- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
7Sony7 #83697 üzenetére
Ki is lehet mérni, hasonló nekem is van, a páka fémrészének vezetnie kell a hálózati védőföldhöz. A nyakrésznél letekerve látszik egy rugó, ami az érintkezést biztosítja. Így földelt konnektorba dugva, a kerámia PTC fűtőbetét zárlata esetén sem juthatna hálózati feszültség a pákára. De amúgy sem hajlamos ilyen zárlatra.
Egyszer viszont tőben elpattant nekem a fűtőbetét, amikor rendeltem egy olyan hegyet, amiből hiányzott az acél csőbetét (képen látható) és emiatt talán befeszülhetett valami (pedig nem húztam meg erősen), de ahogy felfűtött, a hőtágulásra azonnal elpattant a porcelán. Rendeltem utána fűtőbetétet is, kicseréltem.
Volt olyan gond is, hogy a rézbetét vagy 2 mm-rel kisebb átmérőjű, így a páka eredeti csöve nem fogta meg rendesen. Utána azért is rendeltem így készletben, mert adnak hozzá olyan rögzítőt, ami már ahhoz való.
Néha persze az is jelenthet gondot, hogy leföldelsz valamit forrasztás közben (a pákával), amit nem kellene, de ez ellen trafós pákával lehet védekezni. Autónál a száraz gumikerék szigetel, így megakadályozza az áramkör záródását a föld felé, így zárlatot okozni nem tudnál a földelt pákával sem.
Elvben lehetne a páka földelését is megszakítani, amikor csak a porcelánbetét választ el a hálózattól, de az meg önmagában nem teljesíti a kettős biztonsági szigetelés feltételét. Szigetel amúgy, nagyon jól, csak mégis, nem mondható 100 % biztonságúnak.
Tehát itt több szempont is szerepet játszhat, ami egyéni megfontolást képez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- A játékfejlesztők közel 90 százaléka AI-ügynökkel dolgozik
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón + tartozékok
- Honor X6a 4/128GB, Újszer, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor X6 4/64GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest