Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Erdmis
tag
Természetesen át lehet menni. A levélben szereplő csomag csak a keretszerződés kiegészítése, ha megszűnne a csomag, ami most megtörtént. Tehát alapból abba raknak át. Engem mikor hívott a "prémium" tanácsadóm, akkor az új prémium csomagba akart átpaterolni, de akkor visszautasítottam.
Természetesen eszem ágában sincs a Mindennapok 2.0-ba átmenni, mert valóban egy hulladék. És igen, felmondom a jelenlegi csomagom és fél év múlva újra nyitomconfuser
Most is az van. A 3x500000 érkeztetésért fél éven belül jár mindkét félnek a 2x15000[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Igen tudom, de azért a fűnek akkor is nőnie kell, mivel mennek a banki rendszerek is, ráadásul vannak benn olyankor is.
Azt elismerem, hogy ha első esetben fordult ez most elő, akkor speciális hibáról beszélhetünk, ugyanakkor elvárom, hogy speciálisan is kezeljék a helyzetet, akár soron kívüli jóváírással, max tegnapra, hiszen akkor már munkanap is volt.Nálam zéró tolerancia van az ilyenféle téves terhelésekkel, 24 órára eltűnt jóváírásokkal, stb.-vel kapcsolatban.
Semmilyen magyarázatot és kifogást nem fogadok el, mert a banki rendszereknek betonbiztosnak kell lennie, hiszen bizalmat fektettünk a bankba, akinek kötelessége megtenni mindent azért, hogy a bizalom fennmaradjon.
Ezt a bizalmat a mostani esettel is elvesztették nálam, addig amíg megéri nekem maradok még náluk.
Nagyon bízom benne, hogy odafigyelnek végre a rendszerükre, mert mi van, ha legközelebb 100 ezres téves terhelés történik pl. 6 napig
Akkor senki nem védené őket, hogy vizsgálgassák nyugodtan, a hiba forrását keresve.Utoljára július 31-én volt náluk téves sms díj terhelés, amit ugye augusztus 01-én jóvá is írtak, de persze abban már nagy gyakorlatuk van, ismerik a hibát rendesen, ezért történhetett meg másnap a jóváírása, értem én, de nem érdekel. (igaz akkor az munkanap is volt éppen)
Ja és ezen véleményem nem a Hsz-ed ellen irányult, nehogy magadra vedd.
És amúgy jogos, amit írtál a többi részben.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Ezt a kérdést én is feltettem, de nem tudtak rá válaszolni, mert ők sem kaptam részletes tájékoztatást, csak annyit, hogy vannak ezek a téves terhelések.
Gondolom a hiba eredetét keresik, de ezért miért kell nekünk megvárni a jóváírást A kettő nem függ egymástól.
Az ügyfeleket indokolatlanul megváratják a jóváírással, ami elég érdekes hozzáállás.
Amúgy még azt sem tudta magától, hogy a terhelés mikor történt, ezért tőlem kérdezte meg.Más érdekes dolog is van most, mert nekem eddig 2x ígértek ajándékot egy panaszválaszban, hogy küldenek postán, más hibák miatt de eddig egyik sem érkezett meg, és a korábbit a postára fogták, hogy biztos ők hibáztak, és a kézbesítésért nem vállalnak felelősséget, de nem írták meg, hogy mit küldtek (ha egyáltalán küldtek is bármit), de a második ajándék sem érkezett meg okt. 26 óta.
Hiába kérdeztem 2x is, hogy milyen típusú ajándék várható, hogy tudjam előre, hogy Posta futár, vagy kézbesítő hozza -e majd, de erre sem kaptam eddig választ. Jó kis ajándékok ezek... -
confuser
senior tag
Most hogy lassan a béka feneke alatt a DKJ hozama, szerintem eljött az idő hogy a Rafis hitelkártyám mellett/helyett legyen Cetelem hitelkártyám. Le is kérdezem mennyit adnának. Szerintetek szóljak a másik hitelkártyáról akkor is ha nem kérdezik? Vagy úgyis lesz KHR lekérdezés?
-
kopeter1982
csendes tag
Ugyanez van nálam is, pont most akartam írni.
De a "levonás" is érdekes, mert az egyenlegből tényleg levonták, de a szamlatörténrtben nem látszik, és SMS se jött róla. Én mondjuk direkt csak 1 és 2 forintos átutalással próbálkoztam a másik saját számlámra, de most majd biztos befut hozzájuk pár panasz azoktól, akik nagyobb összeget utaltak és nem kapta meg a másik fél. -
nagyúr
-
RR-13
őstag
Ne válts szerintem. A Többiek jól írták, nem kell beijedni a felmondás kifejezéstől, mert, ha meg is történik, akkor az a jövőre nézve nem jelent nagyon semmit, hiszen nem szabálytalanság miatt mondanák fel (azonnali felmondással) a szerződést, és ilyen esetben új szerződés köthető.
Amúgy szerintem is engednék a felmondási idő alatt az átszerződést, bár az ritka, hogy a felmondás alatt visszavonnak egy akár rendes felmondást, de ez esetben meglehet.Te nem bankban dolgoztál? Akkor fura ez a "nagy" ijedtség.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Peldaul mert ugyanezen atmentem a KH-nal, tukmaltak felmondas utan is az uj csomagjukat, csak az sokkal rosszabb volt a mostani uj raiff-nal is.
Raadasul nem a bankszamlaszerzodest, csak a kiegeszito (premium) szerzodest akarjak felmondani, tehat szamlad mindenkepp marad, 60 napig az eredeti feltetelekkel, utana rosszabbal.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Ezt a logikat nem ertem. Felmondjak, akkor me'g ervenyes a premium gold 2.0-d 60 napig, kerheted akkor azt, hogy csomagot valtsanak az ujra. Miert kene elebe menni?
Nekunk aprilis 30 volt a hatarido, egyelore semmi nem tortent. Ja es van egy MNB felugyeleti eljaras amit inditottam, szoval lehet hogy ujra kell kezdeniuk a folyamatot kevesbe szabalytalan szovegezessel. -
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
A díjmentességhez nem kell kötelezően törölni a megbízást, de hacsak azért nem akarod, mert kövi hónapban már nem akarsz oda utalni 500 ezret pl., akkor így értem.
Tehát a kérdésedre a válasz: IGEN.
Az eseti utalások (+fizetési kérelmek teljesítése) 1 millás havi limitjébe nem tartozik bele a rendszeres jellegű átutalás havi 500 ezres limit összege.
Egyébként ez kitolja a havi 1 millát lényegében 1,5 millára, csak így +1 tranzakciót kell végezni a megbízás törlésével, és az utalás nem pont akkor megy el kb. percre pontosan, mint az AFR utalások (ami kibírható "hátrány" az 500 ezres díjmentes utalásért cserébe.
-
RR-13
őstag
Pontosan, én is azért nem utaltam eddig semmit ma, mert a korábbi utalás duplikálása funkció csak a számlatörténetből működik (működne).
(csak eddig nem akartam már erre is hivatkozni, hogy lusta is vagyok a megjegyzéseket ismét bepötyögni, meg más dolgom is van helyette)Láthatóan a Raiff nem zavartatja magát, és még csak egy akármit sem küldenek, hogy meddig van ez a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ennyire keveset utazom, hogy ezt nem tudom köszi
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
axioma
veterán
Azert nem egy random level volt, hanem a friss tajekoztatasra valasz - csak meg kene mar nezni, hogy mit irt a hulyeje? Amugy meg ha raero idejuk sosincs, az elmaradas no [vagy a valaszadas minosege csokken], az nem a valaszado ember hibaja, hanem az ugyfelszolgalat meretezesenek problemaja. Es most me'g azt se mondhatja h nem lehet embert felvenni, alacsonyak a realberek.
-
peetie1
aktív tag
Igen, ha mégis a maradás mellett dönt az ember, akkor az egyszer 500ezret kell vhogy okosan megjáratni 3x, ami az 1 évebe azért kényelmesen belefér, ha mindig lesz elérhető DKJ.
Ahh, de nem hiányzik ez a cécó megint, eddig ez a raiff szimpatikus volt pedig. 1,5 éve vagyok náluk, de nem hívogatnak, nem bombáznak semmi szeméttel emailben(reklámot tiltottam mikor nyitottam a számlát), még azt se tudom prémium ügyintézőm van e mert az se hívott fel egyszer se
-
Fifi
őstag
Én is kaptam e-mailt. A család többi tagja még biztos nem mert már hívtak volna.
Az éves 1,5mFt-os bankkártyás költés egy átlagos családban szerintem kevés is. Persze jobb egyben letudni és nem számolgatni a tételeket, kártyafordulót követően MÁK-nál 1db vétel és kész voltam. A havi utalási limit nekem fájni fog ...
Régóta "kihasználom" őket, így lelkiismereti okokból - nem röhög - kötöttem pár ezer forintos havi biztosítást náluk és még némi megtakarítást elhelyezésén is elgondolkodtam, de a gondolat szintjén szerencsére ez meg is rekedt még a termékpaletta áttekintése sem történt meg részemről, de már nem is fog.
Amíg nem mondanak fel, addig nem lépek. ERSTE-nél Privilégium 2.0 számlám már volt 2020-ban szüntettem meg ...
Nem örülök ennek, de van ~2 hónap körbenézni a piacon és a fórumtagok általi információt hasznosítani.
-
RR-13
őstag
Igen lényegében én is ezeket valószínűsítettem, azért is írtam, de részletezés nélkül, mivel nem szedtem még szét semmilyen ATM-et, és nem is voltam ATM kezelő, ezért nem tudtam biztosra, hogy a befizetett kp. az külön kazettába megy még mindig (régebben erről volt infóm, de azóta sok minden változott), mivel most már nem borítékos befizetés van jellemzően, ezért gondolhatnám azt is logikusan, hogy az ellenőrzés alatt átment bankókat beteszi a többi kiadandók közé.
Viszont akkor még mindig nincs így, aminek valóban számos user, és technikai oka is lehet. -
TrollBalint
addikt
De ez csak a nagy cégeknél megoldás (mármint ha onnan jön a munkabér) ha van valami kisebb kft. Akár egyszemélyes is, ott nem fognak ezzel szerintem szarakodni (nem tudom mennyire bonyolult / időigényes ennek a használata). És azért az sem tisztességes, hogy egyik embert megfogják, a másikat meg nem.
Plusz az ellenőrzés nem tudom mennyi időt vesz igénybe, mert nagy számú ügyfélnél azért nem annyira rövid időt vehet igénybe. (Plusz, ha egy bank ezt bevezeti, lehet inkább elmennek onnan az emberek De ezt már lehet én gondolom túl )https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem hiszem. Miért nem lehet kerekperec leírni előre, hogy Te hülye kérjél digitális bankkártyát, mert 7-10 nap a fizikai kártya, és addig ajánlókódod sem lesz?!
És akkor utólag tudod meg azt is, hogy ajánlókódod csak akkor lesz, ha megvan a 3 vásárlás kártyával.
Én pörgöm túl? Egyik ügyintéző ezt mondja, másik azt. Kerekperec semmit nem tudnak leírni előre. Nem hiszem, hogy túlpörgöm, de ez azért gerinctelenség a részükről.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
ovics
aktív tag
Nem kimondottan ezért lenne, de előny lehet ha van valahol, ahol egyébként is jó a hitelkártya konstrukció. Amúgy meg nem igazán szeretnénk használni, csak ha már amúgy is aktuális a vásárlás és az autóbérlés miatt valószínűleg kell, akkor értelmeset szeretnénk kiváltani.
-
zeon.hu
nagyúr
Igen, ezt próbáltam kideríteni, hol lehet a hiba.
Később kérdeztem is, "ha Curve hiba"!
A kút helyes összeget kapott (rajta van a nyugtán).
Curve-nél eddig nem találkoztam ilyen hibával, így első blikkre gondoltam az MBH -ra, de mint valószínűsíthető, nem ott a gond forrása.#?*@&!
-
axioma
veterán
-
RR-13
őstag
A videót csak most néztem meg, és benne van az is, hogy tudott a halálesetről, és annak ellenére utalt, de előtte nem jelentette be a halált a banknak. Minden eset más és más.
Az utalások voltak jóhiszeműek, mert eleve az örökösöknek ment a pénz. Viszont az, hogy a banknak nem jelentette be nem volt jóhiszemű, azért kapott megrovást, és azért nem mentették fel. (én egy másik ilyen esetre írtam, hogy felmentették az illetőt, mert ott teljesen jóhiszeműen járt el, mert nem tudott a halálesetről, azt hittem a két eset ugyanaz, és EBBEN TÉVEDTEM.)
A videós esetnél az ítélet végül is egy ejnye-bejnye lett, tehát megrovást kapott, ami nem büntetés, hanem intézkedés.
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
Engedd el! Többet ér az egészséged.
Az összes nyomozóhatóság megállapította a bűncselekmény elkövetését
Jó interjú, sokat lehet tanulni belőle.
Kicsit rövidítettél, mert nemcsak a nyomozóhatóság, hanem a bíróság is megállapította a bűncselekmény elkövetését. Így még okulásra méltóbb az eset.
Szegény jószándékú jóbarát megtapasztalta, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Elítélte a bíróság, megrovást kapott. Azért csak ennyit, mert a cselekmény társadalmi veszélyessége csekély volt.
De a világ már csak olyan, hogy más kárából sem tanul mindenki. Van, aki úgy értelmezi a bíróság konkrét elmarasztaló ítéletét, hogy mivel nem 20 év fegyházra ítélték a szerencsétlent, ezért ez valójában a bűncselekmény hiányában való felmentéssel egyenértékű. -
RR-13
őstag
A cikk hiányos. Lehet feljelentést tenni a rendelkező ellen, és tarthat akár 3 évig is a büntetőügy.. ami nem véletlen 3 év (mert ha egyértelmű lenne a bűncselekmény, akkor az max 1 év alatt lezáródna marasztaló ítélettel), viszont nem volt bűncselekmény, ezért a 3 év után a terheltet bűncselekmény hiányában felmentették.
Nyugodtan keresgél még cikkeket, mert ezek semmit nem cáfolnak abból, amit én írtam, és már túlzás megint, amit csinálsz.
Megkérlek, hogy fejezd be a hangulatkeltést itt a Topikban, mivel ez szembe megy a PH. elveivel!
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Fordítva: én érzem magam szerencsésnek a gyermekeim miatt.
A pénz nálunk nem tabu, segítünk nekik, hogy pénzügyileg tudatosak legyenek.
Eddig egyetlen nagyobb kiadásnál nem sikerült a kislányom észérvekkel meggyőzni, hogy ár/érték arányban nem az iPhone vétele lenne célszerű, de a saját pénzéről ő dönt én csak tanácsot adhatok, amit megfogad vagy nem ...
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Te teljesen más filmet nézel most folyamatosan... én nem beszéltem arról, hogy a banknak kell majd kártérítést fizetni, hanem arról, hogy a pénz visszaszerezhető, ha nem vették még fel.
És igen is, hogy a bank fellép a csalások ellen minden fajta módon.
És ebben az esetben a csalás alapja a jóhiszemű ügyféli tévedés a jog szerint, mivel én nem banki oldalról közelítettem, mint súlyos gondatlanság, ami a szerződésben van, hanem jogilag, és attól még a bank is köteles eljárni ilyen esetekben, és megtenni amit tud.
-
RR-13
őstag
Ezt te honnan vetted?
"hiszen a teljesítés megtörtént, a csaló megkapta a kért terméket/szolgáltatást"Amennyiben kamu oldalon adták meg a kártyaadatokat, akkor nem teljesült semmilyen teljesítés, és senki nem kapott semmilyen árut vagy szolgáltatást, legalábbis nekem ezekből nem ez jött le:
"áldozatul esett a GLS-es vevői csalásnak.
Megadta a bankkártya adatokat, és lehúzták a kártyáról az összes pénzt, 560e Ft-ot."Másik Hsz-edre:
Ki mondta, hogy bank fog nyomozni Főleg a rendőrség helyett? Szerintem senki.
Azért írtam fentebb, hogy a csaló jó eséllyel meglesz, de a pénz már nem, ha azt felvették.
Azt sem tudhatod, hogy külföldi csalásról van szó, majd a Rendőrség kinyomozza...És ne írj hülyeségeket, hogy ez tanuló pénz, stb. mert ez nem segítség, és esetleg akkor az lesz, ha nem lehet tényleg visszaszerezni az ellopott pénzt, addig meg nem az.
A banknak igenis jelezni kell a csalást, lopást, és majd a bank megnézi a körülményeket, hogy mit lehet tenni stb.
A többi dolog meg már a Rendőrség feladata, ha pl. Chargeback eljárás nem indítható.És NEM sima reklamációt kell felvetetni, hanem a bankkártyás ügyfélszolgálaton kell a jegyzőkönyvet rögzíttetni a csalásról (vagy ahogyan hívja az adott bank).
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Pontosan nem tudom, hogy miben van a lekötés....nem az enyém.
Azt is tudom, hogy csak a kamatot adóztatják....A számlatulajdonos terve az, hogy megszünteti a számlát és az egészet átutaltatja a K&H bankhoz....ahol van neki eurós folyószámlája mert arra kap rendszeres utalást.
Mivel Hajdúszoboszlón nincs Raiffeisen Bank ezért Debrecenbe kell mennie. Idősebb , ezért a személyes ügyintézést preferálja.
Ezért is lenne megszüntetve a számla és áthelyezve a lóvé a K&H-ba.
A Hajdúszoboszlói K&H-ban viszont nincs eurós pénztár !
Tehát ha eurót akar levenni , akkor 30 méterrel odébb az OTP autómatájánál tudja ezt megtenni.Érdekes az egész....és kissé nekem komplikált is.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sifarr
senior tag
SEPA-átutalás esetén az összeg teljes egészében ... Mindkét fél kizárólag a saját pénzforgalmi szolgáltatójának díját viseli.
Ez igaz, de csak részigazság. A SEPA csak az euróban történő utalásokra érvényes, valamint az EU-n belüli utalásokra - kivéve az EU-s ország belföldi eurós utalását!
Ez pont úgy működik, mint a telkó cégek esetében a roaming. EU-s országban a belföldi díjazásod szerint fizetsz. Mind a két szabályozást az EU hozta. Pont azért, mert a telkó cégek is, a bankok is imádták a roamingot és a nemzetközi utalást, degeszre keresték magukat. És nem örültek a szabályozásnak.
Viszont mivel a SEPA belföldön euró esetében sem hatályos, ezért "furcsa" helyzetek alakulnak ki.
Jim74-nek Online csomagja, belföldre korlátlanul díjmentesen utal forintot. Benne van a kondíciós listájában (fenn linkeltem), hogy a CIB-es eurós számlájáról díjmentesen utalhat bármennyit pl. bármely osztrák bankszámlára. Viszont ha a devizaszámlájáról egy belföldi devizaszámlára utal, akkor már díjat kell fizetnie. Nem +furcsa"? Külföldre ingyen, belföldre pénzért?
A MÁK-os euró utalás belföldi utalás, azaz nem vonatkozik rá a SEPA. Ezért itt megjelenhet díj.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Igen, a megszakadás esetén sem hívnak vissza minden esetben...
Általában akkor teszem le, ha nem engedi, hogy elmondjam, hogy én mit szeretnék, nem nagyon enged szóhoz jutni, és helyette mást magyaráz, amikor nem is azt kérdeztem, vagy kértem... akkor már nincs értelme tovább erőltetni a beszélgetést, hívok másik ügyintézőt.
Jó téma ez, ezek szerint kb. mindenkit is érint. -
sifarr
senior tag
Mert szerintem (!) az O/N kamat csak hétköznapra számítódik
Hát? Akkor szerinted hogyan működik a rendszer?
Az O/N kamat a jegybanki ügyletekre vonatkozik.
Akkor
- a jegybank hétvégére minden egynapos betétet visszaautal és minden egynapos hitelt visszafizettet a pénzintézetekkel? Vagy
- pénz marad a jegybanknál/pénzintézeteknél, de hétvégére mind az egynapos betétkamat, mind a hitelkamat nulla lesz?
Másképp működik ez. És azt is figyelembe kell venni, hogy ezekkel az egynaposakkal mit akar elérni, szabályozni a jegybank. Pl. a pénzpiacot (bankközi piacot) is, ahol szintén köttetnek ügyletek, akár 1 napra is. Az itteni kamatlábakra is hatással akar lenni a jegybank az O/N kamatlábakkal.
De ez a topic témáját csak nagyon áttételesen érinti. Nem kell vele foglalkozni. -
nagyúr
A Kincstárban belföldi deviza számla esetén is IBAN számlaszámot kell megadni, ugye? Próbáltam a 3x8 karakterest is rögzíteni, de arra nem engedett EUR-t utalni.
SEPA-t napi egyszer dolgozzák fel? Csak azért kérdezem, mert még mindig nem érkezett meg a CIB EUR számlára az összeg. -
Noxy
veterán
Nem számolok, mert le sza..azt a 0.00001 Ft-t, mert megtehetem.
Komolyan ez vicc hogy netto fillérbasz.. megy a fingdarálás, közben meg mindenki sac/kb fizeti a közüzemi számláit, évi 1db elszámoló számlával.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
axioma
veterán
Ha jol ertem a kiirast, jelenleg az ajanlott csak a 30e-et kapja, az ajanlo kap tovabbi 10e-et. Mondanam hogy odaadom/megfelezem de olyan sokara adjak oda, hogy tartok tole el fogom felejteni igy meg inkabb nem igerek... de gondolom lesz ilyen jelentkezo.
Technikailag mivel az ajanlo ki kell toltse az ajanlott minden szenzitiv adatat, ellenben az ajanlotol csak a ne'v es a kodja (belso szamlaazonositoja) kell, ezert ugy szokas hogy ezt adjuk az ajanlottnak es maga csinalja meg a regisztraciot az ajanlo neveben.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen Hk, folyószámla hitelkeret is benne van 5%-al számít be.
Nálunk asszonynak volt otp-s hk-ja, amit sosem aktivált az is benne volt és a folyószámla hitelkerete is, amit kb 10 éve nem vett igénybe. Hitelfelvétel előtt ezek fontos dolog lehetnek. Nyilván mindkettőt megszüntettem vele. -
RR-13
őstag
Egyébként a kártyával kapcsolatban azzal összefüggésben írtam, hogy elkérik, vagy néha "követelik" (követelték) egyes bankoknál, hogy adjuk le, és nem azért kérik, mert az ő tulajdonuk, ilyenre egyszer sem hivatkoztak.
Tehát a téma nem azzal összefüggésben jött fel, hogy kié a kártya. -
-
RR-13
őstag
Ugyan már... Ilyen alapon, ha elhagyja valaki, akkor joguk lenne kifizettetni.
Mióta van kibocsátási díj is, azóta nem nagyon hivatkozhatnak arra, hogy az ő tulajdonuk, mivel a gyártási díjat fedezi a kibocsátási díj, meg amúgy a roppant drága éves díj is fedezi önmagában... -
RR-13
őstag
"SEPA utalásnál a teljesítés devizaneme az EUR, nem a számláé, lehet HUF számláról is sepa-val utalni"
Igen ezt azért tudtam korábban is, csak még sosem utaltam Revolutra Ft-ot, mert a kártyával egyszerűbb, és díjmentes is.
Jó mondjuk hülyeséget kérdeztem, hogy határozzák meg a 20 ezres díjmentes határt.
Nyilván átváltják majd a 20 ezres Ft összeget EUR-ra, és azt utalják át, és akkor az díjmentes.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Igen aztán láttam már felette, hogy az SEPA utalásra vonatkozó Ft díjak.
Megzavart a Ft összegű díj, gondoltam a Forint külföldi utalásokra is azt alkalmazzák, nem néztem, hogy felette SEPA, és egyéb EUR utalás van írva.
Bocsi mindenkitől.Csak most meg nem értem, hogy, ha EUR utalás lehet a SEPA, akkor miért Ft díja van, miért nem EUR díja
És, hogy határozzák meg a 20.000 Ft-os díjmentes határt EUR utalásnál, átváltjákMindenesetre azért is tettem be a hirdetményt, hogy, ha elnézek valamit, akkor is a táblázatot veszi majd figyelembe a kérdező.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Igen mondjuk az MKB-Erste párosítás is más, mert az MKB napközbeni elszámolás rendszerében azonnal elmegy...
Viszont a rendszeres/határidős utalás csak munkanapon teljesül, amikor azonnal könyvelik is le a célbanknál, mint az Erste-nél, ezért nekünk sok esetben nem jó a határidős/rendszeres utalás ezért sem mert, ha hétvégére esik a dátum, akkor nem megy el, csak hétfőn.Mi már 1 éve kb. csak AFR-ben utalunk, és el is szoktam a határidőstől...
Van, amikor hétvégén utalok mindent, és azonnal megkapják, de hétfőn könyvelik.
-
RR-13
őstag
Igen erre én is gondoltam, de nekem sosem "ment el" korábban sem a határidős utalásom azonnal a bankból, illetve nem érkezett meg egyik másik bankba sem (mindig volt 3-4 óra, reggelhez képest), de ehhez most még hozzájöhetett pl. a fentebb írt MKB lassulás, és az MKB banki lassabb jóváírás is, valóban.
A GIRO-nál is volt ez a 4 órás szakaszos feldolgozás régebben is...
Mindegy is mi volt, mert akkor járunk legjobban, ha AFR-ben utalunk.
Az viszont általában biztos, hogy a határidős utalás nem fog reggel kb. 08:01-kor megjelenni a célbank számlánkon, főleg, ha az hk. számla.
A határidős utalásnak volt/van az a kis "előnye", hogy, ha a pénz még nem ment el a bankból, akkor vissza lehet vonatni, igaz jó pénzért bizonyos bankoknál, talán még úgy is, hogy nem kell a másik fél hozzájárulása, mert még a pénzt nem kapta meg a célszámla tulajdonosa.
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Pedig szerintem már 1-2 (és tuti ennél több van) késedelmes befizetés kamatán is többet keresnek, mint amennyit a határidőre fizetők, a számukra rossz ügyfelek elvisznek a háztól.
Mert igaz ugyan, hogy a kártyadíjat meg a havi zárlatit tőlünk is elviszik, viszont a másik oldalon a visszatérítésekkel vastagon pluszosak vagyunk (remélem ebben a körben nem gond, ha többesszámot használok, feltételezem, hogy aki a fórumtársak közül HK-t használ, az tudatosan teszi )Nem csak a cahbacknek, a kuponozásnak sincs. Korábban talán a TLC-n ment egy Kuponzsonglőrök című sorozat, na abban voltak meredek dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
De hogy ON is legyek, a CIB LÜSZ szerint egy hónapos a felmondási idő [link]
Mint mondottam volt, a 30 nap az általános felmondási idő. De ...
Most én is idézek, de nem az Általános Üzletszabályból, hanem a Bankszámlákra vonatkozó Különös Üzletszabályból.
1.8 A Bankszámla, a Keretszerződés megszűnése
1.8.1 A Keretszerződés határozatlan időre jön létre.
1.8.3 A Szerződés megszűnésre vonatkozó rendelkezésein (különösen az LÜSZ 9.
szakaszának (Felmondás, Azonnali Hatályú Felmondási Események, Egyes
Megszűnéssel kapcsolatos Rendelkezések) rendelkezésein) kívül az alábbi
szabályok vonatkoznak a Keretszerződés megszűnésére.
1.8.4 A felek a Keretszerződést közös megegyezéssel is megszüntethetik az arra
vonatkozó megállapodás szerint.
A megállapodás tartalmazhat a 30 napnál rövidebb időszakot is. -
Oliverda
félisten
Ha bármelyik kártyán bármelyik kereskedő sikeresen csinál egy nullás autorizációt, utána bármikor bármilyen összeggel beterhelheti (vagy legalábbis megpróbálhatja beterhelni) a mögötte lévő számlát?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
SzGee
aktív tag
De hogy ON is legyek, a CIB LÜSZ szerint egy hónapos a felmondási idő
[link]9.7. Rendes felmondás
Amennyiben a Szerződés másképp nem rendelkezik, a Szerződést írásban:
9.7.4. az Üzletfél indokolás nélkül, 15 napos (Hitel-, Kölcsönszerződés, esetében 30 napos)
felmondási idővel jogosult felmondani.
9.7.5. az Üzletfél a Keretszerződést indokolás nélkül 1 hónapos felmondási idővel jogosult
felmondani.If you leave me, can I come, too?
-
sifarr
senior tag
Hát ez így nem fog menni, a bankok 30 napra szűntetik meg a számlákat, pláne azokat, amelyikhez kártya is tartozik,
A 30 nap az általános felmondási idő az ügyfél oldaláról.
A kártya esetében pedig, mivel elektronikus kártya esetében a vásárlás mindig engedélyköteles, az összeg zárolása is azonnal megtörténik. Tehát ha nincs zárolt tétel, akkor a kártya megszüntethető. -
RR-13
őstag
-
sifarr
senior tag
minden bank kitakarja a kártyaszám közepét a grániton kívül
CIB sem takarja ki, tehát a "minden" nem igaz.én bankban dolgozom, de nálunk még belső levelezésben is tiltott a teljes kártyaszám használata lehet ezért vagy paranoid
Én vagyok paranoid? Engem pont nem zavar a teljes kártyaszám megjelenítése a kivonaton - ahogy a többi adaté sem.
Azt azért elárulhatnád, hogy melyik bankban dolgozol! Mert pont ott nem nyitnék számlát. Ahol a banki belső rendszerében ez az adat tiltott, na, ott még az alkalmazottakban sem bízhatnak. Banki kártyavédelem sem nagyon lehet. Hogy bízhatnék akkor benne én? -
sifarr
senior tag
amazonon pld semmilyen cvv és lejárati dátum nem kell a vásárláshoz
Ezt tudtam, de ... Kivonatról írtál, azon szereplő kártyaszámról. Több nagyságrenddel nagyobb, hogy vásárlás, kp-felvét során megszerzi egy illetéktelen a kártyaszámot, mint hogy a kivonatodhoz hozzáférjen. Főleg, ha elektronikus kivonatot kérsz, aminél a postán sem "tűnhet el" a küldemény.ráadásul egy generátorral simán végigfuttatják az összes lehetséges cvv és lejárati dátum variációt és máris megvan minden adatod
Hát ...? 3-5 év lejárati idő az 36-60 kombináció szorozva az egyszerűség kedvéért ezer cvv kódvariációval. A generátor milyen időközzel próbálkozik? Heti, napi, ezredmásodperces? Nagyon meg lennék lepve, ha a banki rendszerek nem tiltanák a kártyát már pár egymásutáni, hibás próbálkozás után. Nekem ez a generátoros megoldás nem életszerű.Egy illetéktelen kézbe jutott kivonat többi adatával sokkal könnyebben vissza lehet élni a ma divatos telefonos, "megkeres a bank ügyfélszolgálata" módszerrel. Persze, ha pont olyan személyhez jut el a kivonat, aki visszaélni szeretne.
Bocs, de nem győztél meg. Viszont ha téged ez zavar, akkor Rafi. Ők kitakarják a kártyaszám közepét.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest