Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SchumiBácsi

őstag

Na összeszedtem pár problémát, ami igazából nem is probléma csak érdekes :D

Gondoltam beindítok 2 hót régi még IDE Maxtor járművet, mennek e még. A gond ott kezdődött amikor a rackből ki akartam venni a nagyobbikat, mert először a kicsit akartam górcső alá venni. Hát az IDE kábel kb. fele lejött, na mondom ha ez még megy akkor nagy szám de sikerült visszaügyeskedni és ment.

A 40GB-os Maxtor viszont nem, a HDD sentinel érzékelt de szürke maradt a két fő paraméter, Windows ugyan telepített de semmi. Mondom ok, állt már évek óta biztos letapadt, a fej már ilyenkor úgyis heló.
    160GB Maxtor vissza HDD sentinel rendben beazonosította, Windows természetesen nem. Akartam betűjelt adni de szürke volt a mező... wtf, akkor mondom partíció szia, új létrehoz és normál format. Amit megszakítottam mert kifagyott a vírusirtó, mert egyéb programhoz kerestem serial-t de egy bejelentett támadó webhely ezek szerint marhára megfogta ;] Na mind1 reset, aztán gyorsformat, végül használatra kész lett... Egyszer ha lesz időm rámegyek egy normálissal és úgy lesz jó. Utána csak visszadugtam még egy próba erejéig a 40GB-osat, és nem csak hogy feltelepítette még1× hanem be is olvasta, és ugyanazok a paraméterek játszanak mint amikor évekkel ezelőtt letettem... és még az adatok is megmaradtak, szal érdekes :D

A 160GB-osat így viszont nem értem hogy miért kellett legyalulni, mert a két HDD egy időben lett abszolút vésztartalék állásba helyezve, és az előző win7-en pár éve simán olvastam mindkettőt.

Na mind1 következő gond:

A HDD Sentinel első perctől kezdve miért kutyulta meg a meghajtókat?
    -SSD ami a "C" #2 sorszámot kapott
    -egyik FZEX ami a "D" #0 sorszámot kapott
    -másik FZEX ami az "E" #1 sorszámot kapott
    Nem mintha összedőlne a világ, de ha lehet átállítanám "C" #0 -"D" #1 - "E" #2 sorszámra, vagy ez függ attól hogy hova van dugva az alaplapban? Ha jól emlékszek az SSD a SATA6G_1 porton van, a két FZEX meg a SATA3G1 és SATA3G2 porton.

Másik egyenesen vicces probléma hogy bootolásnál többek közt megjelenik a "No Hard Disk detected!" Ez wtf? A Windowsban persze megvannak.

Na ezekre irjon valaki valami okosat ;] :D

Új hozzászólás Aktív témák