Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz zsola400 #18870 üzenetére
Igazából egyik állításodat sem tudom hovatenni.
"Visszavásárlás
A kamatfizetést követő 5 munkanapos időintervallumban a forgalmazók nettó 100%-os árfolyamon (ami a névérték) plusz a visszavásárlás értéknapja szerinti felhalmozott kamaton jegyeznek vételi árat a Magyar Állampapír Plusz sorozatra és vásárolják vissza a befektetőktől. Az ezen kívüli időszakban a Forgalmazók meghatározott feltételek mellett napi vételi árfolyamot jegyeznek a Magyar Állampapír Plusz sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően a Forgalmazók üzletszabályzatában leírtak szerint eladhatóak."Ebből számomra ez derül ki, hogy azon az 5 napon kívül nem kell névértéken visszavenni. Ha az idézeted egy konkrét banki szabályzatból jön, akkor az talán csak arra a bankra vonatkozik és semmi nem garantálja, hogy a következő 5 évben nem fog változni a szabályzat.
26 nap után vagy 0-án.
Ha itt arra gondolsz, hogy ezt a 0,25%-ot 26 nap termeli ki, akkor az értelmezésem szerint ez nem igaz. Az első kamatjóváírás valamikor a 180. napon történi meg. Azelőtt bármelyik napon adod el, a fenti feltétellel minusz 0,25%-ban leszel a tőkéhez képest. A ~185. és ~360. nap között pedig +1,5%-on állsz, ha akkor kell kiszállnod.
Ha valamelyik banknál névértéken is tudsz kiszállni, akkor is igaz, hogy pl. 10 hónap után kiszállva a 4*újrakötött tripla3-mal feljebb vagy, mint a MÁP+-szal (már ha a tripla3 marad éves 3%-on végig, szóval persze itt is van kockázat). Nem számoltam most ki pontosan, de szerintem a második év végéig vannak még olyan időszakok (pl. 22-23. hónapban), amikor a folyton újrakötött tripla3 (ha marad éves 3%-on) többet hoz, mint a MÁP+ visszaváltáskori levonás nélkül is. A második év utáni kamat jóváírást követően, talán már nincs több ilyen (ki kéne számolni, talán a 35. hónapban még előállhat), illetve ha akkor már sejti az ember, hogy egy éven belül kell a pénz, akkor vissza lehet váltani a 2év utáni 5 napban és akkor megkeresni a legjobb rövidtávút. Szóval szerintem az igazi vízválasztó (ha egyébként az ember a gránitnál van, csak emiatt valszeg nem éri meg váltani), hogy fixen fél, 1, vagy 2 évre benn tudja-e tartani MÁP+ban a pénzt.
Tehát alapvetően itt is igaz, hogy a kamatprémium a rosszabb likviditásért "cserébe" jár.
(De mint, ahogy a hsz-t kezdtem, lehet félreértem, hogy pontosan mit akarsz mondani.)[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest