semmi hasonló nem történt, ráadásul pláne nem egyik pillanatról a másikra, így arra gyanakodtam, hogy a szalagkábel tört meg/adta meg magát valahol.
Szétszedtem a gépet és a kijelzőt is darabjaira bombáztam. Az összes létező csatlakozót széthúztam, megtisztítottam, visszadugtam, megigazgattam, de semmi nem változott. Kis idő után viszont történt valami, és a kijelző teljesen feketére váltott, kikapcsolt, azóta nem kapok a beépített kijelzőn semmilyen képet. Mintha nem lenne háttérvilágítás. Onelink dokkon keresztül minden tökéletesen működik, külső kijelzőn kép is van.
Rendeltem egy másik LCD kábelt, ez tegnap érkezett meg. Rá is vetettem magam, kicseréltem a kábelt. A biztonság kedvéért az alaplapot is kivettem, körbetakarítottam, megvizslattam, de nem találtam sem égési nyomot, sem csúnya kondit, vagy hasonlót.
Kivettem a CMOS elemet is, reseteltem a biost, kivettem az akksit is, dischargeoltam. Szépen összeszereltem az egészet, de sajnos továbbra sem kapok képet a beépített monitoron. Nincs háttérvilágítás.
Az LCD kábeléről tudni kell, hogy 1 csatlakozója van az alaplapon, és innen fut be a következő helyekre: 1 csatlakozó az LCD vezérlőbe fut, 1 csatlakozó a digitizer lapjára fut, innen megy direkt kábelen a fedlap ThinkPad "i" világítása, illetve egy felső szenzorsziget is innen kap áramot.
Az új kábellel tökéletesen működik a ThinkPad "i" világítása, valamint a digitizer is, külső monitort használva is ugyan úgy használható az érintőképernyő.
Sajnos nincsen több ötletem. A kijelzőt nem tudom jobban megbontani, az LCD csatlakozó "fölött" van egy másik szalagkábel ami továbbfut a kijelzőbe, de az üveggel egybeépített, megbontani, megvágni nem lehet.
Bármilyen ötletet, tippet, szívesen fogadok, és kipróbálok!
Esetleg ha valaki rendelkezik egy akár törött, de működő kijelzővel, amivel tesztelni tudnám, hogy az LCD-e a ludas, és a háttérvilágítás ment ki, vagy az alaplap oldalán okoz valami gondolt, már azzal is közelebb lennék.
Nem szeretnék lemondani erről a nagyszerű gépezetről, még ha 6 éves sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- T495 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest