Új hozzászólás Aktív témák

• ZTE_luky

aktív tag

Először is megszeretném köszönni a gyors és hasznos válaszokat.

leweegee2:
    Melyik stabilizátorokat kellene cseréljem? Valamint a gyenge elektronikai tudásomból adódóan csak hogy biztos ne értsem félre a majd lentebb látható képen szereplő "IC504 KA378R33" feliratúakra gondolsz, ami a hűtőbordán van?

Donki Hóte:
    Igen, elég logikátlannak tűnik így laikusként is, és a kondik falán látszik is nagyon jól az elszíneződés, h elég melegük lehetett, főleg úgy h volt hogy hétig, hónapig be volt kapcsolva szerencsétlen házimozi.
    Ez a fektetett elhelyezés lehet nem fog működni helyhiány miatt, de majd megpróbálom, de biztos vagyok benne hogy több napot fog igénybe venni nálam a komponensek beszerzése.

Köszönöm az észrevételt, a képen látható rézszálnak tűnő dolog kutyaszőr :DD Vannak házikedvencek, és kíváncsiskodtak h mit csinálok, valszeg beleszállhatott a szőrük miközben kerestem a hibát :)

Ha megengeditek, csatolnék még pár képet:

C513 - 16V 6800uF 85°
    C511 - 16V 2200uF 105°

Eddig az 511es és 513as kondikat forrasztottam le, kapacitás mérésére alkalmas műszerem nincs sajnos, ellenállást, és szakadást tudok csak mérni, azzal meg gondolom sokra nem megyek.
    A NYÁK alja amúgy elég patika szerintem, semmi korrózió nem látszik rajta. A C508as és 509-es kondi mellett sárgás színű anyag van, nem tudom h az a korábban említett ragasztó-e, vagy ad aggodalomra okot, és azokat is cserélni kéne-e?
    A kiforrasztás utáni állapotról is fotóztam egyet, sajnos nem a legélesebb a kép. elfeketedett, barnás darabkák potyogtak le a kondi aljáról, a lapon maradt is ezekből pár, a kondik alja szintén látszik a képeken, szerintem nem vészes, vagy ti mit láttok, az elektrolit kifolyásnak nincsenek "csúnyább" jelei?

A kondenzátorok amúgy okozhatnak ilyen vezérlésbeli anomáliákat? Most végülis akkor melyik komponenseket cseréljem, hogy menjek majd a boltba jövő héten?

Nagyon szépen köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés