Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz ferenck #19398 üzenetére
ha kártyával fizetek valamit, akkor tételesen látom a zárolt összegeket, míg a cibnél csak egy összesített zárolt összeg rész van, fogalmam sincs mi van benne és milyen értékben amíg nem terhelődik véglegesen.
Azért a CIB-nél is láthatod. Igaz, csak több lépcsőben. A gyors menüvel rövidíthető az elérése. A kártya menüben a kiválasztott kártyánál azonnal megjelennek a zárolt tételek, a zárolás napja szerint sorban. Ez a dátum később a lekönyvelés dátumára változik.
A fintech korában 2 magyar bankszámla már nem biztos, hogy az átlagos felhasználónak megéri. Elég egy megfelelő magyar bankszámla + Wise, Revolut, stb. valamelyike. A devizás vásárlás is így a legolcsóbb.
Ha a Gránit jobban megfelel, hagyd ott a CIB-et. -
senior tag
Kevesebb mint 1 hónapja van Gránitom. Pozitív tapasztalataim eddig a CIB-el összehasonlítva ami már régóta van: ha kártyával fizetek valamit, akkor tételesen látom a zárolt összegeket, míg a cibnél csak egy összesített zárolt összeg rész van, fogalmam sincs mi van benne és milyen értékben amíg nem terhelődik véglegesen. Ez nagyon hasznos számomra ali, ebay satöbbi vásárlások esetén. Az már csak hab a tortán, hogy a gránit most kártya mastercard alapú, így, mivel alin vásárláskor paypallal fizetve csak usd alapon lehet, (mivel a mc usd alapú) nincs dupla konverzió mint a cib visa esetén. Még olcsóbb is ha a gránit váltja át az usd összeget forintra mintha az ali vagy a paypal tenné (egyébként ali sokkal közelebb van hozzá mint a paypal, az vált a legdrágábban).
A telefonos nfc-s fizetés is flottul ment eddig, kivéve egy alkalommal, cibnél továbbra sincs ilyen funkció.Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
huan
őstag
Szia
Pont ilyet szeretnék én is. A CIB Eco erre pont alkalmas? -
-
addikt
válasz agroman #19391 üzenetére
ő pedig csak felakarta nyitni a kérdező szemét a közgazdaságilag helyes szemléletre, hogy azért mert névértékben nem csökken a megtakarítása, valójában bukik rajta.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
agroman
senior tag
válasz MasterMark #19388 üzenetére
csakhogy nem ezt kerdezte a kerdezo..neki arra kell, hogy biztonsagban kulon szamlara rakja koltseg nelkul...igy nem bukik semmit.
egyebkent en is hosszu evek utan vagyok ujra cib-es es regen meg kulon kartyaszamla volt,
amivel az akkor meg kezdetleges sec-protokolok idejen a legjobban lehetett vedeni a penzed.
csodakoztam is hogy most a fo szamla a kartyaszamla..[ Szerkesztve ]
------
-
senior tag
válasz MasterMark #19385 üzenetére
Erre gondoltam én is, de akkor gyakorlatilag továbbra is nullás marad a számla, hiszen a rajta tartott pénzből nem kerül levonásra semmi, csupán a kamatból.
Nem befektetési céllal tartanék rajta pénzt, egyszerűen csak kellene valami alszámla, amin bármikor elérhető a pénz, ha szükség lenne rá.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
agroman
senior tag
válasz MasterMark #19385 üzenetére
reszeltezned, hogy gondolod, hogy az ilyen 0ft-os koltsegu szamlaval buksz?
------
-
MasterMark
titán
A kamatból 15%-ot levonnak adónak.
Az ilyen megtakarítási számlákkal gyakorlatilag csak buksz. A kamat kevesebb mint az infláció, akkor csak egyre kevesebbet fog érni a pénz ami rajta van.
Talán egy minimálisan jobb mint a folyószámlán tartani...[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
senior tag
Üdvözletem!
A csoportban olvasott jó tapasztalatoknak hála, nyitottam egy Bankmonitoros CIB Eco számlát. Hamarosan megérkezik a betéti kártyám, addig viszont elkezdeném átmozgatni az OTP számláról a pénzem.
A kérdésem az lenne, hogy #withSAVE számlára érdemes-e nagyobb összeget félretenni? Azt látom az aktiválási oldalon, hogy a kamatadó értéke 15%. A gyakorlatban ez mit jelent?
Számomra csak az lenne a fontos, hogy egy külön számlán legyen tartva ez az összeg, azaz hogy ide utalgassam át a havi szinten megtakarított pénzem, illetve hogy bármikor hozzá tudjak férni, ha szükséges. Bukni nem akarok rajta semennyit.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
pictigjis
senior tag
válasz norbi2010 #19377 üzenetére
az összeg nincs levonva a számládról, zárolva van, ahogy más is írta. mivel a vásárlás nem volt sikeres, valós terhelés soha nem fog érkezni arra az összegre a kereskedő részéről
pro tipp: ezért érdemes hitelkártyát használni, mert az ilyen, egyáltalán nem ritka esetekben nem a saját pénzed, hanem a banké van befoglalva
-
-
dptrsk
addikt
válasz norbi2010 #19375 üzenetére
A bankkártyás tranzakciók általában 10+4 munkanapig lehetnek zárolva, ez alatt a kereskedő benyújthatja az igényt és könyvelve lesz.
Vagy küld egy storno jelzést és az összeg feloldódik.
Vagy nem csinál semmit és a várakozási idő után a zárolás feloldódik.OTP-t kérdezd meg mit látnak, illetve mire lenne szükség, hogy feloldásra kerüljön az összeg(igazolás a H&Mtől pl.)
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Az előbb vásároltam kártyával H&M-en, de fizetés után mikor jóváhagytam a tranzakciót összeszarta magát a rendszer és kijelentkeztett. Miután beléptem újra, mintha mise történt volna, az összeget viszont levonta a számlámról. Felhívtam az H&M ügyfélszolgálatot, ahol a hölgy azt mondta, hogy ő egy sikertelen megrendelést lát csak, zárolták az összeget, majd a bank intézi. OTP Internetbank-on egy sima netes vásárlásnak néz ki, Könyvelés dátuma: Könyvelés alatt, én nem látok semmi zárolásra utaló jelet, de lehet régi Smartbank-ben más lenne, abba viszont nem tudok belépni.
A kérdésem az lenne, hogy OTP esetében (vagy csak átlagosan) mennyi idő múlva érkezik vissza a pénz a számlámra? Hívjam az OTP-t is hátha jobban haladna a dolog?
Köszi.
edit: én is hamarabb írok, mint olvasok, "A Topik fő témái az összes hazai - kivéve "OTP" - Bank:" ha valaki mégis tudna segíteni megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz HoppMaster #19372 üzenetére
Nálam azt mondták, hogy április 12-én feladták, emiatt 23-án pénteken amikor hívtam őket letiltották és küldtek újat. Ezután 26-án pénteken megérkezett úgy, hogy 22-ei postai bélyegző volt rajta. Szóval érdemes várni, mert nem biztos, hogy akkor adták fel amikor mondták.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
dptrsk
addikt
válasz HoppMaster #19372 üzenetére
A Granit Most kártya 5-7 munkanap alatt érkezett meg nálam.
Szomszédnál a Posta visszaküldte a kártyát, hogy a cím elköltözött... (Habár a Gránit felajánlotta, hogy újra küldi, de gyorsabb volt bemenni érte)[ Szerkesztve ]
-
HoppMaster
senior tag
Ez a Granit Most kártya mikor érkezik meg. A videóazonosításba azt mondta a pali, múlt hét eleje, de még sehol semmi
-
RR-13
őstag
válasz dptrsk #19367 üzenetére
Erste MAX esetén bármikor feltölthető a keret, így zárás előtt is könyvelik.
Viszont, ha az adott ciklusban már elköltötted a max. 200 ezret, ami után jár a visszatérítés, akkor az ezt követően feltöltött összeg elköltése után már nem kapsz visszatérítést, csak akkor, ha a költés lekönyvelése a következő számlázási ciklusra esik.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
Erste Max és Raiffeisen esetén a visszafizetés hogy működik?
Ha pl. hónap közben elfogy a keret és feltöltöm, akkor egyből használható? (vagy olyan, mint az OTP, hogy a keret periódusonként 1x fogyasztható, ha fel is töltöm, az csak záráskor lesz lekönyvelve, nem költhető el előbb) -
ACE-
addikt
válasz axioma #19365 üzenetére
Vásárolok, mögötte egy másik kártyával, és hó végefelé amikor lejár, akkor először a 4%-os visszatérítéseket dobom át, majd a maradék összeget. Ha tudsz váltani közben, mert letelik a 180 nap, akkor még azt is lehet hogy megvárod, és ha 90 napon belül van, akkor a másik kategóriára is átnyomod a vásárlást, így az is 4%-os lesz. Ezt én így elgondoltam de nem tuti hogy működni fog...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
RR-13
őstag
válasz Peetey91 #19358 üzenetére
Még annyival egészítem ki, hogy az adott hónapban történő vásárlás után jóváírt pontok, pontbeváltás "előnye", hogy nem kell megvárni a következő hónapot, és akkor levásárolni az összegyűjtött pontokat, mert az adott hónapban történő, vásárlás után kapott pontok beváltási összege (minimum 5000 pont/Ft), záráskor már jóváírásként megjelenik.
Vagyis ennyivel kevesebb lesz a visszafizetendő tartozásod, és így lényegében ugyanott vagy, mint amikor korábban a pontrendszer nélkül működött ez az egész vásárlási visszatérítési folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Peetey91 #19350 üzenetére
Argh, most elkovettem hogy nem lapoztam mielott valaszoltam. Mind1, most mar itt hagyom.
Raif tenyleg nem eros hitelkartyaban, de egyebkent nem annyira nagy elony ha bankon belul igenyled, max. hogy nem kell kikerni szamlakivonatot. Nekem most csak strategiai tartalek plusz a beszedesi megbizasokra jaro 1% miatt van, de ez felejtheto, most hogy nincs mar villanyszamla se (nalunk, napelem, nem a raiff zarta ki), nem hozza vissza a havidijat. Talan me'g ha van jelentosebb evszakos koltes, akkor erdemes azt elovenni es akkor talan eves atlagban visszajon. (De hat ez is hogy egeszseg, ha patikaban azzal fizetek nem az eg.kartyaval kozvetlen, akkor az nehezebben elszamolhato, talan a 3% muszaki bolt szamba veheto tetel me'g, az egesz eves.)
Erste forintnal az a kerdes, van-e amire utana elhasznalnad, nalam most ezzel van kuzdes kicsit. Aki tankolasra hasznalja, ott ez mar eleve adott. Meg hat erste sajna nem a bankok kremje ugyintezesileg, de most nekem sincs jobb kartyam. Kulonosen a kajaldaban visszaterites egy eros mondas, a havi 200e miatt viszont (ha van tobb koltesed) akkor minden mast masik (akar beteti) kartyaval kell kolteni, szoval odafigyelos.
Szamolgatni kell, hogy nalad hogyan eri meg es/vagy mennyi dijat vallalsz be a vesztartalek lehetosegert (ha ismered a mak-ot akkor azt tudod hogy meg lehet oldani hogy x ft atszaladjon rajta, akkor mintha nem lenne valamelyik dij a raiff-oson).[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
válasz Peetey91 #19358 üzenetére
Pontosan, és az a lényeg, hogy amennyi pontod összegyűlt zárás előtt akár 2 nappal, azokat ott váltod be ahol elérted abban a hónapban minimum az akkora összegű vásárlást, amennyi pontod összegyűlt.
Tehát nem lefogod vásárolni ,majd következő hónapban az összegyűlt pontokat, hanem beváltod az adott hónapban is akár, valamelyik kategóriában, ahol minimum annyit költöttél, amennyi a beváltandó pontod.
Ezért nem ösztönöz új vásárlásra az összegyűlt pont, hanem simán csak beváltható a pl. 1db 200 ezres költés után is az adott ciklusban.
Leírni nehezebb egyébként, mint a gyakorlatban végig csinálni.
-
RR-13
őstag
Nem nehéz havonta elkölteni 200 ezret sem a 3 kategóriában, a 30 ezres benzinkerettel együtt.
Egyébként nem minden hónapban van meg az összesen 200 ezres, 4%-os kategóriás költés, de majdnem.
Fentebb is azt írtam, hogy kb. 85 ezres az éves visszatérítésünk (85000/12=7083)Egy egyszerű tipp, hogy pl. az Emag az elektronikai kategóriás (4%-os visszatérítéses) áruház, és így az összes online fizetett Emagos termék után, 4% jár vissza, és nem csak elektronikai dolgokat árulnak, hanem minden mást is.
10-én volt a banki zárás, de már 13-án az egész 200 ezret elköltöttük, pl. vettünk 110 ezerért generátort az Emag-on.
-
addikt
válasz ferenck #19352 üzenetére
olvass vissza. tudnak a hibáról, elvileg a mastercard-dal együtt dolgoznak a hibán. bár mivel legalább 4 hete ez van, nem kapkodják el...
az én tapasztalatom, hogy a régi féle ingenico POS terminál-ok esetén van probléma (de ez lehet csak véletlen egybeesés nálam)It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RR-13
őstag
válasz Peetey91 #19353 üzenetére
A kategóriák azok 180 naponta változtathatóak, és a zárást követően lépnek csak életbe! És zárás előtt érdemes változtatni. (nálunk 3 éve állandó kategória: barkács, elektronika, benzinkút, benzinkútnál havonta csak max. 30 ezerig adnak visszatérítést)
Egyébként nagyon egyszerű a beváltás (legalábbis jelenleg még a régi Netbank felületben), ugyanis a már jóváírt pontokat beváltod abban a kategóriában pl., ahol a legtöbbet vásároltál.
Pl., ha csak elektronikai kategóriában vásároltál 200 ezerért, akkor a jóváírt max. 8000 pontot abban a kategóriában váltod be, de bármelyikben be lehet, ha több kategóriában is vásároltál, amelyiknek a vásárlása elérte a 8 ezres összeget.
Tényleg egyszerű a folyamat, és megéri az 1-2 perces beváltási "munka" szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Gránit bankkártyám digitalizáltam amikor megkaptam, így telefonnal is tudok vele fizetni, de sajnos nem lehet otthon hagyni a bankkártyát, vagy ha igen, akkor igen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Eddig fizettem már a telefonnal emag és foxpost automatánál, a postán, de ma az újhegyi auchanban az önkiszolgáló részben nem fogadta el a rendszer. 3x utasította el, ha jól emlékszem 050-es hibakóddal. Viszont a kártyát, szintén érintős fizetéssel elsőre elfogadta.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
RR-13
őstag
válasz Peetey91 #19350 üzenetére
Nem tudok jelenleg jobb "visszatérítéses" hitelkártya konstrukciót, ami havonta 8.000 Ft-os visszatérítésnél többet adna, mint az Erste MAX.
Mi is ezt használjuk, és nem olyan bonyolult.
Pl., ha elköltöd az adott hónapban a max 200 ezres összeget a választott kategóriában, akkor már abban a hónapban zárás előtt 1 nappal is betudod váltani a jóváírt Erste pontokat.
Lényegében egy 2 perces műveletet kell elvégezni, hogy a pontból kp. legyen, és záráskor már jóvá ís írták a számlán.
Éves szinten mi kb. 85 ezret kapunk így vissza, csak 1db Hk. számlán.
A maximum elérhető visszatérítés 96.000 Ft évente, ilyen sehol nincs. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Hitelkártya kérdésben szeretnék egy kis segítséget, útmutatást kérni.
Tudom, eléggé számítanak az egyéni vásárlási szokások, nem olyan egzakt, mint a bankszámlaszám nyitás, de feltételezem vannak itt akik jobban ismerik a témakört, mint én.
Amennyire lehet szeretném kihasználni a visszatérítést, valamint nem tetszik, hogy csak "áll" a pénzem egy része bankkártyán, felkészülve, ha ne adj isten azonnal szükségem lenne bárminek a fizetésére. (pl. Állampapírban levő megtakarításomhoz, mint likvid befektetéshez is azért pár óra munkanapokon mire hozzáférek) Így a tervem az lenne, hogy hitelkártyáról költöm a havi szokásosomat, hó végén rendezem a számlámról amire érkezik a fizetésem, a "maradék" pedig megy a megtakarításaimba.Nézegettem pár bank konstrukcióját, számlám a Raiffeisennél van (Gold 2.0), talán legegyszerűbb lenne náluk igényelni a hitelkártyát, de ez negyedévente változó kategóriás visszatérítés azért erős matekozást igényelne, hogy megéri-e. Valamint negyedévente 10.000 Ft a maximális visszatérítés.
Ami még jónak tűnt, Erste Max hitelkártya, elméletben több visszatérítés is összehozható, valamivel olcsóbb is a kártya éves díja és a zárlati díj, mint a Rafinál, ez az Erste Forintos megoldás viszont nem túl szimpatikus.
Van most "ajánlott" hitelkártya, esetleg személyes tapasztalat, valami bevált/nem vált be?
-
sifarr
senior tag
Szabad formátumú levél... csoda hogy az átutalásokat nem kisregényben kell leírni, hogy kinek hova mennyit.. röhej
Bocs, de nem tudlak követni ...
ferenck-nak írtam, hogy meg lehet a Gránitnál is oldani az automatikus beazonosítást a Gránitnál. Bár már 5 éve nincs náluk számlám, de emlékszem, hogy pont úgy használtam náluk is a Telebankot, mint évtizedek óta a CIB-nél. A Telebank elmentett telefonszámához hozzá volt írva a megfelelő menüpont, utána az azonosító számom. Hívás után csak a TPIN-t kellett beütnöm (azt is beírhattam volna, de nem tettem), és kész, azonosítva lettem, jöhetett az ügyintéző.Ehhez a hsz-emhez kapcsolódtál, hogy neked van TPIN-ed. Ha valóban van, akkor nem értem, ha megfelelő módon hívod a Telebankod, akkor miért nincs automatikus beazonosítás. Ez egyedül rajtad múlik, banki oldalról ennek működnie kell - ebben biztos vagyok.
Itt említetted meg - mintegy mellékesen -, hogy a kártyaaktiválás miatt is hívogatni kell a bankot (és persze jön a személyes adatokkal azonosítás procedúrája). Erre a megjegyzésre írtam, hogy vannak más megoldások. Igaz, olyan kényelmes megoldás nincs, mint pl. a CIB-nél, hogy a mobilappban is lehet aktíválni. De azért a Gránitnál is van akár nagyon egyszerű megoldás is. Bármelyik ATM-ben csinálsz egy egyenleglekérdezést, és a kártya máris aktív. Igaz, pénzbe kerül. De nem többe, mint a telefonálás.
Nem védem a Gránitot, hiszen ott is hagytam őket. De nincs olyan bank, amely minden más bank legjobb megoldásait, szolgáltatásait ötvözi, hibája pedig nincsen. Ha ilyet keresel, mindig csak mérgelődni fogsz.
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
(eleve ez is egy szánalmas szar, hogy miért kell hívogatni a bankot egy kártyaaktiválás miatt, oldják meg hogy lehessen netbankból is aktiválni),
Nem kell ehhez őket hívni, csak lehet. Több más módon is aktiválhatod a kártyát:
- szabad formátumú levél,
- ATM-es tranzakció,
- videobank,
- és a TeleBank is.
Szépen le van írva ez a honlapon, a GYIK olkdalon.akkor megtörtént a TPIN beírása aztán elkérte a személyes adatokat, majd közölte, hogy vissza fog hívni és újra beazonosít.
Viszont a TeleBanknál kellett kapnod egy azonosítót (számlegyekből áll), utána kapsz egy TPIN-t sms-ben a banktól (4 számjegy), amit kötelező megváltoztatnod. Ha ezt a procedúrát nem csináltad végig, akkor nem tud a TeleBank személyes adatok nélkül azonosítani. Hívod őket és ők kérik az adataid.
Utána pont úgy működik mint más bankoknál, pl a CIB-nél is, automatikus az azonosítás. -
dptrsk
addikt
Netbank levélben is lehet aktiválni a kártyát.
Nekem a visszahívásra azt mondták, azért kell, mert csak a banknak megadott számomon egyeztethetnek velem, azaz ha tudják, hogy a saját számomról beszélek.(Nekem is fura, de valamennyire jogos.)
Pl. Ha az irataimat ellopták, s valamit akartak a bankkal intézni, akkor itt megtudom, mert nálam csörög vissza a bank, nem a rosszakarónál.
-
cocka
veterán
válasz sifarr #19342 üzenetére
Tudtommal mikor aktiváltam a kártyát (eleve ez is egy szánalmas szar, hogy miért kell hívogatni a bankot egy kártyaaktiválás miatt, oldják meg hogy lehessen netbankból is aktiválni), akkor megtörtént a TPIN beírása aztán elkérte a személyes adatokat, majd közölte, hogy vissza fog hívni és újra beazonosít. Teljesen WTF & WHY? kategória
-
addikt
válasz ferenck #19339 üzenetére
ez más, itt Te hívod őket. az a te "felelősséged", hogy jó számon keresd a bankot. (kivéve, ha feltörik a gránit honlapját és lecserélik a telefonszámot).
viszont egyszer tényleg megcsinálta velem is ezt a gránit (ha valóban ők voltak...) évekkel ezelőtt. ugyanígy hívtak, mondta, hogy Gránit banktól hív és szeretne azonosítani. mondtam, hogy biztos nem fogom megadni az adataimat telefonba vadidegennek, bárki mondhatja, hogy gránit-tól hív. kérdeztem miről lenne szó, mondta, hogy azt csak azonosítás után árulhatja el. mondom, akkor írják meg netbank-on. "azt nem lehet", kérdem "miért?", mert azt az utasítást kaptuk, hogy telefonon keressük az ügyfeleket. mondom, akkor így nem fogunk előrébb jutni. ezzel tettük le.
azóta sem tudom mit lett volna.
kizárnám, hogy a marketing megkeresés lett volna, mert azokról mindig reflexből leiratkozom.
általában kétszer is. egyszer a szerződéskötéskor, másodszor már egy indulatos panaszlevélben, amikor szerződéskötés után pár hónappal "véletlenül", "rendszerhibából", elkezdik mégis küldeni őket (ugye kedves erste...).egyébként sajnos ez nem csak a bankok hülyesége. nyugdíjas rokonnál a digi át akarja alakítani a hálózatát fttc-ről ftth-ra. semmi előzetes értesítés, egyszer csak becsöngetnek hozzá, hogy jöttek ezügyben (nyilván ismerős egy mukkot nem ért belőle) és "itt kéne aláírni". rokon mondja, ő itt helyben nem fog aláírni semmit, hagyják itt a papírt, majd megmutatja nekem, ha rendben van egy héten belül beviszi digi ügyfélszolgálatra aláírva. "hát azt nem lehet".
az meg már csak hab a tortán (és extra off), hogy azóta se sikerült leszervezni velük egy olyan időpontot, amit betartottak volna...[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
sifarr
senior tag
Gránitnál is. Felhívom őket, hogy intézzek valamit. Elkér egy csomó személyes adatot, ...
Kérj TeleBank azonosítót és használd TPIN kóddal, akkor nem kérnek személyes adatokat, nincs visszahívás sem. Lásd a részleteket a bank oldalán! -
Bárki felhívhatja a bankot, hogy én vagyok ferenck, és ezt meg azt szeretném csinálni a számlámmal. Valahogy meg kell bizonyosodniuk, hogy arról, hogy tényleg te vagy az.
Vagy adott esetben az vette fel, akit hívtak. A telefont felvehette a gonosz mostohától kezdve a vasorrú banyáig bárki.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
agroman
senior tag
válasz sopruk #19336 üzenetére
"Ezen a ponton, mintegy mellékesen elkéri az ügyfél édesanyjának nevét és születési idejét.
Sokan talán önkéntelenül is bedőlnek egy ilyen hívásnak, de az Erste és egyetlen más bank
sem kér telefonon vagy e-mailben személyes adatokat az ügyfeleitől."FAIL...a CIB tobbszor keresett telefonon es mindig elkuldtem a picsaba oket, mert ok is igy kezdik, hogy anyja neve, szuletesi ido..hogy megbizonyosodjanak en vagyok-e..
mondtam nekik ok hivtak, csak tudjak kit hivnak? erre kozli a no hogy ez a protokoll..
en meg mondtam, hogy akarkinek nem arulom el..abban maradtunk hogy hivjam akkor a cib24-et..kerdezem milyen ugyben hivott egyebkent? azt mondja azt nem arulhatja el.
felhivtam a cib24-et...nagy nehezen lett ufsz-es, par perc turelmet kertek amig tajekoztattak, hogy miert keresnek..szoval sajnos letezo banki protokol a szemelyes adatok telefonon torteno kerdezese.
[ Szerkesztve ]
------
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Nyitottam bankmonitoron keresztül CIB ECO számlát. Ugye a számlaszám az a 3-szor 8 karakter ami CIB esetén 107-tel, OTP esetén 117-tel kezdődik stb. Az androidos app-ban rányomtam, hogy számlaszám másolása és hozzátett az elejéhez egy HU30 részt. Miért?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sifarr
senior tag
válasz dptrsk #19329 üzenetére
Ha szombaton elromlik a hűtő/mosógép/stb akkor hétfőig nem ér rá hogy a kincstártól visszaérjen.
Jaj, ne ...!
Mondtam, hogy bárkinek elhiszem, hogy neki miért jó egy megtakarítási számla. Indokolnia se kell! De ha indokol, az legyen ennél azért megalapozottabb, életszerűbb.
Ha szombaton elromilik a hűtőd, mosógéped, mosogatógéped, stb. akkor te azonnal rohansz venni egy újat?
Garanciaidőn belül is? Szombaton válogatsz abból, ami éppen van készleten a boltban? A nyitvatartó boltokban, mert webáruház kizárva. Az ár se számít? Aztán megveszed szombaton, de a kiszállítást csak hétfő-szerdára vállalják. Akkor minek a nagy sietség? Vagy van kocsid, amibe a behemót készülék csomagolással együtt elfér? Vagy rohansz szombat délután teherfuvart is szerezni? Tegyek még fel kérdéseket?Neked jó, ennyi elég. Nekem főleg!
[ Szerkesztve ]
-
pirosmajom
csendes tag
válasz Predator2 #19330 üzenetére
Szia!
1. Bankmonitor.hu-n keresztül nyitsz CIB ECO számlát, minden ingyenes 2 évig. Feltétel: bejövő havi mindenkori minimálbér összege
2. Szintén bankmonitoron keresztül: unicredit (nem ajánlom) bejövő havi 75e Ft esetén 3 évig ingyenes elvileg minden
3. Raiffeisen bank, Premium Gold 2.0, havi bejövő 400e Ft esetén totál ingyenes "minden" + havi 4x300e Ft ingyenes kp felvétel, ha mondjuk én küldök neked meghívót, akkor mindketten kapunk 20e Ft-ot (x)
4. Átlagos felhasználás esetén, bejövő asszem 150e Ft jövedelem mellett az OTP Smart kb. havi 500 Ft-ra kijön, ideális ha nem utalgatsz sokat és elég a havi 150e Ft ingyenes kp felvétel
+1 Amit már régóta használok: Gránit bank Bajnok számlacsomag. Bejövő 300e Ft vagy állandóan a számlán lévő legalább 150e Ft a feltétel, szerintem a Gránit többek között azért is jó, mert a lekötés kamata a legjobb banki szinten itthon (kb. 3%). Látra szóló megtakarítási számlán is ad 1%-ot (az 500e Ft feletti részre).
++1 Revolut, de kizárólag napi pénzügyek intézésére pár tízezer Ft-al a számlán biztonsági okok miatt (nincs OBA), viszont erre szerintem messze a legjobb, azon túl hogy külföldi utaknál/devizás vásárlásnál középárfolyam körül vált ingyen.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Annak idején a tanácsotok alapján nyitottam egy Erste Privilégium L számla csomagot.
Viszonylag elégedett voltam vele. Sajnos ez a számlacsomag megszűnt, és eléggé drága amibe léptettek helyette.Mire érdemes cserélni? Melyik banknál nézelődjek?
Köszönöm a választ előre is.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
dptrsk
addikt
válasz sifarr #19328 üzenetére
Ha szombaton elromlik a hűtő/mosógép/stb akkor hétfőig nem ér rá hogy a kincstártól visszaérjen.
Erre jó a #withSave, persze lehet mondani, hogy legyen erre a folyószámlán, de van aki nem szeretné ott tartani a vészpénzt, mert az nem a mindennapi költésre van.De abban igazad van, hogy a munkahely elvesztése miatti tartaléknak jobb helye van a kincstárnál.
-
sifarr
senior tag
válasz dptrsk #19327 üzenetére
Mondjuk 350k-t rárakva, havi 1k-val növelve, jó likvid tartalék lehet.
Előrebocsátva nekem minden indok, érv elfogadható, hogy valakinek miért jó egy megtakarítási számla, akár a CIB-é is.De a kérdés az, hogy mit nevezel likvid tartaléknak, mi célból tartod szükségesnek?
300-400 ezer arra nem megoldás, hogy ha elveszted a munkád, orvosra kell pénzt vagy hasonló komolyabb, nehezebb helyzetbe kerülsz. Ez az összeg tényleg arra elég, hogy meglátsz valamit és gyorsan meg akarod venni. Ez impulzív vásárlás, erre mondjuk jó.
Ha előre tervezhetőbb a rendkívüli kiadás, pl. egy nyaralás, akkor már hosszabb ideig parkol a megtakarításin a pénz, tehát a kincstári számlához képest jelentős kamatveszteséged lesz.
A kincstári számláról 1 munkanapon belül (munkaidőben lényegében azonnal) a számládra visszaküldhető a pénz. A kincstár appjával nem sokkal bonyolultabb, mint a CIB-en belüli visszavezetés. CIB-nél 1 lépcső, kincstárnál 2.
Tehát - az én szemléletem szerint - sok értelme nincs a #withSAVE és hasonló megtakarítási számláknak. De ismét mondom, másnak lehet jó![ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz INGJOKE #19325 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor nemrég keresett valaki megtakarítási számlát pont ebből a célból.
Szerintem ez egy teljesen elfogadható cél. Nem vagyunk egyformák. Lehetnek pl. olyanok, akik nehezen állnak ellen az impulzív vásárlásoknak, s ezért használnak fékként ilyen megoldást. -
sifarr
senior tag
válasz Dinter #19323 üzenetére
Cib-nél megéri withsave-be rakni a megtakarítást vagy tartsam folyószámlán?
Kamat szempontjából nem. Csak 400 ezerig fizet bruttó 0,4 % kamatot, felette ugyanannyit mintha a folyószámlán lenne. Tehát havi 113 Ft-nál megáll a kamat 400 ezres napi egyenleg esetén. Ez nem pénz.
Ha más szempontod van, akkor érdemes lehet használni. Ne legyen magas a folyószámla egyenlege, eldugod a pénzt magad elől, stb.[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Cib-nél megéri withsave-be rakni a megtakarítást vagy tartsam folyószámlán?
-
fecus
őstag
Megjelent az Unicredites számlámon egy kártya tagsági díj. Ezt ők találták ki vagy minden banknál van ilyen?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
w.miki
veterán
MÁK papír vételről van valahol egy gyik?
Hogyan, és melyiket érdemes venni?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
sifarr
senior tag
válasz andrás47 #19314 üzenetére
...akkor én is 2g tudom használni amúgy Digis vagyok 4G-n használom, rendben lesz így is ?
Ha digis vagy akkor nem egészen.
2G-n nem tudod használni, mert a DIGI 2G-n nem biztosít adatforgalmat, csak hanghívást. Viszont a DIGI 4G-n működni fog az applikáció.
A DIGI-nek azonban nincs országos lefedettsége. Ha kimész a DIGI 4G-s lefedettségű területéről, akkor az applikáció nem fog működni, csak ha újra lefedett területen leszel. -
addikt
válasz andrás47 #19314 üzenetére
szerintem ezen a ponton tisztáznod kéne, hogy mit jelent számodra az "edge", mit értesz rajta. illetve, hogy milyen cib app-ra gondolsz.
-
sifarr
senior tag
-
andrás47
senior tag
Üdv !
CIB bankos appot szeretnék használni androidon, befolyásolja-e a működését, ha edge-t használok, crome nem annyira jött be néhol, belassul akadozik, még nincs telepítve egyenlőre érdeklődöm mire számítsak ? Köszönöm -
Mauzes
addikt
válasz alakesh #19303 üzenetére
Köszi! Nagyon intuitív, hogy ez a store-ban van, biztos véletlenül "rejtették" oda. Még véletlenül sem az egyetlen Erste termékem abszolút alapfunkcióka.
Szerk: ja és közben látom, hogy nem lehet linkelni ezt a funckiót vagy bővítményként hozzáadni a saját felületedhez. Nem mintha napi szinten kellene ez, e akkor mi a fenének van a "store"?
[ Szerkesztve ]
-
User42
csendes tag
Köszi.
Engedélyezve van az app háttérben való futása, nem ez a gond. Na meg ha nem futna a háttérben, akkor nem kapnám meg az iSMS-eket még napokkal később sem, csak amikor megnyitom az appot legközelebb, nem? Azt pedig magamtól soha nem szoktam nyitogatni, csak akkor, amikor iSMS jön. -
cocka
veterán
válasz sopruk #19305 üzenetére
De az le van írva a MOST feltételeinél, hogy csak szerződéskötéskor igényelhető és hogy 2 évig érvényes és a lejáratkor nem újítják meg, hanem állandót kapsz. Mert úgy mond ilyen first aid problem resolver arra az esetre, hogy nem azonnal tudnak neked kártyát adni. Hát micsoda probléma.
Eleve ha ingyenes a számlavezetés, akkor ha valakinek már van más banknál számlája mellette, érdemes azt csak akkor megszüntetni, amikor már megkapod az állandó kártyát a Gránittól.
Annyira szerintem sehogy sem lehet sürgős a számlamegszüntetés, hogy ne bírjon ki az ember plusz 1 hetet, mire a Gránittól megérkezik a kártya. Én anno MOST-ot nem is rendeltem, mondjuk nálam ráért. És mivel a saját bankom nem drágított annyira, hogy azonnal átvándoroljak kompletten a Gránithoz...így nem is kerültem abba a helyzetbe, hogy úristen Gránit MOST kártya nélkül hogy fogok fizetni.
-
RR-13
őstag
válasz Kalandor #19300 üzenetére
Sajnos óriási hiba volt, hogy a jól bevált Erste Netbankot erre a nagyon "alap", és nagyon "szétszedett" felületű, még mindig hiányos George-ra "cserélték".
Az egész nyelvezete olyan idegen még..., nem értem, hogy az évekig fejlesztett Mobilbankot, és Netbankot miért kell megszüntetni.A hűségpontokat én is kerestem a George Web-en nemrégen egy jó ideig, mire megtaláltam a Store-ben... Nem értem, hogy mi köze a Store-hoz, mert nem a boltok adják az Erste Pontokat, hanem az Erste...
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Reméljük nem úgy lesz, de ez még a kisebbik baj lenne. Igazából azt fájlalom jobban, hogy nem úgy van ahogy eddig értelmeztem, hogy az új kártyával is 1390 lesz az éves díj
De azért nem szomorkodom annyira, mert még ez is jóval kedvezőbb, mint a zótépénél volt, ahol 3* ennyi volt az éves díjam, itt meg még egy kis lekötéssel a kártyadíj is visszajön -
cocka
veterán
válasz sopruk #19293 üzenetére
Na, tehát 2 év 3 hónap. De ha azt csinálják, hogy a 3. év indulásakor levonják megint az éves díját, majd 3 hónap múlva küldik az új kártyát és annak is levonják az éves díját az úgy nem túl tisztességes. És mivel kötelező a bankkártya kb. nincs is lehetőséged ellenkezni, max. szerződésfelmondással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest