Hirdetés
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pictigjis
senior tag
válasz keselyumadar #19897 üzenetére
bármelyik normális banknál ingyenes idegen atm-ből is 150 ezer forintig nyilatkozattétel esetén
nos, az oberbanknak ez a csomagja még ezt sem tartalmazza, minden felvételért fizetni kell. persze, lehet olyan, hogy valakinek így is jó, de ez a csomag akkor sem jó, és főleg nem olcsó
az a számlájuk tartalmazza a 150 ezres "ingyenes" felvételt, aminek 2400 forint a havi díja
de én nem akarlak meggyőzni, ha neked ez jó, nyiss egyet! az a lényeg, hogy te elégedett legyél vele
-
merqree
őstag
válasz keselyumadar #19897 üzenetére
Úgy emlékszem, régen a GránitBank nem tett különbséget az ATMek között, lévén nincs sajátja, csak a fiókban, így nem volt külön díja az idegen ATMben felvett összegnek.
-
Mauzes
addikt
válasz pictigjis #19895 üzenetére
Nem a készpénzfelvétel olcsó, ezt senki nem mondta, hanem az egész számlacsomag összességében. Én mondjuk pár havonta veszek fel készpénzt, engem pont nem érdeklne, mennyibe kerül. Ráadásul a havi 2db max 150 ezer ingyenességet nekik is kötelező biztosítani.
Annyit viszont hadd revideáljak a véleményemen, hogy a havi díjak azért valóban nem alacsonyak, tehát csak akkor éri meg ez a számla, ha sokat utalgatsz rendszeresen és nem veszel fel sokszor kp-t. Ha ez fordítva van, akkor már egyáltalán nem olcsó.
-
Mauzes
addikt
válasz keselyumadar #19892 üzenetére
Elég olcsó, készpénzfevételnél az idegen atm-et érdemes talán nézni, mivel pl. Budapesten összesen 4 saját atm-ük van (persze ha pont közeli neked, akkor jó).
Amúgy egy viszonylag kicsi osztrák bank, bejegyzett fiókteleppel rendelkezik itthon, de magyar leányvállalata valóban nincs (bár technikailag egyébként a fióktelepnek is van itteni "székhelye").
-
merqree
őstag
válasz keselyumadar #19889 üzenetére
A cégjegyzék szerint van magyar székhelye, anélkül elég nehezen tudna banki szolgáltatásokat nyújtani.
És ezzel ki is szálltam ebből a szálból, mert nem fogok tudni hozzátenni semmit sem érdemben. -
keselyumadar
csendes tag
válasz pictigjis #19891 üzenetére
Minden belföldi e-utalás ingyenes és illetéket sem látok feltüntetve
Netbank ingyenes
Atm saját: 310 Ft illetéket sem látok, korlát nincs
Havi díj 1032 Ft
Jóváírás nem kötelező (nekem ez fontos)
Egy hátrány de engem nem érint sepa nem elérhető.
Ez nem olcsó? (értesítő sms 21 Ft max de gondolom nem kötelező)[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz keselyumadar #19889 üzenetére
szóval te is látod, hogy messze nem korlátlan, és főleg nem olcsó
-
pictigjis
senior tag
válasz keselyumadar #19887 üzenetére
életemben nem hallottam róla
és mi az, hogy korlátlan minden? nekem nem ez jött le ebből a dokumentumból...
-
keselyumadar
csendes tag
válasz merqree #19888 üzenetére
Nincs magyar székhelye.
Ez az ober szimpatikusnak tűnik, se minimálbér jóváírási kötelezettség se kondik (kb 1000 Ft-ért korlátlan minden utalás netbank), kp felvét saját atm-ből is csak 310 Ft/alkalom (idegen atm is csak 682 Ft, és itt illetéket sem látok csak fiókban pénztárban) . Kártya díj meg egy évre 3800 Ft.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz keselyumadar #19887 üzenetére
Bocs' a kérdésért, de mitől külföldi egy bank a Te szempontod szerint?
-
keselyumadar
csendes tag
Hali
Kifejezetten külföldi bankban tudok számlát nyitni pl Bp-en valahol?
Oberbankot néztem kb havi 1000 Ft-ért korlátlan minden, ismeri valaki ezt a csomagot?
[link][ Szerkesztve ]
-
titán
Én is meglepődtem különben, hogy ilyen sok. Ma reggel is vásároltam és utána ránéztem a george appban, azonnal ott volt a zárolás és hogy mikor, kinél vásároltam. Szóval jól működik ez a része. Innentől fogva azonban nem is lesz szükségem a sok sms-re, mivel bármikor rá tudok nézni a forgalomra. A végén még kiderül, hogy jót tett velem az erste ezzel az átállással. (illetve majd ha már megtörtént a tényleges átállás, nálam még működik a régi rendszer is)
[ Szerkesztve ]
-
-
tonyrulez
őstag
Lehet, bár kérdéses melyik éri meg jobban, fizetni a kártya éves díját és ingyen tölteni a Revolutot (mert ekkor kártyás vásárlásnak számít), vagy utalni rá aminek pedig utalási díja van. Azért a Revolut sem 100%-ban megbízható, ha valami gebasz van náluk, jól tud jönni egy "rendes" bankkártya.
4 8 15 16 23 42
-
bigdady
nagyúr
Nem ide
[ Szerkesztve ]
-
Astery
senior tag
válasz Mauzes #19878 üzenetére
Engem is bosszantott a dolog ezért regisztráltam ingyenes revolut számlát fizikai kártyával ... azt használom mindenfajta vásárlásra (internet, POS terminál) ... mindenről ingyenes push értesítést küld. Azóta az Erste kártyám a fiókban hever fizetős értesítéseket lemondtam róla ... lehet, hogy a kártyát is visszaadom egyszer.
-
veterán
Én biztos nem kérek pénzért semmilyen értesítést, majd időnként benézek az appba ingyen. Hitelkártya mellé jó, ha lenne bejövő zsé is rá akkor mérges lennék. Novemberben kell majd nézi a cib helyett is vmit...
-
Mauzes
addikt
Elég 21. századi, hogy nem lehet igénybe venni push értesítéseket ingyen. Ez az egész George elég fura szerzet, csupa feltűnő színt meg fiatal modelleket használtak a marketing során, mintha eljönne valami moder korszak, közben meg nincs mögötte semmi.
Mikor jön már el az a generáció, aki tényleg digitális irányba szeretne elmenni és nem hajlandó ilyen lehúzásokkal operáló intézeteknél bankolni? De legalább is nem fizetni érte. És akkor előbb utóbb lemaradnak vagy kikopnak ezek az ősi intézetek.
-
RR-13
őstag
Igen elég sokat vonnak le Nálad.
Felesleges ennyit fizetni ezért..., amúgy is csak "néha jön" olyan értesítés, ami igazán fontos lehet.Az Őrszem díjmentes Push értesítés Nálad nem működhet?
Ahhoz csak a fix havi 250 Ft-ot kell fizetni, és a kártyás fizetésekre is be lehet állítani külön.[ Szerkesztve ]
-
titán
Köszönöm szépen! Amiatt érdeklődtem, mert visszanéztem pár hónapot és a szolgáltatások havidíján felül átlag 1000 forintokat fizetek sms darabdíjakért. Szolgáltatásból a számlaőr és a kártyaőr aktív, erre is külön vonja persze a havidíjat. Ha ezt kukázza a bank, akkor azt hiszem nem is aktiválom egyik szolgáltatást sem. Ránéztem a george appra és szerintem nem olyan rossz. Mpinnel be tudok lépni bármikor, rá tudok nézni a számlámra, felesleges havi közel 1500 forintot kifizetni sms díjakra és a szolgáltatások havidíjára.
A netes vásárlásoknál, ha a jóváhagyó sms-re gondoltál, akkor az alapból is díjmentesnek kell, hogy legyen (nem az Nálad?).
Nem tudom , nincs külön részletezve, hogy mire vonták az sms darabdíjat, csak egyben levonja az egészet havonta egyszer. Ha díjmentesnek kell lennie, akkor gondolom biztosan az.
Ez így jó lesz nekem, átgondoltam a dolgokat és rájöttem, hogy számomra nincs sok értelme ennek az sms szolgáltatásnak.
[ Szerkesztve ]
-
ottalai
lelkes újonc
Köszönöm, hogy kiegészítetted az útmutatót.
Emlékeim szerint a george mobil app értesítés beállításoknál korábban (korábbi verzióknál) nem voltak ott ezek az "almenü" beállítási lehetőségek, amikről képet csatoltál, hanem szimplán csak a ki/be kapcsoló.
Nekem az általad felsoroltak (bejövő, kimenő, kártyák, fontos dolgok) mellett ott van az "Egyenleg" is. Érdekes, hogy hitelkártyánál nincs ott (nekünk csak betéti van).
Az meg felettébb érdekes, hogy egy banki mobil app értesítéseinek beállítását, "altatását", átteszik az android operációs rendszer app értesítések beállításai közé.
Köszönöm még egyszer.
-
RR-13
őstag
Pontosan így van, ha megszűnt valamelyik korábban használt értesítő szolgáltatásod, és nem aktiválsz semmit a fenti listából az appban, és a George web-en sem, és mind Nem aktív státuszban marad, akkor nincs havidíj.
A netes vásárlásoknál, ha a jóváhagyó sms-re gondoltál, akkor az alapból is díjmentesnek kell, hogy legyen (nem az Nálad?).
A vásárlásokról nem kapsz "figyelő" sms-t, ha nincs aktív szolgáltatás.Amennyiben olyan szolgáltatás alapján kapsz a netes vásárlásokról sms-t, ami alapból nem szűnt még meg, akkor tovább vonják az sms díjat az értesítés miatt, de nem tudom, hogy melyik az a figyelő szolgáltatásod..., amennyiben a Hírnököd van, akkor az nem szűnik meg, azt le kell mondani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha jól értelmezem a helyzetet, akkor a régi netbank, kártyaőr, számlaőr stb megszűnésekor ha nem aktiválok semmilyen őrszemet, akkor onnantól sem a számla, sem a kártya figyelésére nem vonnak havidíjat?
Ettől még gondolom a netes vásárlásoknál jön az sms, vagy azt is ki lehet nullázni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz ottalai #19867 üzenetére
A George Appban az értesítéseknél a csúszkát be kell kapcsolni, mert az kell, hogy az interenetes vásárlásokról megkapd a Pusht.
Alatta van pár rész (almenü) még ahol, ha valamelyikre ráböksz, akkor továbbvisz a felületre ahol bekapcsolhatod azt az értesítés típust, amit szeretnél, és így az már a 250 Ft-os fizetős szolgáltatás.
Mutatom a menüjét az appban:
Mutatom a lehetőségek közül az elsőt, hogy hol lehet aktiválni appban a (250 Ft-os havidíjas fizetős) Bejövő értesítési szolgáltatást:
A többinél is így kell beállítani, ha elhúzod a csúszkát, akkor aktiválódik a havidíjas értesítő szolgáltatás.
Nekünk csak hitelkártyánk van, ezért lehet, hogy a Te almenüd más, de rá kell bökni egyesével, és úgy tudod kiválasztani a saját értesítés típusokat majd.Amennyiben a Weben állítod be ezt, és ott engedi az sms-es kiválasztását is, akkor a havi 250 Ft-os szolgáltatási díjra még rájönnek majd a 25 Ft-os sms díjak. Ha Pusht választasz, akkor az díjmentes, de a havi 250 Ft-ot akkor is fizetni kell minden kiválasztott értesítés típusnál.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz ottalai #19865 üzenetére
Na ez érdekes, hogy nem csak két részletben vezetik ki, hanem ezek szerint több részletben is, mert a szept. 05 az nekem most új...
Az Őrszem szolgáltatást lehet a George Web-en is beállítani, és ott elvileg az sms-ben történő értesítés is kiválasztható, az appban (ha ott aktiválod az Őrszemet, akkor) csak a Push díjmentes üzenet állítható be.
Mutatom a George Web felületen, hogy hol találod meg az Őrszem szolgáltatást:
Amennyiben az aktiválásra kattintasz, akkor azzal aktiválod a 250 Ft-os szolgáltatás havi díját.
(én még nem végeztem el, de szerintem itt majd megadható, hogy sms vagy Pusht szeretnél)Erste karbantartás:
[ Szerkesztve ]
-
ottalai
lelkes újonc
A vonatkozó erste hirdetményben "őrszem" alatt három szolgáltatás csoport érhető el, külön árazással:
1.számla alszolgáltatás
2.kártya alszolgáltatás
3.értesítő üzenetekA mobil app-ban egyetlen kapcsoló van, ki/be. Ha bekapcsolom, akkor a fenti három közül melyik kapcsolódik be? Az ott olvasható sablon hülye szöveg alapján a bekapcsolással feltételezhetően mindent bekapcsolok. A hirdetmény szövege szerint a szolgáltatások "figyelőtípusonként" (a fenti három kategória) választhatóak és én ugyanott olyat nem találok, hogy mindegyik/bármelyik használata kötelező lenne.
Ha a mobil app-ban csak egyetlen választó gomb van, akkor a figyelőtípusonként hogyan tudok választani (1. és. 2. nem kell, 3-as igen). Mi a teendő, ha csak a 3-at szeretném, mert pl. soha semmilyen sms szolgáltatást korábban nem vettem igénybe és nem is szeretnék a jövőben sem? Kiegészítve mindezt azzal, hogy az erste honlapján "természetesen" semmilyen részletes beállítási tájékoztató nincs.
Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek tapasztalat, illetve, hogy esetleg a web-es felületen van-e a témakörben további választási lehetőség, vagy ott is csak egy ki/be. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ottalai
lelkes újonc
Értem, igazad van, mert fokozatosan vezetik ki a régit. Mi éppen ma kaptunk email-t, hogy szeptember 5-ig használható a régi.
@Brandynew azt jelezte, hogy az erste web oldalon az online bankolás lenyitásakor eddig a régi lakossági volt az első, második a george, most már megfordították, az első a george, második a régi lakossági.
Az új őrszem beállításokkal kapcsolatban tisztelettel kérdezem azokat az erste sorstárs fórumozókat, akik már használják a george web-et, hogy a george web felületre belépve az őrszem beállításokat lehet valamilyen módon kezelni? Arra gondolok, hogy lehet-e választani, hogy milyen értesítéseket kérek (kártyás vásárlások, jóváírások, terhelések, egyenleg, stb.)?
Én még nem használtam a george web-et, nem is szeretném ameddig nem kell, a george mobil app-ban viszont egy elcseszett módon oldották meg, nem egyszerűen értelmezhető módon.
Köszönöm előre is.
-
pictigjis
senior tag
és tényleg megtörtént, tegnap még jött erstés kártyaőr sms, ma már nem jön
-
-
racskobalazs
senior tag
válasz Dinter #19851 üzenetére
Elméletileg random minden összegnél kérhet, bármilyen kártya. Biztonsági dolog lehet.
Párszor OTP kártyával én is belefutottam már, elég ritka.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Dinter
addikt
A CIB bankkártyám miért szokott random alacsony összegeknél is pin kódot kérni?
racskobalazs: Ritkának én azért nem mondanám. Havi 1-2-szer elő szokott fordulni, OTP-vel korábban sosem kért (igaz, azt már 2 éve használtam utoljára)
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Nyilván úgy, hogy Ft-ot töltesz fel a Revolut-ra, ott átváltod, majd a Revolut kártyáddal töltöd fel a MÁK számlát... Viszont ugye a Revolut váltási limitje beszólhat, de lehet hogy még költséggel is érdemesebb ott váltani, mintha a bankod váltaná...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
nagyúr
Sziasztok!
Államkincstári számlára szeretnék kártyával EUR-t befizetni. Az készpénz felvételnek, vagy vásárlásnak minősül?
Illetve MasterCard hitelkártyával, vagy VISA betéti kártyával érdemesebb a tranzakciót megejteni?
CIB HUF számlához tartozik mindkét kártya.
Köszönöm a segítséget . -
Nojbee
tag
Sziasztok!
myRaiffeisen mobil app-ban a Hitelkártya feltöltés opció alatt, a törött tojás képen meg a feltöltés gombon kívül volt valaha valami? Tök jó lenne látni valami infót a tartozásokról, hogy mennyit kell befizetnem, mint ahogy a webes felületen is van.
Más:
A megjelölt összegekben valami nem stimmel, vagy csak én nem értem mit jelentenek. Valaki el tudná magyarázni?
1, Hitelkeretből aktuálisan felhasznált összeg
- Ez az utolsó feltöltés óta elvert pénz, ha összeadom mennyit költöttem, ki is jön. Ez ok.
2, Aktuális számlakivonatban megjelölt záró egyenleg szerinti teljes tartozás
- Ennek gondolom az utolsó feltöltés és a költési időszak vége közt felhalmozott tartozásnak kellene lennie, amit be kell fizetnem. Ez viszont sehogy nem jön ki. Ami azért furcsa, mert ha hozzáadom az időszak vége utáni költéseket akkor kijön az aktuálisan felhasznált összeg.
Valahol elkeveredik 1348 Ft, de ez hogyan történhet meg? -
cocka
veterán
válasz K Norbi #19831 üzenetére
Miért van felhasználható hitelkereted? Ha nincs, úgy se mutat semmit. Tudtommal java programban sem. Ott Hitelek címszóval van a számlainfónál.
Viszont én meg észrevettem egy bugot a java programban. Ha a bankkártya történetben le akarod kérdezni a tételeket úgy, hogy x összegtől y összegig mutassa, akkor az eredmény a nagy semmi, holott látszik a tétel, ha ezt a feltételt törlöm.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok.
Cib eco nál mutat az app olyat hogy felhasználható hitel keret.
Ezt kilehet valahogy kapcsolni?Appon? Vagy Java programba?
-
tonyrulez
őstag
válasz [CS]Blade2 #19809 üzenetére
Otthon és munkahelyen is dokkolót használok. Egyrészt kényelmes, megvan a helye a telefonnak, csak beleállítom és nem az asztalon kallódik, always on display-en látom az időt, értesítéseket, másrészt így folyamatosan töltve van. Persze erre mondják hogy ez így nem jó az akksinak, de lekopogom, lassan 2 éves Samsung A70, és még így is elmegy 2-3 napot.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
sifarr
senior tag
válasz [CS]Blade2 #19827 üzenetére
Az SMS-ért rohadt sok a 18Ft. Úgy tudom, hogy a szolgáltatóknak alig kerül valamibe, mivel alig lehet benne adat.
Adat valóban alig van benne, a mobilszolgáltatónak technikai oldalról pedig szinte ingyen van. De a sms végződtetési díja a 18 Ft. Ha pl. egy telekomos számról küldesz egy sms-t mondjuk egy vodás számra, akkor az sms-ért a Telekom 18 Ft-ot fizet a Vodának. Magyarországon ennyi a díja.
Egy sima díjcsomag esetét nem lehet a bankokéhoz hasonlítani. A sima ügyfél küld és fogad sms-t, tehát a szolgáltatója fizet és kap végződtetési díjat, ezért mehet a 18 alá.
A bank viszont csak küld sms-t. Ha egy telekomos szerverről küldi egy telekomos számra, akkor nincs 18 Ft.Viszont ha vodásra akkor fizetnie kell. Ezért van a bankoknak mindhárom (4?) mobilszogáltatós szerverük, így a költség/sms a 18-nál sokkal kevesebb. A banktól az sms-t ezért kapod mindig olyan számon, attól a mobilszolgáltatótól, amelyiknék az előfizetésed van. A számhordozás azért ebbe belekavarhat/belezavarhat. -
[CS]Blade2
addikt
válasz sifarr #19826 üzenetére
Az SMS-ért rohadt sok a 18Ft. Úgy tudom, hogy a szolgáltatóknak alig kerül valamibe, mivel alig lehet benne adat. Talán a románoknál versenyeztek annó a szolgáltatók, hogy én adok a díjcsomagba 2000db sms-t, jó én meg adok 5000db-ot. Nem gondoltam volna, hogy a bankoknak is olyan áron adják.
Van aki minden nap ki be lépked orrvérzésig, egy hónap alatt simán el lehet költeni 18Ft/db áron azt a pénzmennyiséget, amit a bank egy évben levon ilyen-olyan jogcímen. -
sifarr
senior tag
válasz [CS]Blade2 #19822 üzenetére
... többet fognak bukni azon a pár % ügyfelen, mint amennyit nyernek a SMS-ekkel. Nem hiszem, hogy olyan gigantikus összeget fizettek az SMS-aláírókért.
De, "gigantikus" az összeg. Az sms végződtetési díja kb. 18 forint. Ezt kivédendő mindhárom mobilcégnél kellett sms gateway szervert üzemeltetni. Most bejött a 4., a DIGI.
És azt is vedd figyelembe, amit Hintalow írt itt a párhuzamos fejlesztési, üzemeltetési költségekről. Hidd el, kisakkozták, hogy kevesebbet vesztenek az elmenő ügyfelekkel, mint a felesleges költség.Itt is úgy lehetett volna megoldani, hogy fokozatosan kivezetni, sokkal előbb szólni ...
Pont ezt csinálják, fokozatosan kivezetik. Csak nem az sms kivezetésénél kell nézni a fokozatosságot, hanem a banki szolgáltatások, bankolási szokások folyamatán belül.
Kezdetben mindent fiókban intéztünk. Később jött a telefonos ügyfélszolgálat. Utána a webes, online bankolás. Az első kettő is megmaradt, de egyre kevesebben veszik igénybe (szűkül is a fiókhálózat). Azt is mindenki természetesnek veszi, hogy így bankolni költségesebb.
Mára a bankolók minimum 70-80 %-a online bankol már sok éve. Ennek résznek legalább a 90 %-a okostelefont is használ már. Tetszik, nem tetszik, teljesen racionális mára az sms kivezetése.... sokkal előbb szólni (bár még nincs konkrét időpont), és mondjuk betenni, hogy innentől fizetős x db sms felett, vagy minden aláíró sms pár Ft, de van az alkalmazás, az ingyenes.
Mennyi a "sokkal előbb"? Mennyi idő legyen az átmenet, amíg az sms is megmarad? 1-2-3-5 év? Minél kevesebben használják az sms-t, annál több 1 használó ügyfélre vetítve a költség, annál gazdaságtalanabb.
A tendencia pedig eddig is látható volt. A legtöbb bank bevezette a mobilappját, de kezdetben nem volt push, sms-sel kombinálta. Maholnap mindegyiknek lesz.
És úgy lesz, ahogy írod. Egyszer (hamarost?) bejelentik, hogy pár hónap múlva lelövik az egészet.
Ez a folyamat szerintem normális. Te meg úgyis kiszúrtál velük, mert megoldottad ügyesen.
Ami viszont rossz tendencia: a bankok bevezették az appokat ingyenes használattal. Most pedig már látszik az, hogy elkezdenek pénzt kérni érte. Sms helyett fizethetünk az applikáció használatáért, a push üzenetekért. Persze ennek is meg van az oka ... -
cocka
veterán
válasz [CS]Blade2 #19823 üzenetére
Nálam az nem vált be. A Nox több appal kompatibilis, legalábbis régebben így volt, azóta nem is próbáltam a Bluestacks-et, mert csak bosszúságot okozott.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz sifarr #19821 üzenetére
Van aki teljesen a telefonján él, hús-vér emberként meg nem igazán, de én ezt is lesz*rom, mert, ha úgy gondolkodik, mint én, hogy mi a jó saját magának, és úgy szereti, akkor a legjobban teszi, ha ott él, akkor csinálja úgy, ahogy neki jól esik, ahogy szereti.
Hogy témához is kapcsolódjon, szerintem elcseszik ezt a Rai-nál, többet fognak bukni azon a pár % ügyfelen, mint amennyit nyernek a SMS-ekkel. Nem hiszem, hogy olyan gigantikus összeget fizettek az SMS-aláírókért.
Ez megint a véglet. Pár éve mi a cégnél a bérpapírt borítékban papíron kaptuk, aztán bevezették egyik napról a másikra, hogy e-mailben kapjuk jelszavas PDF-ben. Na most pár nyugdíj előtt álló kollégának ekkor benyögték, hogy adja meg az e-mail címét, és ebben a borítékban van a jelszó, amit akkor kell megadni, amikor a PDF olvasóval megnyitja az e-mailben a fájlt, ő meg visszakérdezett, hogy mi az az e-mail meg pdf, neki nincs e-mail címe, számítógépe és internete. Ekkor kitalálták, hogy aki kéri, annak az irodások kinyomtatják.
Itt is úgy lehetett volna megoldani, hogy fokozatosan kivezetni, sokkal előbb szólni (bár még nincs konkrét időpont), és mondjuk betenni, hogy innentől fizetős x db sms felett, vagy minden aláíró sms pár Ft, de van az alkalmazás, az ingyenes.
A szövegből úgy veszem ki, hogy ők úgy tervezik, hogy egyik nap lelövik az egészet a csába. -
sifarr
senior tag
védettségi igazolvány: Elég szánalmas, hogy a mai világban ilyen szarokat kell használni, mikor sorra esnek ki a csontvázak a kovidszekrényből.
Nekem is van appos igazolványom - pedig nem akartam. Ötször kellett írnom, pótlást indítanom mire megkaptam a kártyát, 3 hónap után 1 hét helyett. Kínomban telepítettem az appot, hogy már 2x is beoltottként elmehessek pl. egy étterembe.De szerintem ezt a vitát le kellene zárni. Nem vezet sehova.
Én ugyan cocka és [CS]Blade2 véleményéhez vagyok közelebb, de használok okostelót, banki appokat (3), email (csak olvasás), naptár, címtár. Navigációt is, lakhelyemen nem (Bp.), települések között sem, de pl. egy szegedi kis utcát azzal keresném meg.
Okosteló mellett is tudom önkorlátozni magam, ez nem eszköztől függ. Igazolásul egy adat: wifit nem használok csak applikáció frissítésre, a mobilos havi adatforgalmam <300 MB.Zárjuk le, és fogadjuk el, hogy ízlések és pofonok különbözőek.
-
cocka
veterán
az egy hordozható számítógép.
Qrva sok kompromisszummal és nem feltétlen az okostelefonok javára.
A villanykörte sem körte, csak a nevében.
Elég szar példa, mert az okostelefon a hagyományos mobiltelefonokból fejlődött ki, a körtének meg sose volt köze a villanykörtéhez. Formára egyeznek, de funkciójukban semmi közük egymáshoz. Míg egy okostelefonnal tudsz smst írni és hívni is.
ha vonatozol, akkor a mai napig bemész a jegypénztárba jegyet venni vagy kinyomtatod otthon magadnak?
Képzeld van jegyautomata is. És akkor nincs szükség se jegypénztárra, se nyomtatásra, se okostelefonra. És a papírjegy nem merül le.
A navigációhoz veszel egy GPS készüléket és mindig vásárolsz hozzá új térképeket?
Eleve rakat embernek luxus a kocsi. Tehát abból kiindulni, hogy mindenkinek van, talán kissé elhamarkodott. Tájékozódni meg észhasználattal szoktam és térképekkel. Előzetesen megnézem a neten, a térkép csak biztonsági tartalék arra az esetre, ha mégis eltévednék.
Akkor ezt megbeszéltük, de amúgy szerintem nem tudod, hogy mi mindenről mondasz le, végignézve az appjaimat, nem semmi időt és energiát spórolok egynémelyikkel.
És hány órát töltesz azzal, hogy az okostelefonodat cseszteted?
De pl. mióta tudok mobilon előre számot húzni a Kormányablakba, biztos, hogy nem mennék be emiatt,
Foglalok időpontot ügyfélkapun. Így ilyen nem fordulhat elő, hogy nekem kormányablakban sorszámot kelljen húzni. Főleg, hogy nemrég voltam 1-2 hónapja és akkor még kötelező volt az időpontfoglalás.
amikor 3 órát kellett bent üldögélnem, mire sorra kerültem, hiába volt időpontom.
Ja hát aki Budapesten próbál kormányablakba bejutni az egy másik kategória. Nálunk vidéki nagyvárosban még soha nem vártam a foglalt időpontomhoz képest 2 percnél többet. Szal. erről ennyit.
Külföldre én már nem mernék elmenni okostelefon nélkül,
Hát én nem is járok külföldre. De belföldre pl. Pestre igen és ott meg mindent a szádba rág a BKK, szóval aki ott eltéved okostelefon nélkül az már rohadtul függő.
Azzal dolgozok (navigáció, időpont egyeztetés, céges email, terminál regisztráció stb) és azzal élek
Vagyis heves hiszti törne rád, ha hirtelen eltűnne az összes telefonod és tableted.
Navit már említettem miért nem kell, mert elsősorban tömegközlekedek és eltervezem meg viszek térképet, ha olyan helyre megyek, ahol mondjuk akkor járok először.
Időpont egyeztetés: telefonon vagy neten PC-n.
Email: PC-n
terminál mi? Ez valami reptéri cucc? Nem szándékozom semmi szín alatt elhagyni az országot. Repülővel meg végképp nem.Fizetés: bankkártya vagy átutalás
vásárlás: bankkártya
bankolás: hard token, másik banknál natúr sms
netezés: PC-n (amikor elmozdulok a PC mellől nem óhajtok neten lenni)
védettségi igazolvány: Elég szánalmas, hogy a mai világban ilyen szarokat kell használni, mikor sorra esnek ki a csontvázak a kovidszekrényből.Gondolom te fejből vágod az országot
Nem. De meg tudom oldani mindezt okostelefon nélkül. A budapesti útépítés addig érdekel, amíg nem keresztezi vmelyik általam használt BKK járat útvonalát.
Ja és igen... a helyismerethez nagyon sokat kell térképet nézegetni, hogy ez most Google Maps vagy tapasztalati alap, hogy már jártál ott és emlékszel rá vagy nyomtatott térkép az most mindegy. Folyamatosan tanulom Budapestet, de nem azért, mert hű de mazochista vagyok, hanem mindig is szerettem a térképeket bámulni. -
veterán
-
cocka
veterán
válasz [CS]Blade2 #19802 üzenetére
Melyik emulátorral próbálod? Nagyon sokban nem működnek a banki appok. Amiben még működik, annak is a "virtuális gép tárhelye" időnként tisztításra szorul.
B tervként azon gondolkodom, hogy leürítem a számlám és váltok a g...ibe, szóval igazából azt kellene kisakkozni, hogy van-e olyan bank, amit egy jó ideig megint tudnék használni gombos telefonnal.
CIB-nél pl. az egész SMS-es, okostelefonos cirkuszt megkerülheted a hard tokennel. Se SMS-t nem kapok, se okostelefonom nincs, mégis tudok utalni pl.
van az SMS értesítés, ami kb. 120ft körül van meg a havi 1db sms a fizetésről.
Ja hogy neked arról is SMS kell? Azoknak szép ára van a CIB-nél, de míg ingyen volt, addig se láttam sok értelmét, csak a SIM-et szemetelte tele, egyéb haszna nem volt, mivel egyenleget meg nem mutatott. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy hol és mennyiért vásároltam, ott voltam, kaptam blokkot meg bankkártyás bizonylatot is tehát tudom hol voltam és mennyit költöttem.
utalni csak paypalra szoktam évi 2-3x
Oda minek utalni? Egyszerűbb és gyorsabb a bankkártyát hozzárendelni. Egy paypalos beutalás kb. 3 munkanap a jóváírásig. Aztán lehet szórakozni a trágya árfolyamukkal, mert gondolom nem arra használod, hogy magyar webshopban HUF-fal fizess.
a családban majdnem mindenki feltöltőkártyás, azokat is én szoktam tölteni.
CIB-nél netbankból tölthető.
SIM kártya nem lenne a telefonba.
A SIM kártya nem szükséges ahhoz, hogy egy banki appot használni tudj.
-
veterán
válasz [CS]Blade2 #19807 üzenetére
Én mindent is a telefonon csinálok. Azzal dolgozok (navigáció, időpont egyeztetés, céges email, terminál regisztráció stb) és azzal élek. (fizetés, vásárlás bankolás, netezés, még a védettségi igazolványt is ezzel használom)
Bárhova elmegyek a telefonommal mindent is el tudok intézni amit csak akarok.
De ezért szép az élet, mert nem vagyunk egyformák.
Asztali gépem már nagyon rég nincsen a lapit meg kb tanulásra és letöltésre használom meg néha nézek rajta sorozatot, mikor a tv-n nem lehet. -
Brandynew
őstag
válasz [CS]Blade2 #19813 üzenetére
Akkor ezt megbeszéltük, de amúgy szerintem nem tudod, hogy mi mindenről mondasz le, végignézve az appjaimat, nem semmi időt és energiát spórolok egynémelyikkel. Persze nyilván, ha nem utazol és kb. csak a melóhelyed és az otthonod között közlekedsz, meg egyébként sem élsz aktív életet, akkor kevesebb funkcióját tudnád kihasználni. De pl. mióta tudok mobilon előre számot húzni a Kormányablakba, biztos, hogy nem mennék be emiatt, van élményem, amikor 3 órát kellett bent üldögélnem, mire sorra kerültem, hiába volt időpontom. Tudnék még mesélni, hogy mi mindenre jó egy okostelefon, nyilván aktívan kell használni, hogy ezt valaki átlássa és ne csak egy idegesítő, haszontalan kütyüként tekintsen rá. Külföldre én már nem mernék elmenni okostelefon nélkül, pl. Finnországban volt olyan hely, ahová csak mobiljeggyel tudtál bemenni, na és persze a gyalogos navigáció és a Google élő forgalom alapján történő útvonaltervezése életmentő, ha eltévedsz, rossz helyen szállsz le vagy épp le van zárva egy út, nem közlekedik valamelyik jármű, amit előre kinéztél stb. Jó az, ha van nálad egy normális okostelefon, na.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz merqree #19810 üzenetére
Van GPS a kocsiba, de anélkül is meg lehet lenni. Főleg melóhelyre és vissza , gyalog meg előtte megnézem PC-n térképen, ha kell. Eddig sosem futottam bele, hogy kellene egy GPS a zsebembe. 24"-on internetezek, mit tudom én 1 méterről. Repülővel, busszal, vonattal nem megyek, csak autóval.
Ha kellene valamihez, pl. egy buszjegyhez, akkor sem nyelném be a számomra sokkal több és zavaróbb hátrányát.Brandynew: Hát ez az. Ami nálam kell, hogy legyen, az a telefon, így nyilván fix, hogy kell egy gombos telefon. A hordozható PC nekem nem kell. Ha lesz valami, ami érint, mint pl. lett ez a Mobil Token-es sz*rság, és nem tudom megoldani, mint ezt most emulátorral, akkor veszek max. egyet, amit célirányosan arra a feladatra használok.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Ez kicsit almát a körtével összehasonlítás. Az okostelefon elsősorban nem klasszikus telefonálásra való, az egy hordozható számítógép. Egy hagyományos, nyomógombos mobiltelefon nyilván kisebb meg lassabban merül re, de az másra való, mint egy okostelefon. Sokaknak van egy hagyományos készülékük és egy okostelefonuk is, két külön célra. Az okostelefon csak a nevében telefon, hiszen csak egy sokadlagos funkciója a telefonálás. A villanykörte sem körte, csak a nevében. Aki nem használ ilyen hordozható számítógépet, az vegyen nyomógombos készüléket. Mondjuk nem tudom, hogy tud valaki meglenni nélküle a mai világban, pl. ha vonatozol, akkor a mai napig bemész a jegypénztárba jegyet venni vagy kinyomtatod otthon magadnak? A navigációhoz veszel egy GPS készüléket és mindig vásárolsz hozzá új térképeket? Kb. mindenhol valamilyen app kell már. Vagy ha nem is kell, baromira megkönnyíti az ember életét.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Nyíilván, ha "2 utcával arrébb" jár dolgozni az ember, vagy tömegközlekedéssel, akkor talán értem a dolgot, de navigálás szempontjából már előnybe kerül az okosfon.
24"os monitoron milyen messziről kell nézni a műsort, hogy élvezd?
Nem mellesleg egyre több helyen pl az utazáshoz szükséges igazolások is mobil érhetőek el, pl repülésnél boarding pass, fizetés, tömegközlekedési bérletek.A végzettség nem mentség, hanem egy igazolás, hogy minden vizsgád sikerült
Na, nem piszkállak
-
[CS]Blade2
addikt
válasz tonyrulez #19808 üzenetére
Jutok, de nincs kedvem feltenni tölteni olyan gyakran. Bátyám annó lecserélte a Galaxy Spica-ját egy Galaxy S3-ra, és nekem adta a Spica-t, és pár hónapig azt használtam, és alig valamivel több, mint 1 napot bírt csak [elhasznált volt már az akkuja], és tök sz*r volt, ált. mindig akkor kapcsolt ki, amikor fontos lett volna telefonálnom.
Ezt a Nokiát meg feltöltöttem 1 hete, jövő héten meg valamikor majd megint feltöltöm, tök mindegy, hogy mikor, így is rohadt messze leszek attól, hogy kikapcsoljon.
Nem csak nem kell állandóan feltenni, hanem nem is kell rá figyelni, mint némelyik kollégának is, hogy melóba keresi a töltőt, hogy hazafele ne kapcsoljon ki, mire hazaér, vagy, ha este nem tölti fel és nem hozza magával a töltőt, akkor vége is, valamikor ált. kikapcsol neki.
Nekem az nincs benne a mobilitás fogalmába, hogy kikapcsol a cucc, hogy hordozható, de csak majdhogynem a következő konnektorig, ha aktívan használod. -
tonyrulez
őstag
A 2-3 hét akksinak mi az előnye? Ennyi időn keresztül nem jutsz töltő közelébe? Többi pontoddal még egyet is értenék, önkontrollnak jó a butatelefon.
4 8 15 16 23 42
-
[CS]Blade2
addikt
válasz INGJOKE #19806 üzenetére
Én mindig mindent úgy döntök el magamnak, hogy nekem mi a jó, mi a fontos. Nekem a mobiltelefon 100g alatti, kicsi, 2-3 hetet bír egy feltöltéssel, és tudjon telefonálni, meg legyen rajta óra és ébresztő.
Amikor nem otthon vagyok, akkor nem akarok netezni meg semmi ilyen, mert azt én egy 24"-on szeretem csinálni, nem 5" körül. Nem is akarok egész nap net közelben lenni, bőven sok az is amit az asztali PC előtt ülök.
Nekem így egyértelműen sokkal rosszabb, minden szempontból rosszabb dolog lenne okostelefont használni, saját magamat sz...nám le vele.
Se nem könnyű, se nem fér el kis helyen, se nem bír ki 2-3 hetet, ergó a célnak, hogy telefonáljak vele, sokkal rosszabb.Ja, és én 31 éves vagyok, informatikai végzettséggel, 25 éve foglalkozom és érdekel a számítástechnika.
Van jó pár munkatársaim, akiknek szintén nincs, mert pl. fontos nekik, hogy ütésálló legyen, mert járnak dolgozni 2. állásban víz, gáz, mezőgazdasági ágon. -
veterán
Nagyon vicces olvasni a mobilarénán 2021 nyarán, hogy valakinek nincs okostelefonja.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz sifarr #19804 üzenetére
Épp ebben a percben sikerült megoldani PC-n az emulált android alatt. Az Intel VT miatt nem töltött be nekem az app. Most már jó, be is állítottam, már a direktnet belépésnél a Mobil Token-el léptem be.
Másnak kellenek az infók:
- ha fehér kép jön csak be emulált androidon, akkor próbáld meg kikapcsolni biosban a VT-t.
- nem kell SIM kártya a telefonba, ha valaki csak erre készül tartani egy telefont -
sifarr
senior tag
válasz [CS]Blade2 #19802 üzenetére
... Lenovo Vibe okostelefon a családban. Nem tudom, hogy hányas android van rajta, de talán tudja a minimum 5.0-ás feltételt.
5.1 volt rajta eredetileg. Valószínű, hogy a 6-osra is váltott.... vagy a telefonon kellene ezt is csinálnom
Nem kell telefonon csinálnod. Csak az aláírót kapod a mobilra.Továbbá ehhez elég egy wifi SIM kártya nem lenne a telefonba.
Elvileg elég hozzá a wifi.leürítem a számlám és váltok a g...ibe,
Csak emiatt ne válts bankot, ha a C terv működik. Ha egyéb okod is van, az más tészta.[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Van ez a Raiffeisen ökörség, hogy megszünteti az SMS aláírót. Nekem náluk van a számlám, és nem fogok tudni kártyás vásárlást és csekkbefizetést csinálni, mert nincs okostelefonom, sem Szifon, csak egy régi Tab 2 tablet, de az android 4-es, arra nem megy fel.
Pár napja próbálom Windows 10 alatt emulátorral androidon futtatva megoldani a dolgot, de ez a retek csak egy fehér képernyőig jut el. Az andoroidos topicban a szakik rajta vannak az ügyön, hogy hogy lehetne futtatni banki alkalmazást emulátor alatt. Ez az A terv.
Viszont felmérném a lehetőségeket:B tervként azon gondolkodom, hogy leürítem a számlám és váltok a g...ibe, szóval igazából azt kellene kisakkozni, hogy van-e olyan bank, amit egy jó ideig megint tudnék használni gombos telefonnal. Most Aktivitás 3.0 csomagban vagyok, van rajta egy alap Mastercard (ez a legnagyobb díj az éves díj miatt), és van az SMS értesítés, ami kb. 120ft körül van meg a havi 1db sms a fizetésről. Számlavezetés 0Ft, a kp felvétbe beférek a 150-be, utalni csak paypalra szoktam évi 2-3x. Sok csekket fizetek be kártyával, meg online rendelések, a családban majdnem mindenki feltöltőkártyás, azokat is én szoktam tölteni.
C terv, hogy hamarosan felszabadul egy Lenovo Vibe okostelefon a családban. Nem tudom, hogy hányas android van rajta, de talán tudja a minimum 5.0-ás feltételt. Na most mivel gombos telefont használok, így nem találkoztam eddig ezzel a Mobil Token-es sz*rral. Hogy nézne ki a dolog, ha így használnám: Ugyanúgy használhatom a Windows 10-es PC-m, rendelek, számlát fizetek be díjneten, e-mailben kapott linkkel, stb., és megadom a kártya adatokat, vagy a telefonon kellene ezt is csinálnom
Továbbá ehhez elég egy wifi SIM kártya nem lenne a telefonba.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz merqree #19800 üzenetére
A _hitelkartya_ Gold verzioja, nem a szamlacsomag!!! Bocs ha ezt nem jol tettem egyertelmuve, nekem a visszateritesi program emlitese miatt nekem egyertelmu volt, hogy az egesz a kartyahoz kapcsolodik csak.
Hat en ugy latom, hogy az eves dija't eddig me'g vissza lehetett szerezni akkor is, ha nem hasznalod ki a biztositas reszt, most meg minden olyan elonyt eltoroltek, ahol osszegyulhetett volna visszateritesben a kartyadij, nincs erdemi kulonbseg a sima es a gold kozott az uj hirdetmenyben, csak hogy a %-os kedvezmenyre valthato kuponok amiket sose fogsz hasznalni azok gyorsabban gyulnek (pontok), forintbol minden megszunik kiveve az elelmiszer 1%. Azt ketlem hogy felmillio felett lehet elemiszer-kategoriat vasarolni rendszeresen.
Ennek kisarkitasara irtam, hogy akinek a biztositas szolgaltatas jar belole, annak talan jo. Bar me'g az is lehet hogy neki is jobb a kisebb kartya + kulon megkotni a biztositast.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest