Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
HyP3b0y
senior tag
-
István89
tag
válasz sifarr #16796 üzenetére
Igen, korábban már írtam, hogy CIB elvileg tervezi a Samsung Pay-t is, szóval lehet ők hozzák el a Google Pay-t is elsőként, de nem vennék rá mérget, hogy ez pár hónap múlva bekövetkezne.
Értem én, hogy sokakat ez nem érdekel, de szerintem ez egy kényelmes megoldás és az MNB statisztikája szerint is rengetegen használják. 500 ezernél több kártya van már digitalizálva mobiltárcákba. Jelenleg az ApplePay a legkedveltebb megoldás.
-
-
sifarr
senior tag
válasz István89 #16792 üzenetére
Android fronton az ismert bankok közül még a CIB, ...
Szerintem a CIB nem fog mobiltárcát fejleszteni. Megvárja a Google Pay-t.
De nem is lenne logikus. A RaiPay is csak MC-vel működik, ahogy a többi "házi" fejlesztés is. A CIB-nél viszont a kártyák elsöprő többsége Visa.
Szóval a Google Pay hozza a megoldást.Bár engem az egész nem hoz lázba. Jogsi, lakcímkártya, forgalmi miatt úgyis van nálam pénztárca. Akkor nem mindegy, hogy mit veszek elő a zsebemből?
-
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #16788 üzenetére
CIB Bank friss infó:
"Változás az online bankkártyás vásárlásoknál!
Milyen feltételei vannak az új jóváhagyási folyamatnak?
Az internetes bankkártyás vásárlások új jóváhagyási folyamatához az alábbiakra van szüksége:
Amennyiben CIB Bank Mobilalkalmazását 2020. október 31. előtt töltötte le:
"Hogyan lehet a CIB Bank Mobilalkalmazás Kártyaautentikációs funkciójára regisztrálni?
2020. szeptember 17-től elkezdtük a CIB Bank Mobilalkalmazás Kártyaautentikációs funkciójára a regisztrációs kódokat kiküldeni SMS-ben, melyek 48 óráig érvényesek. Amennyiben már kapott ilyen kódot, de nem használta fel, kérje a kód újraküldését a CIB24-től."
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Most jött valami push üzi a cib-től, de mikor megakartam nyitni, akkor hibaüzenet lett belőle. Valami november 4 és az internetes vásárlásokkal kapcsolatban. Változás... gondolom itt is lesz valami megerősítős cucc...
-
RR-13
őstag
CIB Bank Rendszerfejlesztése:
"Rendszerfejlesztés - 2020.11.05-08.
Ezúton hívjuk fel tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a bank informatikai rendszerének fejlesztése miatt
2020.11.05. (csütörtök) 00:00 és 04:00 óra között
- a POS szolgáltatás, a CIB bankkártyákkal az ATM és az eCommerce (internetes kártyaelfogadás) szolgáltatás nem lesz elérhető,
2020.11.06. (péntek) 18:00 és 2020.11.07. (szombat) 06:00 óra között
- a lízing funkciók nem lesznek elérhetők a CIB Bank Mobilalkalmazásban, a CIB Internet Bankon és a CIB Bank Online-ban,
2020.11.07. (szombat) 22:00 és 2020.11.08. (vasárnap) 05:00 óra között
- az internetes vásárlások során a CIB által kibocsátott kártyák használatában fennakadások fordulhatnak elő,
- a CIB Bank mobilalkalmazás, a CIB Bank Online, a CIB Internet Bank, az eBroker, a Business Terminál, a CIB Business Online nem lesznek elérhetők,
- a CIB24 telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkcionalitással lesz elérhető.
Szíves megértésüket köszönjük!"[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Na meglesz az első költségem a BM ECO-val. Elfelejtettem a bankkártya PIN kódját.
Amit nem értek, mert ugyanazt adtam meg, mint ami az előző banknál volt, direkt. Aztán se az se a gyárilag kapott nem jó.Egyébként ingyenes ha letiltja a kártyát az ATM 3 próbálkozás után, a feloldás is ingyenes, automatikus 24 óra leteltével.
Üdv, Dávid
-
wanted5
őstag
-
-
adambox
tag
sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy a Granit Bank Most kártyáját hozzáadhatom a Curve-hez? ugye ez a kártya nem dombornyomott, valamint a tulajdonos neve sincsen rajta. valaki próbalta már?
-
RR-13
őstag
válasz kene84 #16775 üzenetére
Akkor, hogy a többieknek ne kelljen keresniük itt van a Raiffeisen Bank RaiPay mobilfizetési alkalmazás linkje.
[ Szerkesztve ]
-
-
kene84
aktív tag
Ha már volt akkor sorry, de a mai nap kikerült a RaiPay a Play store-ba, beregeltem a kártyámat, bár próbálni még nem próbáltam.
-
tonyrulez
őstag
válasz andrás47 #16770 üzenetére
Nem kell személyes megjelenés semmihez. Itt tudsz ügyfélkapun keresztül nyitni:
MÁP - Értékpapír nyilvántartási-számla nyitás a Magyar ÁllamkincstárbanPár napon belül nyitnak neked államkincstári számlát, ahova belépve azonnal tudsz jegyezni állampapírt kártyás vásárlással.
4 8 15 16 23 42
-
andrás47
senior tag
A MÁP+ kötvényt tudom teljesen neten intézni vagy személyes megjelenés nélkül nem megy ?
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors, és mindenre kiterjedő válaszokat kérdéseimre. -
sifarr
senior tag
válasz andrás47 #16765 üzenetére
November 1-től a CIB ECO esetében az utalás díja 0,377 %, de max. 7563.- Ft.
A kamat valóban nem jellemző.
Viszont, ha legalább 1 hónapig (főleg ha tavaszig) parkoltatod a pénzt, akkor érdemes MÁP+ kötvényben tartani, de szigorúan saját kincstári számlán.
Megvásárolni bankkártyával kell, nem utalással, így a vétel ingyenes. A kincstári számláról a pénz számládra visszautalása ingyenes. Kamat első félévben időarányosan évi 3,5 % mínusz 0,25 %. -
andrás47
senior tag
Üdv ! Hozzáértőktől kérdezném CIB ECO bankszámlám van, eladtam egy ingatlant erre utalnák át , majd vásárolni is szeretnék helyette, de lehet tavasszal történik csak, kamatra nemigen kell számolni azt gondolom, viszont ha majd én is ki akarom venni, vagy inkább utalni tovább , az milyen költségekkel fog járni körülbelül majd egy M-Ft-ra vonatkoztatva, amelyből már ki tudom számolni remélhetőleg az összeget, abból is lehet költségem, hogy a számlára érkezik az összeg, elnézést olvasgattam előtte, hátha találok valamit , de nem sokkal lettem okosabb. Köszönöm
-
István89
tag
válasz K Norbi #16761 üzenetére
Olvastam a negatív kommentek között pénteken, hogy tervben van a a Samsung Pay a CIB-nél. Ha az tervben van, akkor szerintem a Gpay is, bár ha terv szinten vannak, akkor a megvalósítás még hosszú éveket várat magára. Látjuk, hogy Budapest Bank-nál még az Apple Pay-t se bírták megoldani, de a Magnet Bank konkrétan a vírusra fogta az egész ApplePay halasztást. Szóval tök jó, hogy CIB digitális bank szeretne lenni és vannak tervei erre, de kicsit fel kellene gyorsítani a fejlesztéseket, mert ez kevés lesz.
-
-
RR-13
őstag
A CIB Bank 2021. február 02. napjától az CIB Internet Bank csatornán (régi felületen) a Díjnet számlefizetési/lekérdezési funkciót megszünteti.
Ezt követően a Díjnet számlák kifizetésére, és megtekintésére ott nem lesz lehetőség.Ugyanakkor a Díjnet funkció továbbra is elérhető marad a CIB Bank Online, és CIB Mobilalkalmazásban.
Az erről, és a 2021. február 02. napjától érvénybe lépő egyéb változásokról szóló részletes tájékoztatót, 2020. november 30. napján a CIB Bank közé teszi a www.cib.hu honlapján ...
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz agyhalottak #16754 üzenetére
-
agyhalottak
tag
Köszönöm a felvilágosítást.
Kicsit még láma vagyok mert hosszú idő után most van újra bankszámlám.
Ps5 + Xbo + Switch = R e L a X
-
dptrsk
addikt
válasz agyhalottak #16750 üzenetére
Ha nem nyilatkoztál a jogszabályi igénybevtelről, akkor nem kapod(mert lehet másik banknál veszed igénybe, ezt nem tudhatja a CIB)
Illetve az is fontos, hogy a hónap 20-ig megadott nyilatkozat érvényes következő hó 1-től
a 21 vagy utána megadott nyilatkozatok csak a nyilatkozat utáni 2. hónap elsejétől érvényes. -
RR-13
őstag
válasz agyhalottak #16750 üzenetére
Az összefoglalóban az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatról nem írtunk (ha erre értetted az "első oldalt"), mert az mindenhol ugyanolyan törvényi előírás alapján jár, ha nyilatkozol a "banknál" időben.
Nem tudom, hogy a BM ECO igénylésénél, online van-e erre lehetőség.Érdemes az alábbiakat elolvasnod a CIB Bank oldaláról idézve, oldalt az Ingyenes készpénzfelvétel részre kattintva.
2014. december 1-től az alábbi változások lépnek életbe:
Új nyilatkozat leadása a korábbi nyilatkozat visszavonásának minősül, így nem kell a korábbi nyilatkozatot először visszavonni, ahhoz, ha az ingyenes készpénzfelvételre egy új fizetési számlát szeretne megjelölni.[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz HyP3b0y #16745 üzenetére
Nyugaton már ennek örülnek és minden más szolgáltatást gyakorlatilag hozzád vágnak és nem még ezzel is keresnének rajtad.
Nem áll az összehasonlítás a Nyugattal. Ott pl. más adókörnyezetben dolgoznak a bankok, nincsenek különadók, tr illeték. De az ügyfelek pénzügyi gyakorlata is más. Pl. sokkal magasabb a hitelek igénybevétele, ami lehetővé teszi sok alapszolgáltatás ingyenességét. Szóval almát az almával, körtét a körtével ...Sáfárkodjon a bank a pénzemmel ahogy akar, pénzintézetként érthető hogy ebből élnek, de valahogy a tény ahogy itthon mindenáron le akarnak MÉG gombolni rólam pénzt...
Én csak az átlagügyfél számára elérhető számlákról írtam. A nettó medián bér nálunk olyan 230-250 ezer. Azaz az átlagügyfél számlaegyenlege fizetéstől fizetésig nagyjából 50-300e között változik. Az átlagügyfél nagy részének megtakarítása egyáltalán nincs. Akinek igen, legfeljebb 1-2 hónapnyi, az is lekötetlen.
Ebből a pénzből nem igazán lehet hitelt adni, a banknak pénzt keresni. A hitelek és a betétek lejárati idejének nagyjából szinkronban kell lennie. Ezért sem lehet 5-10-20 éves lakáshitelt lekötetlen pénzből adni. Személyi hitelt (1-5 évest) is csak módjával.
Tudom, azt mondod erre, a sok kicsi sokra megy. Kereshet pénzt a bank a kisügyfél pénzén is.
Mo-n a folyószámla- és a lekötött betétek 80 %-a a felső 40 % kezében van. (Nekik ugye van nullás prémium és privátszámla is.) Az alsó 40 %-nál a 10-12 % van. Erről a rétegről és számlájáról beszéltem. Ez a 10-12 % alig több, mint a teljes lakossági, rövid lejáratú hitelállomány. Mivel ha jön egy tanévkezdés, karácsony és ekkor a nagytöbbség leüríti a számláját, ezért ebből a 10-12 %-ból nem lehet hitelezni, nem keres rajta a bank.
Hamár a Nyugatot hoztad. Ott már fizetnek a bankok bizonyos szint fölött negatív kamatot is. Még a fintech cégeknél is megjelenik ez, lásd pl. Transferwise. Csodák nincsenek. Nálunk is megjenne a magánszemélyek pénzére a negatív kamat (nagyobb összegekre), de jogszabály tiltja. Hiszed, nem hiszed, de nem keres a bank a kisember hullámzó egyenlegű számlapénzén.
Én csak az átlagügyfél számára elérhető számlákról írtam, azoknak a díjazásáról. Számukra vannak bankok és korrekt számlák, ahol, amelyeknél a díjazás korrekt. Forgalmi alapú csomag esetén ilyet nyújt a CIB (sima ECO is) vagy a Gránit is. Átalánydíjas csomagként utaltam az Erste Szabadon csomagjára, de van ilyen más banknál is. Az adók, költségek levonása után ezeken szinte semmit sem keres a bank. Akár rá is fizethet, főleg ha az ügyfelek tömegével kihasználják a kötelezően ingyenes kp-felvétet.
A többi csomagnál valóban keres a számlavezetésen a bank. De a díjakon, nem a parlagon heverő pénzeken. Az ilyen csomagokat, bankokat ott kell hagyni. Lehet olyan csomagot találni - amelyiknél hozzáigazítva a használatodat - a kártyadíjon kívül egy fillér költséged sem lesz. Nem kell hozzá nagy jövedelem sem. -
agyhalottak
tag
CIB kártya és talán K&H automata (sajnos nálunk nincsen saját ATM)
A nyilatkozatot nem tudom, mindent az első oldalon leírtak szerint csináltam.
-
RR-13
őstag
válasz agyhalottak #16747 üzenetére
Amennyiben azzal a bankkártyával vettél fel kp-ét, egy banki ATM-nél, amire nyilatkoztál korábban, akkor díjmentesnek kellene lennie.
Melyik bank ez, és hol vetted fel a kp-ét? -
dptrsk
addikt
válasz agyhalottak #16747 üzenetére
Nyilatkoztál a jogszabályi ingyenes felvételről?
-
agyhalottak
tag
Ennek nem ingyenesnek kellene lennie?
DÍJ, KAMAT
CA-AT használati díja-belföld
DI CABAX1LAKSAG
- 810.-70k vettem le. /150-ig nem ingyenes bárhol?/
-
HyP3b0y
senior tag
válasz sifarr #16740 üzenetére
"Nem elsősorban azért, hogy többen vezessék nála a számlájukat (ez nem nagy pénz)..."
Egy bank egy valag pénzzel játszhat úgy, hogy újabb és újabb ügyfél vezeti náluk a számláját és ezzel vagyonának egy jelentős részét. Nyugaton már ennek örülnek és minden más szolgáltatást gyakorlatilag hozzád vágnak és nem még ezzel is keresnének rajtad. Csak inkább legyél náluk mint másnál.
Sáfárkodjon a bank a pénzemmel ahogy akar, pénzintézetként érthető hogy ebből élnek, de valahogy a tény ahogy itthon mindenáron le akarnak MÉG gombolni rólam pénzt...
Na mindegy, ez csak az én percnyi agymenésem amikor azt olvasom, hogy nem nagy pénz a náluk vezetett számla."ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
sifarr
senior tag
Értsd: aki eddig nem bankmonitoros csomagban volt a cibnél, annak ez az ajánlat most sem létezik. Ez a bukta.
Értem én, de úgy látom, hogy te nem érted, hogy az akció mit is jelent.
Bármely cégnek egy akcióval célja van. Pl. az árukészletét kiárusítani.
A CIB célja a BM-es ECO-val az ügyfélszerzés. Nem elsősorban azért, hogy többen vezessék nála a számlájukat (ez nem nagy pénz), hanem hogy közülük minél többen vegyék igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyeken többet keres.Miért engedné egy normál ECO-snak, aki csak a számlavezetést veszi igénybe nem is nagy forgalommal, hogy átváltson BM-esre? Ebből mi lenne a haszna? Főleg akkor, ha a normál ECO a piaci viszonyok között egyébkéntis a jobb csomagok közé tartozik.
Írtam már itt, hogy egy banki kapcsolat akkor működik jól, ha mindkét fél (ügyfél, bank) megtalálja a számítását. Egyoldalúan, csak ügyfélszempontból nem érdemes vizsgálni a kérdést. Abból csak örökké elégedetlenkedő ügyfél születik.
Mondjuk az online-nal alapvetően elégedett vagyok. Szerintem más is megtartja, amíg lehet.
Egyetértek a sorstársammal.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Iden háromszor voltam kh-ban egyszer sem ment a rendszerük éppen... Mindig új emberek újoncok a pultban nekem az is info
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz sifarr #16735 üzenetére
a CIB-es akciós csomagra nem lehet bankon belül átváltani, a hosszabbítás nem garantált (szerintem nem lesz). Ettől akció, ez nem bukta.
Hát nem is a hosszabbítás esetleges elmaradására írtam, hogy bukta, hanem arra, hogy nem lehet rá átváltani. Értsd: aki eddig nem bankmonitoros csomagban volt a cibnél, annak ez az ajánlat most sem létezik. Ez a bukta.
Mondjuk az online-nal alapvetően elégedett vagyok. Szerintem más is megtartja, amíg lehet.
-
TigerDzsó
tag
válasz Kleroo #16736 üzenetére
Esetleg TransferWise? Kapsz saját magyar számlaszámot is.
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Van tippetek valami olyan számlára, ami konkrétan youtube miatt létezne? Semmi másra nem lenne használva, csak YT bevétel (töredéke a magyar minimálbérnek) jönne rá.
Safety/security miatt nem akarom a normál számlámra kérni. Ezen feltételeknek mi felel meg a legjobban? Revolut volt az első gondolat, de nem magyar a számla maga, így ez bukta.Köszi előre is!
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
sifarr
senior tag
azt halkan persze soha nem teszitek hozzá, hogy ez csak annak opció, akinek nincs már eleve a CIB-nél számlája.
Végig az átlagos forgalmú (100-300e) ügyfél számára jó csomagokról beszéltünk.
Az akciós csomagok közül a BM-es ECO a legjobb.
Az Egyszámlánál ezért írtam, hogy az egy "akciós", határozott lejárati idejű csomag, tehát akcióssal (BM-es) korrekt összehasonlítani.A nem akciós, normál csomagok közül a sima CIB ECO a legjobbak között van, korrekt csomag. De jó még a gránitos Digital is. Elenyésző a különbség a kettő között. Ha valaki a biztonsági, likviditási tartalékát betétben akarja tartani a számláján, akkor a Digital sokkal jobb, mint a ECO. A Gránitnál érzékelhető a kamat mértéke. De a CIB-et lehet jobb megoldással kombinálni.
A többi bank csomagjai ezeknél rosszabbak. A nem akciós csomagoknál a tr áthárítása mindnél tény.
Igen, a CIB-es akciós csomagra nem lehet bankon belül átváltani, a hosszabbítás nem garantált (szerintem nem lesz). Ettől akció, ez nem bukta.Nem értem, mi a problémád.
Ha bármi okból neked nem elérhető az akció vagy lejárt, megértem, hogy nem esik jól. Az akciók már csak ilyenek: nem mindenki fér bele, nem örökre szól.
De a magasabb díjak, a tr illeték átterhelése, a korábbi nullás számlák eltűnése nem volt véletlen. Nem a bankok akarták. Nem a bankszámlákon akarnak igazán keresni, hanem más szolgáltatásokon. De ráfizetni sem akarnak. -
axioma
veterán
válasz dptrsk #16727 üzenetére
Zero-ban voltunk, lakashitelunk most is ott van, de az ugyfelkezeles katasztrofalis. A vegen mar 12 evig 30-50Ft/ho extra dijert se reklamaltam mert a havi sokezres elterest is 5 honap utan korrigaltak ezzel a hibaval [erteknap-elteres], meg egy jogszabalyt se tudnak ertelmezni [a kamattam miatti max kamat kapcsan], az eleg szar. Raadasul most nem engednek sehogy informaciot kapni a hiteltorlesztesi szamlankrol, kiveve szemelyesen [miota a hitelkartyakat is visszamondtuk, a telebank kod nem mukodik, most lehet h mar telefonon nem menne szemelyi adatokkal sem a szigoritasok miatt, bar egy eve me'g ment].
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz sifarr #16732 üzenetére
Jó, szerintem mi ketten már tárgyaltunk a Magnetről, hogy nem a legjobb, most nem kezdem el újra taglalni, hogy miért.
Mielőtt rohadtul beleélitek magatokat abba, hogy márpedig a CIB ECO bankmonitoros verziója a legjobb ajánlat, azt halkan persze soha nem teszitek hozzá, hogy ez csak annak opció, akinek nincs már eleve a CIB-nél számlája. Bankmonitoros CIB ECO-ra nem lehet csak úgy átszerződni. Úgyhogy itt máris bukta van.
Nálam a bankmonitoron a Raiffeisen hirdetése után a Gránit Digitális az első.
-
sifarr
senior tag
Hát talán Magnet Csillag meg Erste Egyszámla, nekem legalábbis ezeket hajigálta fel a bankmonitor.
Csak erre reflektálnék. Az előző kérdéseidet inkább a viccekhez sorolmán.Szerintem a Basnkmonitor mindig a BM-es CIB ECO-t dobja fel legjobbként.
Nem tudom, te hogy konfigurálhattad a keresést ...Magnet: azért nézd át a díjtételeket. Ne a 2013 előtt nyitott számlákhoz tartozó tételekkel, hanem az utániakkal.
Erste Egyszámla: nem rossz. Tr illeték azért áthárítva. Utalásra jobb is, mint a sima ECO, de havidíj is van.. Persze ha az egyéb szerintem fontos szolgáltatás díjaitól eltekintesz.
De az Egyszámla eleve egy akciós számlacsomag, legésőbb 2023 tavaszán lejár. Így viszont a BM-es CIB ECO-val korrekt összehasonlítani, ami nullás.Ha Erste, akkor ott a Szabadon díjcsomag. 990-ért 500 ezerig nullás az utalás, a csopbeszedés. Kb. 270 ezerig ennél is olcsóbb a sima ECO. Aki pedig kihasználja az 500 ezres keretet, annak inkább a korlátlanul nullás prémium számlák felé kellene keresgélnie.
Summa: átlag ügyfélnek olcsóbb csomagot még nem találtál.
-
RR-13
őstag
válasz dptrsk #16730 üzenetére
Azért tudnék olyan "külső behatást" írni, amiért csak az lehet a felelős, aki ezt elindította...
Bármilyen rendszert ki tudnak játszani azok, akik erre "szakosodtak", és ez a céljuk.
Szinte képtelenség mindentől megvédeni egy szervert is.
Azért ne bélyegezzük még rájuk azt, hogy TE VOLTÁL A FELELŐS!
Lehet, hogy ők is hibásak, de én ezt még nem véletlen nem írtam eddig.
Ma "személyes" tapasztalatom volt CIB-el, és 5-ösre "vizsgáztak" ismét bizalomból, korrektségből. -
dptrsk
addikt
Ha a bankot külső behatás érte, akkor is a bank a felelős érte, hogy nem volt felkészülve egy külső behatásra..., amit akár el is háríthatott volna
Egy hasonlattal élve, a bankfiókban ott a sok kamera és biztonsági őr/őrök, hogy megvédjék a bank pénzét, a digitális világban is felkészültnek kell lenni...Előre bejelentett leállás volt, tehát még élesítés előtt ha támadás ér a publikus linkek remélhetőleg hamis helyekre vezettek nem az épp költöző rendszerre mutattak...
Ha a külső behatást egy áramszünetként értelmezem, akkor is egy ilyen munka előtt minimum tesztelem a szünetmenteseket, hogy mi van, ha...
TÁJÉKOZTATÁSból teljesen rendben van a történet.
Az azért az iOS appon is nagyon látszik, hogy a bank IT részlege elég felszínes...
quick_access__lbl_selected_links felirat nem szerepelhetne éles verzióban szerintem, itt még error_msg felirat is van.
Ezek IT szakmailag elég nagy felületességet sugallnak.(több verzióban is jelen van/volt)[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz sifarr #16724 üzenetére
Haragudj miatta arra, aki kivetette
Miért is lett egyáltalán bevezetve?
Minek van bankszámlája, akinek nem elég a törvényileg ingyenes 2 db 150 ezerig?
Mert jövedelemátutaláshoz kötelező?
Nálam a "de minimum" az átverés kategória.
Meg az elvárás, hogy minimum mennyit kéne utalnod, hogy ne szégyelld magad. Jelen esetben akkor min. 12068 Ft-ot.
Hát talán Magnet Csillag meg Erste Egyszámla, nekem legalábbis ezeket hajigálta fel a bankmonitor.
-
Vesa
veterán
Köszönöm a választ mindenkinek!
Akkor lehet, hogy ránézek a CIB-re, talán lesz fiókjuk közelebb is, mint a Rafinak.A tudomány a valóság költészete!
-
dptrsk
addikt
Én párszor már megemlítettem itt a k&h, röviden: drága, de stabil és innovatív megoldásokat kínál.
A teljesség igénye nélkül:
-K&Hnak nincsenek jó ajánlatai, pedig amúgy a kínált IT infrastruktúra nagyon jó
-K&H (app) pedig a kettő ötvözete, modern a design és gyors is.
-Ahogy írod a K&H egy modern, de drága bank jelenleg. ...azért a K&H (app) szintjét nem éri el(ahogy egyik magyar bank appja sem, szerintem)
-A véleményem még mindig az, hogy a K&H banké az egyik legjobban összerakott net- és mobilbank, csak a számlacsomagok nem túl jók...
-Persze ezek mellett van más tényező is, de ha a kettő közül valamelyik nem teljesül, akkor hiába a szuper és gyors mobilapp (K&H), ha a gatyádat is legombolják rólad...[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
K&H-ról van vélemény?
A saját bankolási szokásodat tudni kellene, de sok esélyt nem látok, hogy "olcsó" lenne.Hogy nulla legyen a számlavezetési díj, ahhoz kettős feltétel van.
Csomagtól függő összegű jóváírási feltétel és megtakarítási feltétel (500 ezertől 3 millióig).
Főleg az utóbbi nem igazán bejövős. Bankbetét szinte nem kamatozik, a befektetési szolgáltatásoknak meg díja van, ezeket akár hozzá is adhatod a számla díjaihoz.Az meg macerás, hogy figyelj arra, hogy a havi első 2-5 utalásod legyen a legnagyobb összegű, mert az a díjmentes. Csoportos beszedésnél pedig ráhatásod sincs, hogy a nagy közműszámlákat vonják le előbb.
Az alap utalási díjak pedig 0,58 %, min. 70.
Nálam a "de minimum" az átverés kategória.Ennél a sima CIB ECO jobb. De a Gránit Digitális vagy akár a Sztár is.
-
RR-13
őstag
válasz sifarr #16724 üzenetére
+1
Nem akartam pont én leírni, de a CIB-nél valóban van ez a feltétel elengedési "kedvezmény" év végégig, amit automatikusan beállítottak bizonyos ügyfeleknek. Mi is megkaptuk a családba, be van állítva december 31-ig.
Jól esett ez nekünk is, még, ha nem is használjuk ki, ez valóban korrekt hozzáállás, és nem igazán dicsekedett a CIB vele. -
sifarr
senior tag
Nagyon cuki kis korrekt díjai vannak:
2361 Ft/hó (plusznál 4853)
Utóbb te is rájöttél, hogy a feltétel teljesítése esetén a havi díja nulla. Tehát ezzel nem kell számolni.
ha nem érkezne be a szükséges jóváírás ...
Mutass nekem a Grániton kívül egyetlenegy bankot, amelyik feltételek nélkül nem számít fel havidíjat? Nem hiszem, hogy találsz.
Ráadásul a CIB májustól a pandémia miatt majd mindenkinél nem vizsgálja a jóváírási feltételt év végéig, és így is megadja a kedvezményeket. Lásd a promóciók között! Tehát tekintettel van arra, hogy most több ügyfele is rövidebb-hosszabb időre elvesztheti a jövedelmét. Ez szerintem egy nagyon korrekt, ügyfélbarát eljárás.
Mutass konkrétan más ilyen bankot!Elektronikus utalások: 0.377% max. 7563 Ft, év végéig nagy kegyesen akciós 20k alatt, az átvezetés szerencsére 0.
Ez tényleg nagyon drága.
Újfent arra kérlek, hogy mutass más banknál konkrétan általános (nem prémium) számlacsomagot, ahol kedvezőbb a díj, és nem terhelik át bármilyen címszóval a tr illetéket.
0,377 - 0,3 = 0,077. Ennyi, amit a CIB az átutaláért beszed, a többi tr illeték. Haragudj miatta arra, aki kivetette. A CIB tényleges díja 100 ezernél 77 Ft., 1 ezernél meg 0,77.
És nincs "de minimum, meg + ez meg az".Biztos sokan örülnének itt is, ha megmutatnád konkrétan a CIB-nél jobb banki számlacsomagot.
Általános felhasználású legyen, könnyen teljesíthető feltétellel (minimálbér az).Bankkártya: 4462 Ft/év (ATM felvét: 837 Ft)
Minek van bankszámlája, akinek nem elég a törvényileg ingyenes 2 db 150 ezerig?Szóval, mint látható nélküle gyakorlatilag évente 32794 Ft a számla.
A korrekciódnál ezt is visszavonhattad volna. Nem 33 az, ha levonod a felesleges hozzáadott számlavezetési díjat.Szóval nyugodtan mérget vehetsz rá, hogy DRÁGA!
Többekkel együtt várom az olcsóbbat. Konkrétan. Bár engem nem igazán érint, megfelelek prémiumra is, a többi banknál is.
De segítsd azokat, akik havi 150-300 ezerből gazdálkodnak! -
RR-13
őstag
Amennyiben van ott fiókjuk, akkor az valóban az előnyük.
Egyébként a K&H Bankot stabil, és innovatív banknak gondolom, de a fenitek miatt én annyira nem bízom már bennük.
Sőt a panaszkivizsgálásuk is egy katasztrófa, 4 év alatt 1x sem adtak senkinek igazat a családban, minden panaszt kb. ugyanazzal a sablon szöveggel utasították el, és kivárták a válasszal a 29-30. napot, illetve az azt követően hatályba lépő 15 napos határidőt is.Remélem mindenkinek elég objektív választ adtam.
-
Vesa
veterán
Azért kérdeztem, mert nálunk nekik van fiókjuk az OTP mellett, ez utóbbit viszont nem szeretném. Az érintett számlám Raiffeisen-es volt sok-sok évig, de bezárták az itteni fiókot, így váltanom kellene már, mert sokszor kényelmetlen, ha személyes intéznivaló miatt csak azért kell mászkálnom, mert nincs a közelben fiók. Zéro csomag nem feltétel, nem is teljesülne mindig pl. a CIB feltétele, mert ez nem az elsődleges számlám, a forgalom teljesen random. Van, hogy 2-3 hónapig semmi, aztán meg bezuhanhat milliós tétel is.
A tudomány a valóság költészete!
-
Gedeon31
addikt
A kódot egyedüli magánszemély tulajdonosok a korábban megadott telefonszámukra ügyintézői közreműködés nélkül is kérhetik a CIB24 menürendszerében a 8-as vagy az 1.5.1. menüpontban. Szükséges a CIB24 azonosító és a Telefonos Azonosító Kód megadása, utána pedig *-ot kell nyomni, ekkor a rendszer beolvassa a telefonszámot, és ha megfelelő, akkor kiküldi a kódot, ha nem, akkor ügyintézőhöz kapcsol.
Ez már korábban is így volt, vagy ez a leállás miatt van most?
-
RR-13
őstag
Amíg visszajön sifarr, addig leírom, hogy mi korábban K&H banknál voltunk évekig, de a ZÉRÓ csomag kivezetésével ott hagytuk őket, mert nagyon előnytelen számlát adtak volna helyette.
Amit ők csináltak azzal, hogy mindenkinek felmondtak, aki nem váltott át a fizetős csomagjukra, nálam az ügyfélellenes, és inkorrekt kategóriába kerültek.
Ugyanis inkább elvesztették a több ezer ügyfelüket, minthogy egyedi ajánlatot adjanak, hogy esetleg ott maradjanak mégis a ZÉRÓsok.A K&H üzletpolitikájába ezek szerint belefér, hogy az ügyféllel azt csinálnak, amit akarnak.
Ez nálam az inkorrektség, és nem az egyébként "magas" díjak.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Neked válaszoltam, sifarr-tól csak kiidéztem a hsz-ből a mondatot, és elé írtam, hogy kitől idéztem.
Nem írtam, hogy olcsó a CIB Bank, egyik bank sem az.
Mindegyiknek megvan az előnye, és hátránya is, valamelyiknek egyikből van több, van amelyiknek a másikból.Továbbra is: a fenti díjmentességeket, és a számlavezetési díjat a jelenlegi állapotra írtam.
Senki nem vitatja, amiket leírtál, de az éremnek két oldala van.A korrektség nálam nem azt jelenti, hogy a banknak milyen díjai vannak.
Sokkal inkább azt, hogy az ügyfél felé bizalmat mutat, és "külön bizonygatás" nélkül "elfogadja", ha hibázott, és megtéríti a kárt, akár 2 napon belül. -
cocka
veterán
Ezt én írtam, nem tudom miért neki válaszolsz, na mindegy.
Nagyon cuki kis korrekt díjai vannak:
2361 Ft/hó (plusznál 4853)
Elektronikus utalások: 0.377% max. 7563 Ft, év végéig nagy kegyesen akciós 20k alatt, az átvezetés szerencsére 0.
Állandó és csoportos: 0.36% max. 7221 Ft, kedvezmény ua. mint az előzőnél
Bankkártya: 4462 Ft/év (ATM felvét: 837 Ft)
Szóval holnaptól ez lesz, főleg azoknak, akiknek épp lejárt a bankmonitoros kedvezmény. Szóval, mint látható nélküle gyakorlatilag évente 32794 Ft a számla. Hát ez max. nekik ECOnomical!
Szóval nyugodtan mérget vehetsz rá, hogy DRÁGA! A korrektség úgy is értelmezhető, hogy mennyire korrekt, mondjuk évi 10k helyett több, mint 32k-t levonni. És akkor még tranzakciós díjak ilyen havi díj mellett.
-
RR-13
őstag
válasz Oliverda #16709 üzenetére
Nem tudod, hogy miért írtam azt amit, de alaptalan volt "elfogultsággal vádolnod" engem, mert a hibákat is leírtam a CIB-ről, meg azokat is, hogy miket kellene már megcsinálniuk hónapok óta stb.
Azt is leírtam "Minél több idő telik el, annál jobban leszek én is ideges."Itt leírtam azt is: "Jó lenne, ha utol érnék már magukat, mert ez bosszantó."
Ráadásul nem csak az én véleményem az, hogy ők a "legkorrektebb bank" jelenleg, legalábbis párunknak biztos.
Attól még, hogy korrektek az ügyfelekkel (pár ügyintéző szakmai hiányosságát kivéve), sajnos "bénáznak", az appal, meg a banki felületekkel, és korábban írtam erről is hogy pl. nincs szinkronban
A te mostani hsz-ed egyértelműen elfogult velem szemben, ahogy korábban is az volt.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Emlékezetem szerint te sem a bankszektor IT területén dolgozol, ahogy én sem.
Viszont, ha a CIB hibája lenne ez, akkor már mindenhol megjelent volna a hírekben, médiában, ugyanis nem gondolom, hogy Mo-on csak te tudod ezeket a technikai háttereket, más is összerakta volna, ha tényleg ez az oka.
Tehát, ha valóban egyedüliként a CIB Bank a felelős, akkor rég lecsapott volna rá a média, és publikálta volna.Nekem még mindig az a valószínűbb, hogy bankbiztonsági szempontból nincs az okról konkrét hír.
Majd, ha kiderítették, hogy mi okozta stb, akkor publikálják, ahogy a Gránit is, hogy mi okozta a több napos leállást.
Persze ettől még később megjelenhet az is, amit te írtál, vagy az én sejtésem is.
Azért írtam le a fenti hsz-ben, hogy mindenki úgy rakja össze az infókat, ahogy jónak látja.[ Szerkesztve ]
-
addikt
"Az általad gyanított "kiesett" feltétel javítása max. kb. pár óra lehet."
dolgoztál már ilyen kritikus rendszerekkel? korábban már megírtam itt a topikban is, hogy milyen banális dolgok is képesek okozni több napos leállást (OEP adatbázis). itt is simán lehet, hogy "csak" egy adatbázis migrálást kellett kivárni, ami sokkal-sokkal lassabban zajlott le, mint eredetileg tervezték, de még így is az volt a jobb, ha kivárják a végét, mint visszakozni és esetleg egy inkonzisztens állapotba ragadni, ahonnan újabb órák kérdése rendberakni mindent.
komolyabb rendszereknél amúgy csak a helyreállítás sanity check-je el tud tartani több óráig (főleg, ha 30+ órája ébren lévő embereknek kell végeznie)és nem állítom, hogy kizárt pl. egy hacker támadás, de amire alapozod az alapján nagyon far-fetched. mellesleg, ha nem a CIB hibája lenne a leállás, akkor kb. a második kommunikációjukban* már elmondták volna ezt.
*abban nincs vita köztünk, hogy kommunikációban köröket vertek a Gránitra.
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RR-13
őstag
Akkor csak azt nem értem, hogy eddig ezt miért nem írtad le, ha te az "okot is jól tudod", hogy a bank mit miért írt ki.
Szerintem nem látok bele túl sok mindent, és direkt nem írtam konkrétumot. Viszont írtam, hogy mindenki azt gondol, amit szeretne.
A véleményem továbbra is, az, hogy amit írtál az azért nem lehet, mert az nem tartott volna kb. 16 óráig, hogy a bank "helyrehozza". Az általad gyanított "kiesett" feltétel javítása max. kb. pár óra lehet. -
-
addikt
szerintem túl sok mindent látsz bele abba a megfogalmazásba. banki rendszerek üzemeltetéséhez rengeteg feltételnek kell teljesülnie, többek között többszörös redundáns tárolásának az adatoknak és a tranzakcióknak. ha ezek közül valamilyen hiba miatt valamelyik redundanciát nem tudják biztosítani, akkor "zárva kell tartani" minden csatornát, hogy ne lehessenek olyan változások, amik elveszhetnek.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RR-13
őstag
Próbálom óvatosan körülírni a sejtésem alapját:
A CIB Bank tegnapi 3. felhívásában az alábbi mondattal kezdte:"Fennakadások elektronikus csatornáink elérhetőségében – frissítés 2.
Ebből, én már akkor is arra következtettem, hogy valami miatt kénytelenek "lezárva hagyni" a rendszereket, szervereket, "adatbázist" stb., és ennek szerintem csak "egy" alapos, nyomós oka lehetett, mégpedig az, hogy a bankot valami külső "behatás" érte, amire nem számíthattak, és bankbiztonsági rendszer esetleg "lezárt".
Nem sorolom fel az eseteket, hogy mikor történhet ilyesmi, de mindenkinek a fantáziájára bízom.
Ugyanakkor megjegyzem, hogy jelenleg, publikusan "senki" nem tudja még az okát, hogy pontosan mi történt.És egy hiteles forrásból egy idézet, ami talán a fentieket kicsit alá is támaszthatja:
Mindenki következtessen a fentiekből úgy, ahogy jónak látja, egyelőre semmi sem biztos.
-
RR-13
őstag
válasz sifarr #16703 üzenetére
Nem azért vibrál.
Írhattam volna azt is, hogy kicsit jojózik a szemem olyan "sok" hangulatjelet használtál, ugyanis a 7db hangulatjelből 4db mozog is
Az OFF használata meg szükségszerű, ha nem a Topik témájába vág a Hsz.
Mindjárt kész vagyok amúgy..., pár perc még.[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
Nemsokára kiírom a véleményemet a "leállásról", már szerkesztem hozzá a szöveget
Köszönöm! Várom. Bár kb. 2 órára géptelen leszek.Ugyanakkor a hsz-edben lévő rengeteg hangulatjeltől vibrál a szemem, nem spóroltál velük.
Az off halványítása miatt vibrál. Túl nagy a kontraszt. Én nem használnám, de te kértél rá. -
sifarr
senior tag
válasz István89 #16700 üzenetére
Ez melyik számlacsomag volt a gránitnál? (ha nem titok)
Már miért lenne titok? Publikus infó. Magas kamat csomag.
A hirdetményeknél megtalálod a már nem értékesített termékek résznél, nem értékesített bankszámláknál.
Sok régi csomag szerepel benne. Talán (nem néztem végig) mindre igaz, hogy az elektronikus utalás nulla, illeték nulla. De a legtöbbnél biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest