- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
anonymus89 #27896 üzenetére
Nincs rajta dupla mennyiség.
-
feketeibiza
tag
behalt a winyó elökell kaparnom 1-2 fontos adatot röla huu lehet kell nemsoká sgitség
-
Wind-Storm
őstag
A gyári érték az 8 másodperc, nem 300.
62 percre állítható maximálisan, vagy újabb tapasztalatok alapján teljesen ki is iktatható a timer.
Érdemes a topikban megkérdezni, hogy nincs-e negatív tapasztalata valakinek ennek kapcsán, mert néha pont ellenkező hatást vált ki, igaz ez 2,5"-nál fordult elő eddig, 3,5"-nál max. lassulás, de emlékeim szerint azt egy ki-be kapcsolás megoldotta. -
McDog
aktív tag
válasz
Wind-Storm #27895 üzenetére
-
anonymus89
addikt
válasz
Mezga Aladár #27893 üzenetére
Végeztem a scan-neléssel, de 108 GB-os partíción dupla adat van.
Ez vírus lehet?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
z123456789 #27885 üzenetére
Azon a merevlemezen tiltott ez a funkció gyárilag, programvásárlással se fog menni.
A Lemezek leállásának akadályozása részhez beírod a megfelelő sorszámot, ennyi volna.
Nem hagyja békén, parancsokat fog küldözgetni a drive-nak, ezért gátolni fogja annak menet közbeni parkolását. -
anonymus89
addikt
válasz
Mezga Aladár #27893 üzenetére
Rendben akkor inkább kihagyom, másik gépre sata kábellel lemezkezelés alól látja a partíciót csak nem lehet megnyitni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
anonymus89 #27891 üzenetére
Ha raw a fájlrendszer, de van partició, akkor meg lehet próbálni, de nem biztos hogy 100% lesz az eredmény. Sőt volt olyan hogy teljesen összezagyvált mindent, és a GDB sem tudott értékelhető állományokat menteni.
Én, GDB, mentés, HD sentinel írás teszt(ha van lehetőség, másik gépbe rakva sata kábelen)majd eredménytől függöen használni. -
sultansmith
senior tag
Sziasztok!
Van egy USB-s hdd-m, fél terrás. Valami történt, és azt írja ki, hogy a meghajtót használat előtt formázni kell. Formáznám is, de 0%on áll a dolog, egyszer csak hallom a windows "eszköz leválasztása" hangot, disconnectel a drive, és kiírja, hogy nem tudta formázni...
Nem kell róla semmi adat, és azt is tisztán látom, hogy nem fogom már visszakapni mind az 500 gigát, de mi a megoldás, hogyan tudnám újra használni?
-
anonymus89
addikt
válasz
Mezga Aladár #27888 üzenetére
Oké, engedjek rá előtte egy chksdk-t, vagy felesleges mert úgysem fogja látni a gép azt a partíciót?
-
Brekkk
senior tag
HD TUNE felületteszt az ér ugyan annyit, mintha teleírnám, és visszaolvasnám a teljes merevlemezt?
-
McDog
aktív tag
válasz
tomi_x #27883 üzenetére
Először mikor olvastam a hibádat csak a 6 maradt meg bennem és míg gondolkodtam rajta sokáig úgy voltam 6 block semmi.Viszont 6% az ha jól bele gondolunk 500-600 MB, ami rengeteg.
Először is minden fontos adatodat mentsd le!
Nem sok esélyt látok a javítására, de adatmentés után próbálkozás képen:
Start menü/Futtatás/cmd/chkdsk kötet:/f (A kötet itt az adott partíció pl c) Itt lehet, hogy azt írja, hogy újraindítás után szeretne futni.
Vagy még szokták ajánlani a HDD Regenerátort..de szerintem 6% túl sok, ott már fizikai problémák vannak, amit szoftverrel nem nagyon lehet korrigálni...
-
anonymus89
addikt
Sziasztok,
Raw hibával küszködöm, amit eddig keresés alapján olvastam, már fut is a GDB. Viszont annyi kérdésem volna, hogy mit kellene tennem, hogy helyrepofozzam a 2,5-s WD 640GB-os winyót?
chkdsk, vagy más esetleg?
HDSentinel alapján 4 szektor rossz, az értékük 200.Előre is köszi!
-
z123456789
addikt
Inaktív az a funkció, ahogyan a (#27873) Wind-Storm írta. :S
Nem fogom ezért megvenni a programot.Nos akkor hol is tudom beállítani?Mert a lemezfigyelést megtaláltam, de ott hova is kell beírni a sorszámot?És az mire is lesz jó?
-
Divx89
csendes tag
Üdv!
Van egy Western Digital WD800 80Gigás vinyóm, amivel van egy kis probléma. A probléma az, hogy feltelepül rá az XP de újraindítás után nem akar magától elindulni a windows csak ha berakom a meghajtóba a telepítőlemezt. Ezt a problémát már egy másik alaplapnál is eljátszotta. A másik lapnál eleinte nem is akarta elindítani a telepítőt. Próbáltam helyette egy 20-as WD200-at és egy 40-es maxtort, azokkal mindkét alaplapnál tökéletesen felment az oprendszer és magától el is indult ahogy kell, újraindítás után is. Ez a 80-as vinyó nem a sajátom, hanem egy ismerősöm gépébe kell, és jó lenne neki jól működő állapotba hozni a gépét.
Ha valaki tud valami információt ezzel kapcsolatban, legyen szíves és ossza meg velem. Előre is kösz!! -
tomi_x
tag
Sziasztok !
Lefutattam a HD Tuna, és kb. a vinyó 6%-a piros kocka azaz damaged blocks.
Mi a teendőm vele ?
Samsung, 1TB , 4 particióval.előre is köszi
üdv
tomi -
juhiati
aktív tag
Sziasztok. Van egy kis problémám. Tudom hogy kicsi mert szinte 100% hogy meglehet oldani 2 kattintással.
Az a probléma hogy ha a windows 7em alvóba megy ébredés után nem látszik a második hdd. Pörög de sem a intézőben sem az eszközkezelőben nem látszódik. Restart után minden tökéletes. Ötlet? -
milanfan
tag
válasz
Mezga Aladár #27877 üzenetére
Köszi!
Igen tervben is van később egy kisebb SSD beszerzése e célból! -
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy nagy probléma,ha egy WD Green 2TB-os vinchestert nem osztottam szét több részre és egy partícióban maradt az egész?? (Op. rendszer Win7 64bit)
Tudom,ha gond lesz a rendszeremmel,akkor rakhatok újra mindent.De addig maradhat ez így,nem fog gondot okozni a vinyó működésében vagy csináljam meg inkább egyből most?
Előre is köszi a segítséget!! -
cozmo
őstag
válasz
Wind-Storm #27873 üzenetére
Igazad lehet. Akkor még nem érdekelt a dolog mikor a csamcsung green-em megmakkant, lehet hogy valóban nem tudtam volna állítani. Milyen fizetős programot kéne megvenni hozzá? Valami link? (Rájöttem a Sentinelt
)
Az utolsó állításoddal viszont maximálisan egyetértek, (bár nekem ez sem működött.)
Viszont ahogy javasoltad az AHCI driver csere után már tudom az energiagazdálkodást szabályozni. -
Wind-Storm
őstag
3. Régen volt már green-em, de tudtommal nem támogatják az APM-et, mint úgy általában egy desktop drive sem.
5. Ez nem ilyen egyszerű, mert fizetős funkció. Előbb meg kell venni a programot, de az előbbi ok kizárja ennek használatát.Egy ilyen drive-nál a legjobb beírni a beállítások/lemezfigyelésnél a lemez sorszámát, hogy a program gátolja a parkolását.
-
McDog
aktív tag
válasz
syberia #27871 üzenetére
A veszélyes részről tudni kell: Reallocated Sectors Count "Minden merevlemeznél van egy olyan rész/terület amelyet arra használ fel, hogy a már nem olvasható hibás területeket kizárva ezen tartalék területből használ fel még ép, jó területeket, kvázi a tartalékból foglal le a hibás szektorok helyett területet. Mindezt a merevlemez elektronikája ‘csendben’ a háttérben intézi, végzi el.
A fenti hibakód értéke azt jelzi, hogy mekkora a hibás szektorok aránya a tartalék területben lévő még jó szektorokhoz képest, mindezen értéket az adott gyártó/típus megadott értékhatárához viszonyítva kell értelmezni, a gyártó megadja, hogy ez az érték mely küszöbértéktől kezdve kell kritikusnak venni."Tehát fontos adatot már ne tárolj rajta....
-
syberia
veterán
Hali!
Most rakta mössze egy konfigot és miután nagy nehezen feltelepült a win7
a második partícióra, megnéztem CrystalDiskInfo-val mi a helyzet...
mennyire vészes? -
Redplee
senior tag
help, profik!
eddig használtam a gépem úgy ahogy, van benne egy 1 terrás wd hdd.
van egy 500gb-s ugyan ilyen wd-m is. az egy másik gépben volt. de arra már nicns szükségem, így az adatokat át akartam másolni erre.. betettem a gépbe, bedugtam a power kábelt és a satát, és úgy nem indul el a windows...
az 1 terrásról bootol, a windows betöltése képernyő közben pedig megáll az élet. várok 5 percig, akkor sem jön be a windows, a jelszókérős rész. mi leheet a baj?
amint kihúztam a 2. hdd-t, egyből jó lett a windows... help, mert át szeretném pakolni a cuccokat, és az 500GB-s at pedig eladnám, mert nincs rá szükség, és 100% kondíció
-
cozmo
őstag
válasz
AkosAkos #27865 üzenetére
Lomtár ürítés nem volt?
(#27858) z123456789: Nakérlek! A green funkció legegyszerűbb kikapcsolását úgy érheted el ha a következőket teszed:
0. Igyál egy sört!
1. telepítesz egy olyan programot ami képes a "Speciális lemezfunkciók módosítására" az-az a "fejlett energiagazdálkodás" beállítására. Ilyen pl.: a HDD Sentinel.;
2. Sentinel-ben kijelölöd a baloldali ablakban az a meghajtót, aminek az energia gazdálkodását módosítani kívánod;
3. a fejlécen balról a 4. ikonra bökve, a "fejlett energia gazdálkodást" kiválasztva bejön egy ablak;
4. az ablakban levő csúszkát eltolod totál jobbra (Maximális teljesítmény fogyasztás);
5. beállítások autom. alkalmazása jelölőnégyzet kipipál;
6. engedélyezés és beállítás gomb;
7. bezár;
8. visszalépsz és ellenőrzöd hogy elmentette-e;
9. örülsz;
9.5 Iszol még egy sört!10. ha mégsem mentette el, az azért van mert nem AHCI módban, vagy nem olyan AHCI drivert használsz ami támogatja ezt a funkciót.
11. telepítsd a win gyári AHCI driverét (eszközkezelő, IDE ATAPI vezérlők, illesztőprogram visszaállítása)12. A gép újraindítása után megint nem jegyezte meg az energiagazdálkodási beállítást?
13. Tedd be az automatiukusan induló programok közé a Sentinelt, hogy mindig bekapcsolja a funkciót.
14. örülsz;
15. Küldesz nekem is egy sört(De minimum iszol az egészségemre!)
-
McDog
aktív tag
válasz
z123456789 #27858 üzenetére
A kérdéseidre válaszolva:
A green funkció teljes kikapcsolását nem tudom a PH viszont leírta, hogy hogyan lehet kitolni 5 percre
A 400W-os tápod valószínüleg elég, hacsak nem valami csúcskategóriás VGA-d van hogy pontosan kiszámold kb mennyit ehet itt találod az Enermax oldalát., de nem hiszem.
A drótokat jól gondoltad békén kell hagyni a tápban. Az általad használt molex sata átalakító ha jól össze van nyomva nem okoz általában problémát. Természetesen elektromosságot nézve hibaforrás lehet, de nem jellemző. Van olyan, sőt most már szinte az összes tápból egyből SATA-s "áramellátó" jön.
Sata kábel csatlakozásánál meg oda kell figyelni, hogy jól nyomd össze, mert a régebbiek még kicsúszhattak, a mostaniakon meg van egy kis lemez, amit kattanásig kell nyomni, nem ördöngösség, csak oda kell figyelni.
Remélem nem hagytam ki semmit. -
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Segítsekek, S.O.S.!
SATA 2-es HDD-m egyszerre megadta magát. Fél napja még ment (külső USB-ként) de most mikor rádugom, azt mondja, hogy formázni kell a meghajtót. Megpróbáltam már mindent, direkt a SATA-ra is dugtam, volt a windows beépített hibakeresője is, de semmi változás.Van ötletetek?
-
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy vettem egy sdd vinyót, és miután betettem a gépbe (BIOS AHCI módban van) az egyik sata vinyóm annyira belassította, kiakasztotta a gépemet hogy egyszerűen nem tudtam semmit csinálni a gépen. Azt a vinyót kikötöttem és azóta remekül működik az új ssd vinyóval a gépem. 4DB 1TB-os vinyó van a gépemben illetve csak 3 mert az egyiket ki kellett vennem az elöbbi ok miatt az ssd mellett még. Mielött megvettem volna az ssd egy 500GB-s sata vinyó volt betéve rendszermeghajtónak és a BIOS (akkor még nem tudtam hogy mire jó ez az ahci így akkor még ide módban volt a bios). Tud vki vmilyen megoldást arra hogy az az 1 vinyóm miért rosszalkodik a bios ide módról ahci módra való átállítása után?
IDE módban tökéletesen működik az a vinyóm.Előre is köszi a segítséget.
-
z123456789
addikt
válasz
liksoft #27857 üzenetére
Az a legalább 2 csatlakozó/toldó azért van szerintem, mert a tápból ezek a nagy fehér bumszli(
ez ám a csatlakozófej típusmeghatározás) fejek jönnek ki, viszont minden perifériám sata-s.Valahogyan át kell alakítani a kábel végét.
Ezt meg lehet akkor máshogy is oldani, hogy ne legyen toldás?Kicserélgetni nem fogok drótokat a tápban.
Kizárt, de akkor hogyan?Van olyan táp, amiböl kapásból sata-s áramellátó fej jön ki?
A 400 W az szerintem jó tipp lehet, mert mintha emlékeznék is rá hogy a srác annyit mondott nekem.
Megpróbálom idézni:
"a tápodat nem cseréljük ki, az maradhat, mert elég az ellátáshoz"
Ezt akkor mondta amikor idén (augusztusban) felújjíttattam a masinát.
Akkor lett benne új processzor, alaplap, videókártya, 8GB ram, egy a-data winchester + egy 500 GB-s winchester.Ès ugye ez mellé még maradt a régi szettböl az az 1 terrás, ami okozta a problémát, meg a DVD író.
A többi mind teljesen új lett.Meg hát ugye akkor maradt a táp illetve a ház a régi.Hiányzik még valami föbb alkatrész?A csatlakozók rendes érintkezése müszaki tudást igényel?Vagy le tudom én is ellenörizni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #27852 üzenetére
Legalább két tápcsatlakozó átalakító/toldó van a rendszerben. Ez komoly hibaforrás! Mindenképpen ezeknek az érintkezése ellenőrizendő, sőt, javítandó. A tápegységet meg ha kicsavarozod, akkor a tetején lehet (vagy a túloldalán) a típusa. Ahogy nézem az ágankénti teljesítményét, nem új konstrukció, mert az 5V többet tud mint a 12V-os ág. Az új áramkörök meg fordítva kérik. Többet vesznek fel 12V-ból, mint 5V-ból, így ha utána számolsz, annak a tápnak a valós teljesítménye kisebb lesz mint a névleges. Saccra 400W körül dolgozhat kihajtva új alkatrészek mellett.
Remélem jól írtam a dolgokat, ha nem, kérem a kollégákat, javítsanak ki. (Tudásom elméleti, nem gyakorlati, mert kis fogyasztású rendszerekkel dolgozom csak.
)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Wind-Storm #27854 üzenetére
Értem, köszönöm. Általában ha újrahúzok egy rendszert, akkor a játékok is mennek a levesbe, nagyon ritka volt, hogy megtartottam a játékos partíciót úgy, ahogy volt. Akkor átütemezem a dolgot szerintem, két logikai meghajtó is elég lesz, köszi a választ
-
Wind-Storm
őstag
válasz
hoffman_ #27849 üzenetére
Van, mert ha meghibásodik a merevlemez, egyszerre mindhármat elveszíted, és az rosszabb mintha csak egy tűnt volna el.
Viccet félretéve, nem sok.
Ha jobban belegondolsz, és komolyan értelmezed amit írtam, meg hát erre találták ki a könyvtárakat, a mappákat.
Ennek a particionálgatásnak az a nagy előnye, hogy ha a merevlemezre megy a rendszer is, akkor újratelepítés esetén a rendszerpartíciót formázod csak, az adatpartíciód meg megmarad. Többnek semmi értelme nincs, ha csak direkt nem így szeretnéd őket tudni. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van a gépemben 2db 160Gb-os 1db 1,5Tb-os winchester és 1db 64Gb-os SSD. Mondjuk ez nem is annyira lényeges.
Az egyik régi 160Gb-os samsung vinyó sentinel 3-as verziója szerint 100/100-as volt viszont most felraktam a 4-es verziót és abban már csak 60%-os a kondíciója. Mitől lehet ez? Melyik nem mutathatja helyesen? Mondjuk érdekes mert az SSD-t is 100/100-nak mutatta most meg 100/99-nek
-
AkosAkos
aktív tag
Nos ez egyáltalán nem probléma,de...
lehetséges,hogy tegnap még 1 giga szabad helyem volt, most meg 5? Hogyan(magától töredezettségmentesített)? -
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy 500GB-os 7200rpm-es vinyó, rendszer és tárolás egyaránt erről menne. Én eddig úgy akartam felosztani, hogy
~ 60GB rendszer
~ 140GB játék
~ 300GB kép, film, zeneMindegyik egy különálló logikai meghajtó. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek így van értelme? Mármint a rendszert és a játékokat két külön meghajtóvá tenni. Van előnye vagy hátránya sebességben/tartósságban?
Előre is köszönöm!
-
Sheld
senior tag
-
Sheld
senior tag
válasz
z123456789 #27844 üzenetére
Így van. Create, ott meg kell adnod majd a méretét( alapból a teljes méretet adja meg neki), majd formázod és Voila, már használható is a partíció.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #27840 üzenetére
Jó úton jársz! Ne add fel! Azért írtam ennyit, mert sokszor ideböffentik, hogy a táp tuti, mert X vagy Y típusú. Mintha azokból nem lett volna rossz széria, vagy esetleg 8-10 évesként öregek. DE a táp az, az tuti!!
A tápellátás nem ezt takarja!
Bemenetnél (táp előtt):
- Villámvédővel és zajszűrővel ellátott elosztó.
- Szünetmentes tápegység, mely minimum 15 percig elbírja a gépet.Tápegység:
- Közép vagy felső kategória.
- Kora és működési ideje.
- Teljesítménye, és a konfiguráció teljesítményigénye.Kábelek:
- Toldó, elosztó lehetőleg ne legyen.
- Oxidmentes, szoruló csatlakozók (jó érintkezés).
- Moduláris tápnál a tápegység csatlakozása is ellenőrizendő!
- Ne egy ágra tegyünk 3-8 eszközt (optimális az 1-2). -
z123456789
addikt
válasz
liksoft #27838 üzenetére
Na ezeket majd otthon tudom megnézni.Fogalmam sincs milyen a típusa.
-leterheltség:
-kb 2 éves
-tápátalakítók sata-ra alakítanak, vagy nem tudom mit kellene írnom.Abból is van márkás vagy hogy érted?
-szünetmentes az nincs(ha a szünetmentes csipogós tápegységre gondolsz)
-zajszürök sincsenek legjobb tudtom szerint.Mivel az gondolom extra beszerelést igényel, én nem kértem ilyet, a bolt meg szerintem magátol nem rak ilyet be.Bocs ha proli vagyok a témához, és ezen a tudás szinten nem tudtok velem foglalkozni, de akkor inkább hagyjuk!
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #27835 üzenetére
Típus, kor, leterheltség, tápátalakítók, szünetmentes, zajszűrők, stb....
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Rommel6600 #27830 üzenetére
2008-as laptop még nem öreg!
Nekem a 1.2 GHz gerricom is még megy. Én tennék alá egy hűtő padot.
Ja és nem nyúznám W7-el, egy XP tökéletesen elég lenne rá. Hacsak nincs benne 4 GB mem.Thrawnad
-
z123456789
addikt
Ès azt hogyan tudnám kikapcsolni?Egyébként erre már én is gondoltam, hogy nem valami jó neki hogy ki-be kapcsol.Akkor ez egy sz@r konstrukció így...
Több mint valószínü a leállások indulások magas értékét ez okozza, a többi meghajtóhoz képest valami horror eredményt mutat.(amit látni is a képen)
A hibás szektrorok írásvédetté tételére sincs ötletem hogy hogyan kellene, soha nem csináltam HDD karbantartást, kövezzetek meg, de eddig az ilyesmi elkerülte a figyelmemet.Bár mondjuk fejlödöm, mert a kocsimban is kb 30 000 km után cseréltem olajat a 10 000 helyett.Nem trógerség, csak ha az embernek nem kötik az orrára ezeket a dolgokat, hajlamos a számára fontosabb dolgokkal foglalkozni.
Tudtok nekem segíteni, programokat ajánlani hogy tudásomnak megfelelöen mostantól jobban odafigyelhessek a meghajtóimra?
(#27833) liksoft
Tudnád részletezni a kérdést?Mert eddig nem nagyon voltak ilyen jellegü gondjaim, és nem vágom a szakzsargont.
Mi a tápom típusa?Vagy hány volt-ról müködik? ...Kösz!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Rommel6600 #27830 üzenetére
SMART mit mond? Gyanús, hogy a drive korrigál a háttérben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #27829 üzenetére
Tápellátás?
-
cozmo
őstag
válasz
z123456789 #27829 üzenetére
Első körben ki kell kapcsolni a green funkciókat, mert kinyírja magát a merevlemez!
Ezért magas szerintem kicsit a leállások / elindulások száma. És gondolom állandóan csapkodja a fejet a parkolóra.
Aztán írásvédetté kell tenni a hibás szektorokat valami hdd karbantartó programmal.
És figyelni romlik e az állapota. -
Drughi
addikt
Üdv,
Adott egy 2.5-ös noti hdd.
Alig használt, 96%-os kondiban HD sentinel szerint.Szerettem volna erre rátenni a rendszert, de nem látja a windows telepítő...
Először maga a gép sem látta, de bios alatt megformáztam, és most mint adattár látja. lehet rá másolni, telepíteni minden, viszont a windows telepítője nem látja csak az ssd-met.
Hiába cserélem ki a két adattárat ugyanúgy csak az ssd-t látja.
Mi lehet a probléma? NTFS-re van partícionálva.
-
Rommel6600
őstag
Ha letöltök (ugyan 25megabit a net de 700Kbyte-ra van lekorlátozva a uTorrent) vagy a vinyó aktivitás nagy, egyszerűen lefagy a gép. Úgy frankón fél-egy percre megáll, egér vagy eltűnik van vagy nem, aztán egyszer csak megy minden tovább (youtube, zene, torrent újraindul, egér is megjön) de csak egy fél-egy perc szó szerinti állás múlva.
További jellemző még, hogy amikor lefagy a gép egy katt hallatszóik a vinyó felől. Utorrent szerint a lemez túlterhelt 100%, stb. Ha korlátlan sebességgel töltök 25megabittel kb egy percen belül lefagyogat, ha a mostani korlátozással akkor "csak" kb 5-10 percenként.Nemrég tettem fel a win7 ultimate-et (32bit asszem), előtte vista 64bit volt fenn. Azzal nem volt ilyen probléma, csak maga a gép volt lassúcska. Win7-el ugyan valamivel gyorsabb lett, de így viszont nem lehet letölteni használat közben, meg a folyamatosan leakadó vinyóval nem lett túl tisztább és szárazabb az érzés.
Ez mind egy 2008ban vásárolt notebookkal történik, tehát már nem mai gyerek.
Kérdéseim:
Ez lehet vmilyen szoftveres (akár driver, akár a windows7) probléma tünete? Mert nem emlékszem, hogy a vista alatt ilyet produkált volna, és letölteni is tudtam 10-20 megabit környékén még a nyáron - emlékszem.
Vagy egyszerűen mostanra kezdni megadni magát a vinyó? És pont így?!
Előre is köszönöm a segítséget.
-
z123456789
addikt
válasz
liksoft #27827 üzenetére
Sikerült a ráolvasás.
Működik.Nem tudom mi lehetett?
Minek lehet ez a jele?Öregszik?Töredezettség mentesíteni kellene vagy mi?
Hard disk sentinell 91%nak jelöli.
Ő lenne az:
Leszedtem róla a Top Secret-et, mostantól csak töltésre fogom használni.Bár 1 TB-ot azért használnék szivesen másra is.
Nem lehet hogy mivel ez a green(ha jól tudom energia takarékosabb/lekapcsolós)mivel kevesebbet volt használva, ezért ellustult, és most meg kellett neki egy kis idő mire bemelegedett?Gondolom ez baromság...De kösz az eddigieket!
-
Sheld
senior tag
Nekem egy Asus K53TA laptopomban van egy 640GB-os WD winchester. A hibajelenség: Játékokban indokolatlan FPS drop, Aion-ban be is fagy a kép 1-2sec-re, majd megy tovább, mintha mi sem történne. Egyes helyeken a windowson belül, pl a feladatütemezőben turkálva néha szaggat az egérmutató is, meg SAM boadcasterben is néha előfordul ez a hiba. Először a túlmelegedésre gyanakodtam, ezért kitísztítattam. Majd megkérdezték, hogy miért is kellett kitakarítani, mert nem volt annyira vészes belül, majd elmondtam a problémát nekik, ők azt mondták, elképzelhető, hogy a merevlemez hibája. Most a HD Tune progit futtatom rajta. Nektek esetleg lenne vmi ötletetek?
Előre is köszi. -
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #27826 üzenetére
Bármihez nyúlsz, az esélyek csökkenhetnek. Mivel szerelés volt, így mechanikai vagy statikus túlfeszültséges hiba is lehet. Ezeket ráolvasás nem gyógyítja. Ha mechanikailag van gondja, akkor meg minden próbálkozás a felületek romlásával járhat.
Nem tuti amit írtam feljebb, de elképzelhető. (Benne van a pakliban.)
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #27821 üzenetére
Szia!
Ha annyira fontos, akkor adatmentéses szakemberhez vidd.
-
nanizo
csendes tag
Sziasztok! Van egy 320 gigás USB HDD-m, amin nem lehet feloldani a rejtettséget a gyökérben lévő mappákról (szürke a négyzet). A mappák tartalmával viszont már lehet játszani. A cucc vírusos volt, de elvileg már nem az. Mit tehetnék, hogy ne legyenek rejtettek a mappák? Köszi!
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Nem otthon vagyok, de egész munka közben ezen jár az eszem, ezért mire hazaérek, szeretném ha néhány újabb ötlettel tudnék nekiállni a kókányolásnak.
Tegnap végre megjött a számítógép asztalom, amit szépen összeszereltem, és felpakoltam rá a gépemet, monitort...mert eddig a földön volt, és kb napi 1 órákra kapcsoltam be, akkor is nagyjából a zene ment róla, meg a letöltést indítottam el.
Tegnap elött szintén egy ilyen nap volt.
Na de tegnap a gép helyére illesztése után elindítottam a masinát, és az 1 terrás vinyót nem igen akarta érzékelni a rendszer.
Elsöre az volt gyanús, hogy a kb 2 hónapos A-DATAtáról bootoló konfigem több mint 5 perc után hozta be a win7-et, ami eddig kb fél, max 1 perc volt.Aztán ezután minden programmal ugyan ezt csinálta.Minimum 5 perc kellett neki mire bekurblizta.
A winchesterre akkor kezdtem gynakodni, amikor a microtorrent kijlezete hogy a meghajtó el van távolítva.Total commander, hiba ellenörzése...és láttam valóban valami gáz van, mert jelzi hogy van F meghajtó, de nincs elnevezve holott én már ezt megtettem, és ha rá akarok lépni (súlyos 5 perces várakozások után) eltünik.
Ès marad a lassúság.Hard disk sentinell el sem indul.BIOS jelzi mint elérhetö eszköz.Kábeleket már megcserélgettem, hátha azzal lehet a baj - természetesen csak kikapcsolt állapotban - de semmi.
Ja egyébként SATA-s winchsterröl van szó WD Green Caviar pár éves dolog.
Van egy külsö rack-em (jelenleg szervízben) esetleg ha hazakerül azzal is próbáljam meg, vagy van valami gyorsabb ötlet a dologra?Az ügy pikantériája, hogy egy komplett legénybúcsú videós, képes dokumenációja van a merevlemezen, ami semmi esetre nem kerülhet ki a kezemböl, viszont el sem veszíthetem.(Nincs másolat)
Elöre is köszönöm a tanácsokat!
-
Borg76
tag
Ott nem néztem, nem is gondoltam máshol keresni.Ha ott látom akkor lehet vele valamit kezdeni?
Most nem vagyok a gép közelében.Amit láttam az a bios, eszközkezelőben a másik winchester alatt a listában, és ott azt irta a tulajdonságoknál, hogy rendben működik.Fel is pörög, dolgozik, csak hol a bánatban?Vettem volna külső vinyót, azt bedugom és jónapot.Ha csak simán ezt hagyom bekötve és próbálok rá wint telepíteni, akkor nem lép tovább a telepítő sem. -
Borg76
tag
Sziasztok.
Próbáltam utánaolvasni a problémámnak, de nem találtam megoldást.
Adott a gép, MSI K9N Neo V2 alaplap, Athlon 64X2 proci, 2*1gb ram, 2*320gb maxtor/seagate vinyó.
Ezek mellé vettem egy WD 500gb Caviar Blue sata3-as plusszba.Még nem döntöttem el, hogy rendszer lesz rajta vagy adattárolás lesz a dolga, de mindegy is, mert nem ismeri fel a win7-64bit.Boltba azt tanácsolták, hogy elöször simán kössem be, aztán ha nem látja a gép akkor jumperelni kell.Ezt meg is tettem [link] 5-6 pint köttem össze, szintén semmi.Már minden variációt kipróbáltam, bios látja, rendszer eszközkezelő szintén, de a sajátgép alatt nem érem el
Valami külön driver kell neki, vagy simán nem kompatibilis ezzel a konfigurációval?Esetleg valami programmal először formázni kellene?
Ha tudna valaki segíteni megköszönném ! -
flash-
veterán
érdemes sata 2es hdd-t sata 3as alaplapi konnektorra dugni,vagy semmi előnyöm nem fog belőle származni?
-
McDog
aktív tag
válasz
werttzui #27812 üzenetére
A logouton van róla egy leírás Van ott egy kép ahol bár a nem jól látszik de mintha szabványos porttal rendelkező csavarral rögzített HDD lenne található. Ha már leesett és nem megy szedd szét. A logoutos kép alapján úgy tűnik szabványos HDD van benne, hogy lehet cserélni, de azért még kérdezd meg a cikk íróját benoce-t . Ha cserélhető figyelj oda hogy ne legyen vastagabb a HDD, mert akkor nem fér bele. Illetve ha megsérült akkor nem ártana megtudni, hogy maga a nyák, main a HDD van megsérült e.
-
werttzui
addikt
Help katt
-
McDog
aktív tag
válasz
Pandaboy #27806 üzenetére
A SATA-ás mondat kicsit összevissza érzem. Gondolom az egyik HDD SATA-s a másik HDD, DVD írós IDE-s
Tehát ha jól értem az egyik IDE kábelen van egy HDD meg egy DVD író és azok nem mennek?
Az egyiknek a Master-nek kelle lennie a másiknak Slave-nek HDD szokott lenni kis matrica. A CS a Cable select ahol a kábelen való elhelyezkedést nézi. (DVD írón is van matrica, ami segíthet.) -
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni egy olyan problémában, hogy vettem egy új ssd-t és úgy gondoltam csak simán rákötöm a gépre, de nem akart elindulni. A gépbe van már egy ssd és gondoltam azért nem indul el mert áttettem másik sata 3 -portba vagy nem sata 3-as portba mert kék és fehér színnel jelöli a sata csatlakozokat. de akárhogy variáltam mindig vmiért nem akart jó lenni! Ekkor visszacseréltem mindent a régire és csak 1 Corasir (a régi) ssd maradt benne amire ezt írta a gép : "invalid partition table" és nem akar tovább menni! Fogalmam sincsen mi lehet a baja hiszen csak a portokat cserélgettem. Lehet hogy vmi regisztrációs fájlt nem találhat vagy nem tudom, de valaki tud segíteni???? -
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni egy olyan problémában, hogy vettem egy új ssd-t és úgy gondoltam csak simán rákötöm a gépre, de nem akart elindulni. A gépbe van már egy ssd és gondoltam azért nem indul el mert áttettem másik sata 3 -portba vagy nem sata 3-as portba mert kék és fehér színnel jelöli a sata csatlakozokat. de akárhogy variáltam mindig vmiért nem akart jó lenni! Ekkor visszacseréltem mindent a régire és csak 1 Corasir (a régi) ssd maradt benne amire ezt írta a gép : "invalid partition table" és nem akar tovább menni! Fogalmam sincsen mi lehet a baja hiszen csak a portokat cserélgettem. Lehet hogy vmi regisztrációs fájlt nem találhat vagy nem tudom, de valaki tud segíteni???? -
liksoft
nagyúr
válasz
Pityke78 #27804 üzenetére
Szia!
Fejből nem tudom, röptiben végzett-e titkosítást. Ha igen, akkor csak a lappal együtt megy a mentés. Van, hogy adatmentéses cégnek is. Egyébként meg USB csatolón keresztül is megpróbálhatod a mentést.
Azért a titkosítást minden próba és dugdosgatás előtt jó lenne tudni! Nehogy 1-2 szektor írása miatt (Win szereti) az esélyed is kisebb legyen.
-
Pandaboy
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a 2. winyóm nem tud egyszerre menni a DVD íróval. Vagy egyik vagy másik, csak úgy működik. Még azt kell tudni, a winyó Sata kártyára van kötve, arról megy az IDE kábel, amire rákötöm a DVD írót. Mi lehet az oka, talán Jumper?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van egy régi IBM T30-as laptopom, aminek az alaplapja megdöglött, viszont a vinyóján fontos dolgok vannak, amikre szükségem lenne.
Szereztem egy másik, ugyanilyen laptopot, amibe bedugtam a vinyóm, de nem indult el vele a gép.
Azt írja nem talál operációs rendszert.Hogy tudnám leszedni az adataim, vagy ezen a laptopon, vagy egy másik, asztali gépen?
Van ilyesmire lehetőség?
Remélem ez nem adatmentés topikba tartozik.
Köszi
-
McDog
aktív tag
válasz
hamachi #27802 üzenetére
Akkor ezt a szoftvert hagyjuk végül is ha a DVD meghajtó nélkül minden tökéletesen működik, akkor ott lehe a bibi, mielőtt veszel egy újat érdemes lenne kölcsön kérni egyet kipróbálni azzal működik-e. Ha igen örülünk, hogy meg van a hiba forrása és csak DVD meghajtó csere kell.
Ha nem működik gáz van, mert az amúgy nagyon jól felépített konfigodon így első ránézésre egy bibi van a proci alaplap kompatibilitás. Én magam mielőtt procit vagy alaplapot vettem mindig ellenőriztem hogy állnak egymáshoz, nem találkozta ilyesmivel, Így a prociknál az azonnali kérdéseknél meg kellene kérdezni más járt e így, mennyire 100-os. Elvileg a proci órajelét, szorzóját még kitalálhatja (max alapjáraton) az alaplap, de a feszültséggel nem tudom hogy áll...
-
McDog
aktív tag
válasz
hamachi #27800 üzenetére
Úgy látom a letöltésnél 3 lehetőség van.
2 arról szó, hogy ha a START/vezérlőpult/eszközkezelőben valamit nem talál a rendszer akkor a fájlokat egy mappába kitömörítve eszközkezelőben e fájlokat közül .inf fájt kiválasztva telepítjük. Ehhez tudnom kellene most jelöl e ott valami ismeretlen eszközt a Windows, ha van, jobb egérgomb, illesztőprogram frissítése.
A windows 7 viszont valószínűleg megtalálta, feltelepített mindent így látatlanba nem tudom megmondani mit frissíts.
A 3. lehetőséget a 11 MB-os .exe-t kellene megpróbálni.---egyébként ott az eszközkezelőben van ismeretlen eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Fogyjunk le!
- 3D nyomtatás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 2TB Western Digital HDD (Enterprise Storage)
- Samsung PM9E1 (9100 Pro) 2TB NVMe Gen5 SSD! 14000-12500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3210, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest