Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) gulupeti válasza szeva000 (#1142) üzenetére


gulupeti
senior tag

Ez sajnos U8QF-en is így van :( Vinyóról akármit is lejátszik, tökéletesen, DLNA-n viszont már valamelyik 1080p-s film is akadozik, olyan filmek is, amelyeket a 2014-es modellévű LG47LB671V tv-m gond nélkül lejátszott. Próbáltam én is kábelen (szintén gigabit) vagy wifin, az eredmény ugyanaz. Úton van egy ilyen lejátszó, DV-n kívül ez elviekben mindent fog játszani. (CoreElecet kell rá telepíteni) Dolby Visionre pedig marad a vinyó dugogatás. :)
Ezt ugyan picit trének érzem már így 2021-ben, de ettől függetlenül sem bántam meg, hogy ezt a tv-t vettem.

(#1152) szeva000 válasza gulupeti (#1151) üzenetére


szeva000
addikt

Nekem majdnem ugyan ez van, DV megy rajta. Sima x96, az tudja. Viszont a netflixet kinyírták, mondjuk engem nagyon ez nem izgat.

(#1153) pluhm válasza gulupeti (#1151) üzenetére


pluhm
aktív tag

Most lehet hülye kérdés, de az otthoni hálózatod milyen utp kábellel van kiépítve. Mert a megfelelő sávszélességhez nem árt a cat5e vagy a cat6, mert csak ezek tudják a 100 Mbit/s/-nél nagyobbat. Nekem amúgy az U7B-vel hálózatról és hdd-ről is akadásmentesen megy a 4k hdr.

(#1154) gulupeti válasza szeva000 (#1152) üzenetére


gulupeti
senior tag

Azt olvastam az Amlogic topikban, hogy jó esetben megy rajta, de a tv felé csak HDR jelként megy tovább. Tehát a tv nem ismeri fel DV jelként.

#1153pluhm
Az összes kábelt cseréltem cat5 és cat5e-ről cat6-ra, a helyzet ugyanaz. A tv csatija egyébként csak 100 mbites.

[ Szerkesztve ]

(#1155) Piftuka válasza viking19 (#1115) üzenetére


Piftuka
veterán

"talán a megvilágítás[S]i technika miatt- kap a világos rész egy ilyen glóriaszerűséget."

Így helyes a kijelentés.

Amit láttál, az ún. "blooming" jelenség. LCD televíziónál természetesnek mondható, hiszen a LED háttérvilágítás fényeit nem tudja "panelszendvics" arra dedikált szűrőrétege 100%-ban kiszűrni.

Mivel nem pixel szinten történik a világítás ki-bekapcsolása, óhatatlan, hogy a fényes képrészek körül a legjobb szűrés mellett is van egyfajta "derengés".

Nem FALD-os, de jóminőségű, fényszivárgástól mentes panellel szerelt tévénél ez kevésbé tűnik fel.

A kiváló kontraszt, és az emberi szem a javunkra dolgozik. A sok fényes terület körül is ott van a derengés, de a "tökéletes" fekete részekkel látványban nem tűnik fel, mert a kép teljes területén ugyanakkora a mértéke.

A Samsung Q60 és Q70 esetében tehát erről van szó.

A FALD technológia esetében viszont, ami előny, az hátrány is. Viszonylag sok zóna van, és a nagy része mögött lekapcsolja a világítást, amely területeken a fekete tényleg fekete, és azok a területek nem világítanak.

Viszont az emberi szem kapásból azokra a képrészekre fókuszál, ahol a fényes képtartalmak látszanak. Egy nagy fekete háttér mellett (pl. egy sötét erdőben játszódó jelenet, vagy metróalagútban a falon lévő 1-2 lámpa, stb.) a fényes tárgy rendkívül szembetűnő.

A szemed arra áll rá, és sokkal intenzívebbnek látja a fényes terület melletti, tökéletesen fekete részek és a fényes rész közötti határt. Gyakorlatilag még optikailag is felerősödik az a bizonyos "derengés".

Ezt a gyártók különféle, a saját hardverük és szoftverük által vezérelt "Dimming" megoldással igyekeznek csökkenteni.

Vannak rosszul sikerült implementációk, és vannak hatékonyak.

Utóbbiak közül az egyes gyártók más-más megközelítést alkalmaznak. A SONY processzora a legjobb a piacon, ám sajnos rendkívül kevés zónát alkalmaznak. Viszont a rendkívül jó színreprodukció, a piacvezető mozgásmegjelenítés, és a finom átmeneteket biztosító profi "dimming" metódus megmenti a FALD-os tévéiket.

A Panasonic processzora ugyanolyan jó (sőt, talán az a legjobb), de ők szakítottak a FALD megoldással, így talán már soha nem tudjuk meg, mire lenne képes egy olyan LCD készülékben, mint a zseniális "DX900" volt.

A Samsung processzora kevésbé fejlett, ezért ők nagyon agresszív "dimming"-et használnak. Olyan erősen leszabályozza a fényerőt a megvilágított területeken, hogy a "blooming" jelenség minimális.

Ennek eredményeként viszont ún "black crush" jelenség tapasztalható, ami az árnyékok részletességének elvesztésével jár. Cserébe a fekete szint természetesen kiváló.

Ezt láthatod a Q80 és Q90 tévéken. "Koromsötét" szobában tévézéshez jelenleg ezek a legjobb LCD televíziók.

(És a SONY Z8/9 sorozat tagjai, csak azok még drágábbak, mint a legtöbb QLED. Bár, ha így folytatja a Samsung a termék- és árpolitikájával, akkor nem kérdés, hogy a SONY "Z" sorozat jobb vétel lesz. 2-3 millió forintért egyértelműen a SONY jobb vétel, mint bármelyik 4K/8K Q90/Q95 készülék.)

Aztán itt van a Hisense, amely még nem tudott a fentiekhez hasonló minőségű processzort alkotni, viszont a konkurensekhez képest nagyon sok zónával dolgozik, és szoftverből agresszívan szabályoz, miközben piacvezető fényerőt produkál.

Ezek kombinációjával megalkotta a jelenlegi egyik legjobb "dimming" megoldást a piacon. A tesztelők egyöntetűen az élre sorolták a végeredményt, a SONY, TCL és Samsung tévéi ellenében, gyakorlati használat mellett. A Q90 van vele "egálban".

Fontos tudni, hogy náluk ez oly' nagy mértékben szoftverfüggő, hogy pár hónapja az egyik frissítés tönkretette a kiváló eredményt. Annyira feltekerte a fényerőt, hogy romlott a fekete szint és erősödött a "blooming".

Egy következő frissítéssel ezt orvosolták, ám még az is lehet, hogy a Media Markt-ban kiállított Q8F tévé az ominózus, rosszul sikerült szoftverrel futott.

És ha figyelembe vesszük, hogy az áruházban "bemutató" módban fut minden készülék, akkor könnyen belátható, és megérthető a végeredmény. Hiszen azokat a módokat éppen ilyen (rendkívül erős megvilágítású) környezetbe tervezték; gyakorlatilag maximális fényerő, és "vivid" színmegjelenítés jellemző rájuk.

Mindezek miatt soha nem lehet 100%-ban releváns, amit az áruházban látsz.

Amikor ott tesztelsz tévéket, akkor előtte "Normal" módba kell váltani a képbeállítást a készülék menüjében, és behangolni az alapvető funkciókat a szerinted jónak vélt, neked tetsző módba.

És még így is csak arra a következtetésre juthatsz, hogy milyen teljesítményt produkál a készülék intenzíven fényes környezetben.

A többi teszteléséhez "sötétszobára" lenne szükség, ami sajnos már nem jellemző az áruházakban. (Korábban még a Media Markt-ban is volt.)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#1156) szeva000 válasza pluhm (#1153) üzenetére


szeva000
addikt

Ennek ellentmond az a tény,hogy média playerrel tökéletes hálózatról. Sajna ugyan ez a helyzet mindkettőnknél.
Ha tényleg 100mbites a csatlakozása,az már lehet szűk keresztmetszet.
Maga az U7QF részemről nagyon rendben lenne. Majd rákalibrálok, ha lesz időm, de így is nagyon jó.

(#1157) gulupeti válasza szeva000 (#1156) üzenetére


gulupeti
senior tag

Szerintem ez inkább vmi VIDAA probléma lehet. 6-7 éves LG-n sem hiszem, hogy gigabit lan volt, mégis mentek vígan DLNA-n az 1080p-k, U8QF-en meg ezek közül is van amelyik akad.

(#1158) cellardoor12 válasza szeva000 (#1156) üzenetére


cellardoor12
csendes tag

Szia! Ugyanezt a modellt választottam, várom a kalibrálás eredményét. :DD Egyébként nekem is szaggat dlna-n még a fhd is, vinyóról szoktam 4K-zni. Youtube 4K rendben van, Netflix néha-néha megakad pár frame erejéig.

(#1159) csucsu54 válasza muriel2 (#1146) üzenetére


csucsu54
tag

Erre nem tudok válaszolni,vannak itt a fórumon hozzáértők,én csak sima használó vagyok!

(#1160) muriel2 válasza csucsu54 (#1159) üzenetére


muriel2
csendes tag

Hát igen, én is sima használó vagyok, lehet nem is lenne releváns a használata, mert azt se tudom hogyan szól, csak szóljon valami. :)

[ Szerkesztve ]

(#1161) szeva000 válasza gulupeti (#1157) üzenetére


szeva000
addikt

Ezért is kellene írni nekik valahogyan, hátha javítanák,sztem ez símán orvosolható akkor. De az én angol tudásommal nem merek :D

(#1162) KD6-3.7 válasza szeva000 (#1161) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Én írtam már nekik más ügyben még tavaly. Automatikus válasz üzenetet sem kaptam. :(

(#1163) RÁK_


RÁK_
tag

Sziasztok! Vettem én is egy 65U8QF-et. Egy 10 éves 42-es FullHD Panasonic LCD-t váltott. Még csak pár órát használtam, de szerintem nagyon szuper! A hangja kicsit még fura a Pana után, de lehet hogy csak meg kell szoknom, vagy valamit állítgatni. A kép viszont brutál jó! Még nem nagyon állítgattam át semmit, de így is tetszik. :) csucsu54, nincs kedved elküldeni azokat a csodabeállításokat? Ha tényleg annyira faxa, akkor esküszöm kifizetem utólag a srácnak! :R

(#1164) szeva000 válasza KD6-3.7 (#1162) üzenetére


szeva000
addikt

Inkább privit irok ;)

[ Szerkesztve ]

(#1165) RAiN91 válasza KD6-3.7 (#1139) üzenetére


RAiN91
őstag

Auchan-hoz még két kérdés:

1. Nem tudjátok milyen futárszolgálat szállítja, hogy tudjak egyeztetni napon belül időpontot, vagy csomagpontot? Bár utóbbira nem találtam opciót.

2. Gari az 2 év? Sehol nem írja..

(#1166) Gabis válasza RAiN91 (#1165) üzenetére


Gabis
őstag

Szia!
1. Kumi
2. Mivel 100 alatt van törvényileg 1év, de lehet vállal rá 2-t, erről nem találtam több infót

(#1167) csucsu54 válasza RÁK_ (#1163) üzenetére


csucsu54
tag

Szia!
Nem kell fizetni semmit,nem tudom honnan veszitek ezt!A 856-os hozzászólásban található link a YT-n van,nézed,megállítod és a megfelelő értékeket beállítod a TV-n!Annyit módosítottam csak,hogy a színhűséget természetesre,a fekete szintet erősítésre tettem,de mondom én műholdazok,tehát a beltérimmel így tökéletes!

(#1168) dj79 válasza dj79 (#1100) üzenetére


dj79
senior tag

Friss és ropogós: megérkezett az utalvány. Az összeg levásárolható vagy visszakérhető. Utóbbit választottam, szóval megint jön a készülékvásárlás. Most már megvan az összes irat, így utolsó lépésként a biztosító van hátra a visszatérítés miatt.

[ Szerkesztve ]

(#1169) RÁK_ válasza csucsu54 (#1167) üzenetére


RÁK_
tag

Jaa, oké. Köszi! Néztem a videot de olyan sokat nem állított benne. Azt hittem a video alatt lévő linkekről megvetted a beállításokat, bár ha a videoból be lehet lőni akkor ezeket nem tudom miért árulja. :D Ez a két link:
[link]
[link]

(#1170) viking19 válasza Piftuka (#1155) üzenetére


viking19
tag

Köszi!

Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.

(#1171) szeva000 válasza RÁK_ (#1169) üzenetére


szeva000
addikt

Na,megeszem a kakapom hogy videóból bekalibrálsz bármit is :D :D Esetleg saccolni,talán elmegy, semmi másra...

(#1172) tothjani81 válasza RÁK_ (#1163) üzenetére


tothjani81
senior tag

Szerintem a gyári hangprofilak borzalmasak. De szerencsére jól be lehet állítani.

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#1173) Kayla2


Kayla2
tag

Sziasztok!
Sokat tanakodtam más fórumokon ajánlgattak ezt azt. Nehéz a döntés ha az ember jobban bele ássa magát. Végül láttam élőben (tegnap elmentem megnézni pár típust) a 65" os HiSense 65A7500F (persze otthon más tudom) a legfontosabb viszont, hogy ez a 65" megfogott brutál nagy (tényleg mozi élmény) és lehet inkább efelé venném az irányt mint a TCL 55" és stb.
Már csak azért érdeklődnék, hogy érdemes + 1 hónapot várnom erre a típusra HISENSE 65U7QF? Mennyivel jobb mint a fentebb említett 65A7500F illetve ez már több mint 8bit+programjavítást tud?
Én gépről fogok mindent lejátszani, milyen programot ajánlotok? Jelenleg VLC-t használok. Meg olvastam valami HDMI-kábel igényről, ezt is megköszönném ha mondanátok róla valamit (VGA 2070 Super, remélem támogatja a szabványt) + ha samsungban gondolkodnék vagy Sony-ban (LG-órási csalódás) akkor mennyivel kéne jobban a zsebembe nyúlni? Köszi előre is a válaszokat!
TCL ebben a szegmensben 65 tcl c715 már igen magas 289.000 Ft-okért van.
Válaszokat köszönöm előre is, bocsi TV-k ben kezdő vagyok! :R

[ Szerkesztve ]

Régen: Kayla

(#1174) MEGAL0D0N válasza Kayla2 (#1173) üzenetére


MEGAL0D0N
csendes tag

Szia

Nos az általad kiszemelt két tévé a 7500f és a u7qf is 8bit+frc.
HDMI 2.0 4K high speed kábelra van szükséged.5000ft már kapsz.Persze van olcsóbb is meg drágább.
Nekem egy 65A7500f tévém van.Gépről nézek én is mindent VLCvel. 1660ti vgaról. Hdr sima liba.Ha fontos a HDR akkor a magasabb nit miatt a u7qf lenne a jobb választás.
De a még jobb lenne a 65U8QF. :K De az zsebbenyúlós. Most 310e Ft.Kategóriájában a legjobb ár/érték arányú.
Ha visszaolvasol elég sok jó hozzászólás érkezett mind két tévéről.Hideg is meleg is. Igen a 65inch az már egy jó méret.

(#1175) RÁK_ válasza tothjani81 (#1172) üzenetére


RÁK_
tag

Igen, már állítgattam rajta. Sokkal jobb lett a helyzet. :) Még az Ultra smooth motion-t nézegetem. Mindenhol azt írják ezt ki kell kapcsolni. És tényleg bekapcsolva eléggé szappanopera effekt van a filmeknél. De ha teljesen kikapcsolom olyan lesz a mozgás mint ebben a videóban: [link]
Ez elég zavaró. Úgyhogy rámentem a Custom beállításra, a Judder-t 6-ra állítottam a Blurt 0-ra, így egyelőre az én szememnek jónak tűnik. De nem is értem miért lesz ennyire rossz ha teljesen kikapcsolom. Kipróbáltam TV adásokkal, YouTube videókkal, HDD-ről FullHD és 4K HDR filmmel is, mindenhol van ez a "szaggatás" ha teljesen ki van kapcsolva.

(#1176) RAiN91


RAiN91
őstag

A 7500F megéri a felárat a 7100F-hez képest, vagy csak minimálisan jobb?
Amik képben vannak:
58A7100F - 130.000 Ft
55A7500F - 130.000 Ft
55A7100F - 115.000 Ft
50A7100F - 100.000 Ft

A méretet eldöntöm, igazából a kérdés csak a 7100F vs 7500F-ra vonatkozik.

(#1177) KD6-3.7 válasza RAiN91 (#1176) üzenetére


KD6-3.7
őstag

A7500F 55"

(#1178) Kayla2 válasza MEGAL0D0N (#1174) üzenetére


Kayla2
tag

Köszi! Mégy egy utolsó kérdés :D Fali konzolon lesz ágytól kb. 50-80 cm-el feljebb szemben dönthető konzol, 180 CM távolságra. Zavaró lenne a VA panel miatti torzítás? Bocsi a pókhálóért, pontosan ebből a szögből nézném és kb. ilyen távolságra (a középső monitor felett lenne lemértem pont befér falikonzollal) :D Kép

[ Szerkesztve ]

Régen: Kayla

(#1179) DonJoee válasza Kayla2 (#1178) üzenetére


DonJoee
tag

Szintén 65A7500F, falra szerelve, az alja 130 cm-en (eléggé magasan, hogy aláférjen a meglevő játékos szekrény + a Nintendo Switch dokkolója + 5 cm), a fali konzol úgy 10-12 fokot megdöntve lefelé.
Mi nem igazán veszünk észre semmi zavarót se játék közben, sem én az éjszakai filmezéskor a távolabbi, padlótól 40 cm magasan ücsörgő/fekvő pozícióban, ami kissé lejjebb van, mint az ideális betekintési szög.
A vízszintes irányú színtorzításról nem tudok sokat mondani, ebben a 3.5m széles szobában nem látszik belőle semmi, pláne 4 körüli méterről nézve.
Nyugi, ez már nem a 10 évvel ezelőtti LCD-technológia.
De nem is "minden ilyesmit eltűrő" OLED...

szerk: Ja, én fix, csak le-fel billenthető konzolt vettem, mert gondoltam, én nem fogom vízszintes irányban fordítgatni.
HIBA volt! Ugyanis a tévé mérete miatt nem igazán lehet később hozzáférni a kábelekhez, csatlakozókhoz, pláne ilyen péklapát-kezűeknek, mint én.
Olyan konzolt vegyél / vegyetek ezekhez a pingpongasztalokhoz, amiket "ki is lehet húzni" a faltól, ha arról van szó. Mint pl. szeva000 kolléga következő postbéli ajánlása:

[ Szerkesztve ]

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1180) szeva000 válasza Kayla2 (#1178) üzenetére


szeva000
addikt

egy jó tanács... az egy csuklós konzolt nagyon felejtsd el egy 65"-os tv-nél :Dezt vedd inkább:
[link]
símán rámegy 300-as VESA felfogatásúak. Én az este raktam fel, ugyen ez van.

(#1181) Kayla2 válasza szeva000 (#1180) üzenetére


Kayla2
tag

Másik topikban ezt ajánlották, köszi amúgy a tippet és neked is DonJoee az infot! :R konzol

[ Szerkesztve ]

Régen: Kayla

(#1182) Piftuka


Piftuka
veterán

Már csak hatot kell aludni, és megtudjuk a pontos részleteket ezzel kapcsolatban:

TCL OD Zero Mini-LED TV

:K

Mindenesetre a dizájn nálam már nyert. :)

"Aquila non captat muscas."

(#1183) muriel2


muriel2
csendes tag

Sziasztok,

bár ez nem EU modell, de elég érdekes, hogy ott van már a kínálatban az HBO GO, itt meg még nincs. Ez egy friss video ráadásul....vagy nézte már valaki, hogy lett-e közben a kínálatban már...?

https://www.youtube.com/watch?v=iWlSSpH_Nrg&t=801s

2:32-nél.....

[ Szerkesztve ]

(#1184) szeva000 válasza Kayla2 (#1181) üzenetére


szeva000
addikt

És az U7QF-et vedd inkább....az este volt még annyi időm, rámértem, belőttem egy 6500K-es fehéregyensúlyt és 710cd/m2-t sikerült kihoznom már így azonnal..szerintem ha lesz időm, akkor ki lehet ebből többet hozni.

(#1185) Kayla2 válasza szeva000 (#1184) üzenetére


Kayla2
tag

Közben találtam 227.000 TCL 65C715 már totális zűrzavarban vagyok :D Ezt meg láttam élőben: 65U8QF Brutál képe van csak 310.000, meg a U7QF-et is csak 55" ban és a 7500F-et is totális zavarba kerültem :D Egy sima TV-vásárlás is mekkora nehézségeket tud okozni.

[ Szerkesztve ]

Régen: Kayla

(#1186) Kayla2 válasza szeva000 (#1184) üzenetére


Kayla2
tag

Meglett a befutó, sok civódás után végül erre esett a választás, köszönöm a segítséget! 65" Hisense U7QF 238.000 :C

Régen: Kayla

(#1187) MEGAL0D0N válasza Kayla2 (#1186) üzenetére


MEGAL0D0N
csendes tag

Ez biza elég gyors volt... én napokig kínoztam az eladókat :) Másszál fel. Dugjad bele. És add oda a távirányítót. Ezek a mondatok némelyikben sebet üthettek.
Használd élvezettel és leld benne örömödet.
Gratula

(#1188) Kayla2 válasza MEGAL0D0N (#1187) üzenetére


Kayla2
tag

2 nap nem alvás összesen 4 napnyi időtöltés, több üzlet felkeresése, több fórumon kérdezgetés, több tucat videó megnézése. Több tucat összehasonlító oldalon vagyok túl. Azért nem volt az annyira gyors. :))

Régen: Kayla

(#1189) minilego válasza Kayla2 (#1188) üzenetére


minilego
senior tag

Én 1 honapja nézem ezeket és amikor mar azt gondolom, hogy eldontotem melyik, akkor mindig Jon valami és kezdem elorol... :K

(#1190) system10


system10
csendes tag

Én most vettem egy Hisense 65U8QF-et szép jó de 10 percig működött utána nem volt kép csak hang. Megy vissza gariba. Kicsit elbizonytalanodtam ezzel a márkával kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#1191) fojtviki válasza system10 (#1190) üzenetére


fojtviki
senior tag

Melyik markanal nem fordulhat ez elo? Folosleges ezen aggodni, ha most vetted, akkor pedig alapbol 3 ev garancia van rajta.

[ Szerkesztve ]

(#1192) KD6-3.7 válasza system10 (#1190) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Na én most vettem LG hangcuccot azt nem volt rajta jó az optikai aljzat. Visszavittem, adtak másikat. Azon jó volt. Előfordul.

(#1193) Kayla2 válasza minilego (#1189) üzenetére


Kayla2
tag

Ha lenne elég pénzem ez lenne a befutó, + ennyi pénzt már sajnálnék is. :D
Samsung QE65Q80T

Régen: Kayla

(#1194) csucsu54 válasza system10 (#1190) üzenetére


csucsu54
tag

Én Október 5 óta vagyok boldog tulajdonosa a 65U8QF-nek,semmi probléma nincs vele,tökéletesen teszi a dolgát!

(#1195) minilego válasza Kayla2 (#1193) üzenetére


minilego
senior tag

Nalam a 2en maradtak:

Philips 50PUS7805

vs

Hisense 50U7QF

(#1196) Kayla2 válasza minilego (#1195) üzenetére


Kayla2
tag

Nem tudok jó tanácsot adni, zöldfülű vagyok TV-k terén. :D Ha nem számítana az ár egy felső kategóriás Sony-t vennék annak ódákat zengenek a megjelenítéséről. Esetleg Samsungot, a Philips-nél az Ambilight meg jól mutat. Ahogy észre vettem, a felső kategóriában már minden márka igen szépen szerepel. (Illik is nekik 400.000 + ár mellett). Ha kell a szép háttér világítás akkor ne habozz, de a topicban lévő szakik jobban értenek hozzá.

Régen: Kayla

(#1197) Gabis válasza Kayla2 (#1196) üzenetére


Gabis
őstag

Nekem is egy Sony XH9505 felé húzott a szívem (1-2 hete még 270 körül volt a 49-es, most meg 330 :F ), de az eszem a Hisense felé. Szóval tuti az lesz, de abból az alsó szegmensben... A7500F. A különbözet meg megy másra.

(#1198) HEAHEA válasza DonJoee (#1144) üzenetére


HEAHEA
tag

"Mondjuk nem értem: a gyárban nem ellenőrizte senki, hogy a beépített médialejátszó szoftver visz-e fullHD-nál nagyobb anyagokat? :D"

Lehet azért nem nézték, mert helyette azt tesztelték, hogy megy-e olyan jól rajta a Cyberpunk 2077, minta PS4-en, vagy XBOX One-on... :DDD

A korábban írt hsz.-ed a "segítőkész" "szak"emberekről a tévés topikban is olvasott sztorikat juttaja eszembe: [link] , [link] .

#1162 KD6-3.7: Kíváncsi lennék, a Hisense magyar Facebook oldalára lehet-e javaslatot tenni az esetleges frissítéssel kapcsolatban, amit tobábbítanának az illetékesek felé.

Mint Hisense tulajoktól kérdezem, milyen közös bugjai vannak a márkának, miket tapaszatlatok?
Nálam az U8B-nél:
-félrefordítás a menüben: "Tiszta"helyett "Törlés"
-(bluetooth) billentyűzettel használva nem jelennek meg az ékezetes betűk
-a mozgásjavítót bekapcsolva elforduló képtörések

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

#1173Kayla2 : "Meg olvastam valami HDMI-kábel igényről, ezt is megköszönném ha mondanátok róla valamit"
Nézegettem egykor én is milyen HDMI kábelt érdemes venni.Megnézed milyet támogat a tv, meg milyet a vga és az szerint a kompatibiliset és legjobbat, a nézni kívánt tartalom felbontásával összhangban. [link]
Valamint azt is olvastam, hogy pl. ha veszek 1m-es HDMI 2.0-ás kábelt, egyiket 2e Ft-ért, meg egy másikat 10e Ft-ért, nem lesz az árán kívül észrevehető különség. Ti ezt hogy tudjátok?

(#1199) Veron


Veron
őstag

Kb. 1 napja azt csinálja az U7QF, hogy időnként kiírja, a HDMI 4 porton jelet talált, majd pár másodperc múlva elvesztette. Az érdekesség, hogy abba a portba nincs is kábel dugva. Ilyet már tapasztaltatok?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#1200) szeva000 válasza Veron (#1199) üzenetére


szeva000
addikt

Olyat nem,de a médis playernél fél napot szívtam tegnap, hogy gondolt egyet s ilyeneket művelt. Na, mondom hdmi kábelcsere...megint ugyan ez :D (természetesen mindkét kábel a digi beltériben próbálva jót mutatott.)
Elődúrtam egy qrva drága 2.0-ás 3m-es hdmi kábelem, azt beraktam....azóta minden tökéletes lett. :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.