Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz DeathAdder #40743 üzenetére

viszont most megnéztem, az adott lassan másolható filmet a RED-ről az SSD-re is 40 mb/s -vel másolja csak!!

Ezzel kizártuk a külső vinyót, ezért javasoltam ezt kipróbálni, így egy hibaforrással kevesebb.

Én nem gondoltam töredezettségre a te esetedben, mivel egyenletes átviteli sebességről beszélsz, ráadásul nagy fájlokkal dolgozol, amiből töredezettség jóval kisebb mértékben keletkezik.

Első körben jó lenne látni úgy általában egy átviteli sebességet a hdd-dről, mondjuk

hdtach-al (v3.0.4.0 shareware) xp módban kell indítani (csak read teszt!)
    vagy hdtach free is untig elég.

Ezen szépen fog látszani, hogy milyen sebességre számíthatsz a lemez teljes területén. Össze lehet hasonlítani más eredményekkel erre a vinyóra neten keresgélve hogy rendben van-e. A 40-et én valahogy keveslem, bár a legvégén lehetséges, nekem a 2 terás a vége fele kb. 50MB/sec

Ha töredékezettség-mentesítesz, akkor lehet hogy az a fájl aminek a sebességét kevesled kicsit feljebb kerül, így úgy tűnhet gyorsabb lesz, de attól még ha elérsz a lemez végéhez, megint le fog csökkenni a sebesség. :)

Amúgy nem jó ötlet kapásból egy gyanúsan viselkedő meghajtóra nagy igénybevételt (defrag) ereszteni.

Új hozzászólás Aktív témák