- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
#81556480 #25598 üzenetére
"A merevlemez UDMA mód 2-ben üzemel, mely a sebességet korlátozza 33 Megabájt/másodpercre. Javasolt 80 eres szalagkábel használata ha a vezérlő ennél gyorsabb átviteli sebességet is biztosít"
Azaz vastag 40 eres kábellel üzemelted be mikor nézted. Ilyen bekötve a csiga tempója alatt van a vinyó. Ha igy evvel a kábellel próbáltad a win7-t akkor nem csoda hogy nem indult, xp is valami 10 perc mire elindul így. -
törölt tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Van egy Synology DS212J nas-om, benne 2db 2tb wd winyóval RAID 1 tükörbe. Valami beállítást elszúrtam a NAS-on, ezért szeretném újra előlről kezdve felépíteni. Kihúztam belőle a winyót és szeretném a biztonság kedvéért a rajta lévő 1 tb adatot lemásolni a gépemre. Ha rákötöm a win7 re nem ismeri fel a partíciót csak a winyót és látom hogy van rajt egy partíció. Elvileg valami LINUX fájlrendszert használ ha jól tudom, LIVE KNOPPIX dvd ről bootoltam nem látta a partíciót. Mivel tudom lementeni róla az adatokat a fő gépemre? Vagy hoyg? Nem csináltam még sose ilyet... Mert mivan akkor ha meghal a NAS + 1ik winyó akkor jó hogy tükör de hogy lesznek meg az adataim?
LACI
-
törölt tag
Üdv! Samsung SP0802N vinyó olyat produkál hogy az új w7 rendszer nem nagyon akar elindulni. ( csak én gondolom hogy a vinyó miatt van)
HD sentinel szerint .
A lemez felületén található 44 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 5 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A merevlemez UDMA mód 2-ben üzemel, mely a sebességet korlátozza 33 Megabájt/másodpercre. Javasolt 80 eres szalagkábel használata ha a vezérlő ennél gyorsabb átviteli sebességet is biztosít.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Becs. hátralévő nap: 242
Lehet ezért nem indul a rendszer? nagyon rottyon van ez a vinyó? Lehet valami töredezettségmentesítővel vagy valamivel még életet lehelni bele? adat tárolásra még biztonságosan használható?
-
-
djculture
félisten
válasz
Plazmacucci #25592 üzenetére
Hitachi diszket előbb nemárt ha megnézed hd sentinellel direktbe bekötve mert eléggé bad érzékeny jószágok.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25590 üzenetére
Hát...... nem véletlen az Y.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25588 üzenetére
Egymás melletti két csati? Mert az egymás felettiek amik egy blokkban találhatóak, legtöbbször egy áramfigyelő áramkörre kapcsoltak. Itt is lehet gond. Ilyenkor a kettő nem igazán kettő.
Másik kábellel nézted már?
Vagy kezd meghalni. Mivel nem nyilvánvaló, itt az ideje egy biztonsági mentésnek.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25586 üzenetére
Szia!
Milyen hőmérsékleten fut a drive? Nem melegszik túl?
-
Hi Srácok!
Van egy Transcened Storejet 25M2 külső diszkem. A gép naponta egyszer kétszer ledobja, és akkor vagy újra felismeri, mintha most dugtam volna be, vagy csak kattog a vinyó és nem csinál semmit. Az Y kábele mindkét vége be van dugva. Nem tudom mi lehet a baj. Egyre sűrűbben csinálja.Köszi a tippeket előre is
-
liksoft
nagyúr
válasz
perfegor17 #25582 üzenetére
Winchestert nem szokás javítani. Ha garanciális, akkor érvényesíteni kell, ha nem, akkor kuka. Tipikus esete a "többe kerül a leves mint a hús"-nak. Az adatok mentése már más kérdés, de más ár is!
-
liksoft
nagyúr
válasz
perfegor17 #25580 üzenetére
Szia!
Az elektronika nem tud a felületről olvasni. Hibaokok: Fejszerelvény, felület, külső elektronika. Bármelyik okozhatja.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy samsung HD250HJ 250gb-os vinyóm ami csak kattog és a gép sem ismeri fel mi lehet a baja?
-
Fauno
tag
Sziasztok,
egy olyan problémám van, hogy a win 7 operációs rendszer nem kapcsolja le a külső HDD-t, a hardver biztonságos eltávolítása után. Kb egy fél éve, itt találtam (egy fórum hozzászólásban) egy kis progit vagy beállítás módosítást, ami ezt megoldja. Most újra kellett tennem a rendszert, és elfelejtettem a progi nevét, vagy, hogy mit kell tenni, milyen beállítást kell eszközölni. Tudnátok ebben segíteni?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
peete88 #25575 üzenetére
Szevasz!
Én is használok egy külső USB 3.0-ás 2,5-es racket a notebookom USB 2.0-ás portjáról, bár nem ilyen típusút. Nagy valószínűséggel működni fog, az egyetlen gondot az áramfelvétel jelentheti majd (az usb 3.0 itt is újított-nagyobb teljesítményt tud leadni), viszont azt is át lehet hidalni egy dupla csatlakozós USB kábellal.
Szóval nagyon nagy gáznak kell lennie, hogy ne működjön
.
Murphistic
-
peete88
tag
Üdvözletem.
Remélem jó helyre írom a kérdésemet.
Tervezek egy 2,5" WD USB külsőrack vásárlását.
A kérdésem annyi hogy USB 3.0 lenne de a jelenlegi laposomban csak 2.0 van viszont a későbbikében tervezem a lecserélését és akkor ugye jó lesz h 3.0-ás a rack.
Kérdés 3.0 megy 2.0-ról is vagy nem fog működni?
Köszönöm előre is a segítséget -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok, egy adott notiba SSD-volt AHCI módban, SSD ki lett belőle szedve és sima HHD lett bele visszarakva, de AHCI mód véletlenül nem lett visszaállítva. Az lenne a kérdésem hogy ez befolyásol valamit? Természetesen nem vettem észre semmit hogy nem úgy menne ahogy kéne, de ha normál módban van esetleg számítana valamit vagy nem kell vele foglalkozni...?
-
Aullah
tag
válasz
Murphistic #25571 üzenetére
Remélem csak az a gond... amúgy most nézem, találtam egy másik sata kábelt... azt a pirosat (igen, kb ilyen szintű az infó tudásom... azt a pirosat
). Majd holnap kicserélem, aztán írok, hogy mi történt...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Aullah #25570 üzenetére
Szia!
Szerintem is a kábel okozza a hibát (vagy talán inkább a csatlakozója). Ha tényleg nemsokára lesz új alaplapod akkor talán a legjobb lenne ha nem is nagyon használnád addig a meghajtót. Lehet nem okozna nagy gondot, de azért nem kéne kipróbálni, hogy mit szólnak az adataid egy kontakthibához, ami mondjuk írás közben történik. Az új alaplaphoz pedig én mindenképp beszereznék egy új kábelt is, hogy ne legyen többet ilyen gond.
Murphistic
-
Aullah
tag
Sziasztok.
Van két merevlemezem. Egy kisebb és egy nagyobb. Kisebben van az operációs rendszer. Na most nem rég vettem a nagyobbat, tökéletesen működött eddig, illetve most is működik. Azonban pár napja... néha azt mondja, hogy "fuk this shit" és nem hajlandó beolvasni bizonyos könyvtárakat, fileokat. Pl múltkor tudtam böngészni TotalCM-el, viszont 2-3 könyvtárat üresnek jelzett (újraindítás után megoldódott, de paráztam nagyon). Van, amikor nem olvassa be egyáltalán egy bizonyos partíciót (nagy vinyó 3 partícióra van osztva).Annyi változás volt mostanában, hogy néha ki be kellett dugdosnom a kábeleket a nagy vinyóból a dvdíróba... alaplapom csak két sata hely van. Na azóta néha egyes részeit nem olvassa. HDSentinellel megnéztem, elvileg a merevlemez nem hibás. Viszont ezt írja:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 33879 alkalommal.
Nincs szükség beavatkozásra."
A kábel szar? Azért van, mert sokszor húztam ki-be? Pár hét múlva meglesz új alaplap, akkor már nem kell huzogatnom.
-
Hix3r
csendes tag
Sziasztok!
Probléma a következő; adott egy Acer 5750G laptop, egy éves, eddig semmi probléma. Mai nap egyszercsak nem volt hajlandó "felébredni" a sleep-ből, kikapcsolva ugye nem volt, a furcsaság, hogy a kurzort lehetett mozgatni mindenfele, az látszódott, csak a képernyő maradt sötét. Kikapcsoltam, majd vissza, onnantól kezdve furcsán belassult.
Ezalatt azt értem, hogy egy szimpla program elindítására is tölt folyamatosan, közben lehet mozgatni az ablakokat, egér működik, nem fagy le, csak minden ezer évig tölt és olyan félóránként hirtelen egyszerre minden meglendül egy fél percre majd megint minden elkezd tölteni.
Lehet, hülyeség, de azt logikáztam ki, hogy mikor fájlokat nyitnék meg, programokat hívnék be a merevlemezről való beolvasás hibázik, talán a pagefile, mert a memóriába már betöltött dolgok, mint a kezelőfelület stb. az közben röccenéstelenül megy, Task Manager szerint is CPU 0% és a memória 80% szabad, a grafikonok is mennek szépen ott, szóval nem lefagyogat, hanem iszonyat sokat tölt, közben áll a program, de az op. rendszer megy mögötte, tudok ablakok közt váltani, az asztalon matatni, start menüt behívni stb.
Kikaptam a winchestert, hátha vírus, vagy valami és másik gépen már HDTune-t futtatok rajta, kb. a felét átnézte, és konkrétan 1 db Bad Sector-t talált. Vírust, malware-t stb. átfésültem, semmi.
Mit ajánlotok ilyen szituációra, lehet a probléma forrása az az egy darab Bad Sector, vagy más a inkább a hibás. Mikkel tudok adatmentés után próbálkozni, mielőtt újat vennék, olyanokra gondolok, mint ezek a kamu-"low-level format" programok, HDD Regenerator, stb. A lemez Toshiba márkájú ehhez pl. nem is nagyon találtam gyártó által kiadott Utility programot.
Megköszönök bármilyen ötletet, magyarázatot, javaslatot.
-
djculture
félisten
válasz
Mezga Aladár #25566 üzenetére
A driveról lehet szedni az elektronikát az aljáról és a motor és fej részére egy csomó rugós érintkező párral/a másik oldalán meg a panelon vagy hüvely van vagy csak egy ezüstözött felület/ történik a jel/feszültség átadása. Na ezek az érintkezők szoktak eloxidálódni/beégni melegedés és egyéb okok miatt.
-
djculture
félisten
válasz
WonderCSabo #25563 üzenetére
Akkor nem a felülettel van baj hanem az elektronikával. Jellemzően az elektronika érintkezői beégtek akkor szokott ilyen lenni. Szétkell szedni és átforrasztani hogy átadjon normálisan másként nem lesz jó.
-
liksoft
nagyúr
válasz
WonderCSabo #25563 üzenetére
Nem. Ventillátor mögé téve, hogy jól hüljön.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
liksoft #25562 üzenetére
Hogy érted? Berakva x időre fagyasztóba és utána próbálva módszer? Még nem próbáltam.
Elkeseredettségemben újraindítottam a CHKDSK-t, most Windowson belül (múltkor Recovery Consoleban futott), és legnagyobb meglepetésemre kb. 15x gyorsabban fut most. Érdekes.Egyébként HD Tune Pro minden szektorra zöldet mutat, de valóban a SMART infó szerint van bad sector, rengeteg.
-
liksoft
nagyúr
válasz
WonderCSabo #25560 üzenetére
Erősen hűtve sem megy?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #25557 üzenetére
Win alatt megpróbáltam lementeni az adatokat a vinyóról, de nem megy. Mindig leáll x fájl után. Van vmi backup progi, amivel problémás vinyóról lehet adatokat lementeni?
Egyébként kicseszettül ideges vagyok. Eddig semmi baja nem volt ennek a merevlemeznek, és hirtelen bumm, nem lehet másolni róla, bad sectoros, szar az egész.
-
hoolla
aktív tag
válasz
liksoft #25549 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de sajnos nem találtam azt a beállítást amire gondoltál. Ha nem nagy kérés leírnád kicsit pontosabban merre is találom? A próbaverzió is tartalmazza ezt a beállítást, vagy meg kell vennem a teljeset? Egyébként mindegyik winyó 100%-os a HDsentinel szerint.Jarod1 köszönöm neked is de nem hiszem hogy ennyire drasztikus lenne a probléma, hiszem, hogy ez software gond!
Köszönöm mégegyszer!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
liksoft #25550 üzenetére
Hali!
Először is nagyon köszi a választ.
2TB film van rajta, nem tudom hova menteni.Most megszakítottam a CHKDSK-t, mert sztem sosem végzett volna. Sikerült elérnem, hogy boot után dugom rá a kérdéses disket, fel is ismeri, most megnézem mi a baja. Bootkor AHCI módban emiatt az idióta hiba miatt fagyott le, hihetetlen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
leidinger #25554 üzenetére
Szívesen. Sokszor egyébként az is elég, ha a hátfalon az összes venti a gépből kifelé fújja a meleget, a házba belépő levegőt meg a rések szabályozásával úgy alakítod ki, hogy a HDD az első, utána a proc és VGA, majd a tápegység (+VGA, kiegészítő venti) kifújja. Van, hogy a légáramlás beállításával 5-15 fokot lehet nyerni egyes elemeknél. Pont a "légcsatorna" kialakítása miatt tévhit, hogy a levett oldallap esetén jobb a hűtés. Ilyenkor pont a meleg levegőt tudja jobban cirkuláltatni a venti. A jó az előlapról beszív, hátul kifúj rendszer, és a gép közvetlen közelében a meleg levegő ne fordulhasson vissza a gép elejéhez.
Sok sikert!
-
liksoft
nagyúr
válasz
WonderCSabo #25547 üzenetére
Érdemes lenne lementeni az adatokat, és utána vacakolni a CHKDSK-val. Ha folyamatosan romlik esetleg a drive állapota, nem túl egészséges az adminisztrációt bolygatni. Ugyanis a hiba javítása során ha hibázik, azt is javítja, és így tovább. Tehát ül az ágon, és fűrészel. De azt nem nézi, melyik oldalon ül.
Javasolt sorrend:
- Adatok mentése.
- Drive írás/olvasás tesztelése a gyári programmal, vagy a HDSentinellel.
- Az eredmény alapján kuka, garancia, vagy boldogság. -
liksoft
nagyúr
válasz
hoolla #25545 üzenetére
Szia!
Az OS energiagazdálkodásában nézd meg a beállításokat. Ha ez nem segít, akkor a drive csinálja magától. Ebben az esetben a HDSentinel HDD leállását gátló beállítása segíthet. A program nem fogja hagyni, hogy szundiba menjen a drive, mert állandóan adatot kér tőle. Persze csak minimálisat, így még méréssel sem igazán lehet kimutatni teljesítmény csökkenést. Nem terheli a rendszert, csak nem hagyja aludni.
-
leidinger
csendes tag
Üdv!
Lenne egy 30gigás Maxtor vinyóm!Észrevettem,hogy nagyon melegszik,inditás után pár percel már 56-57 fokos,mely folyamatos használat során 70 fokig is felkúszik......lehet ezzel valamit kezdeni!Amúgy 100%-os HDDről van szó! -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #25543 üzenetére
Egész éjszaka ment, most már több mint 16 órája fut, jelenleg a stage 4 -nál vna, 9500 fájlt vizsgál, és abból már 2 órája leragadt a 93. fájlnál. Kezd már nagyon idegesíteni ez a vacak chkdsk.
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám van, hogy egy ideje a hdd-im ha nincsenek használva, leállnak. Tehát ha mondjuk nézek egy filmet az egyik winyón és utána használni akarom valamelyik másikat, hallom ahogy felpörög majd egy enyhe recsegöswinyótöltös hangot hallat és csak ezek után teszi azt amit szeretnék. Kivétel nélkül mindegyik hdd csinálja. Két western digital green és egy külsö 2tb seagate. Nem vagyok benne biztos hogy ez winyó gond. Lehet hogy valami windowsos beállítás, de ha adnátok valami tippet azt megköszönném! Mondjuk néha csak hallom ahogy felpörög, de aztán csak várok percekig mire észhez tér és megnyitja a mappát vagy egyéb. A rendszer ssd-n van. Gondolom ez nem lényeges.
Üdv!
-
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #25532 üzenetére
Felraktam a WD gyári fw-jét, a v1.01.01-et.
Sajnos ezzel is ugyanaz a helyzet:
A WD player stand by (kikapcsolt) módban, így sem kapcsolja ki "áramtalanítja" az USB-n hozzákötött külső 2.5"-os HDD-t. (világít a hdd-led)Biztos, hogy a lejátszónak kell kikapcsolni az USB-s winyót?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
djculture #25541 üzenetére
Jó ötlet, de már én is próbáltam. Ha átállítom a SATA módot AHCIra, a Win bootoláskor újraindul. Teszi ezt akkor is, ha csak maga a rendszervinyó van csatlakoztatva, semmi más.
Közben a CHKDSK továbbment, végzett az indexek ellenőrzésével, 2 rosszat talált, amikben összesen 5 hibát javított. Most az "index verification completed" szövegnél áll. -
djculture
félisten
válasz
WonderCSabo #25540 üzenetére
És mivan akkor ha bebootoltatod az oprendszert és hotswap módszerrel rácsatlakoztatod a gépre? Persze ehhez ahci üzemmódban kell lennie a vezérlőnek.
-
djculture
félisten
válasz
WonderCSabo #25538 üzenetére
Akkor az már nagyon döglött lehet ha egy másik vinyón lévő windows nem akar bootolni ha ezt bedugod. Mit ír ki ilyenkor vagy mi történik?
-
djculture
félisten
válasz
WonderCSabo #25536 üzenetére
hd tune pro-t letöltöd és error scant fülön futtatsz egy tesztet, a quick scan elől vedd ki a pipát. Ha ott minden kocka zöld akkor happy. Ha gázosabb a szektorcsoport ahol a hibás szektor van kattoghat és erőlködhet is a hdd teszt alatt.
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
A CHKDSK kezd az agyamra menni. Már legalább 3 órája futtatom egy 2TB-os vinyón, ami sajnos kiderült, hogy bad sectoros. (A Win szerint teljesen egészséges, de a bootot megakasztja, nem ez a rendszerpartíció, a linux szólt a bad sectorról). Jelenleg stage 2-nél jár, 76400 index van, a 75014-ös indexel rengeteget pöcsölt, most a 75017-ésnél áll már kb. 1.5 órája. Érdemes erre várni? Esetleg megszakítani és megpróbálni a linuxos segédprogramokkal (fsck, badblocks, stb) ?
-
djculture
félisten
válasz
#46372352 #25534 üzenetére
A bizonytalan szektorok bizonyúlhatnak ilyen teszt után jónak is akkor javulhat a kondíció. De bizonyulhatnak hibásnak is ilyenkor meg romolhat is a kondíció amit a hdsentinel kiír.
De amúgy ez a százalékos hülyeség semmit se számít. Ami számit hogy a drive logikája eltudja e dönteni hogy hibás egy szektor és van e még tartalék szektor amit betud helyette helyezni, a rosszat meg megjelőli és onnantól nem látszik. Ha bizonytalankodik vagy már nincs tartalék szektor akkor fizikailag is ott marad a sérűlt szektor és az adatvesztést okozhat. Ha más nincs ilyenkor a hibás részt feltérképezem ha egy adott területet foglalnak el és a többi része jó a vinyónak, csinálok egy particiót a vinyóra amiböl kihagyom a hibás részeket. Így azt nem fogja semmi se használni. -
andrasko
senior tag
válasz
djculture #25514 üzenetére
Ezt ismertem, nem tudtam, hogy ezt hívják 3rdparty fw-nek.
A player flash-elésének a menetét ismerem...Letöltöttem, felraktam.
Így most a WDLXTV 1.03.01 0.5.8.1 van fent.
Sajna, a WD player stand by (kikapcsolt) módban, így sem kapcsolja ki "áramtalanítja" az USB-n hozzákötött külső 2.5"-os HDD-t. (világít a hdd-led)
Van még ötlet, javaslat? -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
#46372352 #25518 üzenetére
Szerintem a tápellátása lehet sérült, vagy érintkezési hibája van. A felületet a gyári tesztprogrammal írásteszttel kéne végigfuttatni. Olvasás nem korrigálja a gyenge szektort, csak az írásteszt. Igaz, ez adatvesztéssel jár, így az egész drive mentendő a teszt előtt.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
#46372352 #25520 üzenetére
Az is olyan csak ugye az csak regisztrált hd sentinelben elérhető azért szoktam ahdtune hasonló tesztjét ajánlani inkább. Na meg a hdtubne tesztje sokkal komolyabb. Abban szektorra pontosan meglehet nézni hogy van e hibás szektor/csoportok és esetlegesen arra nyomni egy ext3 partíciót vagy üresen hagyni.
-
LYRI
tag
Sziasztok!
Most vettem egy WD 1TB 64mb sata3 Green Caviar merevlemezt. Olyanoktól kérdeznék, akik ismerik ezt. A felső fém fedél nem csatlakozik az oldalkerethez teljesen, egy 1-2mm-es rés van körbe a wincsi fedél alatt, ugytunik mintha nemlenne a fedel racsavarozva rendesen, de nem lehet joban. A résen belatni a lemezekre. Ennek igy kell lennie? A masik dolog hogy minden gép bekapcsolasnal egy 1-2masodperces zizzenéssel indul el a winyo. Folyamatos "zzzzzz" hang. Ezt sem tudom mire vélni. Hard disk sentinel szerint 100% teljesítmény és kondició, 31-32fokon van folyamatosan. A merevlemez uj, ezt a sentinel is mutatja, win és driver telepitesek utan 1ora hasznalat. Köszi a segitseget elore is.
-
brugo
aktív tag
Szervusztok,
a napokban vettem 1 zsir uj 1T-ás WD10EALX vinyót első látásra minden rendben fel telepítettem a Windows 8at minden rendesen működik, de arra lettem figyelmes, hogy néha-néha megjelenik egy nagyon halk mély döngő hang van amikor periódikusan van amikor nem peródikusan ( azt hittem valahól a távolban oszlopot vernek a földbe) megfogtam a Vinyót és olyankor érzik egy enyhe rángás. Mit csináljak ? -
andrasko
senior tag
válasz
djculture #25508 üzenetére
Az nem baj, mert már nem garos.
Van külön erre a lejátszóra?: WD TV HD Media Player (Gen.1.)
Jelenleg a legfrisebb gyári fw van fent: Version 1.03
Nem ismerem ezt a third-party firmware-t, mi ez? Letölthető? -
andrasko
senior tag
Sziasztok.
Nekem adott egy WD HD media player + 2.5" USB külső (500GB Samsung SATA2) HDD kombináció.
A WD player folyamatos hálózati feszültség alatt áll, a távirányítóval kapcsolom, ki-be. Kikapcsolt állapotban előlapi jelzőfény nincs.
A gondom az, hogy WD player távirányítóval kikapcsolt állapotban (stand by) az USB-s HDD folyamatosan világít. Csak akkor kapcsol ki, ha kihúzom az USB csatiból.
Mi lenne a megoldása, hogy a WD kikapcsolásakor az USB-s 2.5"-os HDD is kikapcsoljon, ha lehet ne manuálisan???
Köszi a válaszokat. -
Sztbeni
őstag
ha bekapcsolom a gépet ezt írja ki: RDIFT is compressed. És hogy nyomjak ctrl alt delt, de nem segít. Mi a baj?
-
Dragon27
senior tag
válasz
pavesy #25483 üzenetére
+ kösz mindenkinek
HDD választom .
Hogy miért nem blu-ray : 1. lemez hibák , 2. blu-ray író szerintem drága + a sok írásba tönkremenne ,.3.blu-ray lemezből kel jó pár .,HDD ellen: a legutolsó HDD amit használtam gyári hibás volt 0% kondíció pár adat elveszett .
ha viszont a blu-ray megoldásnál amennyit ráköltenék annyiért párba vehetném a HDD-t
kösz
-
pavesy
csendes tag
válasz
Sztbeni #25499 üzenetére
át kell particionálni a merevlemezed,... akkor akkorára tudod álítani a c-t illetve a d-t is amekkorára te szeretnéd az adott kapacitásu merevlemezed,pl XP telepítő lemezzel is meg lehet oldani, de természetesen az adataidat le kell mentened, mert particionáláskor elveszik minden adat, illetve particionálás után formázni kell a particiókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Cyberpunk 2077
- Milyen nyomtatót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Suzuki topik
- Windows 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest