Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SeniorTilla

veterán

válasz Analog303 #54637 üzenetére

Nekem intel i7-11800H-s van RTX 3070-nel, 32GB rammal és 2x1TB SSD-vel RAID-ben.

Igen, érdemes venni.

Naponta sok órát dolgozom rajta, olykor éjjel is, ilyenkor semmi hangja nincs, mert az integrált (Hybrid) VGA megy. Ha játszok, akkor beindul a két venti, mint minden nagy teljesítményű gépben.

Az Omen command center szabályozza, te is állíthatod, lehet alulfeszelni a procit, pár fokot jelent.

A kasztni a touchpad körül nem melegszik, nincs is mitől, ott az akksi van. A billentyűzet tetejénél van melegedés, ott ahol a hűtőcsövek vannak, de csak akkor ha meghajtom. Ha dolgozok rajta, akkor ott is szinte szobahőmérsékletű. Én pl. ezért is használok inteles gépeket, nem amdst. Az amd tapasztalatom szerint jobban melegszik és hangosabb is.

A hangja és képminősége kiváló.

Külön kiemelem még a 2 SSD helyet, mert - ahogy nekem is van - két SSD-t RAID-be kötve jóval gyorsabb a rendszer, mint azokon a gépeken, amikben csak 1 SSD van.

Időnként lehúzom a töltőről (általában asztalon megy) és csodálkozom, hogy milyen sokat bír akksiról, mert a régebbi omeneknek (már sok volt) nem volt ilyen hosszú az üzemidejük.

A két fiamnak is omenje van, 17-esek az eggyel régebbi szériából. Szóval van tapasztalat bőven :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés