Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

veterán

Hali!

Nekem szegeztek egy kérdést, amire bevallom, nem tudtam egyértelműen válaszolni.
    Elitebook sorozatról van szó, azon belül a 830-ról (G8).
    A kérdés a következő volt: "Tényleg igaz, hogy a HP a 13.3"-os elitebookban kisebb teljesítményen megy ugyan a proci, mint mondjuk egy 840/850 esetén? Mert állítólag így is szabályozva van a hőfok, mert kisebb hűtés fér a kisebb kaszniba"

Bevallom, technikai oldalról erre nem tudtam egyértelmű választ adni, de nagyon elkezdett érdekelni a felvetés, hogy lehet benne valami, mert azt tudom, hogy a HP, itt, a konkurensekhez képest alkalmaz némi CPU szabályozást, amolyan arany középutat a teljesítmény és a melegedés között. Ez általában csak tartós terhelésnél jelentkezik, hogy bizonyos hőfok után inkább lecsapja kicsit az órajelet, hogy ne legyen túl meleg és hangos.

Nézegettem tesztekek és valóban vannak ilyesmi utalások, hogy a turbo freq az elitebook 830-ban rosszabbul teljesít. Viszont mindegyik ilyen teszten 11.genes i7-es proci volt a kínpadon. Az azért elég forrófejű és ingadozó teljesítményű tud lenni terhelésnél és előszeretettel throttling-ol.

Vajon i5 esetén is felléphet ez a jelenség? Igazából nagyon vegyes állásfoglalások vannak ez ügyben. Gondolkoztam azon, hogy felhívom a HP-t, mert már cseszi a csőröm, de onnan aligha várhatok őszinte választ ez ügyben.
    De ha ez tényleg így van azért az kicsit cink, hogy csak a méret miatt kompromisszumot kell kötnöd a teljesítményben egy ULV procival, miközben a széria többi tagja (amiknek csak a mérete nagyobb) meg jobb teljesítményt nyújt. Ráadásul még a 13.3 némileg drágább is.
    Mi lehet az igazság?
    De aztán lehet csak engem foglalkoztat ez. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés