- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Tanács kellene.
A történet. Ma neki veselkedtem kiporolni a PC-t, amikor kiszedtem a vinyókat, ssdket, letöröltem őket.
Ezzel eddig nem is volt semmi gond.
Majd visszatettem szépen mindent, bekötöttem mindet, majd indítottam a gépet.A HDD nem tudom elindulni, amit hallatott is, olyan hangokkal, mintha meg lenne benne szorulva a motor, vagy nem tudom, de igen erős, mély ciklikus morgás volt.
Ilyenkor a gép sem jutott tovább a UEFI-ben a háttértároló inicializáláson.
Próbaképpen lehúztam róla a sata-kábelt, így teljesen normális hanggal felpörgött, és elindult, ahogy szokott.
Kábel vissza dug, újra köhög, és kézbe véve érezhetően a morajjal együtt rázkódik az egész(mintha meg lenne szorulva.Ekkor vettem észre, hogy rossz sorrendben kötöttem vissza a kábeleket, vagyis a sata0-ra kötöttem,ahol eleddig az SSD volt, és az UEFI-ben be is van állítva, hogy az egy SSD, és nem HDD.
Megcseréltem a kábeleket, így a sata3-ra került, ahol HDD a beállítás, és gond nélkül elindult, felállt a rendszer, használom a gépet.Azonban...Erről a vinyóról váltogatja a Windows a háttereket, és hopp, az egyik háttér meg volt sérülve.
Ekkor tettem fel a HD Sentinelt, ami a következőket tapasztalja:A kérdés, hogy károsodhatott-e a HDD, és valóban attól adhatott-e ilyen hangot, amit fentebb leírtam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest