- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
veterán
Hali!
Nekem szegeztek egy kérdést, amire bevallom, nem tudtam egyértelműen válaszolni.
Elitebook sorozatról van szó, azon belül a 830-ról (G8).
A kérdés a következő volt: "Tényleg igaz, hogy a HP a 13.3"-os elitebookban kisebb teljesítményen megy ugyan a proci, mint mondjuk egy 840/850 esetén? Mert állítólag így is szabályozva van a hőfok, mert kisebb hűtés fér a kisebb kaszniba"Bevallom, technikai oldalról erre nem tudtam egyértelmű választ adni, de nagyon elkezdett érdekelni a felvetés, hogy lehet benne valami, mert azt tudom, hogy a HP, itt, a konkurensekhez képest alkalmaz némi CPU szabályozást, amolyan arany középutat a teljesítmény és a melegedés között. Ez általában csak tartós terhelésnél jelentkezik, hogy bizonyos hőfok után inkább lecsapja kicsit az órajelet, hogy ne legyen túl meleg és hangos.
Nézegettem tesztekek és valóban vannak ilyesmi utalások, hogy a turbo freq az elitebook 830-ban rosszabbul teljesít. Viszont mindegyik ilyen teszten 11.genes i7-es proci volt a kínpadon. Az azért elég forrófejű és ingadozó teljesítményű tud lenni terhelésnél és előszeretettel throttling-ol.
Vajon i5 esetén is felléphet ez a jelenség? Igazából nagyon vegyes állásfoglalások vannak ez ügyben. Gondolkoztam azon, hogy felhívom a HP-t, mert már cseszi a csőröm, de onnan aligha várhatok őszinte választ ez ügyben.
De ha ez tényleg így van azért az kicsit cink, hogy csak a méret miatt kompromisszumot kell kötnöd a teljesítményben egy ULV procival, miközben a széria többi tagja (amiknek csak a mérete nagyobb) meg jobb teljesítményt nyújt. Ráadásul még a 13.3 némileg drágább is.
Mi lehet az igazság?
De aztán lehet csak engem foglalkoztat ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Új Dell XPS 15 9530, 15.6" FHD+ IPS, i7-13700H, RTX 4060, 16GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest