Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Mobilhasználat Ausztriában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
gabor222 #51964 üzenetére
A tápadapternél a feszültségnek (12 V), a polaritásnak és a DC csatlakozó méretének kell egyeznie, az áramerősség lehet akár valamivel nagyobb (2 A) is, az nem baj. + Lehet venni akár gyári WD tápadaptereket is, eBay és társai webáruházak tele vannak ilyennekkel, illetve a WD weboldalán részletezve van, hogy melyikhez milyen teljesítményű adapter kell.
-
gabor222
tag
válasz
King Unique #51962 üzenetére
Nem tudtam, hogy így titkosítja. Még megvan minden része, de pont ezért vettem inkább új "házat" mert nem szeretek adaptert cserélni, arról nem is beszélve, hogy pont ugyan olyat találni csak szenvedés. A Mybook adaptere és az Axagoné se egyezik meg. Az Axagon OUTPUT 12 V, 2.0A a régi meg 12V, 1,5A, ráadásul a csatlakozófeje se megy bele a Mybook PCB-ébe. Rendelni így nem merek, mert lehet annak is olyan feje lesz, ami nem megy bele, a környéken meg nem is tudok olyan boltról, ahol lehetne nagy választékban kapni adaptert.
-
*Ropi*
félisten
válasz
gabor222 #51961 üzenetére
(#51962) King Unique-nak sanszosan igaza van, vagy pedig ha a nem bekapcsolása előtti időszakban jelentős lassulást tapasztaltál nála, akkor minél hamarabb mentsd le róla a fontos fájljaidat a saját [de]crypter moduljával, mert az is lehet, hogy a WD-k egyik tipikus hibája jött elő, ami egy vagy több gyenge fej és az utánuk egyre szaporodó írás / olvasási hibák: ha a meghajtó szervizterületét is érinti (amiben a működéséhez szükséges paramétereket tárolja), akkor onnantól már otthoni körülmények közt nem oldható meg a feladat. Pár hete járt nálam egy olyan MyBook, amiben egy WD20EARX (Green) lassult be annyira, hogy fejcsere előtt a max. olvasási sebessége 1.5 MB/s volt (utána már olvasott rendesen ahogy kellett és 1-2 hibás fájl kivételével mindent le lehetett menteni róla).
-
King Unique
titán
válasz
gabor222 #51961 üzenetére
Persze hogy nem ismeri fel, mert a WD My Book sorozatoknál rendszerint eleve hardveres titkosítás van, ahol ha átrakod a HDD-t az eredetiből egy másik külső házba, vagy a PC-be, akkor nem lehet hozzáférni az adatokhoz, mivel ahhoz ilyenkor kellene az eredeti külső ház, SATA-USB PCB. Ha visszahelyezed a HDD-t a My Book külső házba, akkor ott viszont értelemszerűen újra hozzáférhető lesz a tartalma. Ahol ha csak a tápegység ment tönkre, akkor csak azt kellene cserélni. Ha tönkrement a külső ház is és a tápcsere nem oldja meg a problémát, akkor meg irány az adatmentés topik, illetve adatmentő cég, már ha megérne annyit a rajta lévő adatok lementése.
A kérdésedre pedig már kaptál választ, azaz hogy ha adatmentés a cél, akkor nyilván nem kellene inicializálni, formázni a HDD-t és semmilyen szinten sem írni rá, max. csak olvasni. Nem is értem honnan szedik azt egyesek, hogy ilyenkor erővel inicializálni, particionálni, formázni kell, az adatmentő programnak nyilván nem szükséges, az akár inicializálatlan állapotban is hozzá tud férni a lemez tartalmához, pont ez a lényeg... Akkor kell inicializálni, formázni stb., ha nem cél az adatmentés, hanem csak a HDD újbóli használatbavétele.
-
gabor222
tag
Volt egy WD Mybookom (2TB), de a hét elején már nem kapcsolt be a tápjával. Szétszedtem és beraktam a HDD-t egy Axagon EE35-XA3 3,5 házba és amikor így rádugom a gépre nem ismeri fel. Lemezkezelőbe lépve pedig az inicializálást ajánlja fel.
A kérdésem arra irányult, hogy ha inicializálom akkor elveszik-e róla minden. Mert ilyet még soha nem kellett csinálom, mindig felismerte a külső HDD-ket.
Ezt az ellenőrzést, hogy tudnám úgy megcsinálni, ha nincs betűjele?
HD Sentinelben ez látszik KÉP
Esetleg próbáljam meg berakni a gépbe, hátha úgy felismeri?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Lexus, Toyota topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Hobby elektronika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest