Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Netbankból (CIB) a kivonatot 6 hónapra visszamenőleg lehet letölteni ugye?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
MKB-nál van közös számlánk a párommal. Közben én nyitottam Gránitnál saját számlát amihez kaptam kártyát. Az mkb-s társkártyára nincs már szükségem. Mi a módja a visszaadásának? Páromnak maradna az mkb kártya továbbra is. -
kásás
tag
Sziasztok!
Cib app futhat két készüléken? -
vnorbi
aktív tag
válasz pictigjis #18883 üzenetére
Igazság szerint ebben a láncban a Kincstár is csak egy forgalmazó, bár kiemelt szerepű. Én is náluk tartok ilyeneket, de ők sem vállalnak garanciát, hogy mindig vissza fogják váltani 99,75%-on a MÁP+-t.
Üzletszabályzat, 137. oldal:
"2.3. AZ ÉRTÉKPAPÍR ADÁSVÉTELI TEVÉKENYSÉG (SAJÁTSZÁMLÁS ÉS NEM SAJÁTSZÁMLÁS KERESKEDÉS)
...
A Kincstár jogosult a nyilvánosan forgalomba hozott állampapírokra vételi és eladási árfolyamot közölni. Az árfolyamjegyzést az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon, valamint honlapján tájékoztatás céljából elhelyezi.
...
Az árfolyamajánlat érvényességének időtartama alatt a Kincstár az általa közölt árfolyamtól az egyes adásvételi szerződésekben kizárólag rendkívüli körülmény bekövetkezése esetén az ÁKK Zrt. utasítására térhet el. Ilyen rendkívüli körülmény lehet különösen a működést akadályozó üzemzavar, előre nem látott piaci helyzet.
...
A Kincstár előzetes bejelentés nélkül jogosult az árfolyam jegyzés felfüggesztésére, valamint az árfolyamok nap közben történő megváltoztatására."MÁP+-nál még nem variáltak az indulás óta, de PMÁP-nál az elmúlt években volt már rontás és javítás is a visszaváltás feltételeiben (98 és 99 százalékos visszaváltások közt ugráltak), de az árfolyamjegyzés felfüggesztését én még nem láttam.
Ha ez aggaszt valakit, akkor a Postán kell megvenni kinyomtatva a MÁP+-t, mert a nyomdai verzióra végig garantált a 99,75-ös visszaváltás.
Ha folytatjuk, ez a téma jobban passzolna a Mibe tegyem a megtakarításaimat? topicba.
-
addikt
válasz pictigjis #18883 üzenetére
és a kincstár hogyan fizet a mágikus 5 napon kívül? van rá valami garancia, hogy a ma lekötött 1 millió forintomat, ha 18hónap múlva akarom eladni (vagy 22, vagy 34, stb), akkor mennyit kapok érte biztosan?
+többiek.
köszönöm a válaszokat, bár sokan azt (is) megismételték ami eddig is világos volt, és már tegnap is leírásra került.
nincs bajom a MÁP+ -szal*, de azzal igen, hogy mindig úgy beszéltek itt róla mint egy ultimate termék, aminek nincs hátulütője. pedig ahogy vnorbi is megerősítette, legalább elméleti szinten van benne kockázat, ha nem kamatjóváíráskor akar kiszállni belőle valaki.
pl. ha két év múlva jelentősen emelkedik a jegybanki alapkamat, akkor nagyon el tudom képzelni, hogy sokan akarnak majd váltani róla és a közvetítők a nyakukon maradó állampapírok relatív veszteségességét csökkentett visszavásárlási árral próbálják majd kompenzálni. (talán ebből a szempontból is érdemes államkincstártól venni, de a fenti logika akár rájuk is igaz lehet.)*annyi bajom azért megiscsak van ezekkel az infláció felett hozó állampapírokkal, hogy a fedezete mögött nincs garantált teljesítés, gazdasági növekedés. tulajdonképpen azt teszi lehetővé, hogy olyan pénzt is elköltsön a jelenlegi vezetés (vagy elveszítse közpénz jellegét...), ami úgy lett a költségvetés része, hogy annak a kamatát az adófizetőknek kell majd kitermelnie a jövőben (akár egy esetleges kormányváltás utáni költségvetés rovására).
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
emeritus
tag
válasz w.miki #18884 üzenetére
Állampapír - MÁP+, stb., - célszerűen a MÁK online felületén, kártyás fizetéssel vásárolható, illetve jegyezhető. A szükséges MÁK értékpapírszámla megnyitása személyes megjelenés nélkül, ügyfélkapun keresztül is lehetséges. A MÁK számla nyitása és műveletei jellemzően költségmentesek, míg ugyanezek banknál, bankfüggő, nem jelentéktelen költségekkel járnak. (Szerk.: elkésett üzenet.)
[ Szerkesztve ]
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
tonyrulez
őstag
• Vannak fordulók: fél év, 1 év, 2 év, 3 év, 4 év, 5 év.
• Ezen fordulók utáni héten 100% áron tudod eladni a papírt, ezen kívül 99,75% árfolyamon. Tehát nem csak fordulókkor tudsz kilépni, hanem bármikor.
• Folyamatosan kamatozik. 27. napon hiába 99,75% értéken tudod eladni, kamattal együtt már egálban vagy, nem vesztesz pénzt.
• Fordulókon a kamatot tőkésítik (és a kamat maga amíg nincs tőkésítve 100%-osan a tied)
• Alapegysége 1Ft, tehát akármennyit kivehetsz, nem kell a teljes összeget.
• Kamatok fordulókra (vagyis első kettő csak féléves, és nem éves): 1.75%, 2%, 4.5%, 5%, 5.5% 6%, EHM 4.95%
• Kamatadómentes
• Kártyás vásárlásnak számít a vétel, így ingyenes
• Bankszámládra visszavezetése szintén ingyenes
• (Kincstárnál nyitni számlát pedig ügyfélkapun keresztül 15 perc alatt lehet, és 1-2 napon belül már él)Likvid, bármikor tudsz kivenni belőle. Inflációtól függ hogy melyik éri meg jobban, ez vagy PMÁP (jelenlegi inflációval ez).
w.miki: Ügyfélkapus számlanyitás/ Elektronikus csatorna igénylése
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
ACE-
addikt
A másik fontos szabály pedig, hogy visszavalthatod a MÁP+ csak egy részét is, pl. 10millioból pl. csak 1 millió kell, akkor az után megkapod ugyanúgy a kamatot, a többi meg kamatozik tovább. És csak a kivett pénzre kell fizetni a 0.25-öt. Ja és a kamatperiódusok után a kamat automatikusan MAP+-ba kerül befektetésre. Szóval ha évente újat veszel még akkor is bőven jobban jársz, és kellően likvid is maradsz.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
vnorbi
aktív tag
Kamatjóváírás nincs, de a napi visszaváltási árfolyamba beépül az addig a napig járó teljes kamat. Így jön ki, hogy a Kincstárnál ugyan a tőke 99,75%-át adják vissza, ha nem a kamatjuttatás napját követő napokban váltod vissza a papírt, de 26 nap után a 99,75% mellé járó kamat miatt már 100% fölött fizetnek vissza.
Más forgalmazónál általában nem adják meg a 99,75-öt, inkább a 99,50 a jellemző, de a kamatot máshol is kifizetik.
Amúgy a megközelítésed helyes, az emberek többsége készpénznek veszi, hogy ha most ezek a feltételek a visszaváltásra, akkor az így is marad mindig, miközben csak az a biztos, amit te is összegyűjtöttél. Ahogy idézted, a forgalmazók saját üzletszabályzatukban határozzák meg a visszaváltáshoz használt árfolyamjegyzés szabályait, nincs rá garancia, hogy ezek a feltételek így maradnak (mondjuk én nem számítok jelentős változásra).
-
addikt
válasz pictigjis #18877 üzenetére
írtam, hogy nem másztam bele, így előfordulhat. de akkor légyszíves okosíts fel! van az első 6 hónapon belül kamatjóváírás?
Mert nekem ebből az jön le, hogy nem:
A Magyar Állampapír Plusz által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. Kamatjuttatás az első évben félévente, az ezt követő években évente történik. A kamatjuttatás napján (az utolsó, lejáratkori kamatfizetési nap kivételével) a pénzben kifejezett kamat összegével megegyező névértékű, azonos sorozatba tartozó állampapírban (Magyar Állampapír Pluszban) kerül jóváírásra a kamat a MÁP Plusz tulajdonosának értékpapírszámláján.
Futamidő végén az utolsó, lejáratkori kamatfizetési napon forintban kifejezett kamatösszegre jogosult a MÁP Plusz tulajdonosa.
[innen][ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
Valóban a kamatadót nem vettem figyelembe, ezzel együtt, pl.
100Ft 4 hónap után:
tripla3: 100,6375Ft
visszaváltott MÁP+: 100Ft (esetleg minusz 0,25%, azaz 99,75).
100Ft 11 hónap után:
tripla3 (ha végig éves 3%, és szja is marad 15%): 101,925
visszaváltott MÁP+: 101,75 (esetleg minusz 0,25%, azaz 101,495)
Az elszámolás jogát fenntartom.It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
válasz sajtos365 #18871 üzenetére
nem tudom, én a másik vallás híve vagyok. de az apple OS-e sokkal zártabb, mint android; így azt gondolnám, hogy jailbreak nélkül nincs ilyesmire mód ios-nél.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zsola400 #18870 üzenetére
Igazából egyik állításodat sem tudom hovatenni.
"Visszavásárlás
A kamatfizetést követő 5 munkanapos időintervallumban a forgalmazók nettó 100%-os árfolyamon (ami a névérték) plusz a visszavásárlás értéknapja szerinti felhalmozott kamaton jegyeznek vételi árat a Magyar Állampapír Plusz sorozatra és vásárolják vissza a befektetőktől. Az ezen kívüli időszakban a Forgalmazók meghatározott feltételek mellett napi vételi árfolyamot jegyeznek a Magyar Állampapír Plusz sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően a Forgalmazók üzletszabályzatában leírtak szerint eladhatóak."Ebből számomra ez derül ki, hogy azon az 5 napon kívül nem kell névértéken visszavenni. Ha az idézeted egy konkrét banki szabályzatból jön, akkor az talán csak arra a bankra vonatkozik és semmi nem garantálja, hogy a következő 5 évben nem fog változni a szabályzat.
26 nap után vagy 0-án.
Ha itt arra gondolsz, hogy ezt a 0,25%-ot 26 nap termeli ki, akkor az értelmezésem szerint ez nem igaz. Az első kamatjóváírás valamikor a 180. napon történi meg. Azelőtt bármelyik napon adod el, a fenti feltétellel minusz 0,25%-ban leszel a tőkéhez képest. A ~185. és ~360. nap között pedig +1,5%-on állsz, ha akkor kell kiszállnod.
Ha valamelyik banknál névértéken is tudsz kiszállni, akkor is igaz, hogy pl. 10 hónap után kiszállva a 4*újrakötött tripla3-mal feljebb vagy, mint a MÁP+-szal (már ha a tripla3 marad éves 3%-on végig, szóval persze itt is van kockázat). Nem számoltam most ki pontosan, de szerintem a második év végéig vannak még olyan időszakok (pl. 22-23. hónapban), amikor a folyton újrakötött tripla3 (ha marad éves 3%-on) többet hoz, mint a MÁP+ visszaváltáskori levonás nélkül is. A második év utáni kamat jóváírást követően, talán már nincs több ilyen (ki kéne számolni, talán a 35. hónapban még előállhat), illetve ha akkor már sejti az ember, hogy egy éven belül kell a pénz, akkor vissza lehet váltani a 2év utáni 5 napban és akkor megkeresni a legjobb rövidtávút. Szóval szerintem az igazi vízválasztó (ha egyébként az ember a gránitnál van, csak emiatt valszeg nem éri meg váltani), hogy fixen fél, 1, vagy 2 évre benn tudja-e tartani MÁP+ban a pénzt.
Tehát alapvetően itt is igaz, hogy a kamatprémium a rosszabb likviditásért "cserébe" jár.
(De mint, ahogy a hsz-t kezdtem, lehet félreértem, hogy pontosan mit akarsz mondani.)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tonyrulez #18866 üzenetére
nem vagyok jártas MÁP+-ban (vagy bármelyik másik állampapírban), de leírás alapján azért itt előfordulhat olyan, hogy 2,5 múlva mondjuk, ha hirtelen kell neki a pénz, akkor még a tökét se kapja vissza, meg kell várnia a 3. év végét, hogy névértéken kifizessék neki a tőkét, meg az ígért kamatot. De már az is különbség, hogy egy 3, vagy 6 havi lekötésnél 3, vagy 6 havonta van egy kilépési pont jóváírt kamattal, a MÁP+-nál viszont az első év után csak évente.
Szóval, ha bizonytalan, hogy meddig nem fog kelleni az összeg, akkor a triple3-at is tudom ajánlani, mert 3%-ot az is ad (ha a feltételek teljesülnek), de 3 havonta van belőle kiszállási pont (azaz legfeljebb épp 3 havi kamatot bukik).It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
válasz sajtos365 #18867 üzenetére
Ezzel próbáld meg esetleg:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.island&hl=en&gl=US
Ez az app gyakorlatilag létrehoz egy work profile-t a telefonod-on, ami független a rendes fiókodtól. Magyarán az ide klónozott alkalmazások kétszer lesznek telepítve és nem fognak tudni egymásról (kivéve, ha valami device Id-t check-el a gránit app-ja). Notification-ök megérkeznek az island-en kívülre is.It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
sajtos365
tag
2 külön néven lévő Gránit digitális számlacsomagnál meg lehet oldani mindkét számláról megkapjam az isms értesítéseket?
Tudtommal nem lehet normál smst kérni digitális számlacsomaghoz, de az appban csak 1 számlához lehet kérni ismst. -
tonyrulez
őstag
-
w.miki
veterán
4mFt-ot mibe fektetnétek be? Egy ideig nem használnánk ennyi pénzt.
Gránit és MagNet Banknál van számlám, de gondolom van jobb, mintha a folyószámlán állna.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
sajtos365
tag
Használja valaki a RECASH pénzvisszatérítést?
-
w.miki
veterán
-
w.miki
veterán
GránitBank számlának mi a BIC kódja?
IBAN-t megtaláltam az app-ban a pici i betűre nyomva.
SWIFT-et meg itt alul[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
titán
Helló!
Gondoltam kipróbálom az erste bank george szolgáltatását, ha már annyira reklámozzák. A netbankjával egyébként semmi problémám. A george felületén a sárga csekk befizetést hogy tudom elővarázsolni? Vagy bele sem került a funkció? Például a virtuális kártyám limitje is fixen 24 óra, ezen sem tudtam állítani.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dptrsk #18849 üzenetére
úgy értettem, hogy több OTP ATM-mel is az volt a tapasztalatom (tehát biztos nem csak egy OTP ATM van véletlenül így beállítva), hogy működik bizony az, hogy amint kiadta a 100ezret, egyből dugtam is vissza a kártyámat kivenni még 49ezret.
-
ACE-
addikt
Bekerült ebbe a csoda George-ba hitelkártya igénylés. Végigmegyek a folyamaton, kétszer kidobott valami hiba miatt, de végigértem, de a véglegesítést sem hagyja, valami hibaüzenetet dob, úgy tűnik ez a fos app még mindig tesztfázisban van, vicc hogy még az állandó utalásokat sem látni, csak a régi netbankban látszanak...
-
dptrsk
addikt
-
-
dptrsk
addikt
válasz Peetey91 #18844 üzenetére
A havonta 150.000 forint díjmentes levétele, maximum 2 részletben bármely HUF ATMből történhet, ha 20-ig nyilatkozol, akkor következő hónap 1től érvényes.
OTP ATM napi 100.000 forintot ad ki idegen kártyának(legalábbis régebben nem sikerült 100+50et leszedni egy nap), ezt érdemes belekalkulálni, ha 100.000 feletti összeg szokott kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
A havi két díjmentes ATM készpénz felvétel független az ATM “szolgáltatójától” jól tudom ugye?
Most OTP-nél vagyok de váltanék Raiffeisenre, viszont a közelemben OTP van és sajnos havonta kb egyszer valamiért kelleni szokott kp is... -
adam0913
tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a CIB Bank BM ECO számlacsomag a legjobb a piacon jelenleg?
Unicredittől mennénk át (besokkaltam a havi 1000Ft +os költségektől).
Amire használnám :
- folyamatos kártyás fizetések (napi szinten kb + állampapír, revolut átvezetések)
- 1-2 netbankos átutalás (100e ft körül)
- beérkező havi jövedelem éléri a "mindenkkori minimálbér kétszeresét" emellett változó összegek változó gyakorisággal (vállalkozás)
A CIB BM ECO lesz a nyerő szerintetek is? -
kuksa90
őstag
-
axioma
veterán
Hat nekem elsore meglett, lehet hogy csak rutinosabb vagyok szabalyzatokban
[link]
"10. A Számlatulajdonos jogosult a Kiemelt üzlet kategóriák módosítására abban
az esetben, amennyiben a módosítási igény bejelentése és a legutóbbi /
igényléskori Kiemelt üzlet kategóriamódosítás közötti időtartam meghaladja a
180 naptári napot, amely időtartamot a rendszer automatikusan ellenőrzi. A
módosított Kiemelt üzletkategóriák szerinti Erste Forint visszatérítés a
módosítást követő első fordulónapon lép érvénybe, így az a módosítás utáni
első fordulónapot követő banki munkanaptól a hitelszámlán terhelt Vásárlási
tranzakciókra vonatkozik." -
sifarr
senior tag
Na, mától megváltozott a BM-es ECO promóciós szabályzata.
A lényeg a 4.5 pontban olvasható:
Szabálytalan részvételnek minősül -különösen, de nem kizárólagosan -azon Üzletfél ismételt részvétele, aki korábban a CIB ECO bankszámlanyitási promócióban már részt vett, kedvezményt igénybe vett, azonban a promócióban érintett bankszámlát megszüntette és ismételt számlanyitás keretében ismételten részt kíván venni programban.
Magyarán az újrakötési kiskaput bezárták. Úgy látszik, túl sokan éltek vele, és a számuk átlépte az ingerküszöböt.
Várható volt ... -
ACE-
addikt
Már mindenhol kerestem de nem találtam erre vonatkozóan semmit...
-
-
válasz Predator2 #18829 üzenetére
1. Különféle szabványok szerint másképpen kell leírni a bankszámlaszámod. Az Erste és aboutyou oldalán is leírják
2. Gondolom a pénzvisszatérítéshez szükséges a számlaszámod.ACE-
Belépsz a nettbankba, a baloldali listában a "Bankkártya"ra box, majd az "Erste forintokra". Itt látod hogy mennyi virtuális pénzt gyűjtöttél. A megjelenő oldal közepe táján, a jobb szélen lesz egy "KIEMELT ÜZLETKATEGÓRIÁK KEZELÉSE " felirat. Arra kell rábökni, és és ott tudod módosítani, hogy melyik legyen az a 3 kiemelt kategória, amire 4%-ot adnak.A használatnál érdemes figyelni, hogy az "Egyszámla"ra érkezzen havi 150k, és erről a számláról a debit kártyával való költekezés nagyobb legyen mint 35k. Különben 233.- helyett 1210.- lesz az adott hónap számlavezetési díja.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ACE-
addikt
Üdv!
Erste MAX kártyával kapcsolatban átnéztem amit tudni érdemes. Vannak ugye a kiválasztható visszatérítős vásárlások, 4%, meg van az 1%-os. A 4%-os változtatható, vagy azt egyszer lehet megadni és onnantól az fog élni amig a kártya él? Itt hogy érdemes tervezni a költéseket? Érdemes mindent a kártyával vásárolni a max. visszatérítésre, vagy inkább csak egyes dolgokat? Curve kártyával elősegíthető a minél jobb kihasználás?
-
Predator2
addikt
Helló
Az ruházattal foglalkozó cég kéri a bankszámla adataimat. Pontosabban a
IBAN-t és a BIC-t.1, Mi az a BIC, és hol találom, mert végigfutottam az Erste bankszámlámat de nem találtam sehol?
2, Ha ezeket az adatokat megadom, akkor abból nem lehet baj?THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
sifarr
senior tag
... mert Egyenlítő Hitel nevű terméket vettem igénybe, ...
Jobban jártál volna egy sima lakáshitel és kincstári számlán MÁP+ kombóval.Jóljáró csomagot is (promóciós időszak, talán 2 év és átvált utána a csomag egy simára), ami talán még kedvezőbb mint a Zéró,
A Jóljáró csomagon belül is a Zéró választása a jó. Amivel kedvezőbb, hogy az első évben nem feltétel a havi 30 ezres vásárlás és elengedik a debitkártya első éves díját. Viszont ott a hitelkártya. Ennek van költsége, de van visszatérítés is. Nullára biztos kihozható. Nem tudom, hogy lemondható-e. Meg kell őket kérdezni. Bár te úgyis jobb szeretnéd a Revolutot é a Wise-t használni. -
Wohme
tag
válasz Mauzes #18825 üzenetére
A BB-s számlámon kell tartani a pénzem, mert Egyenlítő Hitel nevű terméket vettem igénybe, aminek a lényege, hogy a számlán parkoltatott pénz a hitel kamatával egyenlő mértékben kamatozik.
Egyébként ha ez nem lenne, akkor megtartanám az ECO-t (nekem is bankmonitoros egyébként)
Köszi a válaszokat mindenkitől!
Láttam a BB-nél Jóljáró csomagot is (promóciós időszak, talán 2 év és átvált utána a csomag egy simára), ami talán még kedvezőbb mint a Zéró, viszont ott úgy láttam hitelkártyát is adnak. Ha nincs szükségem rá azt meg lehet szüntetni díj nélkül?
-
Mauzes
addikt
Nekem ugyan nem sima CIB ECO van, hanem bankmonitoros CIB ECO, de ezt úgy is fent lehet tartani ingyen, hogy csak sima utalás megy rá (nem munkabér), és a béred mondjuk a BB számládra megy és onnan utalsz havi egyszer a CIB-re. Bár ha a BB-s számlát a leírásod alapján nem használnád, akkor úgy is kellene egy normál használatú folyószámla a béredhez, akkor meg miért akarsz egyáltalán váltani.
De ha mindenképp meg akarod szüntetni, akkor vagy a fenti trükkel kihúzod a 6. hónap végéig, vagy fizeted a megszüntetési díjat (nem találtam meg, mennyi, de pár ezer ft lehet).
ACE-: nekem van Erste Max, ha valami érdekel...
-
veterán
Ha ma vásárlók az erste hitel kártyával dollárba, akkor nem a mai árfolyam lesz, (hétvégi drágább) hanem majd hétközbeni (hétfő, kedd, szerda) mikor lekönyvelik? Jól tudom?
-
sifarr
senior tag
Ha már Budapest Bank, akkor onnan melyik csomagot ajánja a csoport, amivel a legjobban tudnék kijönni? Tranzakcióm, ...
Zéró.
Havi költség 0, csopbeszedés is 0, + évi kártyadíj, feltéve ha
- a havi jóváírás > 2x nettó minimálbér (jelenleg 222.642.-) és
- elektronikus kivonatot kérsz,
- havi 30 ezer kártyás vásárlás.
Ha mégis utalsz, akkor annak már díja van.[ Szerkesztve ]
-
Wohme
tag
4 hónapja kötöttem CIB ECO folyószámlát, viszont most hitelfelvétel előtt állok, és a Budapest Bank lesz a nyerő, így váltanom kell egyúttal a számlavezető bankomat is.
Tudom, hogy maradhatna minden a régiben egy trükkel, ami úgy nézne ki, hogy:
jövedelem > CIB > ingyenes utalás > BB
Viszont nem feltétlen szeretnék felesleges köröket futni vele.Tudja esetleg valaki, hogy megszüntethető-e ingyenesen vagy van-e valami díja? Valahol rémlik, hogy tán 6 hónap után bontható fel csak a szerződés.
Ha már Budapest Bank, akkor onnan melyik csomagot ajánja a csoport, amivel a legjobban tudnék kijönni? Tranzakcióm, készpénzfelvétem egyáltalán nem lenne. 2db csoportos beszedés, ami az egyetlen elvárás. Ezen felül Revolutot és Transferwise-t használok, így ahogy tudom kerülöm a banki költségeket.
-
ACE-
addikt
Végigolvastam a népszerű Erste MAX hitelkártya feltételeit, és felmerült bennem pár kérdés, valaki tudna nekem segíteni privátban? Köszönöm előre is...
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Bankot szeretnék váltani. Nem tudjátok véletlenül, hogy a Babavárót át lehet vinni másik bankhoz?
The Truth Is Out There --->
-
pictigjis
senior tag
-
-
pictigjis
senior tag
nekem már megint sms problémáim vannak. reggel egy revolut töltéshez nem jött meg az sms a kh-tól, apple pay-jel töltöttem végül kód hiányában, most meg az erstétől sem jönnek a netbankos belépéshez az sms-ek. másnál valami hasonló?
-
pomk
őstag
-
Mauzes
addikt
válasz hurjup #18801 üzenetére
Nyilván ezek a kisebb bankok számítanak a legkevésbé stabilnak, de ez csak relatíve értendő, ügyfeleket általában nem éri kár semmilyen esetben. Ami előfordulhat, hogy a tulajdonos eladja az egész bankot valakinek és vagy új bank lesz vagy beolvasztják. Ha meg esetleg csődbe menne bárki, akkor az ügyfélportfóliót át fogja venni egy másik intézet.
-
addikt
keress rá mindkét bankra itt a topikban, többször volt róluk szó, elég sok Gránit-os van és vannak ex gránitosok is, minden jellemző infót meg fogsz találni a topikban.
ha Gránit és a kalkulátorok valamelyik "plusz" végű csomagot ajánlják (Bajnok Plusz, Digitális Plusz), akkor szinte biztos, hogy a nem plusz végűvel igazából jobban járnátok. nagyon ritka/egyedi helyzet, amikor valakinek a plusz jön ki jobbnak, de erről is írtam már sokat itt.
-
addikt
válasz hurjup #18802 üzenetére
amit írsz az azért nem releváns ebből a szempontból, mert az a bank ahol a vevő számlája van "0 ft-ért" az nem ugyanaz a bank, amelyiknek a bolt fizet a POS terminálért (meg a mögötte lévő számláért, stb.)
-
Nekem a WEBoldal/app kinézete, ill. a 2020-ban kapott elismerések döntött köztük. Ha őket választod, a számlanyitáshoz tudok küldeni ajánló kódot, amivel kapsz egy kis jutalmat.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hurjup
csendes tag
Felszines ismereteim vannak a dologrol, de az ingyenesseghez mintha a kovetkezo is hozzajarulna: egy bank nem csak a vevobol, hanem az eladobol is el. Szoval ha egy bolt leszerzodik egy fizetesi szolgaltatoval (pl bank) aki pl terminalt is telepit hozza, akkor minden kartyas tranzakcio utan kemeny szazalekokba kerul a kereskedonek a te "ingyenes" vasarlasod. Pontosabban a fizetesi szolgaltato es a kartyakibocsato meg meg ki tudja kik kozott valahogy szetdobjak ezt a zsozsot. Ezert is vannak (voltak?) regen olyan kondiciok, hogy bizonyos kartyahasznalat folott ingyenes vagy jutanyos a havidij. Es ezert fura nekem hogy ennek a havidij dolognak egyaltalan letalapja van.
Meg perszse az is lehet hogy boduletes marhasag amit irtam, de akkor jon majd valaki okosabb es kijavit... -
hurjup
csendes tag
Felesegem jelenleg CIB ECO-t hasznal, de par honap es a 2 eves ingyenesseg utan beindul a fejogep. Meg hat amugy is rettenetes.
A kalkulatorok a jelen felhasznaloi szokasai alapjan a Granitot vagy MagNet-et ajanljak. A varhato havi koltseg, bankfiokok elerhetosege, napi hirek es hasonlok alapjan fej fej mellett haladnak, de ettol meg nem lenne informalt dontes ha az egyikre raboknek.
Van tapasztalata valakinek olyasmirol, hogy a netbankjuk / appjuk mennyire oke, maga a bank mennyire stabil (doglodik / beolvasztjak holnap a szuperbankba / buntetest buntetesre halmoz)? De igazabol barmit szivesen veszek amiben az egyik latvanyosan mas mint a masik. Elore is koszonom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest