- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
válasz
Memora #26498 üzenetére
Nekem is volt egyszer ilyen. A hd sentinel megoldotta. Van egy olyan menüpontja, hogy a lemez felületének újrainicializálása. Azt hiszem a hdd regenerator nevű program is ugyanezt csinálja, de én azt nem próbáltam. De ezek mindent törölnek a lemezről. Nekem az egy hibás szektorom eltűntette, azóta is hibátlan a hdd.
-
dave93
őstag
Sziasztok!
Hogy lehetséges, hogy nincs bad sector, SMART értékek okésak, de mégis 98% a kondíció? [link] -
törölt tag
Van egy WD Scorpio Black WD2500BEKT merevlemezem. HD sentinel szerint a G-Sense Error rate tegnap még 34 volt, ma már 35. Mitől van ez?
Nem dobálom a gépet, meg semmi.. -
Chaotich
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék egy megoldást találni - alaplap cserém történt és mindez úgy kapcsolódik a winchesterekhez hogy az egyik régi vinyóm IDE - az új lapon pedig bizony csak SATA csatlakozók vannak.
Ilyen esetben milyen konverter/adapter/átalakító lenne a legolcsóbb és a legegyszerűbbGnik
-
szalasz87
csendes tag
Hello! Vettem pár hete egy 2 terás Seagate Barracuda Greent (ST2000DL003), és mostanában néha elkezdett pittyegni. Egyszer amikor filmet néztem akkor addig pittyeget és pörgette magát míg leállt az egész és a sajátgépből is eltűnt... Ez rosszat jelent, vissza kéne vinnem??
-
69er
csendes tag
Sziasztok!
Win indításkor nem mindig, de egyre többször kiírja a gép, hogy az egyik (D) meghajtón ellenőrizni kell a konzisztenciát. Hagyom, hogy lefusson, de újra megjelenik pár indítással később. Próbáltam cmd-ben a fsutil dirty query paranccsal megkeresni a bűnöst, de nem talált semmit. Éppen készül meghalni a winyo? 3 partícióra van egyébként osztva, és indításkor mindig a D-re mondja, hogy ellenőrizni kell. Valahogy lehet segíteni a problémán?
Előre is köszi. -
Memora
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni egy gyenge szektor-os HDD ügyében!
Nemrég egy 98.5 mb méretű pdf-et akartam áthelyezni, és másolás közben hibát jelzett a windows, vagyis gyakorlatilag áthelyezhetetlenné vált a file. A HDD sentinel ezután ki is jelzett 1 db gyenge szektort a vinyón.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudhatom meg, hogy pontosan mi van a gyenge szektoron (gondolom csak az az egy pdf file, de nem értek ehhez a témához)?
A legfontosabb, hogy arra a bizonyos gyenge szektorra többé ne kerülhessen semmi más adat. Le lehet zárni valahogy a HDD-n? Érdemes?
Ha le tudom ellenőrizni, hogy tényleg az, és csak az az egy pdf van a gyenge szektoron, és ha nem törlöm/helyezem át (szerintem nem is tudnám), akkor úgy marad (tehát nem jelent veszélyt más file-okra)...szerintem ez lenne a legjobb megoldás a számomra, amennyiben helyes és működik amit írtam -
Toto89
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új WD10EZRX vinyót és hozzá egy Thermaltake Silver River 5G USB 3.0 külső házat. A teszt eredményekről a képeket csatoltam. Kicsit kevesebb, mint általában, ezt betudtam annak, hogy mégis külső házról beszélünk, illetve 800GB foglalt rajta. Ami viszont a kérdésem, hogy az miért van, hogy a minap úgy tudtam csak mindkét gépemről másolni rá, hogy max 20-25MB/s volt a sebesség, ma pedig már simán ment 85-el és a tesztek is lefutottak, ahogy látjátok:
Először nagyon csalódott voltam a 20MB/s-al, fontolóra vettem, hogy esetleg eladom és veszek egy e-Satásat. Szerintetek jobb/gyorsabb lenne egy e-Sata házzal, vagy ha csak simán egy Sata-eSata kábellel kötném össze? Egy USB 3.0 házzal mennyi kellene legyen normálisan az adatátviteli sebesség (itt elsősorban írásra gondolok) ?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
scott_free #26486 üzenetére
Én ezzel szoktam a particionálás közben elhasalt HDD-ket megmenteni: Active@ Partition Recovery
Csinálni kell egy full scan-t, utána láthatod milyen partíciókat talált, kiválasztod azt, amelyik eltűnt és visszaállítja.
De azt hiszem full scan nélkül is tökéletes. Az akkor kell, ha már felülírtad másik partícióval. -
scott_free
senior tag
hi,
fixmbr után eltűnt a windows xp-s partícióm, most formázatlan új partícióként látni csak. ezt vissza lehet állítani valahogyan?
(az adatokat le tudom menteni pl. getdataback-kel, de az lenne jó, ha magát a régi partíciót lehetne visszaállítani)thx!
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Én egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy 1TB samsung wichesterem amit beraktam egy külső rackbe és sajnos nem ismeri fel a számítógépem az USB csatlakozón keresztül se az első csatlakozásnál se a hátsó USB csatlakozónál, illetve néha pár másodpercre esetleg egy-két percre megjelenik az új meghajtó de aztán újra kapcsolatot bont.
Kipróbáltam az LCD tv felismeri tehát nem a külső rack-el vagy az USB kábellel lehet a gond. A gépházam az USB pendrivot is kezeli teljesen normálisan. Windows 7 64 bit operációs rendszer van feltelepítve.A kérdésem az, hogy bekell-e állítani a windows-on belül valamit, hogy ne bontsa folyton a kapcsolatot a winchesterel vagy esetleg mégis a gépházam a szar?
-
AaronBass
tag
Sziasztok!
Volna egy WD 500Gb merevlemezem, amit a 250-es (win7) wd mellett lát a winbe, és 100/100% 1000napos!
Nos, lehúzom a 250-est, és az 500-assal elindítom a win telepítést, és nem látja!
Boot 1-dvd 2-hdd!
Ezt mégis hogy???
Se a 32, 64 bites home premium-mal nem látja, de a Bios felismeri!Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Ab." Ugyan ezt csinálja a másik 99/100% 1000 napos 500-as wd-vel, meg a 320-as 100/100% 1000 napos wd-vel is! "
-
flash-
veterán
sziasztok
érdekelne hogy egy mappát és tartalmát hogy tudom formázás nélkül a hdd particio elejére tenni?
-
djculture
félisten
válasz
Zoli bácsi #26469 üzenetére
Nemfog működni mert a helyreállitó program alapállapotba pakol vissza mindent, azaz a particiókat is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #26469 üzenetére
Szia!
Nézz utána, mert ha jól emlékszem, legtöbbször a partíciót is helyreállítja! Vagyis adatoknak létrehozott ugrik!
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Ma vettem egy laptopot, előtelepített oprendszerrel. Egy rejtett partíción van a rendszer, onnét egy gombnyomásra vissza lehet állítani a gyári állapotot, a friss win7-et a driverekkel. Ezzel nincs is baj, csak ugye visszaállítás esetén az egész rendszerpartíció felülíródik. Úgy gondoltam, hagyok a rendszernek egy 150 Gb-os partíciót, aztán marad egy 500 az adataimnak. Aztán helyreállításkor csak a rendszerpartíciót állítja vissza. Bebootoltam egy Live xp lemezzel, és próbáltam több partícionáló programot. A rendszermeghajtóból le tudom csípni az 500 megát, de nem tudok a lecsípett helyen új partíciót létrehozni. Valami nincs szabad MBR hibaüzenetet dob a Partition Wizard nevű program. Próbáltam a WIn7 lemezkezelőjével zsugorítani a partíciót, de csak kb. felezni engedné. Lefuttattam defragmentáló programot, mutatja hogy adatok vannak a lemez közepén, áthelyezhetetlenek. Megnéztem, a windows rendszer helyreállítójának a fájljai azok.
Szóval nem tudom, meg tudnám osztani valahogy azt a meghajtót?
Lenovo gép, elől van egy 200 Mb-os, aztán a 650 Gb-os, és a végén két 20 Gb-os, az egyik rejtett, a másikon vannak a driverek. Ugye a 650-est szeretném osztani 150/500 Gb formában, remélem a gyári helyreállítás működne így is. Valakinek javaslata? -
mr_ricsi
veterán
-
Amartus
senior tag
Itt is felteszem, hátha előbb kapok választ.
A sentinel(4.1) 3 hét alatt másodszor jelzett a kb. egy éves, 2TB Samsung(HD204UI) vinyómnál kritikus motorhibát; sajnos nem mentettem képernyőt. Azonnal kikapcsoltam és újra indítottam a gépet, és minden érték normális értéket mutat.
Vegyem komolyan és kezdjek nézni vinyót, vagy vaklárma?
-
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy SAMSUNG HD154UI 1.5TB-os HDD-m, ami azt produkálja hogy, semmit
Rádugom az áram kábelt, és megsem nyikkan, nemis kattog , semmi.
BIOS-ban sem látja.
Mi meredhetett meg benne? Mit lehet ezzel kezdeni (fontos dolgok nincsennek rajta,és nem akarom se kidobni, se adatmentőhelyre vinni)
Lehetséges hogy csak a Tápcsatija ment szarrá?
Köszönöm uraim
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz
King Unique #26461 üzenetére
Okés, köszi, akkor jól gondoltam!
Sata csatlakozós, azzal nincs gond!
-
xgamer.pc
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy egy Macbook-ba akármilyen 2,5"-os HDD-t beletehetek?
Tehát volt benne eredetileg egy 80GB Toshiba, tehetek bele egy 500gb-os toshiba-t is, ha 2,5"-os?Köszi előre is!
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Van olyan noti, ahol alapból rajta van (üzleti szériák). A felhasználó is rátehet. A HDD master és user jelszót is kezel. Így a noti beállít egy mastert, a felhasználó beállíthat user-t. Amennyiben a HDD-t máshol szeretné használni az ember, mindkettőt le kell szedni. Ehhez a gyári beállításoktól eltérőt kell a BIOS-ban használni, így sokan a cserekor nem teszik meg, csak format, kivesz, elad. A vevő meg szív. De ez az eladó sara, vele kell lebokszolni.
Ha meg "leesett" drive, akkor meg...... Pont ezért IS van, hogy egy ilyen kiütése drágább (2-3 szoros) mint egy új drive. Vagyis lopott drive NE érje meg. Mivel ezt a munkát végző nem tudja ellenőrizni, így ez egy védelem. Arról nem is szólva, hogy MUNKA, TUDÁS, FEJLESZTÉS eredménye. Tudjuk, a LINUX ingyenes, de a világon sok minden más nem. A jelszó kiütése sem.
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: tegnap reggel nem bootolt be a gép, mindig csak újraindult. Kikapcsoltam az automatikus újraindítást, majd láttam, hogy kékhalál van, UNMOUNTABLE BOOT VOLUME hibaüzenet.
Win 7 dvd be, számítógép javítása, parancssor, chksdk /r parancs, reggel 9től este 6-ig dolgozott, utána bebootolt a gép.
Ma ismét bajok voltak, nagy nehezen feláll a rendszer, viszont kb fél perc után hallok egy kattanást a vinyó körül, utána iszonyat mód belassul. A hdsentinel szerint umda módban van, max 300mb/s, az aktív is 300mb/s, szóval szerintem ez jó.
Ha újra akarom telepíteni, akkor kb fél órákat kell várni, míg a telepítővarázsló felbukkan, és szerintem ennek nem így kellene lennie.
Esetleg valakinek volt már ehhez hasonló hibája? -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #26446 üzenetére
Nem, tudtommal csak régieknél, és Sentinelnek nincs köze hozzá. CSAK a gyári progi csinálta.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #26440 üzenetére
Meg azt hogy ez a funkció csak regisztráció után használható biztos csak álmodom.
Konkrétan a hosszú tesztre ezt irja regisztrálás nélkül, mondom megnéztem.
A rövid tesztes rész az más kérdés azt kevertem szerintem hd tune progival ott meg az nem fut le ha regisztrálatlan. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #26439 üzenetére
Vannak szériák (régebbi IBM leginkább) ahol a gyári tesztprogram leellenőrizte az átallokált szektorokat IS! Ha jónak minősültek, visszatette a jók közé, így akár 100%-ra is visszamehetett a drive állapota. Ilyenre volt példa, leginkább gyagya táp volt az alaphiba okozója.
-
R@ZEL
csendes tag
Üdv mindenkinek
Fractal R3-am van,WD 500gb 7200 rpm,és egy idő után(főleg GW2 közben)eléggé el kezd remegni a ház tőle,mármint ráteszem a kezem és érzem hogy remeg az egész ház.Normális ez szerintetek? -
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #26428 üzenetére
Nem nyert. A dumát a drive adja. Egyes drive-ok esetén sem a rövid, sem a hosszú teszt nem fut le, ha van vizsgálat alatt lévő szektor, tehát a drive-ban legalább egy szektor állapota instabil. Ez így figyelmeztetés is, ha nem monitorozó programmal nézed, akkor csak ennek a parancsnak a hatására is tudja egy program, a drive komolyabb átvizsgálást kér! Ennek itt NINCS köze a regisztrációhoz. Az a teljes írással olvasással történő felülettesztnél játszik csak.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
King Unique #26437 üzenetére
Kondíció a rossz szektorokkal együtt változik. De majd nekilátok lementeni a fontosabb dolgokat...napokban veszek új tápot, remélem csak Chieftec undora van a winyónak.
(#26439) King Unique: Nem is a megjavulásról beszélek. Nem tudom honnan szedted ezt, inkább csak ne romoljon tovább.
-
King Unique
titán
válasz
F_Zolee #26435 üzenetére
Kondíció is csökken,hibás szektorok gyarapodnak? Vannak itt a topicba fő szakik,ill proginak is külön topicba,de ha előbb említett értékek nagyon esnek,szaparodnak,akkor előbb-utóbb tönkremegy,sokat nem lehet vele kezdeni,mféle "hdd reganerátor" progi ált. csak ront rajta. Fontos adatok lementése legyen az első.
(#26436) gegszee: gondolom 3,5",mert 2,5"-nek nem sok hangja van.
-
törölt tag
Van egy WD Elements 1023 vinyóm 500gb, külső, usb-s.
Az lenne a kérdés, hogy az normális-e, hogy amikor biztonságosan eltávolítom és az Xp elveszi az áramot, hogy amikor leáll, a legvégén olyan a pörgés hangja, mintha hozzáérne valamihez. Felpörgésnél illetve üzem közben nincs ilyen hang. Én arra gondolok, hogy a csapágyak, ahogy megáll. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
King Unique #26434 üzenetére
Szaporodik sajnos de más esetben nincs hiba. Már egy másik táp van a gépben szóval nem hinném, hogy az a baj. Már csak azért írom, mert mondták már másnak is, hogy ettől is gyűlik.
Rövid önteszt lemegy. Menet közben 0xF5-öt ír, majd a végén 0x00-t.
-
Tarill
őstag
sziasztok! van egy 160 gigás samsung winyóm ami néha szórakozni szokott pl nem indul el a windows hanem megáll a gép az alaplap indítóképernyőjénél és hasonlók... néha néha úgy csinál a gép mintha nem is lenne benne winchester és a hd sentinel egyik tesztnél egy ilyet csinált: [link] a kondícióra 98%-ot ír 1 hibás szektorral illene egy új mi?
-
ktg3
őstag
Szerintetek ez HDD hiba? (sztem az)
Az a jelenség, hogy előfordult notiba néha hogy ha beraktam sleep-be, akkor felkelésnél nem kapcsolt be a vinyó. A gép igen szal a pwr led világít meg a venti megy, de black screen és nem csinál semmit.Most meg restartnál egyszerűen a biosig elmegy onnan kész. Nézegettem a biost de elég furcsa, mert nincs benne ilyen standard cmos rész ahol lehet csekkolni, hogy milyen vinyó van benne.
Most így 7-8. indításra bebootolt. Ha bebootol, akkor semmi baj nincs vele szal hibátlan.
Hozzá kell tenni, hoyg kikapcsolni nem nagyon szoktam a gépet. Általában vagy bekapcsolva van, mondjuk a nap 16 órájában, azon kívül meg sleep.A sleep mód árt a vinyóknak, mármint ha gyakran dobom ki sleepbe és vissza?
Ugyanígy egyszer elment egy asztali vinyóm is. Ott is baj volt a ki/bekapcsolással.
Mondjuk az általában lekapcsolni nem akart.Valami 5let vagy észrevétel?
Előre is kösz. -
Mezga Aladár
veterán
Viszont adott partíción belül át lehetett helyezni, így legalább nem zavar.
-
Mezga Aladár
veterán
Volkov commander volt kéznél, lemezről indítva ugyanúgy nem tudta sem átnevezni sem törölni
-
Ronny3
aktív tag
Valaki tudja a választ erre? :
A win xp sp3 Lemezkezelőben a winyók sorrendje össze vissza lett, illetve a C: meghajtóm a lemez1-helyére került lemez0-ról, ami nekem nem jó, mert a rendszert időnként mentem egy régebbi progival, és csak a lemez0 -ás utat tudja olvasni és oda is menti a progi boot fájlait és onnan olvasná be dosból újraindítás után, de mivel a lemez0 az a 400-as IDE winyó, ezért nem tudom menteni a c-t!
Hogyan tudom megváltoztatni windowsban, a registryben, hogy a lemez0 és a lemez1 visszaálljon, és a lemez0 legyen a 80Gb-os C: meghajtó megint?
Most sajnos a lemez0 a 400-as IDE és a lemez1 a C: meghajtó a 80Gigás winyó
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Mezga Aladár #26393 üzenetére
"Tehát ha a fájlnév mondjuk ROSSZ.txt de a leíróban RoSSZ.txt van azt nem javítja, és a felhasználó sem tud az állományhoz hozzáférni."
Éppen ezért segíthet egy régi DOS-os program, ami nem veszi figyelembe a hosszú fájlnevet, csak a 8.3-ast, és átnevezés után csak az új 8.3 név marad meg, a régi hosszú név meg eltűnik. -
djculture
félisten
válasz
Mezga Aladár #26412 üzenetére
Igen, particiók is elvesznek meg minden.
-
válasz
Fr@nkieWilde #26397 üzenetére
Ez a 65535 gyanús nekem, mintha csak valami túlcsordulás lenne. Emlékeim szerint volt már errefelé hasonló! Első körben nézd meg a legfrissebb HD Sentinellel, esetleg kérdezd meg a topicjában is: Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com, hátha hdsentinel tud rá kapásból mondani valamit!
szerk.: meg is van: [link]
-
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
djculture #26399 üzenetére
Ezt már nem használom ezer éve, amíg viszont használatban volt, addig egy FSP 350 60HLC táp alatt üzemelt. Nem tudom, hogy mitől lett ilyen, de különösebb képen nem zavar a dolog, mert van még mellette 3 terrányi vinyóm. Csak ha esetleg meg lehetne menteni az nem volna rossz, illetve ha nem, akkor azt nem tudom, hogy mennyire lehet megbízható egy ilyen vincseszter.
-
törölt tag
Ma olyan dologgal találkoztam, hogy bekapcsoltam a gépet és egyből megfagyott. Újratettem a gépet és most meg a hd sentinelben a Soft Read error már 17, mitől emelkedik és mi okozhatja?
-
djculture
félisten
válasz
theiron320 #26401 üzenetére
Bemész a energia gazdálkodásba és az éppen aktív profilba belemenve beállitod hogy a hdd-t soha ne kapcsolja ki.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #26402 üzenetére
Bocs, kicsúsztam.
Írás és olvasás teszt le lett futtatva, tökéletes. Rövid és hosszú önteszt is lefutott, tökéletes. Az érték nem nőtt, így kapta haverom és használja már egy éve probléma nélkül. Ez akkor elvileg 100% adatkábel miatt volt előző életében, tehát nyugodtan eladható. Jól mondom?Maximális hőmérséklet teljes élettartam alatt 81 fok, ez nem tudom mennyire pontos meg meddig tartott időben, lehet egyszer volt egy ilyen bemelegedése és amiatt hibázott ennyit?
-
törölt tag
Üdv.
Egy vinyót szeretnék eladni, de van benne kb. 6000 adatátviteli hiba (199-es SMART). Szeretném ha valaki hozzáértő elmagyarázná neki mint független szakértő, hogy ez micsoda pontosan és ez milyen hiba, hogy a vevőt megnyugtathassam vele, hogy nem hibás terméket fog kapni.
Köszönöm. -
theiron320
aktív tag
üdv.vettem egy wd10ealx hdd-t.lehet nem ezt kellet volna....
na szóval a probléma:mióta megvettem a másik hdd néha krákog(wd6400aaks).ez eddig soha nem volt. van egy másik probléma is:valamelyik hdd ha nem csinálok semmit akkor mitha leállna.olyan hangot ad ki mint az odd mikor felpörgeti a cd-t és utána leáll.Miután leállt és elakarok inditani egy filmet akkor 5 sec újra felpörög és megy a film.Az egyik hdd magába kap külön kábelről áramot, a másik kábelen még egy odd van.Köszönöm előre is a segítséget.a táp nem hiszem, hogy probléma mert corsair tx750.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest