Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottalai
lelkes újonc
válasz Astery #19697 üzenetére
Nem tudod kikerülni. A fizetési kérelem nem egy fizetési megbízás, hanem tulajdonképpen csak egy üzenet, ami a fizető fél dolgát könnyíti meg, hogy ne kelljen a fizetés adatait, összegét, stb. neki megadnia. A fizetési kérelem "elfogadása" egy azonnali átutalást generál, ugyanazokkal a kondíciókkal, mintha te magad indítottad volna.
[ Szerkesztve ]
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Egy OTP-s számláról kellene egy nagyobb összeget Erste számlára utalnom. Kérdésem, hogy az Erste fizetési kérelem szolgáltatásával ki tudom-e kerülni az OTP-nél átutaláskor felszámítandó tranzakciós díjat? Még sosem használtam a fizetési kérelmet ... nem tudom működne-e a dolog ... csak arra gondoltam, hogy hátha így nem átutalásnak hanem fizetésnek számítana.
[ Szerkesztve ]
-
ottalai
lelkes újonc
A "nem kell jövedelem igazolás az Erste-nél" dolgot gondolom úgy érted, hogy azért nem kell, mert már adtatok nekik ilyet, vagy a számlatörténetetekből látják, hogy érkezik a számlátokra rendszeres jövedelem. Mert egyébként az Erste-nél is feltétel az IGAZOLT jövedelem. Bár a vonatkozó kormányrendelet nem nevesíti az igazolt jövedelem szükségességét, viszont a hitelképességi feltételeknek való megfelelést igen. Így a megfelelő jövedelem mindenhol előjön. Persze az csak rátok tartozik, hogy miért is probléma a jövedelem igazolása.
A bankszámla választás leginkább a te igényeidtől, az elvárt szolgáltatásoktól, áraktól függ. A fórum társak jó tanácsokat tudnak adni a saját tapasztalataikról, de érdemes lehet bankszámla választó programokat/felületeket is megnézni. Többek között ilyenek a bankmonitor.hu, money.hu, azenpenzem.hu, bank360.hu. Egyébként ezek közül néhánynál babaváró hitel kalkulátor is működik. Az MNB-nek is van bankszámla választó alkalmazása, ott csak az a kérdés, hogy mennyire friss, mert a frissítés az abban szereplő bankok feladata, nem az MNB csinálja.
-
alakesh
tag
nekem most a CIB BM Eco számlája bejött.
Babavárónál bár orosz barátaink kezében van, de a legnagyobb rugalmasság talán a Sberbanknál van - elegendő a számlakivonat, rendelkezésre áll mobilbankár, aki kimegy, és elég korrektek a bírálattal is, lehet hogy megéri futni egy kört náluk.
-
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm kapni fog rendszeresen nyugdíj jövedelmet Szerbiából. Kötelező neki deviza számlát nyitnia (szerb alapút természetesen). Erre mi volna a legjobb megoldás
Megjön a pénz, átváltja forintra és elkölti. Ez a terv. Mi lenne erre az olcsó megoldás?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Veron
addikt
válasz ottalai #19684 üzenetére
van olyan bank, amit babavárótól függetlenül jó szívvel ajánlanátok? általában kártyával fizetek és netbankot/mobilbankot használok.
gránittal -és egyéb bankokkal is- egy baj van: kell jövedelemigazolás, ami az erstenél értelemszerűen nem kell.
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, nem tudom, van-e itt MKB-s, de össze-vissza működik a kártyás vásárlás neten. Most próbáltunk Interticket-en keresztül színházjegyet venni.
1. próba: feleségem bankkártyájával, ami egy társkártya, sikertelen. Semmilyen megerősítést vagy biztonsági kódot nem kért és ezt nem is tudom beállítani a webbankban az ő kártyájára.2. próba: a főkártyával olyan módon, hogy a webbankban a 3D secure beállításoknál az van beállítva, hogy a hitelesítés módja: PIN/biometrikus azonosítás. Hiszen van mobilbank appom. Na ekkor a netes vásárlás után az appom jelez, hogy hagyjam jóvá ujjlenyomattal a vásárlást, amit megteszek, de a vásárlás mégis sikertelen.
3. próba: a főkártyával olyan módon, hogy a webbankban a 3D secure beállításoknál az van beállítva, hogy a hitelesítés módja: sms kód. Ekkor a netes vásárlás után meg kell adni egy fix pin kódot és a kapott sms kódot is, és ezzel már sikerült a vásárlás.Na de miért nem működik az 1. és 2. verzió?
-
aktív tag
válasz w.miki #19687 üzenetére
Picit olvass vissza, nálam (és ha jól rémlik nem voltam vele egyedül) a Gránit -> Curve -> GPay nem volt teljesen problémamentes. Amikor működött, akkor nagyon jól működött, de több esetben volt sikertelen fizetés "egyéb hibával", ami banki oldalon foglalásban maradt a számlán és csak idővel / üfsz. segítséggel lehetett feloldani.
Az, hogy az utóbbi időben kommunikált Gránitos javítás megoldotta ezt is esetleg nem tudom, azóta Curve-ot kiiktattam. Revolut mindig simán ment GPay-el. Mostanában pedig nem volt gondom a Gránit natív fizetésével sem (bár továbbra is a GPay sokkal gyorsabb volt).
-
ACE-
addikt
válasz w.miki #19687 üzenetére
Én, (meg a feleségem) rendszeresen fizetgetünk Google Pay-el, Samsung telefonnal, nagyon ritkán van 50-es hiba Curve esetében, vagy más (egyéb hiba) elutasítás, de ilyenkor általában a következő próbálkozás már sikeres. Nagyon flottul működik, és így hogy a feleségem és én is ugyanazt a Curve kártyát használjuk, szépen követhető a havi költésünk, és a bizonylatok is egy helyen vannak.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
w.miki
veterán
válasz MasterMark #19686 üzenetére
GooglePay-től valamiért még tartok. Nem tudom miért.
Mennyire működik a Curve-el együtt jól? Érdemes váltanom granitPay-ről, vagy hagyjam?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
Curve-t milyen használni?
elégedett vagyok a GranitPay-el, de hátha kipróbálnék majd másik kártyát. Ennek is van olyan jó az NFC része? Curve ingyenes?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ottalai
lelkes újonc
Az Erste-nél nincs videó bankolás.
Egy példaként nézzétek át pl. a Gránit ajánlatát. Ők azt írják videó bankon keresztül is lehet igényelni, végig vinni a folyamatot. Ha jól értem -az Erste-vel ellentétben- nem várják el, hogy a jövedelmed folyamatosan oda érkezzen. Az elvárás, hogy legalább az egyik félnek legyen náluk számlája. Kedvezményért (jóváírás) két hónapig várják el, hogy min. 100 ezer az egyik, vagy mindkettő náluk vezetett számlára érkezzen.
De én nem promózom a Gránit-ot, csak egy példa, hogy máshol tudják a nejed problémáját kezelni. Jobb körülnézni más helyen is, mint a szar Erste-t erőltetni.
-
Veron
addikt
egyetlen ok miatt vagyok náluk, ott van az összes pénzem (beleértve a befektetési számlát és céges számlát is), így praktikusabb. de baromira gondolkozom azon, hogy elhozom mind... mondjuk pont nem rég kértem személyi kölcsönt sajnos.
rettentően felháborít, hogy nem vehetem fel az állami támogatást a belső folyamataik miatt. egyébként 10 napig tartott megszülni azt a választ, hogy "nem lehet"."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
titán
Egyik ismerősnek az erste havi nettó 200k körüli beérkező utalásra nem adott még folyószámlahitelt sem. A rokkantságit nem fogadta el, mert nem végleges, a munkabére pedig nem elég a minősítéshez. Otp ugyanilyen konstrukcióra havi 150k-s beérkező utalás mellett is simán beállítja a folyószámlahitelt. Erste egy beteg cég lett.
-
ottalai
lelkes újonc
Hát, bár az Erste tekintetében a haverodnak van igaza, de biztos megvan az oka, ha ragaszkodsz hozzájuk, ezzel semmi baj.
Ez a mobilbankár téma info oldala: [link].
Próbáld meg a "visszahívást kérek" opciót. Bár ott nem lehet megjelölni a babavárót, de szövegben írják, hogy ezt is lehet náluk.
Kezeld úgy, mintha nem lenne a leírt előzményed, a címváltozás témát sem kell feltétlenül azonnal megemlítened. Benyújtod amit kérnek, ha bajuk lesz a nejed címváltozásával, majd jelzik. Sokat ne várj tőlük, de jutalékért dolgoznak (neked nem jelentenek extra költséget), érdekük a sikeres értékesítés, és talán egy személyes ügyfél azonosítást is meg tudnak csinálni és fel is vannak rá hatalmazva.
-
Veron
addikt
Gondoltam leírom a történetem az Erste bankról.
18 éve vagyok ügyfél, babaváró kölcsönt szerettem volna felvenni. Feleségem lakcíme nem up-to-date a rendszerükben, mert nem rég költöztünk. Ugyanakkor nem tud bemenni személyesen a fiókba, mert orvosi javaslatra feküdnie kell. A babavárót pedig nem lehet az új cím megadása nélkül felvenni... itt be is zárult a kör.
A 21. században lehetetlen feladat egy banknak, hogy valamilyen módon megadja a lehetőséget egy ügyfelének a hiteles online azonosításra. Vicc.
Haver szerint az Erste a második legrosszabb dolog, ami egy ügyféllel történhet.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
sifarr
senior tag
Kivéve, ha sikerült még a díjbevezetés előtt kártyát igényelned.
Jól van na ...! Te gyors vagy , én meg fontolva haladó . Fizettem, így jártam.
Kivártam a giro-t, alaposan átgondoltam a cég üzleti modelljét, számba vettem az esetleges kockázatokat, és csak utána léptem. Viszont most már teljes értékű második számlaként használom. -
K Norbi
addikt
Nem tud valaki olyan oldalt, ahol meglehet nézni az NFC-s ATM eket?
Hol találhatóak? -
sajtos365
tag
válasz MasterMark #19666 üzenetére
A Koinban csak 6 db bankot lehet hozzáadni, de nincs köztük a Gránit bank, ezért kérdeztem hogy másik app létezik talán amihez mindkettőt csatolni lehet.
-
cocka
veterán
válasz nubreed #19664 üzenetére
Ja csak azt a lehúzó árfolyamot nem tudod elkerülni, amit a CIB alkalmaz. Ráadásul nekem elég sok GBP-s vásárlásom volt régebben, ahol a kártyatársaság miatti dupla konverzió is számított: GBP->EUR->HUF vagy régebben még dollárra is konvertáltak. Na most ezt az egész dupla konverziót meg a vételi-eladási-közép mizériát egyszerűen skippelheted a Wise-zal. Gyakorlatilag alapvetően font alapú kártya, de a rendszer rugalmasságából adódik, hogy akármilyen devizához tud idomulni, mivel maga a rendszer végzi a konverziót, utána meg lényegében képes úgy viselkedni, mintha belföldi kártya lenne. Na ez az, amire nem képesek a normál bankok. Meg arra se, hogy ugyanazt a kártyát esetleg több nyitott devizaszámlához rendeld.
-
sajtos365
tag
Sziasztok.
Van olyan mobil app amiben tudom a kiadásaimat követni két számlán? Gránit bankos meg Revolutoshoz, olyanra gondolok mint a Koin, de abban csak a Revolutot lehet hozzáadni. -
nubreed
veterán
válasz Narxis #19652 üzenetére
Most te a CIB "fő" kártyára gondolsz, ami a folyószámlához tartozik? Én online vásárlásra mindig is a CIB, csak a külön, csak online vásárlásokhoz használható kártyát használom (ami régebben mastercard volt, de egy ideje visa) és eddig soha az életben nem volt vele bajom, mindent meg tudtam venni amit akartam. Legyen az akár magyar akár külföldi webáruház/szolgáltatás.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
cocka
veterán
válasz Narxis #19652 üzenetére
Neten vásárláshoz én a Wise kártyát kértem anno (akkor még ingyenes volt). CIB horror árfolyamait is kiváltja. Lényegében a Wise kártyám miatt nem használom már a cib netkártyát se, de mivel ingyenes (online, nem BM csomag) megtartottam.
Eddig még mindenhol elfogadták a Wise MC-jét. Szóval csak ezért otthagyni a CIB-et, hogy kiválthasd egy drágább OTP-re. Hát én ezt még átgondolnám a helyedben.
-
ACE-
addikt
-
RR-13
őstag
válasz Brandynew #19649 üzenetére
App+net kell hozzá, amit Lauda is írt, és a Push értesítés az Őrszemen belüli szolgáltatás, amit ACE- is írt, aminek 250 Ft-os havidíja van, így végül is a Push önmagában teljesen nem lesz díjmentes, ami szintén elképesztő.
Azok tudnak majd 231 Ft-ot megtakarítani havonta, akik a 481 Ft-os Hitelkártya Hírnököt használják, és helyette aktiválják az Őrszemet, és az sms-t majd nem kérik.
A CIB-nél pl. nincs havidíja a Push-nak, cserébe kb. 70%-ban működik egy hónapon belül, ami szintén nem jó kombináció.
-
RR-13
őstag
válasz axioma #19654 üzenetére
Maguktól nem fogják áttenni a fizetősbe a KártyaŐrösöket (remélem én is), és szerintem a 3 hónapos akció az ilyen "magadtól" mondj le a díjmentes "régi" KártyaŐr sms-ről, és válaszd az új, de fizetős szolgáltatást "csapdája".
Ugyanis, ha jó fejek akarnának lenni, akkor legalább a Hitelkártyás KártyaŐr ügyfeleknek díjmentesen adnák (egy negyedik néven ) pl. Őrszem Light néven, amiben csak a vásárlásokról, és a zárásról jönne sms, ahogyan eddig is.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Brandynew #19649 üzenetére
Azért az túlzás, hogy semmi értelme nem lesz, eddig is volt, és a Push mellett is lesz, mert az magától mentődik, és a Push meg ha épp valamiért nem érkezik meg, vagy várni kell rá, akkor az bizonyos helyzetekben probléma is lehet.
Szerintem teljes "biztonságot" , folyamatos, számítható tájékoztatást a kettő egymás mellett biztosítana.
Jöjjön csak a Push, de sms is. Inkább 2 féle, mint egy sem.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Sajnos igen, és pont azt ami még a régebbi ügyfeleknek havi, és sms díjmentes.
Engem nem hat meg a 3 hónapos díjmentes akció, csak Nektek tettem be, ha valakit érdekel majd.
Az biztos, hogy nem fogom lemondani a KártyaŐrt, megvárom azt a napot, hogy esetleg egyáltalán nem fog már működni, amiről úgyis küldenek valamilyen sms értesítést (talán azt díjmentesen)Valóban az látszik, hogy fenekestül felforgatják az ügyfél hozzáférést, és a vele járó szolgáltatásokat is, ami helyenként már követhetetlen, és teljesen összezavarják az ügyfeleket... Mi a francért kell az sms szolgáltatásnak egy harmadik nevet is adni, hacsak nem azért, hogy minél több pénzt szedjenek be érte.
Több ezer embernek kell újra keresgélni, "megtanulni" megszokni az "új" béna felületet, ahogyan az appot is.
A díjtáblázatot azért tettem be, hogy aki itt a Topikból esetleg aktiválja ma, az tisztában legyen az árakkal.
-
Narxis
nagyúr
Teljesen érthetetlen mit enged ez a nyomorult CIB kártya online vásárolni. Ezt nem engedte 1 éves előfizetésre megvenni: [link] aztán egyszeri in-app vásárlásnál ezt se [link] de pl. ezt engedte örökre megvenni pedig elő is lehet fizetni rá fél vagy 1 évre ha olcsóbban kell de 2300 Ft-ért megvettem örökre [link] Teljesen nonszensz ez az egész. Azon gondolkozom, hogy megszüntetem és nyitok az OTP-nél. Meg lehet gond nélkül szüntetni ha bankmonitor-nál nyitottam?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
RR-13
őstag
Az Erste Bank új Őrszem sms szolgáltatással kapcsolatos infók:
A folyószámlákhoz az összes korábbi sms értesítési szolgáltatásra történő új igénylést a mai napon megszüntetik:
A hitelkártyáknál a Hírnököt 2021. július 01-el sem szüntetik meg, így a már használatban lévő hitelkártyáknál az továbbra is használható, és a 2021. július 01-el igényelt új hitelkártyáknál, kivétel a kártya típusváltás, ami nem minősül új igénylésnek az alábbiak szerint.
A meglévő Hírnök sms szolgáltatással már rendelkezőknek, helyette igényelhető majd az új Őrszem sms szolgáltatás.
A régi KártyaŐr sms szolgáltatást 2021. július 01-én szüntetik meg. (hogy teljesen-e az majd kiderül, és nem értem, hogy miért kell így összevissza csinálni az sms szolgáltatással kapcsolatban mindent...)
A KártyaŐr sms szolgáltatással 2021. június 11-én rendelkező régi ügyfeleknek 3 hónapos díjmentes időszakot adnak az Őrszem havidíjra, ha 2021. augusztus 31-ig megrendelik valamelyik szolgáltatását.
[ Szerkesztve ]
-
KicsiRegő
tag
válasz w.miki #19643 üzenetére
A legfrissebb hirdetményt te is belinkelted, ott megtalálható, hogy milyen díjak vannak, és hogy mik lesznek 2022-től, ha nem hosszabbítanak.
Jelenleg csak a visszavezetési díj van, de mivel elég korlátozott a 45ezres havi limittel, meg a 15ezres tranzakciós limittel, én hanyagolnám a helyedben.
Az iCsekket meg a Simple-t bárki használhatja, plusz egy csomó bank saját appjában is benne van a lehetőség, mindenki azt használja, amelyik a legkényelmesebb. -
titán
Ez így oké is lenne, csak ne visszafelé lépjünk már. Ha egyszer kiépült egy ilyen rendszer, ne váltsuk le egy kezdetleges hulladékra. Szerintem amíg legalább a jelenlegivel egy szintre nem tudják hozni, addig nem szabadna kényszeríteni a george használatára az embereket. Ebből lesznek botrányok az biztos.
-
ACE-
addikt
Egyébként ha valaki visszaemlékszik, az ERSTE Netbank kezdetben ugyanilyen volt, nem látszódtak a zárolások, hogy honnan származnak, később kerültek bele, talán a George-ba is beleapplikálják előbb-utóbb, mert valahogy a Netbankba is sikerült... Egyébként meg ha holnap elindul az Őrszem, akkor abban talán benne lesznek ezek a kártyatranzakciós adatok, így hiányozni elvileg nem fog...
-
w.miki
veterán
-
KicsiRegő
tag
válasz w.miki #19639 üzenetére
Érintéses fizetés (OTP-sként alapból, vagy Simple kártyával).
Webshopokban, ahol Simplepay-es felület van ott nem kell megadni a kártya adatok, mert a fiókba belépve ott vannak az adatok, vagy egyszerűen csak QR kóddal fizethetsz.
Meg az összes többi szolgáltatás, BKK meg Volán jegy, mozi, parkolás, csekkbefizetés, matrica vásárlás stb.
Annyira nem egy bonyolult dolog -
w.miki
veterán
Azt írták, hogy a Simple feltöltési díj akciósan elengedésre kerül, melyet visszavonásig, de legkésőbb 2022.02.28-ig biztosítunk.
A Simple kártya díjairól az alábbi linken keresztül is tájékozódhat:
De igazából még így sem tudom, mire használható a Simple.
De az App tetszik.
Használja még valaki, valamire?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
titán
-
RR-13
őstag
Igen értem, de arról ha készítettél volna képernyőmentést, hogy pár perccel később még mindig ott volt, hogy tartozás befizetése, akkor az elég lett volna bizonyítéknak.
Nyilván nem direkt csináltad, ahogy más sem direkt vezeti duplán át a tartozását, vagy nem akkora összeggel, amekkorával kellett volna, hanem kicsivel többel, mert az is túlfizetés sajnos, aminek a következménye, hogy nem jár visszatérítés a túlfizetett keretkor történő vásárlás után.
-
ACE-
addikt
Na de várjál, úgy utaltam, hogy beleptem George-ba és ott mutatta a tartozásomat, csak rányomtam hogy tartozás befizetése... meg miért is jó az nekem ha túlfizetem a hizelkártya számlát? Semmi értelme, csak én szopok vele...
-
RR-13
őstag
Igen aztán láttam, hogy nem vezetted még át.
Írj nekik egy új levelet, hogy vezessék át mihamarabb díjmentesen a túlfizetés, akkor éppen aktuális összegét (vagy ha nem használod, akkor a jelenlegi túlfizetés összegét), mert addig sajnos a vásárlásaid után nem jár visszatérítés, amíg abból a túlfizetett keretből történik a vásárlás, és azt le is könyvelik úgy, hogy még túlfizetés van a hitelkártyádon.
Egyébként, ha onnan nézzük a George felület frissítés hiánya okán lehet, hogy az Erste hibázott, de azt nehezen tudnád bizonyítani, hogy valóban nem frissült. (hacsak nem készítettél mindenről képernyőmentést)
Na pl. ezért is lenne jó, ha a CIB is kiszedné már a képernyőmentés tiltását, amit 1 éve kérek tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
cib-nel van vmi info hogy meddig nem fog mukodni a kartyas vasarlasnal a hitelesites?
------
-
ACE-
addikt
Nem vezettem még vissza, ott van, úgy írtam nekik levelet, hogy az app-ban nem látszott, hogy teljesült-e, az egyenlegen sem, ezért újra átvezettem és akkor már mindkettő látszott... Igazából tök mind1, csak nehogy következő hónapban a túlfizetés miatt ne adjon Ft-okat, de ha nem ad, akkor az átvezetés se legyen már pénzes, lehet felhívom őket.
-
RR-13
őstag
Amennyiben visszautaltad magadnak átvezetéssel, akkor az Erste Bank jogosan fogja terhelni a költséget.
Egyébként nem hibáztak ezért nem kellene jóváírniuk a költséget kötelezően.
Persze lehet, hogy jó fejek lesznek és jóváírják a költséget majd.Olyan levelet kellett volna az átvezetést megelőzően írni a Netbank felületen, ami egy kérést tartalmaz konkrétan, hogy a túlfizetett összeget utalják át (bele írva, hogy díjmentesen végezzék el költség terhelése nélkül). Ennek ez a menete.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Holnaptól elvileg bevezeti az ERSTE az "Őrszem" szolgáltatást és kivezeti a "Hírnök"-öt...
-
ACE-
addikt
Na jó de ez nem a hitelszámla terhére történik, mert jelenleg +370ezer az egyenleg és elvileg csak 250ezer van... nem vagyok benne biztos hogy ezért elkérhetnek pénzt, ha a saját pénzemet vezetem vissza... de már írtam nekik, csak általában 1 hónap mire válaszolnak.
-
SzGee
aktív tag
hitelszámláról általában nem lehet utalni
ha meg engedi a rendszer, akkor annak brutális költésge van, esetleg egyből egy kölcsönszerződés is létrejön
érdeklődj az erste-nélközben ránéztem:
Az Erste TeleBankon vagy NetBankon, Mobilbankon keresztül végzett eseti átutalás vagy belső átvezetés saját hitelkártyáról saját folyószámlára készpénzfelvétel típusú tranzakciónak minősülIf you leave me, can I come, too?
-
ACE-
addikt
ERSTE MAX kártya hitelszámlájára átvezettem a tartozást, majd nem mutatta az átvezetést, megint átvezettem, persze így kétszer sikerült, az egyik részét visszavezetem, és megmarad rajta a max összeg, az ugye nem fog semmibe kerülni?
-
nubreed
veterán
válasz Lackooo84 #19618 üzenetére
Én most voltam vásárolni élelmiszer boltban és kártyás fizetés után nem jött push üzenet. Habár a CIB mobil appba ba tudtam lépni és abban mutatja a tranzakciót és a vásárlás utáni aktuális egyenleget. Ez még a jobbik eset, van úgy, hogy ennél a szerencsétlennél semmi nem működik, még a kártyás fizetés sem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Lackooo84
nagyúr
Másnak sem megy a CIB VISA kártyás online fizetés? Nem jön meg sem a push, sem az sms.... kezd felcseszni... Nemrég frissült az app, azóta egy kalap ...., első fiozetési próbálkozásra soha nem jön meg a push, előtte semmi baj nem volt vele. De eddig legalább második próbálkozásra megjött, de most az sem, se sms... nem tudom kifizetni a számláimat, konkrétan ez felháborító....
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
cocka
veterán
válasz Brandynew #19594 üzenetére
Erről meg annyit, hogy nem dombornyomott kártyám volt mindig is (most a Wise kivétel), de mindenhol tudtam velük fizetni. Volt köztük bőven Visa (Electron) is.
Monese/Wise/Revolut/Curve
Ezek közül a Wise-zal volt eddig a legkevesebb problémám. Ja hogy itt a tranzakciókért fizetni is kell. Hát valamit valamiért.
-
cocka
veterán
válasz Brandynew #19609 üzenetére
Na azt biztos, hogy nem.
Fel tudod tölteni csak nem bankkártyával, hanem átutalással.
A hozzárendelt bankkártya mögötti számláról tudja leemelni a pénzt. Tehát kb. csak erre az egyetlen dologra jó és volt jó mindig is (hogy közvetítő szerepet töltsön be az eladó és a vevő között), minden más csak parasztvakítás és lassú vagy ráfizetés.
-
Narxis
nagyúr
válasz Brandynew #19602 üzenetére
Nem elég a virtuális kártya? Vagy még jobb lenne a paypal mert arra már regisztráltam. Csak ki kell okoskodnom, hogy hogy utaljak rá pénzt, sose használtam még.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
addikt
válasz Brandynew #19603 üzenetére
hát ebben az az érdekes, hogy kanadai bankoknál is van visa, az ír ryanair meg még furább.
mindenesetre nekem ez még így kevés bizonyíték, ha nem haragszol, főleg ha a kártyák különböző bankoktól vannak. (többször előfordult már, hogy itthon mekiben nem tudtam fizetni nem dombornyomott mastercard-dal, egyértelműen átmeneti hiba miatt)
én biztos nem csináltatnék vele egy új kártyát egyből, csak, hogy egy helyen tudjon fizetni.It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Brandynew
őstag
3 éve Torontóban nem ment Visaval a tömegközlekedési jegyvásárlás, 2 éve Kijevben nem tudtam fizetni egy üdítőautomatában. Ryanairen többször is próbáltam korábban a fedélzeten, nem működött (más cégnél, pl. Finnair, ment).
Nem mondom, hogy dombornyomott MasterCarddal nem volt még gondom, de arányaiban kevesebbszer.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Brandynew #19598 üzenetére
európában, usában sosem volt ilyen problémám. kínában a legtöbb automata egyiket se fogadta el.
autókölcsönzőknél nem a dombornyomás szokott számítani, hanem az, hogy debit, vagy credit card.nálad milyen országokban jött ez elő és mikor?
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest