Új hozzászólás Aktív témák

• pincehely

addikt

Sziasztok!

Tanács kellene.
    A történet. Ma neki veselkedtem kiporolni a PC-t, amikor kiszedtem a vinyókat, ssdket, letöröltem őket.
    Ezzel eddig nem is volt semmi gond. :D
    Majd visszatettem szépen mindent, bekötöttem mindet, majd indítottam a gépet.

A HDD nem tudom elindulni, amit hallatott is, olyan hangokkal, mintha meg lenne benne szorulva a motor, vagy nem tudom, de igen erős, mély ciklikus morgás volt.
    Ilyenkor a gép sem jutott tovább a UEFI-ben a háttértároló inicializáláson.
    Próbaképpen lehúztam róla a sata-kábelt, így teljesen normális hanggal felpörgött, és elindult, ahogy szokott.
    Kábel vissza dug, újra köhög, és kézbe véve érezhetően a morajjal együtt rázkódik az egész(mintha meg lenne szorulva.

Ekkor vettem észre, hogy rossz sorrendben kötöttem vissza a kábeleket, vagyis a sata0-ra kötöttem,ahol eleddig az SSD volt, és az UEFI-ben be is van állítva, hogy az egy SSD, és nem HDD.
    Megcseréltem a kábeleket, így a sata3-ra került, ahol HDD a beállítás, és gond nélkül elindult, felállt a rendszer, használom a gépet.

Azonban...Erről a vinyóról váltogatja a Windows a háttereket, és hopp, az egyik háttér meg volt sérülve.
    Ekkor tettem fel a HD Sentinelt, ami a következőket tapasztalja:

A kérdés, hogy károsodhatott-e a HDD, és valóban attól adhatott-e ilyen hangot, amit fentebb leírtam?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés