Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz INGJOKE #34297 üzenetére
igen, találd ki. MNB bankszünnapra vonatkozó előírásainak megfelelően 60 és 30 nappal is kimentek ezek az értesítések, és még egy csomó másik is, pl. országos napilapokban történő hirdetések is. a kártyás vásárlás és fizetés menni fog.
nem írnak jóvá semmit, kompenzálni akkor kell, ha az átállás elhúzódik. amikor két hónapon keresztül nem tudtam bért fizetni a MBH csodás átállásai után, akkor sem kaptam semmilyen kompenzációt.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
válasz INGJOKE #34297 üzenetére
Miért lenne meredek? Én nem érzem annak.
"Nagyon fontos, hogy betéti és hitelkártyák használatára a bankszünnapok alatt a 2024. június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség."
"a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton sem."
Máshol is van ilyen. MBH-nál közel egy hetes átállás volt, 4-5nap biztos volt, hosszú hétvégén, amikor fuzionált. OTpnál is van/volt leállás több napra egy olyan cikket is láttam.
Ha meg nem hívják fel a figyelmet, akkor meg az a gond. Elég lenne egy E bombát ledobni, és máris totál káosz lenne, mert minden elektronikusan megy. Akkor nem az lenne a baj, hogy nem tudod felvenni, hanem, hogy elszállt, a pénzed, míg a papír az megmarad.
"És a kp felvét díját amivel felkészülsz hétvégére jóváírják? "
Múlt héten nem működött a MBH atm ahol fel szoktam venni, most akkor nekik is panaszkodnom kellene, mert más bank atmnél vettem fel pénzt? (Mielőtt belekötnél én Revoluttal vettem fel, de biztos akad olyan ügyfél aki nem.)(#34298) merqree
A legtöbben nem így gondolkodnak, minek még egy számla. De igazad van, sokszor hasznos.
Sőt, akár diverzifikálni is lehetne földrajzi értelemben is.#48854) vnorbi
"Én szoktam hitelkártyára pénzt rakni azonnali utalással közvetlenül vásárlás előtt,"
Ennek mi értelme? hitelkártyán van pénz, ha nem utalsz rá akkor is. Ha meg van pénzed, akkor meg minek hitelkártya (1-2% visszatérítés? Valamelyik nem is ad, ha túl töltöd.)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz INGJOKE #34301 üzenetére
legyen likvid a pénzed (ne lekötésben legyen, ne ekkor akarj máshonnan utaltatni ide)
az más kérdés, hogy ilyenkor azért mindig van egy kockázat, hogy:
a, mégsem sikerül 30 óra alatt visszajönni,
b, nem tervezetten másik rendszereket is megfektetikIt's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
vnorbi
aktív tag
válasz INGJOKE #34301 üzenetére
Szerintem annyit, hogy ha valaki kártyáról akar költeni vagy pénzt felvenni, akkor még a bankszünnap előtt utalja, utaltassa, fizesse be a pénzt a számlájára.
Én szoktam hitelkártyára pénzt rakni azonnali utalással közvetlenül vásárlás előtt, az most hétvégén nem működne, legkésőbb pénteken kellene beutalni, hogy hétvégén el lehessen róla költeni.
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #34283 üzenetére
Nagyon sok köze nincs a kettőnek egymáshoz:
Az Erste Privi X-ben csak 20 ezerig teljesen díjmentesek pl. az utalások, és nem ingyenes a Push havi díja sem.
Beszedési megbízások: 0 Ft + 0,3% Tr. illeték, max. 10 000 Ft a beszedési megbízások teljesítésének díja, tehát az sem díjmentes.A BM Privi 2.0-ban meg ezek teljesen díjmentesek:
0 Ft számlavezetési díj
0 Ft tranzakciós illeték
0 Ft átutalási díj
0 Ft éves kártyadíj
0 Ft a tranzakció értesítő Push üzenetek havi díja -
törölt tag
válasz INGJOKE #34164 üzenetére
Közben rájöttem hogy ha gáz van, majd HBO Maxhoz csinálok egy virtuális kártyát amíg ez rendbe nem jön. Sokáig azzal használtam csak meguntam hogy 6 havonta újat kell generálni. Aztán reméljük ha átalakul Maxra, akkor is menni fog a virtuális kártya. Sok helyen nem lehet vele fizetni.
-
törölt tag
válasz INGJOKE #34155 üzenetére
Most próbáltam neten venni valamit de nem jó, hiába fogadom el appban a fizetést, végül hibát dob a netes felület.
Nem emlékszem hogy az előzőt valaha is használtam volna PIN-nel.
Appban aktiváltam, az miért nem elég? Túl van bonyolítva ez az egész. Most nézem a CIB oldalát, azt írják amit mondtatok. Tiszta hülyeség. Felesleges körök, nincs elég baja az embernek...
[ Szerkesztve ]
-
Siffredi
senior tag
válasz INGJOKE #34061 üzenetére
Az utalásra azt mondták, ingyenes, és tranzakciós adó sincs 20 ezer Ft alatt. Még azt is mondták, hogy ha a hitelkártya tartozásomat 20 ezrenkénti utalásokkal egyenlítem ki, akkor minden díjat megúszok.
Mondjuk ha megkapom a jóváírást, és felszámolják a díjakat, még kijöhetek éppen nullára... -
törölt tag
válasz INGJOKE #33696 üzenetére
Semmi köze ennek a szektákhoz, én is évtizedekig voltam takarékos, egyszerű oka volt, az volt a legközelebb és megfelelt. Még bankkártyám sem volt sokáig, igény sem volt rá. Később netbank, meg hasonlók ugyan ez. Mellette egyszer volt pár évig Cibes számlám, ennyi. Az a számlacsomag, ami volt, meg költségek nekem teljesen megfelelt, nyugdíjasoknak nem volt olyan csomagja időközben váltottak, de kedvezménynél sem tudták reprodukálni.) Az emberek többsége nem ugrál bankról bankra, mert nincs értelme.
Tudom itt a topikban más a felfogás, de a topik az lehanyagolható kisebbség nagyobb vagy országos méretben nézve.
K&Hnál új hirdetmény kerül fel, ha valakit érdekel. ÉS, mert kötelezően be kellene számolni, úgy látom ilyen eseményekről. hirdetmény
Ajánlásnál nincs változás.[ Szerkesztve ]
-
kapasz
tag
válasz INGJOKE #33396 üzenetére
Nem az összeg nagysága az érdekes, hanem hogy hogy lehet az, hogy egy bank ismétlődő jelleggel a SAJÁT díjszabását nem képes a rendszereiben hibátlanul végigvinni, nem kevés ügyfelénél.
Egyszer mindenki hibázhat, az ismétlődő jelleg az, ami miatt az MNB-nek foglalkoznia kellene az üggyel.
[ Szerkesztve ]
-
dattila
csendes tag
válasz INGJOKE #33387 üzenetére
Úgy emlékszem anno külön kellett szólni a Bankmonitoros kontaktnak .Szerintem te is akkor nyithattad a számlát ,mint én;ez volt az első havi zárlat .Azt rögtön az elején egyszer beterhelték tévesen ...
Az előző válaszom a márciusira vonatkozik .[ Szerkesztve ]
"Le style c`est l`homme meme."-Georges-Louis Leclerc de Buffon
-
-
Merlini
tag
válasz INGJOKE #32801 üzenetére
Dombornyomott Mastercard-ból két hitelkártyám van (Cetelem és CIB) és két betéti (Gránit) forint és euró (ez utóbbit visszaadom évforduló előtt, nekem nem ér 20€/év ~7800-8000 Ft-ot).
Visa-t ezért választottam az Erste-nél, CIB-nél meg csak ezt adták és mivel mindkettő kártyaszáma 47-el kezdődik Electron-ok.
Igen van amikor jól jön, ha van mindkét kártyatársaságtól bankkártya.Apropó volt az utóbb 3-4 évben olyan regionális terminál leállás, ami csak az egyik kártyatársaságot érintette, emlékeztek ilyenre?
#32803 RR-13 Értem.
#32809 RR-13 Az első nyolc számjegy megegyezik a januárban kiküldött Erste kártyán lévővel.
Revolut fizikai és virtuális VISA kártya egyaránt 4165 -tel kezdődik, (A fizikait 2022 nyarán cserélték erre MC-ről).[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
-
pictigjis
senior tag
válasz INGJOKE #32149 üzenetére
csak annak jobb, aki nem maxolta ki az emelt kategóriákat. mert akik kimaxolták, azoknak most durván bemutatott az erste
természetesen nem lesz új kategória, és igazi sunyiság, hogy a választható kategóriák csökkentése mellett a benzinkutas 30 ezret is változatlanul hagyták (újabb bemutatás, de megtehetik)
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #31791 üzenetére
Örülök, hogy sikerült végül, és ha nem is gyorsan de beadta a derekát az UC.
Sajnos ezt egyébként sok ügyféllel "megcsinálják", és aki nem fórumozik az nem olvashatja, hogy nem úgy van az, ahogy azt a banki ügyintéző gondolta.
Ennyiért biztos, hogy jó sütit fogsz venni, egy képet majd megérne...
-
TrollBalint
addikt
válasz INGJOKE #31467 üzenetére
Én nem találtam androidon. Mondjuk nincsen bankkártyám, de nem kellene összefüggenie. De, mivel nem nagyon használom ezt a számlát, így nem igazán érdekes
MOndjuk havi 250 Ft-t inkább ránézek hetente
[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #31340 üzenetére
Na ez jó hír.
Akkor ez volt az, amikor a számládat lezártad a bankfiókban és kérték, hogy utalj a számládra fedezetet, hogy a havi zárlati díjat le tudják vonni, annak ellenére, hogy abban a hónapban is teljesítetted a havi elvárt utalást a díjmentes számlavezetéshez? Ugye?UC kitalálta ezt a marhaságot azoknak a volt ügyfeleknek, akiknek valamilyen visszafizetés, vagy kártérítés jár, hogy küldjön be aláírással ellátott nyilatkozatot, hogy a saját számlája az, amire kéri a visszautalást.
-
sifarr
senior tag
válasz INGJOKE #30781 üzenetére
Itt a hivatalos tájékoztatás, hogy mit és hogyan.
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #30204 üzenetére
Fentebb írtam az e-mail címet.
Az ügyintéző jó nagy marhaságot mondott, ugyanis a hirdetményben tárgyhóra vonatkozik a kedvezmény, amit utólag írnak jóvá, a következő hónap elején, ha előtte lévő tárgyhóban teljesítetted a min. 75 ezres bejövő utalást, ami nem előző hónapra szól.
Vagyis a hónap eleji utalás az adott hónappal összefüggő zárlati díj jóváírásának a feltétel teljesítése.
Amit záráskor terheltek díjat, az is az adott hónapra vonatkozik, csal előbb lett terhelve a zárás miatt.
A hirdetmény szövege erre vonatkozólag:
"1 A számlacsomag normál zárlati díja 1 335 Ft/ hó/bankszámla. A számlacsomag zárlati díja az adott hónapra vonatkozóan minden esetben terhelésre kerül az ügyfél bankszámláján. Amennyiben a tárgyhónapban legalább 75 000 Ft jóváírás érkezik átutalásból (amelybe a saját számlák közötti átutalások nem számítanak bele) a számlára, akkor a zárlati díj teljes összege jóváírásra kerül a bankszámlán"
Záráskor terhelték Neked a zárlati díjat, és kértek rá egy utalást, hogy le tudják vonni a díjat, vagyis, hogy ne legyen mínuszba a számla (pedig azt is megtehették volna).
Egyébként a fenti hivatkozás szerint, akkor is terhelik a zárlati díjat, ha teljesítetted az elvárt utalást, de a jóváírás a következő hónapban fog megjelenni a kivonaton (ha lenne), és mivel Te már zártad a számlát, ezért a jóváírást nekik kellett volna elvégezni a fenti két példa valamelyike alapján, azonnal.
Tehát a kedvezmény a következő hónap elején járna neked, az előző hónapban (zárás hónapjában) teljesített utalási jóváírás miatt, amikor teljesítetted az utalást.
Nálad már nem fog megtörténni köv. hónap elején a jóváírás, ezért kellett volna neki jóváírni azonnal.
Na ezt sem tudtam röviden leírni. és jön sifarr, aki majd ezt is értelmezi..., de remélem, hogy úgy, ahogy én is értelmeztem.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #30200 üzenetére
Mi úgy szüntettük meg, nem kellett fizetni a zárlati díjat, ráadásul azt hónap végén terhelték nekem, pedig én a számlát hónap közepén zártam, és a hónap végén ugyan terhelték az 1.166 Ft zárlati díjat, de következő záró kivonaton, technikailag jóvá is írták maguktól, ami látszik a következő záró számlában.
Akkor ismét egy "ügyetlen" stb. ügyintézőt fogtatok ki.
Amennyiben teljesítettétek a havi elvárt jóváírást, akkor nem jogosan fizettetik ki a zárlati díjat.Rokonnak meg a június 13-án zárt számlánál átvezetéssel jóváírták a zárlati díjat (alább látható), amit a szintén aznap, a záráskor terhelt, tehát a két fenti példa alapján is van lehetőség zárlati díj mentesen zárni a számlát az UniCreditnél, csak nem szabad hagyni magunkat, hogy mindent belénk beszéljenek.
Én a helyedben panaszt adnék le, és az élő, más banknál lévő számlaszámodra visszautaltatnám a zárlati díjat.
Itt tudsz panaszt leadni e-mailben: panasz@unicredit.eu
Az ügyfélazonosítód, és a születési adataid legyenek benne a panaszban, a számlaszámmal együtt, amit megszüntettél.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz INGJOKE #29804 üzenetére
Én befutottam olyanba ahol a szép kártyát csak x nap foglalás után fogadják el. Szerencsére, meg tudtuk beszélni telefonon, tulaj kikötése, nem a recepciósé az ötlet.
Viszont volt pozitív eltérés is. Vagy vmi benéztek vagy már bele volt számítva.Másik tapasztalat, volt ahol szép kártyával fizettem. És később megint lett volna egy pár száz forintos dologra, de megkért, hogy inkább legyen készpénz vagy kártya ne kelljen már belépni vacakolni ennyit vele. Ez egy teljesen korrekt dolog.
INGJOKE, te vagy aki csak kártyát használ?
Volt olyan eset is ismerőssel, ahol mondták, hogy akkor drágább lesz maga sem akar többet fizetni emiatt ugye? Olyan is ahol csak utalni vagy qr-kóddal lehet fizetni, az sem mindenkinek nyerő.#29805 cocka
Nem tudom mire mennek vele, ha központilag döntenek úgy, hogy euró csak digitálisan vagy max 5 eurós címletben lesz. Akkor a forintnál nagyobb a mozgástér, mert nem kell máshoz alkalmazkodni, kötelezően. Vagy visszatérnek a shilingre a sógorokSzerintem is elfér egymás mellett többféle fizetési lehetőség. Telefont még nfc-s fizetésre nem használtam, de tudná. QR-kódot használnám, ha ingyenes lenne. Fontos, mindenki eldönthesse miben szeretne fizetni.
#29807 INGJOKE
Utána ne nagyon menjél arra felé...
Én is tudok olyan helyet, ahol nem lehet kártyával (x óráig), mert csak egy terminál van, és egyik kiszolgáló egység időszakosan van csak nyitva. Nem csinálok belőle problémát.#29810 axioma
Ez szerintem nagyon nem terjedt el. Nagyon kevés hellyel találkoztam, vagy hallottam, hogy utalj. Szerintem körülményes is. De QR-kóddal, ha ingyenes lenne, az beleférne És a sort sem tartjuk fel, ha van"Ez a nyomásgyakorlás pedig nagyon jó arra, hogy felhagyjanak azzal"
Ez függhet attól, is hogy mennyire szimpi vagy fordítva, hogy áll a dolgokhoz összességében. pl aki azt mondja akkor többe kerülne az könnyen utóbbi kategóriájában találja magát[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29815 üzenetére
Önmagában, ha most írsz, akkor vélhetően majd csak egy tájékoztató levelet kapsz, és lehet, hogy a Fogyasztóvédelem a bejelentésedre tart majd egy átfogó ellenőrzést a vállalkozásnál, amit nagyon nem fognak szeretni ott a tulajdonosok.
Viszont legközelebb, ha ilyen van, akkor a vásárlók könyvébe be kell írni pár mondatot arról, hogy mi történt, hogy nyoma legyen, és arra kötelesek választ adni 30 napon belül.
Amennyiben nem kapsz választ, és ezt is jelzed a Fogyasztóvédelemnek, akkor a Fogyasztóvédelem az alapügyben is eljár, megvizsgálja a helyzetet, nyilatkoztatja a vállalkozást az alkalmazott szabályok okáról, stb, tehát érdemi eljárást indít, és a beírással kapcsolatban is és, ha nem kaptál választ 30 napon belül, akkor bírságot is kaphat a vállalkozás.Ez a nyomásgyakorlás pedig nagyon jó arra, hogy felhagyjanak azzal, hogy vásárlóellenes szabályokat vezessenek be, megkerülve a szabályokat, akár félig törvényesen is.
A válasz költsége önmagában is több lesz nekik, mintha engedtek volna fizetni kártyával.
Lényegében a nyomásgyakorlás nagy fegyver ellenük. Amennyiben mindenki beírna a vásárlók könyvébe pl. azért, hogy 2 ezer alatt csak kp.-val lehet fizetni, akkor jó eséllyel rég felhagytak volna ezzel.A Fogyasztóvédelem konkrétan nem a kártyás fizetéssel kapcsolatban járhat el, hogy lehet-e fizetni vagy nem, hanem az azzal kapcsolatos megfelelő tájékoztatás hiányával kapcsolatban, hogy a vásárló megfelelően tájékoztatva volt-e a belépéskor arról, hogy milyen feltételek mellett fizethet pl. kártyával, és a tájékoztatás törvényes volt-e.
Amennyiben nem volt megfelelő a tájékoztatás, akkor az alkalmas lehet akár arra is, hogy olyan üzleti döntést hozzon a vásárló, amit nem hozott volna meg akkor, ha előre tudja a fizetéshez kapcsolódó feltételeket, tehát a Fogyasztóvédelem tisztességtelen piaci magatartás szabályaiba ütköző jogellenességet is megállapíthat ilyen esetben, több százezres bírság kiszabással együtt.
-
vacs
veterán
válasz INGJOKE #29804 üzenetére
Úgy kötelező a kártyás fizetés, hogy közben mégsem ...
"Melyik hatóságnál kell bejelentést tenni"
A cikkben benne van a válasz.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
axioma
veterán
válasz INGJOKE #29807 üzenetére
Ja, sokat javult azert az AsiaCenter, de me'g mindig vannak anomaliak. A multkor konkretan otthagytam a kivalasztott termeket egy olyan beszolasra, hogy csak kp. Mondtam is neki hogy torvenytelen.
Egy masik kert reszben kp-t. Azt is csak azert nem hagytam instantice ott, mert egyreszt latvanyosan csak 2 ezres volt a penztarcamban (utana 2 hetig el is felejtettem feltolteni), masreszt mert csaladtag altal valasztott ruhanemu volt, ott nem akartam hisztit.
Ha nem azt mondja hogy kp hanem utaljak, akkor sima lett volna nekem barmelyik. De tegyuk hozza, hogy az utalas se olyan egyszeru akkor, ha nem mint maganember hanem a ceg szamlajara kell menjen, konyveloi oldalrol.[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz INGJOKE #29516 üzenetére
Nekünk anno annyi volt, bementünk, mondtuk, hogy meg akarjuk szüntetni az LTP-t, közölték, hogy már nem foglalkoznak LTP-vel, csak telefonon vagy online tudjuk megszüntetni.
Amúgy nekem rémlik olyan, mintha mondták is volna, hogy az LTP ki lett szervezve. A banki igazolást meg nekünk is pénzért állította ki a bank (egy másik) Ki is akadtunk rendesen, hogy még ezzel is lehúznak, hogy leírják papírra, amit az appban is látnihttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29511 üzenetére
Az igen.... Ismerős ez nekem, teljes káosz sem kizárt az Erste ügyintézőknél személyesen is.
Viszont ilyet még nem láttam, hogy ügyfélcserét csinálnak....Az Erste velünk egyszer azt megcsinálta az egyik fiókban, hogy a folyószámlahitelt szerette volna rokonom megszüntetni, de nem engedték neki azért, mert a fiók szerint kell a rendelkező aláírása is a megszüntetéshez, mint adóstárs. Na ezen jót nevettem volna, de én voltam a rendelkező, és mivel nem tudtam bemenni aláírni a semmit, ezért a rokon másik városba ment megszüntetni a f.szla hitelt, ahol nem követelték az aláírásomat.
-
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29277 üzenetére
Feletted leírtam már részletesen is.
Az Őrszemnek vagy 250 Ft havi díja van, vagy felezve van 6 hónapig a Privi 2.0-ban, vagy akcióban elengedik pl. 3 hónapig (korábban volt).Van kivétel jelenleg is egy csomagnál: Privi. 2.0 Partner:
- 0 Ft az Őrszem, a TeleBank, az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás havi díja[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29233 üzenetére
Nem jelenik akkor meg.
Amennyiben lesz saját George appba megadott azonosítója (rendelkezőként, ha ad az Erste ilyet) akkor a saját azonosítójával regisztrált George-ban indított átutalás jóváhagyását, csak neki kell jóváhagyni FaceID-vel, a többi, más azonosítóval regisztrált George app nem kapja meg az átutalásról a jóváhagyást, akkor sem, ha nem lesz saját azonosítója, és úgy kezdeményez utalást.Utalásnál a George appnál nincs jóváhagyó Push, csak a telefonos jóváhagyás, ezért azon a telefonon kell csak jóváhagyni, ahonnan kezdeményezték az utalást, akkor is, ha több telefonon történt a regisztráció azonos azonosítóval.
Az, hogy minden telefon megkap egy jóváhagyást, de csak az internetes vásárlásnál, az annak a feltétele, hogy mindnél ugyanazon azonosítóval történt a regisztráció, és azon belül kezdi el a netes fizetést.
[ Szerkesztve ]
-
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29216 üzenetére
Utólag lehet rendelkezőt a számlához beállítani, de az általad írt ok miatt nem "szükséges".
Az alaphelyzet az, hogy egy ügyfél több telefonjában is elvégezheti, párhuzamosan a George app. regisztrációját, ugyanazon belépési adatokkal IS.
Tehát pl. 2 telefonon is lehet egyszerre a George app., és ha bármelyiken jóváhagyást igénylő tranzakció történik ugyanazon számlán is akár, akkor mindkét (vagy amennyi regisztráció van éppen akkor, az összes) telefon megkapja a Tr. jóváhagyó értesítést, minden esetben.
Gondolom ez világossá tette a helyzetet, és a lehetőségeket.A rendelkezőként, egyéni azonosítókkal történő George app. regisztrációt követően a tranzaktálásnál, elvileg csak annak érkezik jóváhagyó üzenet, aki a Tr. kezdeményezte.
-
addikt
válasz INGJOKE #29154 üzenetére
Kicsit döcögős az eleje...
Vontak eseti átutalás és tranzakcióra díjat, továbbá vontak kamatot is tévesen (ezt elismerték az alkalmazásban történt levelezésben (telefonos ügyfélszolgálat katasztrófa..)).
Fenti dolgokat az alábbi módon írták jóvá:
Eseti átutalás: 2x
Tranzakció: 1x
Kamat: - (sehogy[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29134 üzenetére
A felmondás hónapjában teljesíteni kell a min. 75 ezres átutalást.
Amennyiben van élő bankkártyád még, akkor azzal együtt kell felmondani a számlát, és akkor elvileg 30 nap múlva szűnik meg a kártya miatt (de érdemes rákérdezni az azonnali megszüntetésre, vagy eleve ezt kérni).Egyébként meg a hónap első napján érdemes kezdeményezni a felmondást azonnali hatállyal, ha engedik (kártya lehet akadály az azonnalira).
Vagyis pl. augusztus 1-én átutalod a min. 75 ezret a Zéró számlára, bemész felmondod számlát kártyástól, aztán max. a 30. napon megszűnik az egész, és még ugyanabban a hónapban vagy, mert augusztus 31-el biztos zárni fogják a számlát.
Ez esetben semmilyen díjat nem számolhatnak fel, mert az adott hónapban az elvárt 75 ezer is teljesítve lett.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29091 üzenetére
Másik számlára utalás esetén, a CIB Classic Magánszámláról:
Bankközi azonnali átutalás GIRO-n keresztül:CIB Internet Bank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online 0,625%, min. 89 Ft, max. 68 749 Ft
Bankon belüli átutalás:
CIB Internet Bank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online 0,61%, min. 87 Ft, max. 67 180 FtForint számla terhére a Magyar Államkincstárnál állampapír forgalmazás céljából fenntartott számlára indított forint utalás esetén: 0,261%, min. 89 Ft, max. 56 151 Ft
Mivel nem írtad, hogy hova akarod utalni (CIB vagy más bank, vagy MÁK), ezért a fenti három opció van a számolásra az azonnali utalásnál, de ha pl. nem azonnalival utalnád, akkor meg mások a számok.
Viszont ilyen is van a hirdetményben érdekességként:
CIB Babaváró Kölcsön esetén a kölcsönhöz kapcsolódó Bankközi átutalás GIRO-n keresztüli, valamint Bankon belüli átutalás díja (hitelkiváltáshoz kapcsolódóan a kiváltott kölcsönt nyújtó bankhoz történő átutalásának díja) minden esetben 0 Ft.[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz INGJOKE #29089 üzenetére
CIB bab számlán maradt 4929. Mennyit tudok ebből kiutalni, hogy ne menjen mínuszba?
Milyen csomagban vagy?
Ha normál CIB ECO, akkor
- elektronikus utalás díja 0,467 %.
- utalható összeg kiszámítása:
4929/1,00467=4906
ellenőrzés:
4906*0,00467=22,91 (utalás díja)
4906+22,91=4928,91[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #28797 üzenetére
Max. 48 órás időzáras limit beállítási/módosítási lehetőség van csak, ami díjmentes.
Az ATM kp. kivét időzáras napi maximum beállítható limit 3 millió Ft (alapértelmezettként 200 ezer), a vásárlási POS limitnél nincs max limit, bármekkorára módosítható az alapértelmezett 1 milliós vásárlási limit.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz INGJOKE #28784 üzenetére
Az egy dolog, egyetemleges adosok vagytok, nem kezes/zalogkotelezett az vilagos, de valakinek elol lesz a neve es ahhoz kotik a szerzodest meg mindent... legalabbis KH-nal en mint egyetemleges ados azt se kerdezhetem meg, hogy hogyan all a hitelunk ill. a technikai szamla, csak a ferjem, mert vele kezdodik... (az is azert mert kozalk hitelnek volt inditva de vegul nem lett benne mert az en fizum jo volt fedezetnek).
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz INGJOKE #28777 üzenetére
de akkor nem ertem, miert nem mentek be ketten erstehez es keritek hogy az o szamlajahoz legyen neked hozzaferesed? akkor sajat george-odban lathatnad (kiveve az o kartyait mert az nem kozositheto)
persze megbukhat azon hogy regi szamlakat nem mindig tudnak megosztani, nalunk is csak az ep. szamlat sikerult, a folyoszamlat mivel specko regi azert nem... -
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #28777 üzenetére
A saját (Erste?) hk. a másik Erste felhasználó regisztrációjába nem igen lehet berakni, fura lenne, ha igen.
Több telefonon lehet ugyanazt a számlát használni (regisztrálni), de egy telefonon csak 1db regisztráció lehet egyszerre, vagyis Androidon így van, bár van bizonyos telefonokon lehetőség az Iker alkalmazás használatra, azonban ezt emlékeim szerint az Erste nem támogatja Androidon pl..
A CIB-nél viszont egy telefonban 1 alkalmazáson belül lehet több számlát is regisztrálni, legyen az bárkié a családban pl.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #28739 üzenetére
Van a hirdetményben egy ilyen is:
"A Bank a Díjcsomag nyitásának hónapjában a feltételteljesítéshez kötött kedvezményes Havi csomagdíjat számítja fel"
Viszont ez a 4/C lábjegyzethez van írva, és ezen, 4/C lábjegyzet a Privilégium 2.0 Partner csomagnál nincs ott, így elvileg arra nem vonatkozik, csak a George Díjcsomag és George Online Díjcsomagra.
Aztán lehet, hogy ezt a szerződésed tartalmazza egyébként, akkor meg vonatkozik arra is.
A régi privilégium csomagnál sem kellett az első hónapban teljesíteni a havi elvárt jóváírást (ha jól emlékszem még). -
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #28739 üzenetére
A hirdetmény szerint:
" Az első feltételvizsgálati időszak során a jóváírás jogcíme nem kerül vizsgálatra."Vagyis a havi 225 ezres utalási jóváírást teljesíteni kell, csak a jogcímet nem vizsgálja az első vizsgálati időszakban.
És a másik feltételt is teljesíteni kell, az e-számla aktiválva legyen.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz INGJOKE #28655 üzenetére
A jövedelmet részletezhetnék jobban, mert sokminden beletartozhat
Elég az adóbevallást megnézni:
Munkaviszonyból származó bérjövedelem
Más nem önálló tevékenységből származó jövedelem
Egyéb jogcímen kapott jövedelemSzóval, amíg csak jövedelemként hivatkoznak rá, nem biztos, hogy a bérjövedelmet értik alatta...
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #28643 üzenetére
SZVSZ ez így eléggé elhamarkodott kijelentés még az általad írt "elmélettel" együtt is, mivel a hirdetmény egészen pontosan rögzíti azt, hogy egy összegben kell történnie az utalásnak, és jövedelmet/nyugdíjat fogadnak csak el.
Most képzeld, ha akár úgy is van jelenleg, ahogy írtad, és "elméletben" (ami végül is gyakorlatban) elfogadják úgy, de később majd beállítják a rendszerüket a hirdetmény szerint, és onnantól nem fogadják el több részletben, és a nem jövedelem típusú jóváírást, akkor sok kellemetlenséget fog ez okozni annak, aki nem jövedelmet utaltatott rá, és terhelik neki a 3.844 Ft -os havi ügyfélkapcsolati díjat.
Persze az nagyon jó, ha a hirdetmény erre vonatkozó része a gyakorlatban nem így van, de erről konkrét példa mindenképpen szükséges, hogy ne legyen ebből félreértés.
Viszont még akkor sem biztos, hogy így fog maradni a jövőben, pedig 2 évig minimum fenn kell tartani a számlát, ha nem szeretnénk visszafizetni a 30 ezret, amibe persze belefér a 3.844 Ft, de én biztos nem azért kötnék ilyen csomagot, hogy a jóváírást visszaadjam nekik a kapcsolati díjban.Egyébként a BM oldalán is jövedelem van írva:
Viszont nagyon várom, hogy kiderüljön, hogy a gyakorlatban ez hogyan van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz INGJOKE #28643 üzenetére
Kifejezetten kitérnek arra, hogy "fizetésnek" kell lennie (bármit is jelentsen ez). Nekem már lényegtelen, mert átirányítottam oda a fizumat, így kapok róla értesítést (miután csodálkoztam, hogy nem kaptam és beállítottam).
Raiffnak meg mindegy, szóval marad az a base számla.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest